بازار املاک / بازار مسکن شب عید

بازار مسکن شب عید

بازار مسکن شب عید

سه شاهد آماری و مستند در بازار معاملات مسکن می‌ گوید، این شب عید با همه خریدهای شب عید دوره‌ های گذشته تفاوت دارد. در ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته – دست کم از سال ۹۵ تا ۹۹- نبض معاملات خرید آپارتمان در تهران یکی از سه فاز «نرمال»، «هیجان مثبت» یا «کما» (هیجان منفی) را تجربه کرده است؛ به‌طوری‌که در شرایط طبیعی – فاز اول- خریدها در بیشترین حجم ممکن قرار داشت. الان اما شرایط بازار ملک فاز «میانه» را تجربه می‌کند. ارقام مربوط به حجم معاملات و تورم زمستانی ملک این فاز را توضیح می‌دهد.

بازار شب عید معاملات مسکن امسال روندی متفاوت از سال‌های قبل در پیش‌‌گرفته است. 


بررسی‌‌های «دنیای‌اقتصاد» با استناد به آمارهای رسمی و نتایج تحقیقات میدانی از وضعیت بازار شب عید معاملات مسکن شهر تهران نشان می‌‌دهد .
روندی که در بازار معاملات آپارتمان در بهمن و اسفند ماه امسال در جریان است، کاملا متفاوت از شرایطی است که دست‌‌کم طی ۷ سال گذشته در بازار تجربه شده است. 
تفاوت بازار مسکن شب عید امسال با سال‌های قبل دست‌‌کم با سه شاهد مهم قابل توضیح است.

این سه شاهد مهم مربوط به شرایط میانه بازار در نبود تقاضای هیجانی و همچنین فاصله بازار تا شرایط نرمال
 وضعیت تورم ماهانه و قرمز شدن بازار معاملات به لحاظ تعداد خرید‌‌های صورت‌گرفته از بازار مسکن شب عید در مناطق ۲۲گانه است.

شرایط بازار شب عید مسکن


بازار معاملات مسکن در مقطع زمانی شب عید ۱۴۰۰، وضعیتی متفاوت از مدت مشابه سال‌های قبل را تجربه کرد. 
در شرایطی که معمولا هر سال تقاضا برای خرید مسکن و به دنبال آن حجم معاملات واحدهای مسکونی در بهمن و اسفند به‌عنوان مقطع زمانی شب عید معاملات ملک افزایش می‌‌یابد.
بازار خرید وفروش آپارتمان‌‌های مسکونی هم‌‌اکنون وضعیت متفاوتی را تجربه می‌‌کند.

بهمن‌ماه امسال، برخلاف شب عید بازار معاملات مسکن در سال‌های قبل، حجم معاملات مسکن با افت محسوس ۱۳درصدی در مقایسه با دی‌ماه-یک ماه قبل- مواجه شد. 
حدود ۸هزار و ۵۰۰فقره معامله خرید مسکن در شهر تهران در بهمن ماه براساس اعلام بانک مرکزی به ثبت رسید؛ درحالی‌که دی‌ماه، حجم معاملات مسکن به مرز ۱۰هزار فقره رسیده بود.

اما یک سوال عمده در ارتباط با شرایطی که در آمارهای رسمی مربوط به تحولات بازار مسکن در بهمن ماه منعکس شده است.
 شرایطی که در بازار اسفندماه رصد می‌‌شود آن است که آیا بازار معاملات مسکن شب عید امسال در شرایط نرمال قرار دارد یا مانند برخی سال‌های اخیر در وضعیت هیجانی قرار دارد؟


طی ۷ سال اخیر، بازار معاملات مسکن 



در مقطع زمانی شب عید متناسب با تحولات مربوط به رکود و رونق، شرایط مختلفی را تجربه کرده است. 
در برخی سال‌ها، بازار شب عید در شرایط نرمال و معمول قرار داشت.

 اما در برخی دیگر از سال‌ها به‌دلیل وجود تقاضای هیجانی در بازار ملک تحت تاثیر متغیرهای درونی و بیرونی اثرگذار بر این بازار، معاملات ملک از شرایط نرمال خارج شد. 
حال سوال مهم آن است که مقطع زمانی شب عید بازار معاملات مسکن، امسال در چه وضعیتی قرار دارد؟

بهمن ماه امسال، براساس آمارهای رسمی، متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در شهر تهران با رشد ۴/ ۰درصد به ۳۳میلیون تومان رسید. 
در این ماه همچنین حدود ۸هزار و ۵۰۰فقره معامله خرید در پایتخت به ثبت رسید که این میزان در مقایسه با ماه قبل ۱۳درصد افت کرده است.

 بررسی وضعیت معاملات مسکن در ۲۲ منطقه تهران نشان می‌‌دهد در ۲۱ منطقه پایتخت، افت تعداد معاملات خرید مسکن نسبت به دی‌ماه به ثبت رسیده است.
معاملات مسکن در سال جاری، به وضعیت میانه بازار مسکن به لحاظ قرار گرفتن بازار در شرایط حد فاصل وضعیت نرمال تا تقاضای هیجانی، برمی‌‌‌‌گردد.

۱۷ شهریور, ۱۴۰۱


بررسی روند ۷سال اخیر بازار معاملات مسکن نشان می‌‌دهد، بازار مسکن در مقطع زمانی شب عید سال‌های ۹۳، ۹۴ و به‌ویژه ۹۵ در وضعیت نرمال قرار داشت. 
به این معنا که حجم معمول و نرمال معاملات مسکن آن هم از سوی متقاضیان مصرفی در این بازار انجام می‌شد و به ثبت می‌‌رسید.

در سال ۹۶ نیز هرچند بازار به فاز پیش‌‌رونق ورود کرده بود، اما شرایط بازار شب عید تقریبا نرمال بود و عمده معاملات مسکن از سوی خریداران مصرفی انجام می‌‌شد.
 در مقطع زمانی شب عید سال‌های ۹۷ و ۹۸ اما شرایط تغییر کرده و از حالت نرمال به وضعیت هیجان مثبت تغییر جهت داد.

هیجان مثبت در شکل افزایش محسوس حجم معاملات مسکن نه از سوی طیف مصرفی متقاضی خرید مسکن 
بلکه از سوی سفته‌‌بازها و سرمایه‌‌گذاران کوتاه‌مدت حاضر در بازار در این مقطع زمانی ایجاد شد. 
هرچند در آن زمان هم تقاضای مصرفی در بازار حضور داشت، اما اکثریت حاضر در بازار مسکن که اقدام به انجام معامله می‌‌کردند، سفته‌‌باز و سرمایه‌‌گذار بودند.


در سال ۹۹ اما فضای شب عید بازار مسکن فضای کما و هیجان منفی بود. 



تقریبا همه متقاضیان مسکن اعم از متقاضیان مصرفی و غیرمصرفی در فضای شب عید بازار مسکن سال گذشته از بازار خارج شدند. 
علت این موضوع از یک جهت به قرار گرفتن بازار در نقطه اوج جهش و در نتیجه ضعف شدید قدرت خرید متقاضیان مصرفی 
 از سوی دیگر به از بین رفتن جاذبه سرمایه‌‌گذاری و سفته‌‌بازی در این بازار تحت تاثیر اثر عوامل برون‌زا بر بازار برمی‌‌گردد.


پس از سکته قیمتی مسکن در پاییز۹۹ تحت تاثیر متغیر برون‌زا ناشی از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، تورم ملکی پایتخت ترک خورد.
همزمان با ریزش سایر بازارها، بازار مسکن نیز تحت تاثیر قرار گرفت و در شرایطی که متقاضیان مصرفی از مدت‌ها قبل از بازار خارج شده بودند
تقاضای سفته‌‌بازی و سرمایه‌‌گذاری نیز از این بازار خارج شد. درنتیجه هیجان منفی در این بازار تجربه شد.


اما شرایط در مقطع زمانی حاضر یعنی شب عید بازار معاملات مسکن۱۴۰۰، کاملا متفاوت از شب عید بازار ملک در ۷ سال گذشته است. 
هم‌‌اکنون بازار مسکن نه در شرایط هیجان مثبت قرار دارد و نه شرایط هیجان منفی را تجربه می‌‌کند. 
هرچند هنوز نیز به وضعیت نرمال بازگشت نکرده است و با شرایط نرمال هم فاصله دارد. شرایط در بازار معاملات مسکن شب عید ۱۴۰۰ را می‌‌توان شرایطی میانه تفسیر کرد.


سوداگر و سفته‌‌باز در بازار مسکن در شرایط فعلی حضور ندارد. 


از سوی دیگر به‌دلیل ضعیف بودن قدرت خرید تقاضای مصرفی وعدم ترمیم آن به میزان کافی، شرایط نرمال نیز بر بازار حاکم نیست. 
این در حالی است که گروهی از تقاضای مصرفی به‌ویژه آنهایی که متقاضی تبدیل به احسن هستند 
همچنین برخی از سرمایه‌‌گذاران بلندمدت ملکی در بازار حضور داشته و اقدام به خرید می‌‌کنند.

از این رو می‌‌توان شرایط بازار مسکن در مقطع زمانی فعلی را شرایطی میانه توصیف کرد. 
از این جهت، بازار شب عید مسکن ۱۴۰۰ شرایطی متفاوت با ۷ سال گذشته را تجربه می‌‌کند.
 آمارها نیز این تحلیل را تایید می‌‌کند. 

براساس آمارهای رسمی 


در بازار شب عید معاملات مسکن در سال‌های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ به‌طور متوسط ماهانه (بهمن ماه)، بین ۱۵ تا ۱۶هزار فقره معامله خرید مسکن در تهران به ثبت رسید.
این میزان در شب عید بازار معاملات مسکن سال‌های ۹۷ و ۹۸ به‌طور متوسط ۱۰هزار فقره معامله بود. 
در سال ۹۹ که هیجان منفی در بازار تجربه شد این میزان به ثبت تنها ۴هزار فقره معامله خرید مسکن در بهمن ماه، کاهش یافت. 

بهمن امسال اما که بازار نه در شرایط نرمال مشابه سال‌های ۹۳ تا ۹۶ قرار داشت و نه هیجان مثبت سال‌های ۹۷ و ۹۸ و هیجان منفی سال ۹۹ را تجربه کرد.
این میزان به حدود ۸هزار و ۵۰۰ فقره معامله خرید مسکن رسید. 
این آمارمتفاوت بودن شرایط بازار معاملات شب عید مسکن در سال جاری در مقایسه با سال‌های قبل را به‌عنوان شاهد اول نشان می‌‌دهد.

شاهد دوم؛ تورم ماهانه صفر


شاهد دوم از بروز شرایط متفاوت در شب عید بازار معاملات مسکن شهر تهران در سال جاری نسبت به سال‌های قبل به وضعیت تورم ماهانه مسکن مربوط می‌‌شود. تورم ماهانه مسکن شهر تهران در بهمن امسال عملا به صفر رسید. طی ۶ سال اخیر این اولین‌بار است که تورم ماهانه صفر درصدی در مقطع زمانی شب عید بازار معاملات مسکن به ثبت می‌‌رسد. در همه سال‌های گذشته به‌طور متوسط این میزان بالاتر از ۳درصد بوده است.

شاهد سوم؛ قرمز شدن مناطق ۲۲گانه


در شرایطی که در مقطع زمانی شب عید یعنی در زمانی که هر سال حجم معاملات خرید مسکن افزایش می‌‌یافت.
 تعداد کل معاملات مسکن پایتخت ۱۳درصد افت کرده است.
 در ۲۱ منطقه از ۲۲ منطقه تهران، رشد منفی حجم معاملات مسکن یا به عبارتی شرایط قرمز به ثبت رسیده است.

این وضعیت یک سوال مهم را ایجاد می‌‌کند که چه دلیلی وجود دارد.
 در مقطع زمانی شب عید که معمولا حجم معاملات مسکن در همه مناطق رشد می‌‌کند، امسال، حجم معاملات تقریبا در همه مناطق شهر، افت کرده است؟

این دومین‌بار است که وضعیت معاملات مسکن به لحاظ تعداد معاملات خرید آپارتمان در سال ۱۴۰۰ قرمز می‌‌شود.
 بار اول در مهرماه ۱۴۰۰ این شرایط تجربه شد. 
زمانی که با انتشار خبر از سرگیری مذاکرات برجام در آبان‌ماه، بازار مسکن به متغیر برون‌‌زا که همان انتظار برای کاهش ریسک‌‌های اقتصادی و سپس بروز ریزش وآرامش در بازارها و سرایت آن به بازار مسکن است، واکنش نشان داد.

مهرماه امسال تحت تاثیر انتشار اخبار مربوط به از سرگیری مذاکرات برجام در آبان، بازار مسکن با سکته قیمتی همراه شد.
تورم ماهانه مسکن منفی شد و در واکنش به متغیر برون‌زا و طرح فرضیه اثر مذاکرات برجام
 در هدایت بازارها به سمت آرامش یا حرکت آنها در مسیر جهش(بسته به نتیجه مذاکرات)، شرایط در بازار مسکن قرمز شد.

 شرایطی در بازار معاملات مسکن قابل مشاهده است. 


شرایط فعلی بازار معاملات مسکن نتیجه واکنش مجموع متقاضیان بازار، اعم از مصرفی و غیرمصرفی به متغیر بیرونی یا برون‌زا – نتایج مذاکرات- است. 
برداشت فعلی بازار از روند پیش‌‌رو تحت تاثیر اثر متغیر برون‌زا آن است که احتمال اینکه این متغیر بازارها را در مسیر آرامش قرار دهد، بسیار زیاد است. 
از سوی دیگر طی یک‌سال اخیر، به لحاظ اثر متغیرهای درونی نیز، استعداد رشد قیمت مسکن محدود شد. دستگاه‌های حباب سنج بازار مسکن این موضوع را نشان می‌‌دهد.

روایت واسطه‌ها از شب عید مسکن


واسطه‌های بازار معاملات مسکن نیز روایت آمارهای رسمی از وضعیت متفاوت شب عید بازار مسکن ۱۴۰۰ را تایید می‌‌کنند. 
فعالان بازار معاملات مسکن در مناطق مختلف شهر تهران با بیان اینکه بهمن‌ماه امسال شرایطی متفاوت نسبت به بازار معاملات مسکن ماه‌های مشابه سال قبل تجربه شد
 این در شرایط در اسفندماه نیز برقرار است و بازار به‌ویژه خریداران در انتظار مشخص شدن نتایج مذاکرات هستند.

به گفته آنها بازار معاملات شب عید مسکن در سال جاری اگرچه به لحاظ حجم معاملات نسبت به سال گذشته در وضعیت بهتری قرار دارد.
اما در مقایسه با سال‌های نیمه دهه ۹۰ همچنان شرایط مطلوب نیست. یعنی بازار کماکان به حالت نرمال بازگشت نکرده است.

وضعیت هیجان مثبت یا منفی در این بازار نیست.


 با این حال، متقاضیان حاضر در بازار ملک که اکثریت آنها خریداران مصرفی هستند در انتظار کاهش قیمت مسکن هستند.
درواقع مصرف‌‌کننده‌ها انتظار دارند قیمت مسکن از سطح نامتعارف فعلی نزول کند.
 ضمن آنکه تقاضای غیرمصرفی نیز انتظار کسب بازدهی یا سود قابل توجه از این بازار در کوتاه‌مدت و میان‌مدت را ندارند.

هم‌‌اکنون و براساس اعلام واسطه‌ها و فعالان بازار معاملات مسکن شهر تهران، بازار کاملا مصرفی است. 
هرچند حجم معاملات خرید مسکن در بهمن‌ماه در مقایسه با دی‌ماه به میزان محسوسی کاهش یافته است .
 درحالی‌که هر سال مقطع زمانی شب عید با افزایش حجم معاملات خرید مسکن مترادف بود امسال شرایط متفاوتی در این بازار رقم خورده است، اما تقاضا همچنان در بازار حضور دارد.


به این معنا که متقاضیان به‌طور کامل از بازار خارج نشده‌‌اند


 عمده آنها تا زمان روشن شدن نتایج مذاکرات و به امید کاهش قیمت دست نگه داشته‌‌اند.
 اما برخی دیگر نیز خرید خود از بازار ملک را انجام می‌‌دهند و از این رو بازار در وضعیت میانه قرار گرفته است.

از سوی دیگر و در شرایطی که سفته‌‌بازها وسرمایه‌‌گذارهای کوتاه‌مدت عملا از بازار مسکن حذف شده‌‌اند و در بازار حضور ندارند.
 بخشی از خریدهای بازار مسکن در مقطع زمانی شب عید امسال از سوی طیف سرمایه‌‌گذار بلندمدت انجام می‌‌شود.

اینها افرادی هستند که یا خانه‌‌اولی بوده و قصد دارند بعد از گذشت یک تا چند سال از خرید مسکن و عرضه آن به بازار اجاره خود در واحد ساکن شوند.
 یا آن را به قصد سکونت در واحدی دیگر تبدیل به احسن کنند یا گروهی هستند .

که به قصد سرمایه‌‌گذاری بلندمدت و با هدف اجاره‌‌داری، واحدی را خریداری و آن را به بازار اجاره عرضه می‌‌کنند.
در واقع هم‌‌اکنون دو گروه متقاضی عمده در بازار مسکن اعم از متقاضی مصرفی و متقاضی سرمایه‌‌گذاری بلندمدت حضور دارند.


بخشی از آنها خرید خود را از بازار شب عید امسال انجام می‌‌دهند؛ اما گروه بیشتری از این متقاضیان نیز ضمن آنکه در بازار حضور دارند و در حال جست‌وجو هستند.
 تا زمان روشن شدن نتایج مذاکرات، معامله خود را به تاخیر انداخته‌‌اند.
بررسی‌‌ها و تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌‌دهد این شرایط هم‌‌اکنون در بازار شب عید معاملات مسکن تقریبا در همه مناطق پایتخت وجود دارد.


بازار معاملات مسکن در بهمن ماه امسال همچنین شاهد یک رویداد مهم دیگر نیز بود. 


تورم نقطه به نقطه مسکن بهمن ماه امسال براساس اعلام بانک مرکزی در حالی به حدود ۱۶ درصد کاهش یافت .
که این میزان از سال۹۷ تاکنون کمترین میزان رشد قیمت مسکن در یک ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل بوده است.
 ثبت کمترین تورم نقطه به نقطه در بهمن ماه یک پیام مهم برای بازار معاملات مسکن شهر تهران به همراه دارد.


 مبنی بر اینکه بازار در مسیر ثبات و کاهش محسوس سرعت رشد قیمت مسکن قرار گرفته است. 
بهمن ماه سال گذشته تورم نقطه به نقطه مسکن در شهر تهران حول و حوش ۹۰درصد بود که هم‌‌اکنون به حدود ۱۶درصد رسیده است./اقتصادآنلاین

  • آِیت الله مدرسی: تامین مسکن مهمترین مطالبه مردم از دولت انقلابی است

    آِیت الله مدرسی: تامین مسکن مهمترین...

    امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به وضعیت آشفته بازار اجاره بها در حوزه مسکن و تامین سرپناه مردم گفت: تامین مسکن انتظار جدی مردم مسئولان است.

  • چند نفر در طرح مسکن ملی ثبت نام کردند

    چند نفر در طرح مسکن ملی ثبت نام کردند

    وزارت راه و شهرسازی تازه‌ترین آمار ثبت‌نام در سامانه نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که بر اساس آن ۷۵۱ هزار و ۳۸۵ نفر تا کنون در سامانه ثمن نام نویسی کرده اند.

  • بررسي آرايه‌هاي چوبي با هنر چوتاشي در بيش از 250 بناي آييني و مسکوني شاخص مازندران

    بررسي آرايه‌هاي چوبي با هنر چوتاشي در...

    با سرپرستی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران بررسی آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران انجام شد. دفترمازندران درشهرستان بابلسر، آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران در یک پروژه تحقیقاتی بنیاد ملی نخبگان با سرپرستی دکتر مصطفی رستمی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران مورد بررسی فنی و هنری قرار گرفت.

  • افزایش تعهد بیمه نامه مخاطرات طبیعی برای واحدهای مسکونی روستایی

    افزایش تعهد بیمه نامه مخاطرات طبیعی...

    مدیرکل بیمه ایران در گیلان مطرح کرد گیلان مدیرکل بیمه ایران در گیلان، از افزایش حق بیمه تعیین شده در سال جاری خبر داد و بیان کرد: تعهد بیمه ایران در حوزه مخاطرات طبیعی طی امسال ۱۰۰ میلیون تومان شامل ۶۰ میلیون برای ساختمان و ۴۰ میلیون برای اثاثیه است.

  • قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به بالاترین رقم خود رسید

    قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به...

    قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به بالاترین رقم خود رسید و موجب شد فشارها بر بانک مرکزی این کشور برای بالا بردن نرخ بهره افزایش یابد.

  • ریزش برج مسکونی در نیجریه قربانی گرفت/ احتمال افزایش کشته‌شده‌ها

    ریزش برج مسکونی در نیجریه قربانی گرفت/...

    در پی ریزش مرگبار ساختمانی چند طبقه در نیجریه، شش تن جان باخته و بیش از ۱۰۰ تن دیگر نیز مفقود شده اند. رئیس خدمات اورژانس شهر لاگوس نیجریه، پایتخت اقتصادی این کشور امروز (سه شنبه) اعلام کرد که در پی ریزش ساختمان یک برج مسکونی و در حال ساخت در این شهر، دست کم شش تن جان خود را از دست دادند.

  • معاون راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان: ‌زمین برای احداث واحدهای مسکونی طرح جهش مسکن در زاهدان تامین

    معاون راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان:...

    زاهدان- معاون راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: با تدابیر به عمل آمده و پیگیری های استاندار، با الحاق ۱۱۳ هکتار به محدوده شهر زاهدان زمین احداث واحدهای مسکونی طرح جهش مسکن تامین شد.

  • علت رسوب فایل‌های نوساز در بازار مسکن

    علت رسوب فایل‌های نوساز در بازار مسکن

    اگرچه از تعداد آپارتمان‌های نوساز عرضه شده به بازار مسکن طی حداقل دو ماه اخیر کاسته شده است، اما معدود آپارتمان‌های نوساز که همچنان در بازار فروش باقی مانده‌اند، اتفاقا فایل‌های «خوش قیمت» به شمار می‌آیند.

  • نرخ اجاره مسکن در لرستان افزایش ۲ برابری داشته است

    نرخ اجاره مسکن در لرستان افزایش ۲...

    رئیس اتحادیه نمایشگاه اتومبیل و مشاورین املاک لرستان: لرستان- حسینی، رئیس اتحادیه نمایشگاه اتومبیل و مشاورین املاک لرستان گفت: امسال قیمت اجاره مسکن در استان نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته است.

  • مانور امدادی اسکان اضطراری در اهواز برگزار شد

    مانور امدادی اسکان اضطراری در اهواز...

    ایسنا/خوزستان مانور امدادی اسکان اضطراری هلال احمر به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در اهواز برگزار شد.

  • چشم انداز بازار مسکن تا پایان سال

    چشم انداز بازار مسکن تا پایان سال

    در حالی که به دلیل کاهش جابه جایی ها و آغاز نام نویسی طرح نهضت ملی مسکن، تعداد خرید و فروش واحدهای مسکونی کاهش یافته، برخی فروشندگان نیز قیمت ها را به شدت کاهش داده اند. بررسی‌های میدانی حاکی از بازگشت رکود سنگین به بازار خرید و فروش مسکن در روزهای اخیر است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل آن، آغاز نام نویسی نهضت ملی مسکن است.

  • بنیاد برکت ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ خانه زلزله‌زده «اندیکا» را بازسازی می‌کند

    بنیاد برکت ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ خانه...

    مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از تعمیر و بازسازی ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در زلزله اندیکا خبر داد.

  • بیش از ۵۳۴ هزار مسکن ملی در سراسر کشور در حال اجرا است

    بیش از ۵۳۴ هزار مسکن ملی در سراسر کشور...

    معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی با اعلام این مطلب که بیش از ۵۳۴ هزار واحد مسکن ملی در سراسر کشور در حال اجراست از تکمیل و تحویل ۲ میلیون و ۶۱ هزار واحد مسکونی مهر از ابتدای اجرای طرح تاکنون خبر داد و تعداد واحدهای نیمه‌تمام را ۱۴۳ هزار واحد برشمرد.

  • ۱۵۰۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در استان یزد کلنگ زنی می شود

    ۱۵۰۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در...

    معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد از تحویل خانه های طرح اقدام ملی مسکن در یزد و مهریز در چند هفته آینده و برنامه ریزی کلنگ زنی حدود ۱۵۰۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در استان در آینده نزدیک خبر داد.

  •  بانک‌ها مسکن را دوست دارند

    بانک‌ها مسکن را دوست دارند

    از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی که وزارت راه و شهرسازی شناسایی کرده بخش قابل توجهی از آنها متعلق به بانکها است که تعداد دقیق آن اعلام نشده اما گفته می‌شود برای کسب سود خریداری یا ساخته شده است. مسئولان وزارت راه و شهرسازی می‌گویند بخش قابل توجهی از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی شناسایی شده مربوط به شرکتهای حقوقی اعم از دستگاههای دولتی و بانکها است.

  • اعلام شرط انبوه‌سازی چینی‌ها در ایران

    اعلام شرط انبوه‌سازی چینی‌ها در ایران

    مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس با اعلام شرط ورود شرکت‌های چینی در طرح نهضت ملی مسکن، گفت: توقف طرح مسکن مهر قیمت مسکن را چند ۱۰۰ درصد افزایش داد.

  • قیمت‌ها در بازار مسکن شکسته می‌شوند

    قیمت‌ها در بازار مسکن شکسته می‌شوند

    دولت سعی کرده با طرح‌های مسکنی که در دستور کار خود قرار داده بار دیگر گامی در جهت رونق مسکن بردارد که امیدوار هستیم بتواند با همکاری تمامی بخش‌ها این بازار جان دوباره گیرد.

  • چه راهکارهایی برای پیشگیری از سرقت انباری‌ها

    چه راهکارهایی برای پیشگیری از سرقت...

    رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ گفت: شهروندان نباید اجناس قیمتی خود را داخل انباری‌ها قرار دهند.

  • ۱۲ کشور اروپایی شهرک سازی های جدید صهیونیست ها را محکوم کردند

    ۱۲ کشور اروپایی شهرک سازی های جدید...

    وزارت خارجه آلمان و ۱۱ کشور اروپایی دیگر در بیانیه ای مشترک خواستار توقف اجرای طرح شهرک سازی های جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری شدند. سخنگویان وزارت خارجه ۱۲ کشور اروپایی در بیانیه ای مشترک از رژیم صهیونیستی خواستند تا از طرح ساخت هزاران واحد مسکونی جدید در کرانه باختری صرف نظر کند.

  • سرنوشت قیمت مسکن تا پایان سال

    سرنوشت قیمت مسکن تا پایان سال

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با «بازار» مطرح کرد بانک مرکزی و مرکز آمار در بازار تشنج ایجاد می کنند

  • قیمت خانه ویلایی در کرج

    قیمت خانه ویلایی در کرج

    قیمت خانه ویلایی در کرج بسیار متنوع است و یک خانه نوساز با متراژ ۲۲۰ متر در منطقه حسین اباد با قیمت ۳.۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان به فروش می رسد .