بازار املاک / پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

ماجرای ساخت خانه توسط چینی ها هنوز بر سر زبان هاست. این داستان اولین بار نیست که درباره آن صحبت می شود. یک بار دو سال پیش، یعنی در پاییز ۱۴۰۰ و همزمان با ساخت مسکن دولتی، گمانه زنی شد که چینی ها وارد ساخت مسکن در ایران می شوند، اما بعد از آن دیگر صحبتی از آن نشد. او تا به حال داستان شکل جدیدی به خود گرفته است.

برنامه شهرداری برای ساخت مسکن چینی

حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اخیرا از برنامه شهرداری برای ساخت مسکن چینی و همچنین مذاکرات اولیه با چینی ها خبر داده است. بر اساس این طرح، زمین های قهوه ای رنگ یا زمین های ذخیره (قطعات بزرگ بیش از یک هکتار) در بافت فرسوده تهران به صورت کلید در دست برای «توسعه محله» به چینی ها واگذار می شود.

صارمی اعلام کرد؛ روند مذاکره با شرکت های ساختمانی چینی تنها با بخش خصوصی این کشور است و با سفر شهردار تهران به چین ادامه دارد. اصل طرح شهرداری واگذاری زمین ذخیره به چینی ها برای اجرای طرح «کلید در دست» در مناطق کم ارتفاع شهر است.

لطف الله فروزنده، معاون اقتصادی شهردار تهران نیز درباره دلیل ساخت مسکن توسط چینی ها در تهران گفت: ما چینی ها را برای ساخت خانه در تهران آوردیم، زیرا خودمان فناوری صنعتی سازی مسکن را نداریم.

او توضیح داد؛ ما تکنولوژی صنعتی سازی مسکن را نداریم، صنعتی شدن یعنی یک سال خانه بسازند و عمر مفیدشان از ۴۰ سال به ۸۰ سال می رسد پس باید تکنولوژی را انتقال دهیم.

فروزنده در عین حال خاطرنشان کرد؛ تامین مالی این موضوع نیز توسط چین انجام می شود، جذب سرمایه گذار خارجی چه اشکالی دارد؟ شاخص توسعه کشور است. همزمان با ورود سرمایه گذار چینی از کارگران، مهندسان، مواد و فولاد ایرانی استفاده می شود و به این ترتیب پول در بخش های مختلف تولیدی به گردش در می آید.

به گفته وی، باید بدانید که حوزه املاک، بخشی است که حداقل بین ۸۰ تا ۹۰ صنعت مرتبط را فعال می کند. اکنون به همه بخش‌های خصوصی اعلام کرده‌ایم که از هرکسی که مایل به سرمایه‌گذاری است با آغوش باز استقبال می‌کنیم تا زمین و پروانه مال ما و ساخت و ساز مال آنها باشد، البته این اتفاق هم اکنون افتاده است.


آیا هزینه مسکن به دلار محاسبه می شود؟


چینی ها قرار است وارد ساخت مسکن دولتی شوند در حالی که طی دو سال گذشته انبوه سازان برای اجرای پروژه مسکن میلیونی با مشکلات زیادی مواجه بوده اند زیرا قیمت ساخت و ساز سفارشی کمتر از قیمت تمام شده مسکن است. ساخت و ساز. در این مدت همواره قیمت در نظر گرفته شده توسط دولت حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر از هزینه واقعی ساخت یک متر مربع مسکن بوده است.

در زمانی که هزینه ساخت یک مترمربع مسکن در کشور از مرز ۶ میلیون تومان گذشت، مسئولان این پروژه اصرار داشتند با قیمتی نزدیک به ۴ میلیون تومان بسازند. اکنون ابهام اصلی این است که آیا چینی ها با ساخت مسکن در ایران با قیمتی کمتر از بازار موافقت خواهند کرد یا خیر.

ابهام دوم نحوه محاسبه و حساب است; آیا هزینه ها به دلار محاسبه می شود؟ فرشید پورحاجت عضو کانون سراسری انبوه سازان کشور در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: گلایه های زیادی از دولت داریم که وقتی بخش خصوصی در کشور وجود دارد چرا با دولت مذاکره نکردند. «اول بخش خصوصی کشور؟» همچنین آیا زمانی که با کشور دیگری وارد مذاکره می شویم عملکرد ما به عنوان فعالان بخش خصوصی و انبوه سازان زیر سؤال رفته است؟

و می افزاید: اینها سوالات بزرگی است که دولت باید به آنها پاسخ دهد. ما مخالف اصل سرمایه گذاری کشور دیگری در کشورمان نیستیم، اما باید در رقابت عادلانه انجام شود.

پورحاجت تصریح می کند: اکنون هزینه ساخت خانه در هر نقطه از دنیا کمتر از ۲۰۰ دلار برای هر متر نیست و بیش از این رقم است. بی دلیل نیست که گفتیم هزینه ساخت با استاندارد بیولوژیکی مناسب حدود ۳۰۰ دلار در هر متر است.

یادآور می شود: باید ببینیم قرار است با چه مبلغی قرارداد بسته شود. آیا حاضرند همین مبلغ را به بخش خصوصی ایران بپردازند یا خیر؟ ما حاضریم با همین قیمت به دلار قرارداد ببندیم اگر بخواهید قرارداد را به دلار ببندید.


معاون وزیر راه: چرا باید پاسخگوی انبوه سازان باشم؟


اما هادی عباسی، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: چرا باید پاسخگوی انبوه سازان باشم؟ از خودت بپرس. مثل این است که بپرسیم چرا دولت قبل مسکن مهر را نساخت، پس این سوال را باید از دولت قبل پرسید.

عباسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا اطلاعات بیشتری از حضور چینی ها در حوزه ساخت و ساز کشور در رسانه ها منتشر نمی شود، گفت. من به صراحت اعلام کردم که اولویت ما جذب سرمایه گذار است.


آیا قیمت مسکن به شدت کاهش می یابد؟

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا ورود چینی ها به بازار مسکن ایران تاثیری در سقوط قیمت ها دارد؟ فرشید پورحاجت عضو کانون سراسری انبوه سازان مسکن در پاسخ به این سوال که آیا ورود چینی ها باعث افت قیمت می شود؟ وی به خبرآنلاین گفت: شرکت های ترکیه ای آمدند، قیمت ها شکست و حالا شرکت های چینی می خواهند قیمت مسکن را پایین بیاورند. هیچ اتفاقی نخواهد افتاد.

بیت الله ستاریان، کارشناس حوزه مسکن نیز بیان می کند: در بافت های فرسوده هر سال مشکل استهلاک ساختمان ها بیشتر می شود و این ماهیت بافت های شهری است.

و می افزاید: در هر شهری تعداد پارچه های فرسوده مدام افزایش می یابد. به عنوان مثال، سالانه بین ۷۰ تا ۸۰ هزار واحد فرسوده ما وارد خط فرسودگی می شوند. اصلاً ۸۰-۱۰۰ هزار پارچه فرسوده فرصت مرمت و تعویض نداریم. بنابراین به غیر از حدود ۷۰۰ هزار روسری فرسوده که از قبل داشتیم، هر ساله تعداد قابل توجهی روسری فرسوده به این روسری ها اضافه می شود.

کشورهای ستاری: با این روند تا ۴۰ سال آینده ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی از ۳ میلیون واحد مسکونی تهران مخروبه می شود. بنابراین ما باید هر سال ۷۰۰۰۰ پارچه جدید تولید کنیم تا به روز باشیم.

وی تاکید می کند: در زمینه پارچه های فرسوده عملکرد بسیار ضعیفی داشته ایم. متاسفانه با وجود تمام دستورات داده شده مشکلی حل نشده است. بنابراین قرار نیست خارجی ها مشکل ما را حل کنند.

  • سیمان متهم اصلی گرانی مسکن نیست

    سیمان متهم اصلی گرانی مسکن نیست

    دبیر انجمن سیمان اعلام کرد هزینه سیمان در بدبینانه‌ترین برآوردها کمتر از یک درصد قیمت هر متر مربع مسکن است و نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش قیمت خانه ندارد.

  • بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا

    بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا

    در شرایطی که مصالح ساختمانی حدود یک‌سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می‌دهد، رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای تأثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر افزایش قیمت نهایی است

  • سقف قانونی رشد اجاره بها تعیین شد

    سقف قانونی رشد اجاره بها تعیین شد

    در بیستمین جلسه شورای عالی مسکن، اختیار تعیین سقف افزایش اجاره‌بها به استانداران تفویض شد.

  • مسکن جای طلا را در بازار گرفت

    مسکن جای طلا را در بازار گرفت

    افزایش تمایل به خرید مسکن برای حفظ ارزش سرمایه، قیمت‌ها را در تهران و مناطق پرتقاضا در مسیر صعودی قرار داده است

  • مسکن اجاره ای 5ساله

    مسکن اجاره ای 5ساله

    برنامه جدید حمایتی دولت از مستأجران با عنوان «طرح آشیان» از امروز وارد فاز اجرایی می‌شود؛

  • قیمت مسکن کاهشی می شود؟

    قیمت مسکن کاهشی می شود؟

    بررسی روندهای گذشته بازار مسکن و ارزیابی کارشناسان نشان می‌دهد در صورت بروز تحولات سیاسی مثبت، احتمال کاهش قیمت در بازار مسکن دور از انتظار نیست؛

  • شرایط ثبت‌نام مسکن استیجاری برای زوج‌های جوان اعلام شد

    شرایط ثبت‌نام مسکن استیجاری برای...

    طرح مسکن استیجاری ویژه زوج‌های جوان به‌زودی وارد مرحله ثبت‌نام می‌شود. بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن، زوج‌های واجد شرایط می‌توانند با اجاره‌بهایی کمتر از نرخ بازار و با امکان سکونت تا پنج سال، از این واحدها استفاده کنند.

  • وام 450 میلیونی مسکن برای فرزند سوم

    وام 450 میلیونی مسکن برای فرزند سوم

    بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن فرزند سوم و بیشتر را به پنج بانک عامل مسکن، تجارت، صادرات ایران، ملت و پست بانک ابلاغ کرد.

  • تورم مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ چند درصد شد؟

    تورم مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ چند درصد شد؟

    براساس گزارش بانک مرکزی، تورم ماهانه بخش مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ به ۳.۶ درصد رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با رشد شاخص کل قیمت کالاها و خدمات، از آرامش نسبی بازار مسکن حکایت دارد.

  • خرید و فروش آنلاین مسکن به‌صورت رسمی آغاز شد

    خرید و فروش آنلاین مسکن به‌صورت رسمی...

    با اجرایی شدن قانون «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»، تحولی نوین در بازار مسکن ایران رقم خورده است. سکو‌های اینترنتی فعال در حوزه املاک، پس از دریافت مجوز از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، قادر خواهند بود فرآیند تنظیم و ثبت قرارداد‌های خرید و فروش مسکن را به‌صورت آنلاین ارائه دهند.

  • افزایش سقف وام مسکن ۱۴۰۵

    افزایش سقف وام مسکن ۱۴۰۵

    افزایش سقف وام مسکن 1405 به یکی از مهم‌ترین موضوعات بازار مسکن و نظام بانکی کشور تبدیل شده است.

  • طرح جدید دولت برای بازار اجاره مسکن فاش شد

    طرح جدید دولت برای بازار اجاره مسکن فاش...

    تجربه پروژه‌های حمایتی گذشته نشان می‌دهد موفقیت طرح مسکن استیجاری، بیش از هر چیز به تامین منابع مالی، سرعت اجرا و هماهنگی دستگاه‌های مختلف وابسته خواهد بود و صرفا به خاطر جدید وزارت راه و شهرسازی و دولت، نمی‌توان به موفقیت طرح خوشبین بود.

  • سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

    سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

    وزارت راه و شهرسازی سه گزینه و عدد جدید برای اجاره بهای تهران به شورای مسکن پیشنهاد کرده است و بزودی سقف اجاره بهای پایتخت تعیین می شود.

  • جزییات جدید از طرح خرید متری مسکن در تهران اعلام شد

    جزییات جدید از طرح خرید متری مسکن در...

    با افزایش قیمت مسکن و دشوارتر شدن خانه‌دار شدن برای اقشار متوسط و کم‌درآمد، طی سال‌های اخیر ایده‌های مختلفی برای تسهیل سرمایه‌گذاری مردم در بازار مسکن مطرح شده است؛

  • شرایط فوق‌العاده حساس در بازار مسکن

    شرایط فوق‌العاده حساس در بازار مسکن

    بازار مسکن اکنون در یک وضعیت فوق‌العاده حساس قرار دارد. حجم مراجعات، استعلام‌ها و بازدیدها در دفاتر املاک در حال افزایش است و این یعنی برخلاف تصور برخی، بازار وارد یک فاز جدید شده است؛

  • قیمت مسکن ۵۰ درصد تغییر کرد

    قیمت مسکن ۵۰ درصد تغییر کرد

    در بخش اجاره با نزدیک شدن به فصل نقل‌وانتقال، طبیعی است که افزایش قیمت رخ دهد. اما اگر ثبات اقتصادی ادامه پیدا کند، احتمال دارد رشد اجاره‌بها نسبت به سال گذشته با همدلی موجرین متعارف‌تر و کنترل‌شده‌تر باشد.

  • قیمت مسکن سقوط می‌کند؟

    قیمت مسکن سقوط می‌کند؟

    می‌توان سه سناریوی اصلی برای آینده بازار مسکن متصور شد. سناریوی نخست مربوط به حالتی است که افزایش قیمت‌ها به‌صورت اسمی، اما محدود رخ می‌دهد

  • جزئیات مبلغ ودیعه مسکن و اجاره‌بها

    جزئیات مبلغ ودیعه مسکن و اجاره‌بها

    در جریان جنگ تحمیلی حدود ۴۰ هزار خانه آسیب دید؛ عضو شورای شهر می‌گوید که به آسیب‌دیدگان ودیعه مسکن و اجاره‌بها پرداخت می‌کنیم.

  • پیش بینی بازار مسکن در پساجنگ

    پیش بینی بازار مسکن در پساجنگ

    اتفاقات همین چندهفته گذشته، شرایط بازار را مجدداً دگرگون کرده است.

  • ۲.۵ میلیارد تومان برای هر واحد مسکن ملی

    ۲.۵ میلیارد تومان برای هر واحد مسکن ملی

    مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: قیمت تمام‌شده واحدهای نهضت ملی مسکن را حدود ۲.۵ میلیارد تومان است.

  • برنامه دولت برای خانه‌های آسیب‌دیده در جنگ

    برنامه دولت برای خانه‌های آسیب‌دیده در...

    بنیاد مسکن موظف شد به سرعت برای ساکنان واحدهای آسیب‌دیده که قابل سکونت نیستند واحد اجاره‌ای فراهم کند