بازار املاک / ۵۰ درصد پایتخت نشینان مستاجر هستند

۵۰ درصد پایتخت نشینان مستاجر هستند

۵۰ درصد پایتخت نشینان مستاجر هستند

۵۰ درصد پایتخت نشینان مستاجر هستندبر اساس آخرین سرشماری مسکن و خانوار منتشر شده در سال ۱۳۹۴ بدون احتساب خانه های خالی و خانه های دوم و با احتساب حدود ۲۲۸۰۰۰۰۰ واحد مسکونی و ۱۸۱۰۰۰۰۰ خانه نسبت مسکن به خانه ۱٫۶ بوده است. یعنی در سال ۱۳۹۴ تعداد خانه ها کمتر از تعداد خانوار بوده و در برخی واحدهای مسکونی بیش از یک خانوار سکونت داشته اند.

همه خانوارهای کشور خانه ندارند

وحید شقاقی شهری با توجه به رابطه مسکن و خانه که از آن زمان وزارت راه و شهرسازی وی گفت: در حال حاضر جمعیت ایران حدود ۸۵ میلیون نفر و حدود ۲۶ میلیون خانوار در کشور وجود دارد و بیانیه وزارت راه و شهرسازی نیز حاکی از وجود حدود ۲۸ میلیون نفری است. . منازل مسکونی در کشور و تعداد منازل بیش از.


وی با بیان اینکه اطلاعات دقیقی از تعداد منازل مسکونی در کشور ندارم، تاکید کرد: موضوع مهم این است که در تهران ۵۰ درصد مستأجر هستند و این رقم در شهرهای متوسط ​​بین ۲۰ تا ۳۰ درصد و کمتر است. در شهرها.کم . یعنی طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی اگرچه تعداد خانه‌های کشور بیشتر از تعداد خانه‌ها است، اما گفته می‌شود برخی خانوارها دو یا سه خانه یا بیشتر دارند که این امر باعث شده که هر خانه ای در کشور یک خانه نداشته باشد.


وی در خصوص سهم مسکن در سبد خانوارهای کشور گفت: در حال حاضر نسبت مسکن در سبد خانوار شهرهای بزرگ بین ۶۰ تا ۷۰ درصد و به طور متوسط ​​در کل اقتصاد ایران بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است. در حالی که وزارت راه مدعی است این رقم نباید بیش از ۲۵ درصد باشد، واقعیت اقتصاد کشور این است که در کلانشهری مانند تهران نسبت مسکن در سبد خانوار از ۶۰ تا ۷۰ درصد فراتر می رود


در سبد خانوار فقط مسکن و غذا وجود دارد

این کارشناس اقتصادی افزود: مسکن یک کالای سرمایه ای است. به دلیل تورم، قیمت مسکن و زمین به طور مداوم افزایش یافته است. بنابراین، از آنجایی که مسکن قیمت پایه بالاتری دارد و اگر یک خانه ۵۰ متری در تهران حداقل ۲ میلیارد تومان قیمت داشته باشد، به دلیل تورم ۴۰ درصدی، قیمت ها به یکباره در یک سال افزایش می یابد و حدود ۸۰۰ میلیون تومان به قیمت آن اضافه می شود. قیمت در سال خواهد بود بنابراین این مشکل تامین مسکن دهک های متوسط ​​و پایین را با مشکل مواجه می کند و این فاصله افزایش می یابد و قیمت تمام شده مسکن در حوزه مسکن به طور مستمر افزایش می یابد.

وی گفت: اگر ۱۵ سال پیش نسبت مسکن در سبد خانوار تهران کمتر از ۳۰ درصد بود، متاسفانه اکنون از ۶۰ تا ۷۰ درصد فراتر رفته است. این مشکل باعث شده تا خانوارها بسیاری از هزینه های ضروری زندگی خود مانند بهداشت، بهداشت، سفر و تحصیل را حذف کنند. در حال حاضر تنها مسکن و غذا در سبد خانواده وجود دارد و اکثر کالاهای ضروری از سبد خانواده حذف شده است.


دولت سیزدهم کمتر از یک میلیون خانه را در بهترین شرایط تحویل خواهد داد

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که نتیجه دولت ابراهیم رئیسی و وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن چیست؟ وی گفت: دولت سیزدهم در مقایسه با دولت قبل طبق قولی که داده بود تلاش کرد کاری انجام دهد. چرا که دولت قبل در خصوص مسکن برنامه ای نداشت و مسکن اجتماعی نه تنها اجرا نشد، بلکه حتی روی کاغذ هم نبود.

رئیسی در مورد مسکن قول هایی داد و با تغییراتی از رویکرد محمود احمدی نژاد در مسکن مهر پیروی کرد اما در دو موضوع زمین و تامین مالی با مشکل مواجه شد. دولت سیزدهم فکر می کرد به راحتی می تواند زمین های دولتی را در اختیار سازندگان قرار دهد. از سوی دیگر مشکل تامین مالی وجود دارد، زیرا اکنون بانک ها به شدت ناراضی هستند و تمایلی به همکاری با دولت ندارند و اگر همکاری شود، اجبار می شود. از این رو ایده دولت سیزدهم در خصوص مسکن به تعویق افتاد و آن طور که شنیده ایم چندین ماه است که روند ساخت پروژه ها شتاب گرفته است.

وی در پایان با بیان اینکه به دلیل ضعف فناوری ساخت مسکن، تولید و عرضه مسکن در کشور زمان زیادی می برد، گفت: به همین دلیل بحث ورود چین برای ساخت مسکن در کشور مطرح شد. . تکنولوژی و بهره وری مسکن در ایران پایین است. اگر ساخت یک مجتمع در ایران یک سال و نیم طول بکشد، در کشورهای پیشرفته می توان آن را در دو یا سه ماه ساخت. حدود یک سال از عمر دولت سیزدهم باقی مانده است و اگر دولت تمام تلاش خود را برای تحقق وعده ساخت ۴ میلیون مسکن انجام دهد، در نهایت می تواند کمتر از یک میلیون مسکن تولید و عرضه کند. دولت سیزدهم اگرچه ایده‌هایی داشت، اما ایده‌های آن در عمل و اجرای آن‌ها دور از واقعیت بود.

  • بانک ها عامل «گران شدن ملک» هستند

    بانک ها عامل «گران شدن ملک» هستند

    یک کارشناس بازار مسکن گفت: خرید ملک توسط بانک‌ها نقطه عطفی برای گرانی مسکن بود، در نتیجه بنگاه داری بانک‌ها موجب آسیب رسیدن به بازار مسکن خواهد شد.

  • سود نجومی در جیب اجاره نشین ها

    سود نجومی در جیب اجاره نشین ها

    سامانه "ایران املاک"، که از سال ۱۳۸۸ به عنوان اولین سامانه ثبت قراردادهای ملکی در کشور فعالیت خود را آغاز کرد، پس از ۱۴ سال بدون تغییر اساسی، همچنان به عنوان یک ابزار مهم در بازار مسکن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • پیش بینی قیمت مسکن تا پایان فروردین ۱۴۰۴

    پیش بینی قیمت مسکن تا پایان فروردین...

    آینده بازار مسکن با توجه به احتمال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران طی ماه‌های آینده، یکی از مسائلی است که در روز‌های گذشته به شدت توسط کارشناسان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است

  • خبر مهم وام خریداران مسکن ملی

    خبر مهم وام خریداران مسکن ملی

    شهرام ملکی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، درباره بسته شدن پرونده مسکن مهر پردیس گفت: مسئولیت ما این است که از تعطیلی پروژه‌های نهضت ملی مسکن و مسکن مهر جلوگیری کنیم و روند اجرایی این پروژه‌ها ادامه یابد. این موضوع از طریق جلسات منظم که خانم وزیر در سطح ملی برگزار می‌کنند، پیگیری می‌شود.

  • ارائه تسهیلات ودیعه مسکن به مددجویان بهزیستی و کمیته امداد

    ارائه تسهیلات ودیعه مسکن به مددجویان...

    در سال ۱۴۰۳ تسهیلات ویژه مسکن محرومان با هدف تامین مسکن اعم از خرید،احداث و پرداخت ودیعه در نظر گرفته شده است.

  • رکود سنگین در بازار مسکن

    رکود سنگین در بازار مسکن

    آنطور که کارشناسان بازار مسکن می‌گویند رکود این بازار در ۱۶ سال اخیر بی‌سابقه بوده و خرید ملک نسبت به ۱۰ سال گذشته، ۳ برابر سخت‌تر شده است!

  • افزایش وام مسکن رسما کلید خورد

    افزایش وام مسکن رسما کلید خورد

    در طرح مسکن ملی، نقش بانک‌ها و پیش‌خریداران به‌طور قابل توجهی تغییر کرده است. بانک‌ها که قرار بود ۷۰ درصد هزینه ساخت مسکن را تأمین کنند، تاکنون نتواسته‌اند یا شاید نخواسته‌اند این وظیفه را به درستی انجام دهند. طبق آمار رسمی، بانک‌ها تنها ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌های مسکن ملی پرداخت کرده‌اند، در حالی که مردم، یعنی ۸۰۰ هزار خانوار ثبت‌نام‌کننده، مجموعاً ۳۰۰ هزار میلیارد تومان آورده نقدی پرداخت کرده‌اند.

  • اطلاعاتی که متقاضیان نهضت ملی مسکن  باید بدانند

    اطلاعاتی که متقاضیان نهضت ملی مسکن ...

    اخیراً فرزانه صادر مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که در ۵ سال گذشته فقط ۲۰ هزار واحد مسکونی تحویل شده است و بقیه واحدها در مراحل مختلف فونداسیون، سفت‌کاری، نازک‌کاری و … است.

  • هشدار جدی به خریداران مسکن

    هشدار جدی به خریداران مسکن

    رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: قولنامه در دادگاه‌ها مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد و از رؤسای اتحادیه املاک خواهش دارم به مشاوران املاک این مسئله را تذکر دهند.

  • قیمت تمام شده ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن اعلام شد

    قیمت تمام شده ساخت واحد‌های نهضت ملی...

    عضو انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران گفت: میزان آورده متقاضیان در نهضت ملی مسکن به بیش از ۸۰۰ میلیون تومان رسیده که با تسهیلات ساخت قیمت تمام شده به یک میلیارد و۴۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

  • شرایط معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی اجاره‌ بها

    شرایط معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی اجاره‌...

    بر اساس ماده یک قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، موجران در صورتی که با مستأجران خود قرارداد سه‌ساله منعقد کنند، ۱۰۰ درصد از مالیات معاف خواهند بود

  •  متقاضیان ملی مسکن؛ اولویت تحویل با چه کسانی است؟

    متقاضیان ملی مسکن؛ اولویت تحویل با چه...

    طبق برنامه ریزی جدید تمامی متقاضیانی که صاحب فرزند هستند و در قالب طرح جوانی جمعیت قرار می‌گیرند در اولویت تخصیص واحد مسکونی هستند، اما اولویت مربوط به افرادی است که آورده خود را زودتر تکمیل کرده باشند.

  • ترمز افزایش قیمت مسکن کشیده شد

    ترمز افزایش قیمت مسکن کشیده شد

    یک پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی، گفت: حباب مسکن در شهر‌های کشور به خصوص تهران و مناطق شمالی پایتخت عدد قابل توجهی است. این حباب ناشی از تقاضای سفته‌بازی است.

  •  پزشکیان مستاجران را سورپرایز کرد

    پزشکیان مستاجران را سورپرایز کرد

    بررسی عوامل مالی طرح ناتمام «مسکن ملی» که مسئولیت تأمین هزینه‌های آن بر عهده بانک‌ها و احتمالاً بودجه سال‌های آینده خواهد بود، نشان می‌دهد که با قیمت‌های کنونی، حداقل ۶۰۵ همت منابع بانکی لازم است تا به‌عنوان وام ساخت، برای احداث خانه‌های ۱.۸ میلیون پیش‌خریدار قطعی پرداخت شود

  • شاه کلید حل مشکل مسکن در ایران چیست؟

    شاه کلید حل مشکل مسکن در ایران چیست؟

    با توجه به بالا بودن قیمت زمین در کلان شهر‌ها در جهت استفاده بهینه از زمین برای ساخت طرح مسکن اقتصادی در بافت‌های فرسوده وشهر‌های کوچک اطراف کلان شهر‌ها (اقماری) به زودی کاربردی و اجرایی می‌شود.

  • 2 بار وام اجاره خانه برای 3 گروه از مستاجران در سال 1403

    2 بار وام اجاره خانه برای 3 گروه از...

    براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف مبلغ تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن برای سال ۱۴۰۳ در شهر تهران ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی ۴۰ میلیون تومان تعیین شده است. طبق این مصوبه، سود تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن ۲۳ درصد و حداکثر دوره بازپرداخت آن ۵ سال تعیین شده است.

  • وام یک میلیاردی دولت برای مستاجران

    وام یک میلیاردی دولت برای مستاجران

    برای دریافت این وام متقاضی باید ابتدا ۲۵۰ میلیون تومان برای خرید اوراق هزینه کند، سپس حدود ۵۰ میلیون تومان در دفترخانه پرداخت کند که رقم دریافتی حاصل از کسر این هزینه‌ها حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود که با این مبلغ دریافتی، متقاضی تنها می‌تواند ۸ الی ۱۰ متر از یک واحد مسکونی را خریداری کند، از سوی دیگر عده کمی توان حجم بازپرداخت این وام را خواهند داشت.

  •  اجرای طرح وام ارزان برای خرید خانه

    اجرای طرح وام ارزان برای خرید خانه

    با هزینه ساخت یک واحد ۸۰ متری در پرند، می‌توان یک واحد ۴۰ متری در تهران خرید

  • مالیات زمین و مسکن در بودجه ۱۴۰۴ چگونه محاسبه می‌شود؟

    مالیات زمین و مسکن در بودجه ۱۴۰۴ چگونه...

    بر اساس جزئیاتی که از لایحه بودجه ۱۴۰۴ منتشر شده، زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، و واحدهای مسکونی که ارزش هر یک از آنها بیش از پانصد میلیارد (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال ۱۴۰۴ مالک املاک فوق بوده است.

  • دلیل اصلی افزایش قیمت مسکن چیست؟

    دلیل اصلی افزایش قیمت مسکن چیست؟

    اقدامات عمدی نظیر انحصار زمین و عدم الحاق آن به محدوده شهر، باعث افزایش بی‌رویه قیمت مسکن است.

  • شرایط ثبت نام وام 200 میلیونی مستاجران

    شرایط ثبت نام وام 200 میلیونی مستاجران

    سقف وام ودیعه مسکن اعلام شده و با رعایت شرایط ثبت نام وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳، به سامانه خودنویس مراجعه کرده و برای صفر کردن حق الزحمه‌های میلیونی پرداخت می‌کنیم. همچنین یادآور می‌شویم که در ماه خرداد سال گذشته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده ۱۱ طرح دو فوریتی کنترل و تنظیم اجاره و قیمت‌گذاری مسکونی‌ها موافقت کردند.