بازار املاک / خطر گرانی مصالح

خطر گرانی مصالح

خطر گرانی مصالح

افزایش عجیب قیمت یونولیت، زمزمه گرانی سیمان، سه برابر شدن قیمت میلگرد در حالی که رکود کم سابقه ای در ساخت و ساز مسکن حاکم شده ،هزینه های ساخت مسکن هرروز بیشتر می شود! به گزارش دنیای معدن، دو روز پیش رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی از نصف شدن فروش مصالح ساختمانی در ماه‌های اخیر خبر داده و گفته بود که بازار ساخت‌وساز قفل شده است. اما نکته عجیب این است که همزمان با این رکود،برخی خبرها از افزایش عجیب ساخت و ساز حکایت دارد.

 در روزهای گذشته خبرهایی از احتمال افزایش قیمت سیمان 


گرانی مصالح و افزایش چندبرابری قیمت یونولیت منتشر شد و مرکز آمار هم در گزارش خود از هزینه های ماشین آلات حمل مصالح ساختمانی
 اعداد و ارقامی را منتشر کرد  که شوکه کننده بود. در این گزارش به سهم هرکدام از مصالح در افزایش هزینه ساخت و ساز می پردازیم.

یونولیت/ گرانی 3 برابری و کمیاب


در روزهای گذشته افزایش عجیب قیمت یونولیت با واکنش های زیادی همراه بود.  
آن طور که  دبیر انجمن انبوه سازان مسکن تهران گفته در چند هفته گذشته قیمت پلاستو فوم (یونولیت) به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه سه برابر شد .
 با ارائه نشدن از سوی کارخانجات شاهد نایاب شدن یونولیت هستیم. 

به گفته دبیر انجمن انبوه سازان مسکن تهران، قیمت هر متر مربع یونولیت در اندازه کوچک ۷۰ هزارتومان بود که اکنون به بیش از ۲۲۰ هزار تومان رسیده است .
افزایش قیمت در این محصول و همچنین دیگر مصالح ساختمانی بر افزایش قیمت مسکن تاثیر گذار است.  

زمزمه های گرانی سیمان و تایید و تکذیب آن


 برخی خبرها و گمانه ها از خیز کارخانه های سیمان برای افزایش قیمت این محصول حکایت دارد.
 در نامه ای که از دیروز خبرساز شده، انجمن سیمان از بورس کالا خواستار افزایش قیمت  35 درصدی سیمان شده است.

 آن طور که خبرآنلاین نوشته دبیر انجمن صنعت سیمان از اجرای افزایش حداقل ۳۵درصدی قیمت پایه سیمان خاکستری در انواع مختلف محصولات خبر داده است.
 با این افزایش قیمت،هر تن سیمان به‌صورت فله‌ای از ۳۶۰ هزار تومان به ۴۸۶ هزار تومان

 هر پاکت سیمان ۵۰ کیلویی تیپ ۲ در بورس کالا به ۵۸ هزار و ۵۷۰ تومان و سیمان تیپ ۵ به ۵۹ هزار و ۷۱۰ تومان می رسد. 
هرچند که قیمت سیمان، با عرضه و تقاضا مشخص می شود و قبلا حتی بیشتر از قیمت های اعلام شده فروخته می شد.  

این درخواست در حالی بود که مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت افزایش 35 درصدی قیمت کل سیمان تولیدی را کذب خواند 
 تلاش وزارت صمت این است که هم تولیدکننده و هم مصرف کننده دچار مشکل نشوند. 

افزایش تا 185 درصدی کرایه ماشین‌آلات ساختمانی


جدای از افزایش عجیب قیمت یونولیت و زمزمه های گرانی سیمان و... مرکز آمار روز گذشته گزارشی شوکه کننده منتشر کرد 
که حکایت از افزایش 22 تا 185 درصدی قیمت ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد. 

این داده‌ها حاکی است افزایش هزینه کرایه ماشین‌آلات طی این مدت نسبت به دوره قبل (6 ماه دوم سال گذشته) هم از 18 تا 155 درصد بوده است. 
مقایسه‌ ٦٠ قلم آمارگیری شده، نشان می‌دهد بیشترین افزایش کرایه‌ ساعتی نسبت به «دوره قبل» با 39/155 درصد مربوط به «جرثقیل کامیونی دوکابینه حدود ٥٠ تن با راننده» و کمترین افزایش کرایه‌‌ ساعتی مربوط به « ماشین سواری استیشن چهاردر با راننده» با 33/18 درصد، بوده است. 

افزایش قیمت در کف بازار مصالح


مرکز آمار گزارش تحولات بازار مصالح ساختمانی در سه ماه دوم سال را منتشر کرده اما سازندگان مسکن می گویند این اعداد و ارقام از زمین تا آسمان با آن چه در کف بازار مصالح ساختمانی در جریان است، تفاوت دارد.

 آن طور که سایت «بورس 24» نوشته بر اساس گزارش مرکز آمار، طی سه ماه دوم سال بیشترین تاثیر در کاهش تورم مصالح ساختمانی را گروه اجرایی « سیمان، بتن، شن و ماسه» با 4/15 درصد افت قیمت‌ داشته است. 

 این در حالی است که قیمت‌های کف بازار حرف دیگری می‌زند. به عنوان مثال در همین گروه مورد اشاره
 قیمت سیمان سرباره نائین (بسته‌بندی ۴۰ کیلویی) از ۵۴ هزار تومان در ابتدای تیرماه به ۷۵ هزار تومان در پایان شهریورماه رسیده بود که رشد 9/38 درصدی قیمت در بازار را نشان می‌دهد. 

در این گروه همچنین سیمان پرتلند ساوه (۴۰ کیلویی) که در ابتدای تیرماه ۵۵ هزار تومان بوده است، در انتهای شهریورماه به ۸۵ هزار تومان رسیده که نشان از رشد 5/54 درصدی دارد.

روند صعودی آهن و میلگرد


آهن و میلگرد هم از مصالحی است که تاثیر زیادی بر هزینه تمام شده ساخت مسکن دارد. 
 قیمت میلگرد از ابتدای نهضت ملی مسکن یعنی حدود یک سال و نیم  پیش تا کنون دست کم سه برابر شده است!

  • بافت فرسوده و غیر مسکونی بازار جیرفت

    بافت فرسوده و غیر مسکونی بازار جیرفت

    دستگاه قضایی به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار جیرفت ورود کرد دادگستری شهرستان جیرفت کرمان به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار این شهرستان ورود کرد. اصغر ستایی مختاری، در بازدید از بافت فرسوده وغیر مسکونی جیرفت که با همراهی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان و رئیس پلیس پیشگیری انجام شد، افزود:

  • غول‌های مزاحم در آسمان مشهد

    غول‌های مزاحم در آسمان مشهد

    ماجرای انتقال فرودگاه مشهد به بیرون از محدوده شهر قصه امروز و دیروز نیست سال‌هاست مشکلات قرار گرفتن فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد در نزدیکی بافت مسکونی و عبور هواپیماها از آسمان شهر از رسانه‌ها منتشر شده و هر بار سخنی از سوی مسئولان برای حل این مشکلات به خورد مردم داده شده بدون اینکه اقدامی در پی آن باشد.به بحث انتقال فرودگاه و پروژه دهن پرکنی مثل شهرفرودگاهی کاری نداریم که خود سنگی بزرگ و در شرایط موجود بی‌تردید علامت نزدن است.

  •  با ساخت و سازهای ناایمن برخورد میشود

    با ساخت و سازهای ناایمن برخورد میشود

    دادستان تبریز هشدار داد دستگاه قضایی با ساخت و سازهای ناایمن قاطعانه برخورد می‌کند حادثه متروپل آبادان، تجربه تلخی است که بر ضرورت ساخت و سازهای مجاز و ایمن و نظارت بر روند اجرای آنها از سوی مسئولان مربوطه صحه گذاشت، گفت: تمام ساختمان‌های تجاری و مسکونی ناایمن در کلانشهر تبریز و سایر شهرستان‌های استان باید هر چه زود شناسایی و نسبت به مقاوم‌سازی آنها اقدام شود.

  • مالیات از خانه های لوکس

    مالیات از خانه های لوکس

    در حال حاضر عملاً تا صاحب‌خانه لوکسی که شناسایی شده، قصد خرید و فروش نداشته و ناگزیر از گرفتن برگه مفاصا حساب مالیاتی نباشد. نمی‌توانیم از وی مالیات بگیریم؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ابزاری برای وصول نداریم. پیش نویس آیین نامه اجرایی قانون مالیات بر خانه های لوکس را برای تصویب در هیئت وزیران به کمیسیون اقتصاد دولت ارائه داد.

  • شناسایی ساختمان‌های ناایمن

    شناسایی ساختمان‌های ناایمن

    دادستان تبریز دستور شناسایی ساختمان‌های ناایمن استان را صادر کرد دادستان آذربایجان شرقی ساختمان های تجاری و مسکونی ناایمن در شهر تبریز و سایر شهرستان های استان باید شناسایی شده و ضمن آسیب شناسی نقاط ضعف آنها احصا و برای رفع این نقاط راهکارهای لازم ارائه شود.

  • وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

    وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

    از امروز متقاضیان دریافت وام مسکن می‌توانند در سایت ارائه شده ثبت نام کنند. وام مسکن چیست و چگونه می‌شود وام مسکن را دریافت کرد؟ وام مسکن گونه‌ای از وام است، که جهت تأمین هزینه خریداری، ساخت‌وساز یا نوسازی ملک، در اختیار اشخاص حقیقی یا حقوقی قرار می‌گیرد. بانک مسکن به عنوان شناخته‌شده‌ترین بانک در زمینه‌ی «وام مسکن»، چندین نوع وام‌ مسکن را ارائه می‌دهد.

  • انتقاد  از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی خرید مسکن

    انتقاد از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی...

    انتقاد نایب رئیس مجلس از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی خرید مسکن/ مردم با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نرخ تسهیلات کنونی ساخت مسکن به دلیل گرانی مصالح و هزینه‌ها، اجرای طرح را با مشکل مواجه می‌کند، گفت: تسهیلات مسکن باید ۸۰ درصد بها تمام شده خانه‌ها را پوشش دهد.

  • ساخت مسکن وکارخانه برای جوانان

    ساخت مسکن وکارخانه برای جوانان

    امام جمعه همدان: خیّرین به سمت ایجاد کارخانه و ساخت مسکن برای جوانان حرکت کنند. شرایط فعلی که طرح مسکن ملی مطرح شده، خوب است تا مقداری زمین را در اختیار خیرین قرار دهیم و آنها نیز چند واحد مسکونی برای جوانانی که تازه ازدواج کرده‌اند را ساخته و در اختیار جوانان قرار دهند.

  •  وام مجردان/هر مجرد 280 میلیون

    وام مجردان/هر مجرد 280 میلیون

    مجردهای ساکن تهران می‌توانند تا ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله می‌شود. هزینه وام مسکن که مدتی است روند افزایشی به خود گرفته طی ۱۰ روز گذشته صعودی نبوده و تقریبا ثابت مانده است.بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۲۹ هزار و ۴۰۰، ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ و ۱۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارند.

  • ساختمان‌های پزشکان استاندارد نیست

    ساختمان‌های پزشکان استاندارد نیست

    رئیس نظام پزشکی‌همدان:‌ ساختمان‌های پزشکان همدان استاندارد نیست گروه استان‌ها_رئیس سازمان نظام پزشکی همدان گفت: یکی از دغدغه و نگرانی‌های اصلی ما، غیر استاندارد بودن ساختمان‌های پزشکان همدان است.

  • شاهکار بانک مسکن

    شاهکار بانک مسکن

    شاهکار بانک مسکن: ۳۰۰ وام می‌دهد و یک میلیارد پس می‌گیرد! انتقاد از وام مسکن و بازپرداخت آن در ۱۲ سال، با انتقاد روزنامه‌نگاران همراه شد.

  •  صدور سند برای اراضی تصرفی

    صدور سند برای اراضی تصرفی

    معاون وزیر راه: صدور سند مالکیت برای اراضی تصرفی بدون معارض تسهیل می‌شود به گزارش ایران آنلاین،معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با توجه به لزوم تعیین تکلیف اراضی تصرفی بدون معارض، فرآیندهای صدور سند مالکیت برای صاحبان املاک و ساختمان های احداثی در این اراضی تسهیل می‌شود.

  • وزارت مسکن تغییر قانون نظام مهندسی

    وزارت مسکن تغییر قانون نظام مهندسی

    مهندس غرضی، رییس سابق نظام مهندسی: «وزارت مسکن در تغییر قانون نظام مهندسی دست برده است»/ به جای اینکه متخصص نظر بدهد سیستم اداری جواب می‌دهد و از این گرفتاری‌ها ‹حادثه متروپل› در آینده بیشتر هم می‌شود مهندس محمد غرضی، رییس پیشین نظام مهندسی درباره روند ساخت و ساز ساختمان ها در ایران و جلوگیری از پیشامد حوادثی نظیر متروپل آبادان در آینده اظهار داشت:

  • سیاست مالیاتی بازار مسکن

    سیاست مالیاتی بازار مسکن

    سیاست مالیاتی موثر بر وضعیت بازار مسکن مقایسه آماری فعالیت‌های ساختمانی و وضعیت معاملات نشان می‌دهد در تهران میزان عرضه و تقاضای آپارتمان‌های تازه‌ساز در صورتی که با کاهش ریسک متغیر غیراقتصادی (مذاکرات رفع تحریم‌ها) همراه شود، تقریبا برابر است.جریان ورودی آپارتمان به بازار مسکن تهران و کشور طی پارسال و البته سه سال جهش قیمت -۹۷ تا ۱۴۰۰- نزدیک به ۵۰درصد کاهش پیدا کرد و باعث شد خشکسالی کاملا بحرانی و پرمخاطره در بازار معاملات خانه‌های نو شکل بگیرد.

  • جزییات ساخت مسکن مددجویان تهران

    جزییات ساخت مسکن مددجویان تهران

    در گفتگو با مهر مطرح شد؛ جزییات ساخت مسکن مددجویان استان تهران تعمیر ۱۵۱۱ واحد مسکونی مدیر کل کمیته امداد استان تهران جزئیات تامین و تعمیر مسکن مددجویان تحت پوشش این استان را تشریح کرد.

  • خبر مدیرعامل بانک مسکن

    خبر مدیرعامل بانک مسکن

    خبر بد مدیرعامل بانک مسکن برای خریداران خانه مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

  • مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام

    مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام...

    مخالفت شورای پول و اعتبار با پرداخت وام مسکن۷۰۰ میلیون تومانی وام مسکن چقدر شد؟ مدیرعامل بانک مسکن گفت: شورای پول و اعتبار با افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان موافقت نکرد و در حاضر این تسهیلات با همان سقف های قبلی اعطا می شود. رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی ۲۶ اردیبهشت ماه ، از ارائه پیشنهاد افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن زوجین تهرانی به ۷۰۰ میلیون تومان به شورای پول و اعتبار خبر داده بود.

  • ۳۷۰۰ سازه نقص ایمنی در کرج

    ۳۷۰۰ سازه نقص ایمنی در کرج

    شناسایی ۳۷۰۰ سازه با نقص ایمنی در کرج رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج گفت: تا پایان سال ۱۴۰۰، سه هزار و هفتصد دستگاه سازه با نقص ایمنی آتش‌نشانی در کرج شناسایی شد.

  • طرح مجلس برای ساماندهی اجاره‌ بها

    طرح مجلس برای ساماندهی اجاره‌ بها

    از ۳ برابر شدن جریمه‌ها تا الزام به ارسال قرارداد متن کامل طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی که دو فوریت آن اخیرا در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسیده بود؛ منتشر شد.جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح کنترل و ساماندهی اجاره‌ بهای املاک مسکونی را تهیه و تدوین کرده اند؛ دو فوریت این طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان مجلس رسیده است و برای بررسی های لازم به کمیسیون عمران ارسال شده است.

  • اجاره داری حرفه‌ای حل مشکلات مسکن

    اجاره داری حرفه‌ای حل مشکلات مسکن

    عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان مطرح کرد اجاره داری حرفه‌ای راهی برای حل مشکلات بخش مسکن عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به افزایش اجاره‌نشینی به ۴۳ درصد، گفت: کاستی‌ها در حوزه تولید مسکن طی سال‌های گذشته منجر به افزایش اجاره‌ها و اجاره‌نشینی شده است.

  • شرایط دریافت وام مسکن

    شرایط دریافت وام مسکن

    چندی پیش بود که وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد افزایش وام خرید مسکن ۷۰۰ میلیون تومانی را داد. اما در ازای دریافت این وام افراد چقدر باید بازپرداخت داشته باشند؟ طبق محاسبات، اقساط تسهیلات ۷۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد و مدت بازپرداخت ۱۲ ساله به حدود ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد؛ این در شرایطی است که بسیاری از اقشار جامعه توان پرداخت چنین تسهیلاتی را ندارند. بر همین اساس، کارشناسان اعتقاد دارند این وام تاثیری در قدرت خرید متقاضیان واقعی خرید خانه ایجاد نمی‌کند.