بازار املاک / مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

این روزها مردم برای داشتن یک خانه اجاره‌ای، کاری از پیش نمی‌برند وای به حال داشتن یک سقف از همین رو به نظر می‌رسد در این وانفسای قیمت مسکن در همدان نمایندگان مردم و مسئولان ارشد باید بی‌معطلی کاری کنند و ضمن اقدام جهادی نظارت پیشه سازند.

قیمت‌های نجومی

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

به گمانم کافی است دو، سه ساعتی وقت بگذارید و در مرکز شهر سراغ چند مشاور املاک بروید و از قیمت‌ها بپرسید.
بعد از دانستن آنچه پیرامون قیمت مسکن این نیاز حیاتی و ابتدایی می‌گذرد، درخواهیم یافت خیلی نامحسوس قیمت‌ها روند افزایشی در پیش گرفتند آن هم در بازه زمانی کوتاه و به شکل باورناپذیری به تعبیری ما یعنی من و تو از قیمت‌های تند و تیز امروزی جا ماندیم.

دقیقا، از تعقیب و گریز قیمت‌ها که با عجله با گذر دقیقه‌ها یکدیگر را دنبال می‌کنند، جا ماندیم؛ به عبارتی زورمان به خرید و این دست اتفاقات که نمی‌رسد هیچ، رهن و اجاره هم از قافله جا نمانده و رشد هیجانی داشته است. 
انگار از یک رقابت پیچیده که پای هزار و یک دلیل و نفر وسط ماجراست، جا ماندیم. اما جا ماندن در این مقوله یعنی رویا ماندن حتی یک سقف کاغذی که در این بدو بدوی قیمت‌ها سهم من و تو نمی‌شود.

اگر هنوز باور نداری که از قافله خانه‌دار شدن یا خانه اجاره کردن جا ماندی و در این وانفسا تغییر قیمت‌ها به روز و ساعت رسیده، گریزی می‌زنیم به حساب و کتاب و قیمت‌های فضایی.

قیمت‌های باورنکردنی

مثلا آپارتمان ۵۰ متری حول و حوش بلوار مدنی را با قیمتی معادل ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای فروش گذاشتند. آپارتمانی که سن و سالش به ۱۷ سال می‌رسد و آسانسور ندارد و طبقه‌ سوم است.

یا نه، آپارتمانی با سن بیست و خرده‌ای سال به متراژ ۱۱۰ متر در خیابان نواب متری ۴۰ میلیون برای فروش گذاشته شده است. ناگفته نماند قطعا این قیمت‌ها برای املاکی است که نه آسانسور دارند و نه امکانات آنچنانی، ضمن اینکه هر طبقه سه یا چهار واحد مستقر شده است.

اگر آپارتمانی با آسانسور، تک واحدی و سن و سال جوان‌تر بخواهید باید سر کیسه تهی از تهی را بیشتر شل کنید و متری ۵۰ میلیون تومان و بلکه بیشتر حدود ۶۰ میلیون تومان هزینه کنید.

مثلا، آپارتمان نوساز البته خشک و بدون اسباب و وسیله الزامی مثل کابینت حول و حوش کوی پردیس متری ۶۵ میلیون تومان تعیین می‌شود. البته که این قیمت‌ها با دخل و خرج اهالی همدان جور نیست اما چطور و چگونه تعیین شده است خودش جای سوال دارد.

از خیر خرید که بگذریم به اجاره‌بها می‌رسیم. دو، سه نمونه از اجاره بها و ودیعه آپارتمان در همدان را عنوان می‌کنیم تا بدانید، مسئله پیچیده مسکن تا کجاها پیشرفته و تاکنون کسی جلودارش نبوده است.

اجاره‌ای معادل کل حقوق

یک واحد آپارتمان ۸۰ متری محدود هنرستان با ۶۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۱.۵ میلیون تومان اجاره آگهی شده. یا واحدی دیگر در شهرک امیرکبیر با متراژ ۸۳ متری ۴۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره توافقی آگهی شده است.

این رقم تا ۷۵۰ میلیون تومان پول پیش برای یک واحد ۱۳۰ متری هم افزایش پیدا کرده که با دیدن و شنیدنش خیال می‌کنید این دیگر آخر کار است و از این گران‌تر نخواهیم داشت.
ولی با کمی گشت و گذار در دنیا واقعی و مجازی درمی‌یابیم که نه! یک میلیارد و ۲ میلیارد هم به عنوان پول پیش در نظر گرفته می‌شود. کافی است آپارتمان نوساز باشد یا قدری شیک و پیک و بزرگ، دیگر مالک سر از پا نمی‌شناسد و تا می‌تواند مبلغ را رو به بالا گِرد می‌کند.

ودیعه ۶۰۰ و ۷۰۰ میلیونی برای کارگر و کارمند و حتی بازاری هم میسر نیست تا همین یکی و دو سال گذشته با این مبالغ آپارتمان‌های مجهز و تازه‌ساز خریداری می‌شد اما این مبلغ ودیعه شده همراه با اجاره.
حالا مبنا را بگذارید پول پیش کمتری جور کردیم چطور از عهده اجاره‌های ۶، هفت میلیونی بر خواهیم آمد، حقوق هفت، هشت میلیونی حتی ۱۰ میلیونی را چطور مدیریت کنیم که بخشی برای گذران زندگی، خرج و مخارج فرزندان و خوراک و پوشاک باشد و ۶ میلیون تومان آن بابت اجاره.

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

نظارت و قانون شاید وقتی دیگر

دردسرتان ندهیم دو دو تای اجاره و پول پیش یا خرید مسکن با دو دو تای حقوق و درآمد هم خوانی ندارد. بنابراین با این اوصاف که خانه خریدن جزو محالات شده و افزایش افسارگسیخته گریبانش را گرفته، باید فکری کرد به حال اجاره بها؛ قانونی و نظارتی  یا تعیینی و تکلیفی.

هر چند نظارت و قانون که در این حوزه به هیچ انگاشته می‌شود، مردم هم رعایت حال یکدیگر را نمی‌کنند و تا می‌توانند بر اسب بی‌توجهی مسئولان می‌تازند و یکه‌تازی می‌کنند. پس بفرمایید در این بین مردمی که سقف ندارند با این نیاز اولیه چه کنند و چگونه این نیاز را نه کالای سرمایه‌ای را تهیه کنند.
موضوع را که با مسئول در میان بگذاری، جواب خاصی عایدت نمی‌شود. مشاوران املاک هم که می‌گویند قیمت را مالک مشخص می‌کند چه برای اجاره و چه برای فروش؛ پس بفرمایید آحاد مردم چه کنند؟
مردم برای داشتن  یک آلونک اجاره‌ای، کاری از پیش نمی‌برند وای به حال داشتن یک سقف از همین رو به نظر می‌رسد در این وانفسای مسکن در همدان نمایندگان مردم و مسئولان ارشد باید بی‌معطلی کاری کنند.
کاری از جنس جهاد، به عبارتی جهادی در راستای ساخت و ساز و هم در راستای نظارت و کارشناسی قیمت املاک و این غائله را ختم به خیر کنند.

امید است با همکاری گروه‌های جهادی، همراهی مردم و همت مسئولان شاهد تحول در این حوزه باشیم. ناگفته نماند، ساخت و ساز یک سوی ماجرای چندمجهولی مسکن در همدان است، نظارت هم سوی دیگر است که بی‌توجهی به آن آتش به خرمن این مشکل می‌زند.

بازار مسکن ایران در آستانه انفجار؛...

قیمت مسکن و اجاره در سال‌های اخیر نوسانات شدیدی داشته و این امر موجب شده تا بسیاری از مردم از توان خرید مسکن خارج شوند.

افزایش سقف وام مسکن ضروری است

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به افزایش هزینه‌های ساخت و ساز گفت: با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی و هزینه‌های ساخت، افزایش سقف تسهیلات مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان ضروری بود. اما متأسفانه بانک مرکزی تاکنون و بعد از گذشت دو ماه آئین نامه آن را برای اجرا به بانک‌های عامل ابلاغ نکرده است.

نفس بازار مسکن بریده شد

بازار مسکن از دسترس خارج شده است؛ دیگر نمی‌توان حتی با وام سنگین بانکی هم ملک خرید. آخرین گزارش‌های رسمی دولت نشان می‌دهد که متوسط قیمت هر مترمربع مسکن به نزدیک ۸۶ میلیون تومان رسیده است. براساس گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در خردادماه امسال ۸۵.۹ میلیون تومان بود که از افزایش ۹.۷ درصدی قیمت نسبت خرداد سال قبل حکایت دارد.

قیمت مسکن در شهریور چگونه می‌شود؟

دولت توان اجرای اقدام جدیدی را در بازار مسکن ندارد و در نتیجه برنامه اصلی در این باره تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن خواهد بود. هفته گذشته بود که بالاخره پازل کابینه دولت چهاردهم پس از حواشی بسیار کنار هم چیده شد. حالا که تب انتخابات ریاست جمهوری فرونشسته و وزارتخانه‌ها هر کدام صاحب متولی جدید شده‌اند، چه افقی برای آشفته بازار مسکن وجود دارد؟

امتیاز طلایی برای مستأجران فعال شد

در فصل جابه‌جایی‌ها در بازار اجاره مسکن، روزهای شلوغ شورای‌های حل اختلاف است، روزهایی که مستاجران با قوانین بی‌رحمانه‌ای که مدافع موجران هستند، مواجه می‌شوند و هم سرپناه و هم پناه قانونی را از دست می‌دهند، هر چند که در ظاهر قانون حامی آنهاست.

وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳ چقدر است؟

وام ودیعه مسکن طرحی است که دولت برای حمایت از مستأجران در نظر گرفته است تا درد افزایش بی‌رویه‌ی اجاره‌بها را کمی تسکین دهد.

فرصت یک هفته‌ای برای عرضه مالکان...

۹۰ هزار مالک بیش از ۵ خانه خالی دارند، مجموع خانه‌های خالی این افراد به بیش از ۵۰۰ هزار واحد می‌رسد که باید ملک خود را عرضه یا ثبت کنند.

خبر خوش برای متقاضیان و خریداران مسکن...

فرزانه صادق مالواجرد در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در بیان برنامه های خود برای وزارت راه و شهرسازی گفت: از آقای پزشکیان تشکر می‌کنم که یکی از وعده های انتخاباتی خود مبنی بر حضور زنان در عرصه سیاست را عملی کردند.

کارگران مستاجر خانه دار می شوند

مسئله مسکن کارگران از دیرباز یکی از دغدغه‌های اصلی مردم ایران بوده است. نوسانات شدید قیمت مسکن، عدم دسترسی اقشار کم‌درآمد به مسکن کارگران مناسب و مشکلات ناشی از اجرای طرح‌هایی مانند مسکن کارگران، همواره این موضوع را در کانون توجه قرار داده است. .مسئله مسکن کارگران از دیرباز یکی از دغدغه‌های اصلی مردم ایران بوده است.

مشتری در بازار مسکن کمیاب شد

مشتری در بازار مسکن کمیاب شدقدرت خرید متقاضیان و عموم مستأجران کاهش یافته و همین موضوع دلیلی بر رکود بازار مسکن شده و می توان گفت که این روزها مشتری کمیاب شده است.

ثبت نام جدید خرید مسکن ملی با شرایط...

در طول ۱۵ سال گذشته، قوانین متعددی در زمینه مسکن تصویب شده است که بر لزوم واگذاری تولید مسکن به بخش خصوصی و مدیریت آن توسط این بخش تأکید دارند.

قیمت اجاره مسکن در گرو تکمیل خودنویس

سامانه خودنویس یکی از مهمترین گام‌های دولت در بهبود وضعیت بازار مسکن به ویژه بخش اجاره بوده است که از طریق راه اندازی این سامانه بخش زیادی از دلالی و سوداگری‌ها در بازار اجاره برچیده شد. این در حالیست که در سال‌های گذشته به دلیل نبود یک سامانه کنترل قیمت و ثبت قرارداد‌ها بسیاری از مستاجران از دریافت هزینه‌های گزاف از سوی مشاوران املاک برای صدور کد رهگیری گله‌مند بودند.

برآورد تقریبی پایان رکود در بازار مسکن

اثر نوسانات ۶ ساله قیمت مسکن از سال گذشته به شکل رکود معاملاتی بروز کرده و این وضعیت در چهار ماه ابتدای سال جاری نیز ادامه … اثر نوسانات ۶ ساله قیمت مسکن از سال گذشته به شکل رکود معاملاتی بروز کرده و این وضعیت در چهار ماه ابتدای سال جاری نیز ادامه داشته است.

وام فوری ۸۰۰ میلیونی با اقساط ۵میلیون...

مدیرعامل بانک مسکن با اعلام این‌که وام فوری ۸۰۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن هنوز ابلاغ نشده است، گفت: تسهیلات‌دهی بانک مسکن متوقف نشده است.

سهم مسکن در کل هزینه سالانه خانوار

آخرین گزارش مرکز آمار از بودجه خانوار، مربوط به سال ۱۴۰۱ است که سهم مسکن از کل هزینه سالانه خانوار به بالاترین سطح خود می‌رسد.

قیمت خانه با این اتفاق ارزان می شود

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه احداث ١٠٠٠ واحد از مساکن نهضت ملی و مشارکتی با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان را به اجرا می‌رسانیم، گفت: حمایت ما از شرکت‌های دانش‌بنیان تنها مالی و تسهیلاتی نیست بلکه در حمایت‌ها به دنبال ایجاد پلتفرم‌هایی هستیم که ساختار بروکراسی تغییر دهیم و به ساختار شبکه‌ای برسیم که بتوانیم از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها استفاده کنیم.​

بانک‌ها بازار مسکن را به آتش کشیدند؟

تقریبا تمام کارشناسان این گزاره را تایید می‌کنند که بانک‌ها یکی از مظنونین قطعی افزایش قیمت‌ها دربازارمسکن کشور هستند؛ چراکه آنان برای جبران ناترازی‌های خود وضمنا سرمایه گذاری، درعین داشتن نقدینگی اقدام به خرید انبوده واحد‌های مسکونی درکشور کرده وبدین سان باعث برهم خوردن عرضه وتقاضا دراین بازار وافزایش قیمت‌ها می‌شوند.

رکود شدید در بازار مسکن

بسیاری از افرادی که در سال‌های گذشته به خانه‌دار شدن امیدوار بودند، اکنون این امید را از دست داده‌اند و در حال تلاش برای تأمین هزینه‌های رهن منازل خود هستند.برپایه آمارها، خرداد ماه امسال سه‌هزار و ۸۰۰ قرارداد خرید مسکن در تهران به ثبت رسید که نشان‌دهنده رکود شدید در این بخش است.

تاثیر افزایش قیمت سیمان بر بهای مسکن

قطعی برق در فصل گرما یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی‌ است که صنایع با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. امسال نیز قطعی برق، دامن صنعت سیمان را گرفته و موجب افزایش قیمت این فراورده ساختمانی شده است.

با پول کم صاحب خانه شوید

رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن گفت: در شرایط تورمی کشور مردم می‌توانند با هر سرمایه‌ای یونیتی از نهضت ملی مسکن خریداری کنند.

مسکن در بدترین وضعیت دهه‌های اخیر

بد مسکنی به بدترین وضعیت در دهه‌های اخیر رسیده است و طبق آنچه داده‌های رسمی و گزارش‌ها می‌گویند، سیر سقوطِ شهروندان از ارتفاعِ بلندِ مسکن شایسته از سال ۱۴۰۰ به شیوه‌ای جدی کلید خورده است.