بازار املاک / قیمت مسکن به کدام سمت خواهد رفت؟

قیمت مسکن به کدام سمت خواهد رفت؟

قیمت مسکن به کدام سمت خواهد رفت؟

بازار ساخت و معاملات مسکن در سال ۱۴۰۲ روند مثبتی نداشت و سیاست‌های انقباضی دولت نیز با وجود ایجاد آرامش موقتی در این عرصه عملا مشکلی بر مشکلات قبلی اضافه کرد.ساخت و ساز مسکن امسال را در رکود گذراند. فعالان این حوزه نیز معتقدند دیگر توانی نزد مردم برای خرید خانه باقی نمانده است. اما با این شرایط چه افقی می‌توان برای بازار معاملات و ساخت مسکن در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفت؟

سرنوشت نامطلوب تولید مسکن در سال ۱۴۰۳ ادامه دارد

 ایرج رهبر، رئیس انجمن انبوه‌سازان تهران در مورد سرنوشت بازار معاملات و ساخت مسکن در سال جاری به «تجارت‌نیوز» گفت: «نیمه دوم سال ۱۴۰۲، شاهد رکود در بخش مسکن و ساخت و ساز بوده‌ایم و خرید و فروش چشمگیری اتفاق نیفتاده است. از سوی دیگر، قیمت‌ها با تغییر زیادی مواجه نبوده‌اند و حتی چند درصد کاهش قیمت نیز اتفاق افتاده است.»

وی در خصوص چشم‌انداز خود از سال ۱۴۰۳ افزود: «در حال حاضر بازار کماکان در حالت رکودی است و به‌نظر می‌رسد در چند ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳ نیز تغییری در روند فعلی اتفاق نیفتد.»

رهبر اضافه کرد: «این موضوع ناشی از آن است که بازار مسکن تورم بالایی داشته و توان اقتصادی مردم نتوانسته به آن تعادل برسد. در نهایت نیز بازار در وضعیت رکودی فرو رفته است.»



ساخت نهضت ملی مسکن ممکن است در بازار تعادل ایجاد کند


فرشید پورحاجت، عضو کانون سراسری انبوه‌سازان نیز در مورد شرایط کنونی صنعت ساخت در کشور توضیح داد: «در حال حاضر صنعت ساخت و ساز در کشور از دو جبهه برنامه‌ریزی می‌شود. یک بخش آن فعالان بخش خصوصی هستند که صفر تا ۱۰۰ پروژه‌ها را خود برنامه‌ریزی می‌کنند و همیشه در بازار مسکن حضور دارند.»

وی افزود: «بخش دوم نیز دولت است که طرح‌هایی مانند مسکن مهر و نهضت ملی مسکن را پیش می‌برد، اما آنچه امروز به‌نظر می‌رسد این است که شرایط مساعدی در صنعت ساخت و ساز وجود ندارد و پیش‌بینی می‌شود سال آینده نیز بر همین مدار حرکت خواهیم کرد.»

شرایط تولید و عرضه مسکن وضعیت خوبی ندارد


عضو کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار کرد: «در حال حاضر شرایط تولید و عرضه مسکن وضعیت خوبی ندارد و این موضوع در سال آینده هم ممکن است تداوم داشته باشد؛ زیرا در سال ۱۴۰۲ حرکت مثبتی از جانب دولت و مجلس هم صورت نگرفته است.»

سیستم ناکارآمد بانکی بر همان مدار گذشته است


پورحاجت اظهار کرد: «توضیحاتی که داده شد فضای کسب و کار ما را تشریح می‌کند و همان‌طور که مشخص است شرایط مطلوبی وجود ندارد، هیچ تسهیل‌گری در آن صورت نگرفته و سیستم ناکارآمد بانکی بر همان مدار گذشته است.»

وی افزود: «با تمام فشارها بانک‌ها باز هم عملا تمایلی برای پرداخت تسهیلات مسکن و مشارکت در این زمینه ندارند؛ تکلیف دولت هم که مشخص است.»


بازار مسکن باید منتظر افزایش قیمت شدید باشد


عضو کانون سراسری انبوه‌سازان در خصوص پیش‌بینی خود از صنعت مسکن در سال آینده اظهار کرد: «اگر تکه‌های پازل را کنار هم بگذاریم نمی‌توان پیش‌بینی مثبتی برای سال‌ آینده انجام داد و بازار مسکن در آینده نزدیک باید منتظر افزایش قیمت شدید باشد. دولت در سال ۱۴۰۲ کاری نکرده است که بتوان آینده‌ خوبی برای مسکن در سال ۱۴۰۳ متصور شد.»

وی افزود: «با وجود تمام سیاست‌های انقباضی که در سال ۱۴۰۲ به‌کار گرفته شد، به نظر می‌رسد یک روز شرایط از آنچه دولت برنامه‌ریزی کرده است پیشی خواهد گرفت.»

دیگر کارشناسان حوزه مسکن نیز معتقد هستند با وجود روند بازار املاک در سال ۱۴۰۲ و بودجه‌ای که دولت برای سال ۱۴۰۳ تدارک دیده است، مسیری صعودی پیش روی قیمت مسکن وجود دارد.

این در حالی‌ست که صعود قیمت‌ها هر چه بیشتر خرید مسکن را از دسترس مردم خارج می‌کند و این وضعیت می‌تواند حاکی از رکودی تورمی در سال ۱۴۰۳، حداقل در نیمه اول باشد.

  • بازار مسکن وارد مرحله جدید شد

    بازار مسکن وارد مرحله جدید شد

    بازار مسکن در ماه‌های اخیر شاهد تغییرات محدودی بوده و معاملات واحدهای کوچک، به‌ویژه واحدهایی با متراژ کمتر، کمی فعال شده است،

  • فاصله تاریخی درآمد و قیمت مسکن

    فاصله تاریخی درآمد و قیمت مسکن

    بازار مسکن با رشد بی‌وقفه قیمت‌ها و فاصله فزاینده درآمد خانوارها، خانه‌دار شدن برای دهک‌های متوسط و پایین را با وجود افزایش 43 درصدی حقوق به رؤیایی دوردست تبدیل کرده است.

  • بازار مسکن‌های کوچک رونق گرفت

    بازار مسکن‌های کوچک رونق گرفت

    عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازار مسکن در ماه‌های اخیر شاهد افزایش معاملات واحد‌های با متراژ کم شده است.

  • پرداخت وام در بانک مسکن مسدود شد

    پرداخت وام در بانک مسکن مسدود شد

    پرداخت انواع تسهیلات مسکن از سوی بانک مسکن به دلیل «ناتراز معرفی شدن» این بانک دولتی از سوی بانک مرکزی، متوقف شد.

  • الان وقت خرید خانه است؟

    الان وقت خرید خانه است؟

    بازار مسکن در آستانه ورود به سال جدید با جهش نرخ ارز و رشد 75 درصدی قیمت دلار نسبت به زمستان گذشته روبروست.

  • سقف وام ارزان‌قیمت مسکن مشخص شد

    سقف وام ارزان‌قیمت مسکن مشخص شد

    سقف تسهیلات ارزان‌قیمت ودیعه و خرید مسکن مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی با مصوبه مجلس تعیین شد.

  • پیش‌ بینی شوکه‌ کننده از قیمت مسکن در ۱۴۰۵

    پیش‌ بینی شوکه‌ کننده از قیمت مسکن در...

    ازار مسکن نسبت به سایر بازارهای موازی عقب مانده است، در صورت تحقق ثبات سیاسی به تدریج خود را با سطح این بازارها هماهنگ خواهد کرد.

  • آخرین خبر از وضعیت قیمت مسکن

    آخرین خبر از وضعیت قیمت مسکن

    هنوز مسکن نسبت به تورم و بخصوص بازارهای ارز و طلا عقب است و این عقب ماندگی باید جبران شود

  • زمانِ طلایی خرید مسکن

    زمانِ طلایی خرید مسکن

    بازار مسکن در ماه‌های اخیر با ترکیبی از رکود طولانی و شیب ملایم افزایش قیمت مواجه بوده است؛

  • سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

    سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

    افزایش رفت‌وآمد به بنگاه‌های املاک در ماه‌های پایانی سال، بیش از آنکه نشانه رونق بازار مسکن باشد، حاصل اشباع و بی‌اعتمادی در بازارهای موازی طلا و ارز است.

  • فرار خریداران از بازار مسکن

    فرار خریداران از بازار مسکن

    رییس انجمن انبوه‌سازان تهران با اشاره به افزایش شدید هزینه‌های ساخت گفت: امروز هزینه ساخت با دلار 130 هزار تومانی محاسبه می‌شود، اما فروش آپارتمان با قیمت‌هایی انجام می‌شود که تناسبی با این هزینه‌ها ندارد.

  • پیش بینی قیمت مسکن در بازار راکد ساخت و ساز

    پیش بینی قیمت مسکن در بازار راکد ساخت و...

    بسیاری از سازندگان در این بازار راکد، علاقه‌ای به شروع کار جدید ندارند.

  • قفل بازار مسکن باز شد

    قفل بازار مسکن باز شد

    بازار ملک و مسکن در کشور، همچنان در باتلاقی از رکود تورمی گرفتار شده است؛

  • خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات امروز فرابورس به محدوده ۱۲۸ هزار تومان کاهش یافت؛

  • بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه بردند!

    بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه...

    بحران و رکود مسکن، قدرت خرید را در بازار به شدت کاهیده است

  • یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    دبیر انجمن انبوه‌سازان گفت: به نظر می‌رسد رکود حاکم بر خریدوفروش مسکن تغییر سیکل داده و قهر خریداران با بازار مسکن نسبت به فصل گذشته و ابتدای سال کاهش یافته است.

  •  اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    جهت‌های متفاوت دو متغیر کلیدی بازار اجاره مسکن در سال جاری، «تورم اجاره ۱۴۰۵» را سوال‌برانگیز کرده است.

  •  رقم جدید میزان پرداخت وام ودیعه مسکن

    رقم جدید میزان پرداخت وام ودیعه مسکن

    آمار میزان پرداخت وام ودیعه مسکن منتشر شد.گزارشی تازه از میزان پرداخت وام ودیعه مسکن منتشر شد.

  • کاهش قیمت اجاره بها به دلیل نبود متقاضی

    کاهش قیمت اجاره بها به دلیل نبود متقاضی

    مشاوران املاک می‌گویند، اجاره‌بها بیش از یک ماه است که دستخوش افزایش قیمت شده، اما چون متقاضی در بازار نیست این افزایش قیمت در قرارداد نهایی تعدیل می‌شود.

  • پیش‌بینی بازار مسکن تا پایان سال

    پیش‌بینی بازار مسکن تا پایان سال

    در ماه‌های بهمن و اسفند محتمل‌ترین سناریو برای بازار مسکن، رکود تورمی خواهد بود؛ چراکه متقاضیان واقعی توان خرید ندارند و فروشندگان هم پس از ناآرامی‌های اخیر در فروش احتیاط می‌کنند.

  • معاملات بازار مسکن یخ زد

    معاملات بازار مسکن یخ زد

    در بررسی تحولات بازار ارز و اثرگذاری آن بر بازار مسکن، با دو پیامد اصلی مواجه هستیم که یکی مربوط به کوتاه مدت و دیگری مربوط به بلندمدت است.