بازار املاک / تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه آمارهای عنوان شده از سوی رسانه ها در خصوص کاهش ساخت وساز در بافت فرسوده صحت ندارد تاکید کرد: با وجود بافتهای فرسوده نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم.

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

محمد آئینی در جریان برگزاری همایش نقش انبوه‌سازان در نهضت ملی مسکن با تحقق بازآفرینی شهری ضمن بیان مطلب فوق و  با اشاره به اینکه ۱۶۶ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که با این آمار مشخص می شود که ۲۰ درصد سطح شهرها که ۳۰ درصد جمعیت شهری در آن ساکن است را شامل می شود افزود:

۱۲۲ هزار هکتار بافت تاریخی داریم که محدودیت های میراث فرهنگی در این محدوده ها نیازمند گره گشایی است که می توان با یک بسته تشویقی خاص این موضوع را اجرایی کرد.

تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

وی افزود:
البته در این خصوص بسته تشویقی آماده شده و به شورای پول و اعتبار ارائه شده است که بر اساس آن تسهیلات بالایی برای مقاوم سازی بافت های تاریخی پرداخت شود.

این مقام مسوول خاطر نشان ساخت: ۶۰ هزار هکتار سکونتگاه غیر رسمی داریم اما متاسفانه امسال دیوان عدالت اداری صدور پروانه ساخت را محدود کرده و مانع شده است. البته به غیر از این محدویت باید به موضوع بیمه تامین اجتماعی نیز اشاره کرد که به ضرر بافت فرسوده تمام می شود. به عنوان مثال در بافت فرسوده سیروس و هرندی این موضوع صدق می کند که موجب ضرر و زیان بافت فرسوده می شود که کاهنده نوسازی است.

آئینی اضافه کرد:
۷۴ هزار هکتار بافت میانی داریم که می تواند از بسته های تسهیلات استفاده کند. نگاه ما این است که در ارتباط با بازآفرینی شهری هم توانمندسازی ساکنان و نفوذپذیری و تامین خدمات مطرح شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در حال حاضر با کاهش سرانه های ورزشی و خدماتی مواجه هستیم این در حالی است که با دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی بنای ناپایدار مواجه هستیم که متاسفانه ۱۰ میلیون نفر در آن مناطق ساکن هستند. اگر یک زلزله با ریشتر پایین رخ دهد جان ۱۰ میلیون نفر در معرض خطر مستقیم است و امکان فرار هم نخواهد بود.

آئینی با اشاره به اینکه اینجا مسئولیت اجتماعی مطرح می شود گفت:

قبل از دولت سیزدهم در کل ۲۲۰ هزار واحد مسکونی فرسوده تخریب و نوسازی شد اما الان با یک رشد بالایی مواجه هستیم. نوسازی بافت فرسوده تهدید نیست بلکه فرصت است چرا که ظرفیت اضافی برای تولید مسکن ایجاد می کند.

وی ادامه داد:
نیازی نیست که در بیابان تولید مسکن کرد. در حالیکه در بافت فرسوده تمام زیرساخت ها وجود دارد. این حق را از مردم و ساکنان بافت فرسوده نگیریم و بگذاریم در جایی که دوست دارند ساکن شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه برخی رسانه ها گزارش می کنند که سرمایه گذاری در بافت فرسوده کاهش یافته است و این به هیچ وجه صحت ندارد تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰ صدور پروانه ساختمانی ۱۴ هزار فقره بود در حالیکه در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۶ هزار فقره رسید و رشد بیش از ۱۶ درصدی را تجربه کرد.

ایشان ادامه داد:
در دو ماه فروردین و اردیبهشت در بافت فرسوده صدور پروانه در بافت فرسوده رشد خوبی داشت و بالغ بر ۲۸۵ درصد رشد را حکایت می کند. راهبرد ما در دوره جدید در بازآفرینی شهری این بود که مداخله مستقیم را محدود و ممنوع کردیم. در بازآفرینی شهری باید بخش خصوصی ورود کند چرا که مردمی سازی راهبرد شرکت بازآفرینی شهری است.

آئینی در خصوص تدوین بسته های تشویقی موثر در رفع موانع گفت: 

سته های تشویقی شهرسازانه ۸ ماه پیش آغاز شد و این بسته برای اولین بار توسط شورای عالی شهرسازی و معماری برای تمام شهرها مصوب شد که هر شهری علاوه بر این مناسب با شرایط خاص تشویق های تکمیل تری را مصوب کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دلایل عدم اجرایی‌شدن برنامه‌ها در بافت فرسوده، گفت: عامل اصلی عدم تحقق این برنامه‌ها به دلیل ناتوانی ساکنان این مناطق در بخش مالی بوده و به‌تنهایی قادر به بازسازی نمی‌باشند، از سوی دیگر سازنده‌ها رغبت به حضور در این مناطق ندارند، چرا که در این محدوده‌ها توجیه اقتصادی لازم وجود ندارد.

او ادامه داد: سومین مورد نیاز به وجود یک حلقه واسط بین ساکنان و سرمایه‌گذاران است که در این بخش مشکل داریم با توجه به انتظاراتی که از بخش خصوصی برای حضور در این مناطق وجود دارد بایستی امتیازاتی به آنها داده شده تا سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده برای آنها توجیه اقتصادی داشته باشد.

آئینی ادامه داد:
پس اگر به دنبال رساندن بازار مسکن به تعادل هستیم و می خواهیم عرضه مسکن سریع‌تری داشته باشیم بافت فرسوده بهترین گزینه است، چرا که در این بافت به دلیل وجود خدمات زیر بنایی هزینه‌های کمتری بر مردم و دولت تحمیل می‌شود؛ بدین معنی که بر خلاف مناطق و یا شهرهای دیگر نیاز به الحاق زمین نیست و علاوه بر آن در موضوع خدمات نیز به حداقل امکانات نیاز داریم.

او با بیان اینکه به دلیل مزایایی که ساخت مسکن در بافت فرسوده دارد و اولین مورد آن سریع‌تر ساخته شدن آن است بخش خصوصی سعی می کند سرمایه خود را هر چه سریعتر آزاد کند ادامه داد: زمان صدور و پایان کار ساختمانی در بافت های فرسوده در تهران کمتر از ۲۴ ماه است چرا که تلاش بخش خصوصی بر این است که سریع‌تر سرمایه خود را به حرکت در بیاورد. اما در مدل های دولتی و ساخت مسکن در شهرهای جدید اینگونه نیست

  • چگونه برای کف خانه خود، پوشش مناسب انتخاب کنیم؟

    چگونه برای کف خانه خود، پوشش مناسب...

    موکت و پارکت دو نوع کفپوش هستند که هر کدام طرفداران خاص خودشان را دارند. بنابر اعلام ساختمانچی، گاهی اوقات افراد بین خرید موکت یا خرید پارکت به عنوان کفپوش، دچار تردید می شوند. در اینجا سعی داریم فواید این دو کفپوش را مورد مقایسه قرار دهیم تا افرادی که به دنبال خرید آن هستند؛ بتواند خرید مناسب تری داشته باشند. بنابراین اگر بین انتخاب موکت یا پارکت دچار تردید هستید؛ با ما همراه باشید.

  • خرید منبع کویل دار

    خرید منبع کویل دار

    منبع کویل دار که به آن منبع کویلی نیز گفته می‌شود، یک نوع مبدل حرارتی می‌باشد که آب گرم مصرفی ساختمان‌ها و مجتمع‌ها را تامین و ذخیره می‌کند و به جای منابع دو جداره در موتورخانه‌ها و پکیج‌ های مخزن ‌دار نصب می‌شود. منبع کویلی یک کویل مسی دارد که شامل لوله‌های رفت و برگشتی می‌باشد و آب داغ یا بخار در آنها جریان می‌یابد.

  • کارت اعتباری مصالح ساختمانی چیست و چه تاثیری دارد؟

    کارت اعتباری مصالح ساختمانی چیست و چه...

    بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه مسکن معتقدند قیمت مصالح ساختمانی در رقابت با قیمت مسکن قرار گرفته و ساختمان‌سازی نیازمند برنامه‌ریزی جدی است. با توجه به افزایش چشم گیر قیمت مصالح ساختمانی از جمله سیمان، فولاد و آهن آلات بسیاری از سازندگان با مشکل گرانی و همچنین کمبود مصالح ساختمانی روبه‌رو شده‌اند که همین خود باعث کاهش چشم گیر صدور پروانه ساختمانی و میزان ساخت‌وساز در کشور شده است که این خود زمینه ساز نگرانی بسیاری از سازندگان و انبوه سازان شده است.

  • بالاترین نرخ میلگرد در بازار باید کمتر از ۱۰ هزار تومان باشد

    بالاترین نرخ میلگرد در بازار باید کمتر...

    عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: بالاترین نرخ میلگرد در بازار باید کمتر از ۱۰ هزار تومان باشد

  • ثبت بیش از هزار پرونده واحد‌های مسکونی مناطق زلزله زده دنا

    ثبت بیش از هزار پرونده واحد‌های مسکونی...

    ثبت بیش از هزار پرونده واحد‌های مسکونی مناطق زلزله زده دنابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، معاون بازسازی و مقاوم سازی مسکن روستایی اداره کل بنیاد مسکن استان در جلسه ستاد بازسازی شهر سی‌سخت گفت: تاکنون هزار و ۱۰۰ پرونده واحد های مسکونی در مناطق زلزله زده شهرستان دنا در مرحله اجرا به ثبت رسیده است که از این تعداد ۵۰۰ پرونده مربوط به روستا‌های این شهرستان است. سهراب اصالت زاده با بیان اینکه ۲۸۰ واحد در مناطق زلزله زده به مرحله بهره برداری است

  • ۳۰۰۰ واحد مسکونی در استان ایلام ساخته می شود

    ۳۰۰۰ واحد مسکونی در استان ایلام ساخته...

    استاندار ایلام گفت: در قالب طرح اقدام ملی مسکن سه هزار و ۲۵ واحد مسکونی در استان ایلام ساخته می‌شود.

  • دلایل کندی اجرای طرح نوسازی املاک فرسوده در گفت‌وگو با اهالی، مسئولان و کارشناسان

    دلایل کندی اجرای طرح نوسازی املاک...

    زندگی زیر سقف ۱۱۳۸۲ خانه لرزان یکی از پیامدهای توسعه شهرها و افزایش به دور از انتظار جمعیت، فرسودگی و فشردگی بافت‌های مسکونی و شهری است.

  • خانواده‌های نیازمند گلپایگانی از طرح ملی مسکن استقبال نکردند

    خانواده‌های نیازمند گلپایگانی از طرح...

    گلپایگان- رئیس کمیته امداد گلپایگان گفت: به دلیل قیمت بالای زمین در گلپایگان، خانواده‌های محرومان از ثبت نام در طرح ملی مسکن استقبال نکردند و ضرورت دارد خیران در این امر خیر سهیم شوند. محمد سوادکوهی اظهار داشت: در شهرستان گلپایگان چهار و هزار و ۲۰۰ خانوار تحت حمایت کمیته امداد هستند که در مجموع ۶ هزار و ۵۰۰ نفر را شامل می‌شوند.

  • هیچ دولتی در جهان تجربه ساخت یک میلیون واحد مسکونی را ندارد

    هیچ دولتی در جهان تجربه ساخت یک میلیون...

    نائب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: اجرای پروژه ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال بسیار سخت و پیچیده است و در هیچ کشوری، دولت چنین تجربه ای را نداشته است. حسین سلاح ورزی در کلاب‌هاوس با موضوع ساخت یک یملیون واحد مسکونی در یک سال امکان‌پذیر است؟

  • یک کارشناس:سهم دولت از اقتصاد ایران به ۸۲ درصد رسیده است

    یک کارشناس:سهم دولت از اقتصاد ایران به...

    یک کارشناس اقتصادی گفت: باید در نظر داشت افزایش تولید مسکن به صورت قانون درآمده و هر دولتی می‌آمد موظف به اجرای این قانون بود. به گزارش خبرگزاری خبرانلاین، وی تاکید کرد: بر کسی پوشیده نیست اجرای این طرح مخارج زیادی ایجاد می‌کند و فشاری مضاعف بر کسری بودجه دولت ایجاد خواهد شد.

  • تدوین نخستین بانک جامع قوانین و مقررات ثبتی کشور/تهیه اولین لایحه تنقیحی حوزه ثبت و ارائه آن به مجلس

    تدوین نخستین بانک جامع قوانین و مقررات...

    رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه از تدوین نخستین بانک جامع قوانین و مقررات ثبتی کشور و همچنین تهیه اولین لایحه تنقیحی جامع در حوزه قوانین و مقررات ثبتی و ارائه آن به مجلس خبر داد.

  • قفل بازار مسکن

    قفل بازار مسکن

    با نظارت دولت باز می‌شود؛ نه دخالت بازار مسکن در دو سال اخیر به‌ویژه در دوران شیوع اپیدمی کرونا و عمیق‌تر شـدن بحران تورم و رکود و همچنین فعالیت فزآینــده بانک‌ها در این بازار، با رشد قیمت عجیبی مواجه شده است. پلتفرم تبلیغات ویدیویی طاووس

  • قطعی سایت املاک و اسکان ابتدای هفته آتی برطرف می‌ شود

    قطعی سایت املاک و اسکان ابتدای هفته آتی...

    محمودزاده گفت: به دلیل اتصال سامانه‌های تایید کننده به بخش‌های دیگر، سامانه املاک و اسکان به مدت دو روز قطع شده که در ابتدای هفته آینده این مشکل برطرف خواهد شد.

  • تسویه بدهی 2 هزار میلیارد تومانی شهرداری به بانک‌ها

    تسویه بدهی 2 هزار میلیارد تومانی...

    سیدمرتضی حسام‌نژاد در نشست خبری تشریح عملکرد 6 ساله شهرداری قم، با بیان اینکه حوزه مالی‌اقتصادی بیشتر یک حوزه پشتیبان در شهرداری است اظهار کرد: در این معاونت سه حوزه تخصصی در قالب اداره‌کل مالی به عنوان پرداخت بدهی‌های شهرداری، گزارش‌دهی و انتشار عمومی حساب‌ها، تطبیق اقدامات شهرداری با آیین‌نامه مالی معاملاتی شهرداری و.

  • بانک ها پای خود را از ساختمان سازی بیرون بکشند

    بانک ها پای خود را از ساختمان سازی...

    رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: باید بانک‌ها از بحث ساختمان سازی خارج شوند و بخش خصوصی پرقدرت تر و بیش از گذشته وارد این حوزه شود.

  • شفافیت در بورس؛ راه حل مشکلات بازار املاک و مستغلات

    شفافیت در بورس؛ راه حل مشکلات بازار...

    فرنام کارشناس حوزه مسکن در خصوص به سرانجام نرسیدن بورس املاک و مستغلات اظهار کرد: در سال گذشته پس از ۳ سال افزایش قیمت مسکن، بهترین زمان برای جذب سرمایه خرد و نقدینگی سرگردان به سمت حوزه مولد مسکن بود.

  • بی توجهی وزارتخانه‌های اقتصادی به مسئله مسکن

    بی توجهی وزارتخانه‌های اقتصادی به مسئله...

    فرنام کارشناس حوزه مسکن در خصوص به سرانجام نرسیدن بورس املاک و مستغلات اظهار کرد: در سال گذشته پس از ۳ سال افزایش قیمت مسکن، بهترین زمان برای جذب سرمایه خرد و نقدینگی سرگردان به سمت حوزه مولد مسکن بود و همچنین بهترین زمان تامین مالی از طریق بازار سرمایه بود که این موضوع در سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و اوراق سلف موازی استاندار (پیش خرید متری مسکن به صورت یونیت یکسان) مطرح شد.

  • زمان انتظار برای خرید مسکن در ایران چقدر است؟

    زمان انتظار برای خرید مسکن در ایران...

    با یک حساب سرانگشتی، با توجه به این‌که تورم تقریبا همه بودجه خانوار را بلعیده است و پس‌انداز به حداقلی‌ترین شکل ممکن رسیده است و طبق آمار رسمی در بهترین حالت بیش از سی سال طول می‌کشد تا فرد بواند خانه ای نقلی بخرد

  • قیمت آپارتمان تا ۸۰ متر در تهران

    قیمت آپارتمان تا ۸۰ متر در تهران

    مشاوران املاک در مناطق مصرفی شهر تهران عنوان می‌کنند که طی دو هفته گذشته تعداد خریداران مصرفی همچنان در بازار انگشت‌شمار است.

  • تبریزی‌ها فعلا اقدام به خرید مسکن نکنند

    تبریزی‌ها فعلا اقدام به خرید مسکن نکنند

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک تبریز با تاکید بر اینکه پیش بینی می کنیم قیمت مسکن در این شهر کاهش یابد، گفت: تبریزی ها فعلا از خرید خانه دست نگه دارند.

  • بازار اجاره مسکن آرام می‌گیرد؟

    بازار اجاره مسکن آرام می‌گیرد؟

    یک کارشناس اقتصادی گفت: تا زمان تحقق ثبات شرایط اقتصادی و امکان تولید سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، بازار اجاره با تغییر ساختار مشاوران املاک بهبود خواهد یافت.