بازار املاک / بازار مسکن به خواب زمستانی فرو رفت

بازار مسکن به خواب زمستانی فرو رفت

بازار مسکن به خواب زمستانی فرو رفت

اگرچه برخی بازارهای موازی به دلیل تغییرات نرخ ارز روزهای پر هیجانی را پشت سر گذاشتند و حتی با افزایش قیمت مواجه شدند، اما بازار مسکن بدون مشکل به حیات خود ادامه می دهد.

گروه راه و مسکن 
بازار مسکن این روزها همچنان مانند روزهای سرد پاییز و زمستان روزهای سرد و رکودی را در زمینه خرید و فروش و حتی ساخت و ساز می گذراند.

برخی تحلیلگران معتقدند اگر بخواهیم منتظر روزهای رونق و حتی افزایش قیمت در بازار مسکن باشیم، نرخ دلار باید از مرز ۸۰ هزار تومان عبور کند. البته به نظر می رسد دلار دیگر نمی تواند قیمت خود را افزایش دهد زیرا بازار ارز حوادث سیاسی جدی را پشت سر گذاشته و تحت تاثیر این اتفاقات قرار گرفته است.

با این حال، اگرچه این روزها بیشتر بازارهای موازی با توجه به تغییرات نرخ ارز روزهای هیجان انگیز و رو به رشدی را از نظر قیمت سپری می کنند، اما اگر بازار املاک را بررسی کنیم، متوجه می شویم که این روزها، این بازار روز بازار است. آرامش و شاید سکوت خطرات را پشت سر می گذارد.

اگرچه هر گونه تغییر قیمت در بازار ارز و حتی سایر عوامل موثر بر حوزه مسکن مانند حامل های انرژی همواره بر بازار مسکن تأثیرگذار بوده است، اما به نظر می رسد این بار حوزه مسکن و قیمت املاک همچنان علاقه یا ظرفیت بهبود دارند. . این روزها پر از سکوت نیست.

کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن از یک سو و نبود از سوی دیگر تسهیلات بانکی مناسب باعث شده تا این روزها معضلی به نام کمبود نقدینگی در بازار مسکن به بحران تبدیل شود. بحرانی که اکثر فعالان و کارشناسان بازار آن را تشخیص داده و می گویند نبود نقدینگی چه در سمت تقاضا و چه از سوی سازندگان باعث شده است که حوزه املاک در وضعیتی اساسی قرار گیرد.

اما سوال اینجاست: اگر مصرف کنندگان امروزی قصد داشته باشند خانه های خود را برای نوسازی بفروشند و سپس با اندکی رونق مالی دوباره وارد بازار مسکن شوند، آیا می توانند تا قبل از پایان سال جاری به این موضوع فکر کنند؟

سوال و ترس آنها این است که وقتی خانه خود را می فروشند، ناگهان بازار ملک با افزایش قیمت مواجه می شود و نمی توانند خانه خود را با قیمت پایین بفروشند و به دلیل تورم نمی توانند خانه مورد نظر خود را بخرند. .

«داوود بیگی نژاد» نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این سوال که امروز برخی بیم آن را دارند که قیمت مسکن به طور ناگهانی تغییر کند. آیا وارد بازار مسکن نمی شوند و رکود بازار مسکن عمیق تر می شود؟ 

آیا اکنون می توان پیش بینی کرد که قیمت مسکن تثبیت شود یا دستخوش تغییرات اساسی شود؟ وی گفت: عمق رکود بازار مسکن و بی رغبتی مردم به خرید واحدهای ساخته شده ممکن است این پیام را به بازار مسکن و حتی متقاضیان مسکن بدهد که تا پایان امسال اتفاق خاصی از نظر قیمتی رخ نخواهد داد.

در پاسخ به این سوال که به نظر می رسد این روزها اکثر مشاوران املاک اقدام به خرید و فروش ملک نمی کنند؟ وی ادامه داد: اگر از بازار املاک بازدید میدانی داشته باشید و از اکثر مشاوران املاک در تهران بپرسید، متوجه می شوید که برخی از مالکان از سال گذشته ۸ ماه است که هیچ قرارداد خرید و فروش ثبت نکرده اند.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: یکی یکی از دلایل رکود و کسادی بازار خرید و فروش، بلاتکلیفی مشاوران املاک است. اما سیستم های مختلفی در بازار املاک ایجاد شده است که باعث سردرگمی بیشتر بنگاه های املاک دارای مجوز در تهران شده است.

فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه سازان کشور در پاسخ به این سوال که آیا قیمت مسکن تا پایان امسال تغییر می کند؟ وی بیان کرد: قیمت ها در بازار مسکن تقریبا به ثبات نسبی رسیده است، اما بازار مسکن در ماه های اخیر تکانه های قیمتی متعددی را تجربه کرده و به نظر نمی رسد این بازار در ماه های پایانی سال جاری با رشد قیمت مواجه شود.

وی ادامه داد: البته این وضعیت آرامش و ثبات نیز شرایطی خواهد داشت. زیرا اگر به تولید و قیمت سیمان نگاه کنید متوجه می شوید که قیمت سیمان در حال افزایش است.

وی تاکید کرد: قیمت مصالح ساختمانی باید تحت کنترل باشد تا سازندگان بتوانند راحت تر خانه بسازند. زیرا در صورت تداوم افزایش قیمت مصالح ساختمانی باید از نظر کیفیت مصالحه کرده و یا قیمت نهایی خود را افزایش دهند. البته به نظر نمی رسد گزینه اول انتخاب شده باشد.

به نظر می رسد این روزها اگر بخواهیم منتظر روزهای پررونق بازار مسکن باشیم، پرداخت تسهیلات بانکی نیز باید افزایش یابد. اما همانطور که کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار مسکن در ابتدای گزارش گفتند، اگر بخواهیم بار دیگر شاهد رونق خرید و فروش ملک باشیم، نرخ دلار باید به بیش از ۸۰ هزار تومان برسد.