بازار املاک / شوک بزرگ به خریداران مسکن!

شوک بزرگ به خریداران مسکن!

شوک بزرگ به خریداران مسکن!

قیمت مسکن طی سال‌های اخیر افزایش بی‌سابقه‌ای داشته و بازارهای موازی نیز بر این روند تاثیر گذاشته‌اند. در این میان قیمت دلار یکی از اصلی‌ترین مولفه‌های تاثیرگذار بر بازار مسکن بوده است.

افزایش قیمت مسکن قطعی است

شواهد نشان می‌دهد که با هر جهش قیمت دلار، قیمت مسکن نیز به تبع آن طی فاصله‌های زمانی مختلف رشد کرده است. بر همین اساس، اکنون که قیمت دلار در آستانه کریدور هشتم ایستاده، این پرسش مطرح است که آیا این بار نیز افزایش قیمت مسکن در پی رشد قیمت دلار رخ می‌دهد؟

فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن در گفت‌وگوی اخیر خود اظهار کرد: «مسکن یک کالای تولیدی است و مولفه‌های اقتصادی نیز تاثیر خود را بر این بازار خواهند گذاشت؛ مشخص است که در حال حاضر شرایط حضور مردم در بازار مسکن یک مقدار بنا به اقتضای اقتصادی دشوار شده است. اما یادمان نرود که شرایط همواره در همین سمت و سو نخواهد بود.»

وی افزود: «به نظر می‌رسد، همان‌طور که ما در ابتدای سال شاهد جهش قیمت دلار بودیم، این فنر جمع شده‌ای که امروز در بازار مسکن وجود دارد و سیاست‌های سرکوبی در این حوزه در نظر گرفته شده نیز مانند بازار ارز در نهایت رها خواهد شد.»

این مقام صنفی اضافه کرد: «به نظرم افزایش قیمت مسکن دور از ذهن نخواهد بود، اما زمان دقیق این اتفاق را نمی‌توان خیلی زود قضاوت کرد. نمی‌خواهم از ادبیات نامتعارف مانند سونامی و جهش آن‌چنانی استفاده کنم، اما به طور قطع افزایش قیمت در حوزه مسکن شکل خواهد گرفت.»

قیمت کالاهای مصالحی با دلار عیارسنجی می‌شوند
پورحاجت در پاسخ به این سوال که آیا راهکاری وجود دارد که بتوان از رشد قیمت‌ها جلوگیری کرد، گفت: «به نظر می‌رسد که لاجرم این اتفاق رخ خواهد داد. نمی‌شود که همه شاخص‌ها رو به افزایش باشند و در نهایت مسکن، که یک کالای تولیدی است، افزایش قیمت نداشته باشد!»

او توضیح داد: «به عنوان مثال، همین مصالح ساختمانی در این مدت به دلیل قطع گاز و برق کارخانه‌ها چه شرایطی برایشان ایجاد شده است؟ امروز در حوزه تامین مصالح دچار مشکل شده‌ایم و علاوه بر این، بسیاری از مصالحی که تولید می‌شوند، با قیمت دلار عیارسنجی می‌شوند و افزایش قیمت در این حوزه رخ داده است!»

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان بیان کرد: «نمی‌شود تمام کالاها با هم افزایش قیمت داشته باشند و انتظار داشته باشیم که مسکن، به عنوان یک کالای تولیدی که با انواع و اقسام مواد تولیدی دیگر ارتباط دارد، افزایش قیمت نداشته باشد.»

جهش قیمت مسکن چندان دور نخواهد بود
پورجاجت افزود: «به نظر می‌رسد که این افزایش قیمت و جهش قیمت مسکن شکل خواهد گرفت. زمانش را نمی‌دانم، اما به نظر می‌رسد نباید فکر کنیم که این اتفاق خیلی دور رخ خواهد داد. نباید فکر کرد که یک زمان درازمدتی شکل خواهد گرفت که افزایش قیمت رخ ندهد. من فکر می‌کنم باید به این نکته توجه کنیم که جهش در قیمت مسکن رخ خواهد داد.»

این مقام صنفی در ادامه اضافه کرد: «امیدوارم این اتفاق نیفتد، ما نیز این موضوع را نمی‌پسندیم. اما آنچه بدیهی است، حتما در حوزه مسکن ما افزایش قیمت خواهیم داشت.»

خریداران مصرفی فرصت خرید مسکن را از دست ندهند
وی درباره زمان خرید مسکن برای خریداران مصرفی اظهار کرد: «من قطع به یقین به هر کسی که بخواهد به صورت مصرفی وارد بازار مسکن شود، می‌گویم که فرصت خرید مسکن را از دست ندهد. امروز شرایط بسیار مساعدی برای خرید وجود دارد، اما برای فردا هیچ پیش‌بینی نداریم.»

کاهش تولید مسکن به تورم‌های نامتعارف دامن می‌زند
پورحاجت درباره شرایط بازار مسکن توضیح داد:‌ «نکته اساسی این است که شرایط تولید مسکن در کشور مساعد نیست.»

او افزود: «همان‌طور که در ابتدا اشاره کردم، ما با کاهش تولید مسکن در کشور مواجه شده‌ایم و این کاهش تولید با توجه به انباشت تقاضا طی سال‌های گذشته و حتی سال‌های آتی، به نظر می‌رسد در سال آینده نیز تشدید شود و تورم‌های نامتعارف را در بازار مسکن ایجاد کند. لذا شایسته است که یک سیاست‌گذاری درست در حوزه مسکن برنامه‌ریزی شود.»

ساخت مسکن در بیابان‌ها و مناطق غیرشهری نتیجه‌ای نخواهد داشت
این مقام صنفی افزود: «اینکه ما می‌گوییم سیاست‌گذاری درست در این حوزه شکل بگیرد، با صبحت‌هایی که دوستان می‌کنند مبنی بر اینکه در بیابان‌ها یا در مناطق غیرشهری برنامه‌ریزی برای حوزه مسکن انجام دهیم، نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت. به نظر می‌رسد ما باید به بافت‌های درون‌شهری و بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های آسیب‌پذیر در درون شهرها توجه کنیم.»

وی درباره حل معضلات بازار مسکن توضیح داد: «مجلس باید سیاست‌گذاری مناسب را در این حوزه دنبال کند. مضاف بر اینکه نمی‌شود مجلس مدعی باشد که دنبال کنترل قیمت مسکن است، اما در عین حال شرایط را به نحوی رقم بزند که هزینه‌های تولید به شدت افزایش پیدا کند.»

هزینه‌های سنگین شهرداری بر بازار مسکن تاثیر گذاشته است
پورحاجت در ادامه اضافه کرد:‌ «ما در همین مدت می‌بینیم که قیمت همه چیز افزایش یافته است؛ مثلا در حوزه خدماتی، از تامین اجتماعی کارگران می‌گیریم و همه دوستان می‌گویند که هزینه بابت چیست، اما خدمتی از سازمان تامین اجتماعی گرفته نمی‌شود و هزینه سنگینی را دریافت می‌کند، یا شهرداری که علی‌رغم اینکه قانون درآمدهای پایدار شهرداری وضع شده، اما شاهدیم که شهرداری قانون‌گریزی می‌کند و قانون را رعایت نمی‌کند.»

وی درباره قانون‌شکنی شهرداری عنوان کرد: «بحث مهمتر این است که شهرداری هزینه‌های بسیار سنگینی را ایجاد می‌کند. حتی در حوزه شوراهای شهرها نیز باید آسیب‌شناسی کلی در کشور شکل بگیرد و ببینیم آیا این شوراها توانسته‌اند بستر مناسبی برای خدمت‌رسانی به مردم ایجاد کنند یا خیر؟»

برای تامین منابع ادارات بار سنگین بر دوش مردم گذاشته‌ایم
این مقام صنفی در ادامه افزود: «ما فقط نشسته‌ایم و طی سال گذشته در حوزه مسکن بابت تامین منابع نگهداشت ادارات و ارگان‌های مختلف، هزینه‌های بسیار سنگینی را بر پیکره مسکن مردم ایجاد کرده‌ایم و این هزینه‌های سنگین امروز شرایط خرید مسکن مصرفی را برای مسکن مردم دشوار کرده است.»

وی در ادامه اظهار کرد: «من قبلاً هم گفتم و باز هم تأکید می‌کنم که باید یک آسیب‌شناسی کلی در حوزه مسکن شکل بگیرد. این آسیب‌شناسی نیز باید با حضور بخش خصوصی انجام شود.»

بخش خصوصی باید در تصمیم‌گیری‌های کلان حضور داشته باشد
پورحاجت درباره تصمیم‌گیری‌های غلط در حوزه مسکن تشریح کرد: «نمی‌شود که پشت درهای بسته کمیسیون‌های مجلس و اتاق‌های ارگان‌های دولتی، نشسته و برای حوزه مسکن تصمیم‌گیری کنند، بدون اینکه بازیگران اصلی‌ آن که بخش خصوصی هستند، در آن حضور داشته باشند. لذا حتماً باید سیاست‌گذاری کلان در حوزه مسکن با حضور بخش خصوصی شکل بگیرد.»

برای رفع ناترازی ارگان‌های دولتی، دست در جیب مردم می‌کنند
وی به ناکارامدی ارگان‌های دولتی اشاره کرد و افزود: :«باید موانع تولید و هزینه‌های اضافی را از بین ببریم. باید دید که چطور برای ادارات دولتی این ناترازی‌ها شکل می‌گیرد.»

پورحاجت ادامه داد: «به جای اینکه مساله ناترازی‌های ارگان‌ها و ادارات دولتی را حل کنند، با دست بردن در جیب مردم و ایجاد قوانین ایذایی برای بخش خصوصی، فقط به دنبال این هستند که هزینه‌ها را برای ادارات و ارگان‌هایی که به نظر من بسیاری از آنها مخل کسب و کار بخش خصوصی هستند، کاهش دهند.»

  • کم کاری در اجرای پروژه مسکن ملی

    کم کاری در اجرای پروژه مسکن ملی

    بیرجند_ استاندار خراسان جنوبی بر حساس و کلیدی بودن اجرای طرح نهضت ملی مسکن برای دولت سیزدهم تاکید کرد و گفت: کم کاری مدیران استان در اجرای این پروژه پذیرفتنی نیست. جواد قناعت امشب در شورای مسکن خراسان جنوبی با تبریک حلول ماه رجب و میلاد امام محمد باقر (ع) و دهه مبارک مبارک فجر گفت: تاکنون هر دولتی علاوه برنامه‌های اصلی خود شعارهای محوری داشته که یکی از شعارهای محوری دولت سیزدهم تأمین مسکن برای افراد متوسط جامعه است

  • فرصت ۱۵ روزه واریز اولیه مسکن

    فرصت ۱۵ روزه واریز اولیه مسکن

    ساری- حسینی پور، استاندار مازندران با اشاره به این که شمار زیادی از متقاضیان مسکن ملی آورده اولیه را واریز نکردند، فرصت ۱۵ روزه برای پرداخت تعیین کرد. بنا نداریم حتی یک نفر از متقاضیان مسکن ملی را حذف کنیم افراد زیادی برای پروژه مسکن ملی ثبت نام کردند ولی شمار زیادی از متقاضیان واجد شرایط تاکنون نسبت به واریز آورده اولیه اقدام نکردند.

  • معاملات ملکی در کدام مناطق تهران رشد کرد؟

    معاملات ملکی در کدام مناطق تهران رشد...

    هرچند قیمت مسکن افزایش قابل ملاحظه ای داشته است اما این موضوع منجر به رکود مسکن نشده و حجم معاملات نیز افزایش قابل توجهی داشته است. افزایش قیمت مسکن ادامه دارد، اما تعداد معاملات ثبت شده در بازار مسکن هم افزایش داشته است. سه منطقه تهران بیش از ۵۰ درصد افزایش معامله داشته اند. در عین حال منطقه ۵ با وجود آنکه ۱۸ درصد افزایش رشد معامله داشته است هم چنان پرمعامله ترین منطقه تهران بوده است. مناطق کناری این منطقه که قیمت مناسب تری نیز دارند هم رشد خوبی را تجربه کردند که از جمله منطقه ۲۲ و ۲۱ هستند.

  • افزایش فروش مسکن به اتباع خارجی در ترکیه

    افزایش فروش مسکن به اتباع خارجی در...

    براساس آمار سازمان آمار ترکیه، در سال گذشته ۶۷ هزار و ۴۹۰ باب خانه در سراسر ترکیه به اتباع خارجی فروخته شد. تعداد خانه های خریداری شده توسط اتباع خارجی در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل آن ۱۵.۲ درصد افزایش داشت. فروش مسکن به اتباع خارجی در دسامبر ۲۰۲۲ با کاهش ۱۸.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۶ هزار و ۳۸۶ باب رسید.

  • راه اندازی بورس مسکن

    راه اندازی بورس مسکن

    موضوع بورس مسکن در سال های اخیر توسط شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و سازمان بورس مطرح شده اما تا امروز به سرانجام نرسیده است؛ طبق این طرح افراد می توانند به متراژی که توانایی پرداخت قیمت آن را دارند "یونیت" (واحدی از متراژ منزل) خریداری کنند و بعد از چند سال امکان مالکیت واحد را فراهم آورند. حالا به تازگی شهردار تهران خبر داده که نرم افزار بورس مسکن آماده شده و باید به بازار سرمایه بپیوندد؛ ‌موضوعی که دوباره خرید متری خانه را به کانون توجه بازگرداند.

  • بررسی وضعیت مشاورین املاک

    بررسی وضعیت مشاورین املاک

    لزوم شناسایی عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت مسکن و زمین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر بازرسی از یک هزار و ۴۳ واحد مشاوره املاک در زنجان تا پایان هفته گفت: این بازرسی با هدف بررسی وضعیت پروانه کسب و نحوه فعالیت آن‌ها انجام می‌شود. مجید گلشنی رئیس سازمان صمت استان زنجان با اعضای هیات رئیسه اتحادیه مشاورین املاک دیدار کرد.

  • کاهش کیفیت مسکن در تهران

    کاهش کیفیت مسکن در تهران

    اخیراً سخنگوی شهرداری تهران صدور مجوز برای خانه‌هایی با متراژ 25 متر را تکذیب کرد و حداقل متراژ برای صدور مجوز را 35 متر دانست. اما ساخت خانه های 35 متری برای تامین رفاه یک خانواده مناسب است؟ ساخت خانه های 35 متری منجر به کاهش کیفیت بخش مسکن در تهران شده است. در حالی که افزایش هزینه‌های زندگی و کمبود زمین در کشورهای مختلف جهان باعث شده مردم به خرید و یا اجاره خانه‌هایی کوچک‌متراژ رو بیاورند.

  • خریداران مسکن در  سال نو

    خریداران مسکن در سال نو

    به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است. به گزارش نبض بازار، بازار مسکن امسال خیلی زود به استقبال شب عید رفته است و پایتخت در ایام منتهی به بهمن‌ماه با افزایش حجم عرضه روبه‌رو شده و به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است.

  • واحدهای ویلایی به واحدهای کوچک

    واحدهای ویلایی به واحدهای کوچک

    واحدهای ویلایی که جایگزین واحدهای کوچک متراژ می‌شوند در حالی که پیش از این برای بهبود و افزایش تعداد واحدهای مسکونی در بازار مسکن وعده ساخت واحدهای کوچک متراژ داده شده در حال حاضر طرح بلندپروازانه ساخت واحدهای بزرگ متراژ و ویلایی از سوی دولت مطرح شده است.

  •  مالیات بر عایدی سرمایه

    مالیات بر عایدی سرمایه

    کارشناس امور مالیاتی: مالیات بر عایدی سرمایه، مانعی برای پرش قیمت در بازارهای مالی است کارشناس امور مالیاتی گفت: طرح مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند مانعی برای پرش قیمت در چهار بازار مسکن، خودرو، طلا و سکه و ارز باشد.

  •  بازار نایاب اجاره نقلی‌‌‌ها

    بازار نایاب اجاره نقلی‌‌‌ها

    یک علت دیگر این موضوع به نسبت کمتر ساخت آپارتمان ریزمتراژ در مقایسه با سهم واحدهای با مساحت‌‌‌های بالاتر مربوط می‌شود که باعث شده است همواره عرضه واحد ریزمتراژ کمتر از عرضه واحدهای با مساحت بیشتر باشد. فایل اجاره آپارتمان نوساز در بازار اجاره واحدهای مسکونی نقلی و ریزمتراژ نایاب شد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» از تازه‌‌‌ترین وضعیت بازار اجاره آپارتمان‌‌‌های ریزمتراژ و نقلی (واحدهای مسکونی با متراژ تا ۶۰ مترمربع) نشان‌دهنده آن است

  • تحویل واحد های مسکونی  تا پایان مهر

    تحویل واحد های مسکونی تا پایان مهر

    تحویل هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان رئیس هیات مدیره شرکت عمران شهر جدید پردیس گفت: هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان تحویل می‌شود و ۲۲ هزار واحد هم تا بهار و و تابستان ۱۴۰۲ تکمیل می‌شود.

  • آرزوی خرید خانه

    آرزوی خرید خانه

    آن‌گونه که ابوالفضل نوروزی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن در وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده، شاخص طول دوره انتظار برای خرید خانه در ایران از 15 سال به 34 سال رسیده است. در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا زیر 10 سال است. از آنجا که بر اساس نرم‌های جهانی، طول دوره انتظار برای خرید خانه بیش از 10 سال، غیر طبیعی و ناهنجار به شمار می‌رود. همین اعداد 15 یا 34 سال خود گواه وضعیت وخیم سرپناه در کشور به شمار می‌رود.

  • تاثیر آهسته و پیوسته دلار بر بازار مسکن

    تاثیر آهسته و پیوسته دلار بر بازار مسکن

    تورم و قیمت دلار همیشه به عنوان عوامل تاثیرگذار بر بازار مسکن شناخته می‌شوند اما سوال این است که دلار با چه سرعتی بر بازار مسکن اثر می‌گذارد و حالا که دلار مجددا صعودی شده، می‌تواند موج افزایشی جدیدی را در بازار مسکن رقم بزند؟ به صورت سنتی این باور وجود دارد که قیمت دلار و بازار مسکن ارتباط نزدیکی با هم دارند. به این صورت که با افزایش قیمت دلار، قیمت مسکن نیز در مسیر صعودی قرار می‌گیرد.

  • چرا خانه های دولتی جذابیت ندارند؟؟

    چرا خانه های دولتی جذابیت ندارند؟؟

    را خانه های دولتی در شهر های جدید نصف قیمت پروژه های خصوصی هستند اما باز هم جذابیت ندارند؟ با وجود تفاوت قیمت آشکار پروژه های دولتی در شهر های جدید و خانه ‌ها و آپارتمانها شخصی ساز اما باز هم این پروژه ها برای مردم جذابیت چندانی ندارند. به گزارش نبض بازار، مسکن یکی از نیازهای اصلی خانوار ایرانی به ویژه در کلانشهر هاست اما با این وجود در شهرهای حومه ، پروژه های دولتی آنگونه که باید مورد استقبال قرار نگرفته است.

  • فروش خانه هم وارد بورس می شود؟

    فروش خانه هم وارد بورس می شود؟

    هر برگ از اوراق مسکن سال جاری، از یک هفته قبل ۱۰۸ هزار تومان آغاز شده و امروز این اوراق به ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ هزار ریال رسیده است. آخرین وضعیت قیمت ارواق مسکن (تسه) سال گذشته فروردین ماه به ۱.۲۴۰.۰۰۰ هزار ریال و در اردیبهشت ماه ۱.۲۰۰.۷۰۰ هزار ریال و در خرداد ماه ۱.۲۴۰.۱۰۰ هزار ریال بود و این اوراق در دی ماه سال گذشته نیز با قیمت ۱.۲۰۰.۰۰۰ هزار تومان معامله می‌شد و در سال جاری با قیمت ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ معامله شده است.

  • ضرورت اخذ شناسنامه فنی ساختمان

    ضرورت اخذ شناسنامه فنی ساختمان

    هنگام خرید آپارتمان معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز بر لزوم دریافت شناسنامه فنی ساختمان توسط خریداران در هنگام پیش فروش آپارتمان تاکید کرد. محمد عزتی با اشاره به اهمیت صدور شناسنامه فنی ساختمان در کاهش تخلفات ساختمانی اظهار کرد:

  •  رشد قیمت اوراق مسکن

    رشد قیمت اوراق مسکن

    با آنکه قیمت اوراق مسکن تا هفته قبل 108 هزارتومان بود در حال حاضر به قیمتی بیش از 120 هزارتومان رسیده است. برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید. قیمت اوراق مسکن در دی ماه سال گذشته قیمتی حدود 120 هزارتومان داشت و حدود یک هفته قبل در سال جاری 108 هزارتومان بود که در حال حاضر به 120 هزار و 100 تومان رسیده است.

  • خبر خوش برای فرهنگیان

    خبر خوش برای فرهنگیان

    خبر خوش اول صبحی برای این گروه از فرهنگیان صندوق ذخیره فرهنگیان جزئیات ساخت هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان را اعلام کرد. حمیدرضا نجف‌پور کردی، مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از ساخت هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان خبر داد.

  • آپارتمان‌از گلاب‌دره تا یافت آباد

    آپارتمان‌از گلاب‌دره تا یافت آباد

    امسال از جمله سال‌هایی است که حتی از خواب زمستانه قیمت آپارتمان خبری نبوده است. عجیب است که هوا سرد شده ، فصل جابه جایی گذشته، زمستان است . اما هنوز قیمت خرید مسکن و اجاره آن به خواب نرفته است.

  • قیمت آپارتمان در شهرهای حومه چقدر ؟

    قیمت آپارتمان در شهرهای حومه چقدر ؟

    نوسانات اقتصادی در سال های گذشته تلاطماتی را در بازار ملک ایجاد کرده که ارتعاشات آن به حومه پایتخت هم رسیده است؛ به طوری که قیمت ها نسبت به چهار سال قبل بعضا تا ۱۲ برابر رشد نشان می دهد. در حال حاضر حداقل بودجه لازم برای خرید آپارتمان در شهرهای اطراف تهران ۵۵۰ میلیون تومان است.