بازار املاک / نفس بازار مسکن بریده شد

 نفس بازار مسکن بریده شد

نفس بازار مسکن بریده شد

بازار مسکن از دسترس خارج شده است؛ دیگر نمی‌توان حتی با وام سنگین بانکی هم ملک خرید. آخرین گزارش‌های رسمی دولت نشان می‌دهد که متوسط قیمت هر مترمربع مسکن به نزدیک ۸۶ میلیون تومان رسیده است. براساس گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در خردادماه امسال ۸۵.۹ میلیون تومان بود که از افزایش ۹.۷ درصدی قیمت نسبت خرداد سال قبل حکایت دارد.

متقاضیان مسکن از بازار مسکن خارج شده‌اند

این اعداد نشان می‌دهد که خرید یک آپارتمان ریزمتراژ ۵۰ متری در تهران نزدیک به ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان پول نیاز دارد. این در حالی است که نه حقوق کارمندی و نه کارگری، با این اعداد همخوانی ندارد و به نوعی می‌توان گفت متقاضیان مسکن از بازار مسکن خارج شده‌اند.


اما آیا شرایط بازار مسکن در دولت جدید تغییر می‌کند؟ کارشناسان و تحلیلگران بازار مسکن معتقدند که تغییر فضای بازار مسکن، نیاز به یک جراحی سنگین اقتصادی دارد. فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید: شرایطی که امروز در بازار رصد می‌شود، این‌گونه است که خرید و فروش در بازار مسکن به صورت مطلوب صورت نمی‌گیرد و به عبارتی می‌توان یک رکود سنگینی بر بازار مسکن حکم‌فرما است.


وی می‌افزاید: مضاف بر این‌که این رکود به نظر می‌رسد نشات گرفته از سیاست‌گذاری‌ها و روندهایی بوده که طی سال‌های گذشته در این بازار توسط سیاست‌گذار مسکن برنامه‌ریزی شده و متاسفانه به اهداف اصلی حوزه مسکن نتوانستیم برسیم.


دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور تصریح می‌کند: بازار مسکن یک بازار کاملا اقتصادی است و کسانی که در این بازار خرید می‌کنند، مردم هستند، اما نقدینگی، امروز به نحوی نیست که مردم بتوانند خودشان را با شرایط حاکم بر بازار مسکن همخوان کنند.


پورحاجت متذکر می‌شود: در ادوار گذشته زمانی که این اتفاق می‌افتاد، سال‌های سال دولت‌ها برای نجات این بازار مهم و استراتژیک برنامه‌ریزی می‌کردند، اما این سیاست‌ها در چند سال گذشته دنبال نشده و فقط برنامه‌ریزی وزارت راه و شهرسازی در ادوار گذشته این بوده که برای مسکن حمایتی برنامه‌ریزی کند.


بازار مسکن رها شده است 

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور در ادامه در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین با بیان این‌که به نظر می‌رسد یک رهاشدگی در بازار مسکن ایجاد شده است، می‌گوید: ساختار حاکم بر تسهیلات بانکی کاملا ناکارآمد شده و اساسا سیستم بانکی هیچ کمکی را طی این سال‌ها انجام نداده است.


پورحاجت می‌افزاید: پیش از این مردم برای خرید مسکن، یا از طریق پس‌انداز و یا از طریق حقوق و دستمزد و یا از طریق منابع بانکی اقدام می‌کردند، اما امروز حقوق و دستمزد تکاپوی نیاز مردم را نمی‌دهد، تسهیلات بانکی نیز به میزانی که باید در بازار مسکن تعریف شود، وجود ندارد و تورم هم به نحوی در کشور حکم‌فرماست که در نهایت روز به روز شکاف را عمق‌تر و گسترده‌تر می‌کند.


وی تصریح می‌کند: به نظر می‌رسد در حوزه مسکن نیاز به یک جراحی بزرگ است و این کار سختی است. پیش از این همواره دولت‌ها روی تسهیلات بانکی تمرکز داشتند، اما در حال حاضر در این بخش هم دچار چالش هستیم.


دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور عنوان می‌کند: امروز می‌توان این نقد جدی را به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مطرح کرد که نیامدند هم‌تراز بازار مسکن، تسهیلات را ایجاد کنند. مردم هم نمی‌توانند با منابعی که دارند، برای خرید اقدام کنند.


رویاهای خانه‌دار شدن محال شد

پورحاجت متذکر می‌شود: نیاز به یک جراحی در بازار مسکن است و ما امید داریم با حضور وزیر جدید راه و شهرسازی و نیز دولت جدید، یک سیاست‌ورزی جدید در حوزه مسکن و ساختمان ایجاد شود که مردم دغدغه تامین سرپناه امن خود را نداشته باشند و این جزو تکالیف دولت‌هاست.


وی خاطرنشان می‌کند: ما قوانین مختلفی را وضع کرده‌ایم؛ قوانین هم بعضا خوب هستند، اما این قوانین در حال حاضر با ساختار کف بازار مسکن همخوانی ندارد. این قوانین با ساختار حقوق و دستمزد مردم همخوانی ندارد. برای این‌ها باید برنامه‌ریزی کرد.


دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور تاکید می‌کند: به نظر می‌رسد بخش خصوصی باید در یک تعامل و همگرایی با دولت، یک برنامه‌ریزی جدیدی را داشته باشد تا شرایط تغییر کند.

  • قفل بازار مسکن باز شد

    قفل بازار مسکن باز شد

    بازار ملک و مسکن در کشور، همچنان در باتلاقی از رکود تورمی گرفتار شده است؛

  • خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات امروز فرابورس به محدوده ۱۲۸ هزار تومان کاهش یافت؛

  • بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه بردند!

    بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه...

    بحران و رکود مسکن، قدرت خرید را در بازار به شدت کاهیده است

  • یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    دبیر انجمن انبوه‌سازان گفت: به نظر می‌رسد رکود حاکم بر خریدوفروش مسکن تغییر سیکل داده و قهر خریداران با بازار مسکن نسبت به فصل گذشته و ابتدای سال کاهش یافته است.

  •  اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    جهت‌های متفاوت دو متغیر کلیدی بازار اجاره مسکن در سال جاری، «تورم اجاره ۱۴۰۵» را سوال‌برانگیز کرده است.

  •  رقم جدید میزان پرداخت وام ودیعه مسکن

    رقم جدید میزان پرداخت وام ودیعه مسکن

    آمار میزان پرداخت وام ودیعه مسکن منتشر شد.گزارشی تازه از میزان پرداخت وام ودیعه مسکن منتشر شد.

  • کاهش قیمت اجاره بها به دلیل نبود متقاضی

    کاهش قیمت اجاره بها به دلیل نبود متقاضی

    مشاوران املاک می‌گویند، اجاره‌بها بیش از یک ماه است که دستخوش افزایش قیمت شده، اما چون متقاضی در بازار نیست این افزایش قیمت در قرارداد نهایی تعدیل می‌شود.

  • پیش‌بینی بازار مسکن تا پایان سال

    پیش‌بینی بازار مسکن تا پایان سال

    در ماه‌های بهمن و اسفند محتمل‌ترین سناریو برای بازار مسکن، رکود تورمی خواهد بود؛ چراکه متقاضیان واقعی توان خرید ندارند و فروشندگان هم پس از ناآرامی‌های اخیر در فروش احتیاط می‌کنند.

  • معاملات بازار مسکن یخ زد

    معاملات بازار مسکن یخ زد

    در بررسی تحولات بازار ارز و اثرگذاری آن بر بازار مسکن، با دو پیامد اصلی مواجه هستیم که یکی مربوط به کوتاه مدت و دیگری مربوط به بلندمدت است.

  • حل معمای بازار مسکن

    حل معمای بازار مسکن

    بازار مسکن ، در هفته ناآرامی‌ها شکل متفاوتی از نوسانات را پشت‌سر گذاشت؛ از رسیدن تعداد فایل‌های روزانه عرضه‌شده به ۴۰۰‌واحد تا سطح قیمت پیشنهادی ۱۲۱‌میلیون‌تومانی به ازای هر متر‌مربع.

  • ترمز بازار مسکن کشیده شد

    ترمز بازار مسکن کشیده شد

    در چند روز گذشته به دلیل فضای ناآرامی ها که حاکم شد، منجر به قطع اینترنت سراسری شد.

  • بازار سرد اجاره بها در زمستان

    بازار سرد اجاره بها در زمستان

    با اجرای طرح مسکن استیجاری اگر چه هنوز زود است که بگوییم بازار اجاره آرام می شود اما به دلیل نبود تقاضا نرخ‌های اجاره نسبت به تابستان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

  • پرداخت یک میلیارد و 250 میلیون تومان برای وام مسکن

    پرداخت یک میلیارد و 250 میلیون تومان...

    معاون وزیر راه و شهرسازی از پرداخت یک‌میلیارد و 250میلیون تومان برای خانه‌دار کردن دهک 1 تا 4 خبر داد

  • آیا مسکن استیجاری می‌تواند فشار اجاره را کاهش دهد؟

    آیا مسکن استیجاری می‌تواند فشار اجاره...

    «اینکه بعد از سال‌ها توجه به مسکن استیجاری جلب شده، اتفاق مثبتی است؛ اما نباید تصور کنیم یک طرح آزمایشی می‌تواند در کوتاه‌مدت فشار بازار اجاره را کاهش دهد.»

  • خانه‌به‌دوشی مدرن

    خانه‌به‌دوشی مدرن

    در شهری که اجاره از دستمزد جلو زده و زندگی برای بسیاری از اجاره‌نشین‌ها به تجربه‌ای موقت، ناپایدار و بی‌قصه تبدیل شده است.

  • تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

    تیر خلاص دلار و طلا به مسکن

    در فاصله حدوداً دو ماه تا اتمام سال ۱۴۰۴، بازار اجاره مسکن زیر سایه ناپایداری‌های ارزی به یکی از حساس‌ترین مقاطع خود نزدیک می‌شود؛

  • معمای ثبات اجاره در زمستان

    معمای ثبات اجاره در زمستان

    همزمان با ورود به فصل زمستان و اقدام دولت برای اجرای طرح مسکن استیجار عمومی، بازار اجاره مسکن با آرامش نسبی مواجه شده است.

  • سیگنال دلار به قیمت مسکن می رسد؟

    سیگنال دلار به قیمت مسکن می رسد؟

    با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال، بازار مسکن بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته است؛

  • بازار مسکن زیر فشار تاریخی

    بازار مسکن زیر فشار تاریخی

    در ماه‌های اخیر، در حالی که بازار ارز و طلا با جهش‌های پی‌درپی در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند، بخش مسکن همچنان در سایه رکودی عمیق و طولانی‌مدت باقی مانده است.

  • پیش‌بینی  از قیمت مسکن در دی و بهمن

    پیش‌بینی از قیمت مسکن در دی و بهمن

    به دلیل نوسانات افزایشی قیمت ارز و طلا، برخی کسانی که امروز متقاضی بالقوه بازار مسکن هستند ترجیح می‌دهند مستاجر بمانند ولی طلا و ارز خریداری کنند؛

  • نحوه ثبت نام وام مسکن 1404

    نحوه ثبت نام وام مسکن 1404

    وام مسکن مددجویان بهزیستی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان و با نرخ سود ۴ درصد به مددجویان بهزیستی برای خرید، احداث و تأمین ودیعه مسکن در سال 1404 اعطا میشود.