۱۴۰۱/۷/۱۶
۳۳۲۲ نمایش
نویسنده: ندا یزدانی
مصدومیت یک هزار و ۱۲۶ نفر در اثر زلزله خوی
بازسازی منازل زلزلهزده تا قبل از شروع فصل سرما
زمینلرزهای به بزرگی ۵.۴ حوالی خوی در آذربایجان غربی را لرزاند در این زلزله یک هزار و ۱۲۶ نفر دچار مصدومیت شدند و همچنین بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد به یک هزار و ۴۶۱ واحد مسکونی این منطقه خسارت وارد کرد.
زمینلرزهای به بزرگی ۵.۴ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۱۷ و ۲۲ دقیقه چهارشنبه حوالی خوی در شمال آذربایجان غربی را لرزاند.
این زلزله در عمق ۱۲ کیلومتری زمین به وقوع پیوست و کانون این زلزله در موقعیت ۳۸.۵۱ عرض شمالی و ۴۵.۰۷ طول شرقی ثبت شده است.
کانون این زمین لرزه در ۱۱ کیلومتری خوی، ۲۶ کیلومتری ائواوغلی و ۳۳ کیلومتری تسوج (از شهرهای آذربایجانشرقی) بود.
دستور وزیر کشور برای امدادرسانی به زلزلهزدگان
وزیر کشور در تماس تلفنی با استاندار آذربایجان غربی، آخرین وضعیت زلزله زدگان شهرستان خوی را جویا شد و بر به کارگیری همه ظرفیتها در امدادرسانی به مردم آسیب دیده تاکید کرد.
در پی وقوع زلزله ۵.۴ ریشتری در شهرستان خوی و وارد آمدن خسارت به ۱۲ روستا در تماس با محمد صادق معتمدیان بر هماهنگی و استفاده از همه ظرفیتهای استانی برای امداد رسانی فوری به زلزله دیدگان تاکید کرد.
وزیر کشور همچنین درباره نیازهای اولیه برای اسکان اضطراری هموطنانی که منازل آنها در این زمین لرزه دچار تخریب شده است، تبادل نظر کرد.
محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی هم روز چهارشنبه در حاشیه عیادت از مصدومان زمین لرزه خوی
۱۲ روستای این شهرستان به طور جدی درگیر بحران زلزله هستند و بر اثر اعزام ارزیابها، بیش از ۵۰۰ واحد مسکونی دچار خسارت شدهاند.
این تعداد، حدود ۴۵۰ واحد خسارت بین ۲۰ تا ۵۰ درصد داشته است، اظهار کرد: همچنین خسارت به زیرساختهای برق و آب در این شهرستان وارد شده
ولی مشکل خاصی نداریم و آب و برق هم در همه مناطق شهر و روستایی وصل است.
اورژانس، هلال احمر، پلیس، بنیاد مسکن و دهیاران پای کار بوده و اکیپهای هلال احمر و بنیاد مسکن در حال ارزیابی در خوی و شهرها و روستاهای اطراف هستند.
بخشی از این هزینههای تحمیل شده به مردم باید توسط بیمهها تامین شود
به منظور بررسی وضعیت امدادرسانی به زلزله زدگان شهرستان خوی به این منطقه سفر کرده، با حضور در بیمارستان خوی در جریان روند خدمات رسانی به مصدومان زلزله قرار گرفت.
وی همچنین با حضور در محل کمپ اسکان موقت زلزله زدگان، به گفتگو با حاضران در این کمپ پرداخت و امدادرسانی و نیز ارائه خدمات دستگاههای خدماتی به مردم را بررسی کرد.
زمین لرزه خوی با شدتی که رخ داده، نباید این میزان خسارت به بار میآورد. باید دلیل این حجم از خسارت در مناطق مختلف شهرستان استخراج و بیان شود.
ضمن تاکید بر همراهی بیمهها در پرداخت خسارات مردم زلزلهزده افزود: ساخت منازل آسیب دیده با بنیاد مسکن است و باید در این زمینه با قدرت وارد شوند. بخشی از این هزینههای تحمیل شده به مردم باید توسط بیمهها تامین شود. مردم نگران منازل خود هستند و این موضوع باید با ورود فوری نظام مهندسی در خصوص میزان پایداری سازهها رفع شود.
ساخت اماکن نگهداری حیوانات در روستاها با مدیریت بسیج سازندگی و استقرار نیازمندیهای بهداشتی نظیر سرویس بهداشتی و حمام در روستاهایی که دارای منازل تخریبی هستند، جزو الزاماتی است که باید در خصوص آن اقدام جدی انجام شود.
با اشاره به در پیش رو بودن فصل سرما، گفت: باید اقدامات مربوط به آواربرداری سریعا به پایان برسد و ساخت و سازها سریعا آغاز شود تا مردم دچار مشکل نشوند.
وزیر کشور در این بازدید، خطاب به مسئولان حاضر و دستگاههای خدمات رسان به خانوادههای آسیب دیده از زلزله، گفت: تمامی امکانات باید برای آواربرداری، ساخت و ساز و ارائه خدمات مناسب به مردم زلزله زده در روستاها و مناطق آسیب دیده به کار گرفته شود.
ارزیابی خسارات وارده به منازل به منظور برآورد میزان اعتبار لازم در راستای ساخت این منازل باید به سرعت انجام شود و عملیات برآورد خسارات، آواربرداری و ساخت و ساز منازل آسیب دیده از زلزله باید قبل از آغاز فصل سرما انجام شود تا مردم بیش از این دچار خسارت و زحمت نشوند.
یک هزار و ۱۲۶ نفر دچار مصدومیت شدند
در ادامه جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان خوی که با حضور وزیر کشور، رئیس سازمان مدیریت بحران و جمعی از مدیران کشوری و استانی برگزار شد، محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجانغربی اظهار داشت: بیشترین خسارت زمین لرزه خوی به ۱۲ روستا بوده که اقدامات مربوط به بررسی و برآورد میزان خسارات در این مناطق انجام شده است.
در این زلزله، یک هزار و ۱۲۶ نفر دچار مصدومیت شدند که بر اثر ترس و فرار از زمین لرزه مجروح شدهاند. هم اکنون ۸۶ نفر از افراد بستری و تحت مراقبت پزشکی قرار دارند و مابقی به صورت سرپایی یا پس از انجام مداوا ترخیص شدهاند.
استاندار آذربایجانغربی، به آغاز عملیات آواربرداری و ساخت و ساز منازل خسارت دیده در زلزله اشاره کرد و گفت: این عملیات با نظارت نهادهای متولی و به صورت ایمن و مطمئن انجام خواهد شد.
اقدامات مناسب و درخور شان مردم این منطقه ارائه شده، از توزیع ۲ هزار تخته چادر اسکان موقت، ۵ هزار پرس غذای گرم، ۶ هزار و ۵۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته، ۲۰ تن میوه و ۲۰ هزار آبمیوه در میان زلزله زدگان تنها بخشی از اقدامات مربوط به دستگاههای خدمات رسان بوده است.
دولت و دستگاههای امدادی در کنار مردم هستند و از همان ساعات اولیه وقوع زمین لرزه نیز به ارائه خدمات مختلف مشغول بودهاند.