بازار املاک / تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

 تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

بازار مسکن در شرایط رکودی قرار دارد و خریداران با احتیاط وارد این بازار می‌شوند. با توجه به تحولات سیاسی منطقه و سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم، کارشناسان معتقدند که تثبیت امنیت و اجرای سیاست ارز تک‌نرخی می‌تواند به خروج بازار مسکن از رکود کمک کند. در این شرایط، خریداران باید پیش از افزایش قیمت‌ها اقدام کنند تا از افزایش تقاضا و گرانی بعدی جلوگیری کنند.

امنیت منطقه‌ای؛ محرک رونق بازار مسکن

 در سال‌های اخیر به رکودی عمیق فرو رفته و خریداران با احتیاط بیشتری وارد آن می‌شوند. از ابتدای امسال، با توجه به تحولات سیاسی داخلی و بین‌المللی، این رکود تشدید شده و حتی متقاضیان مصرفی نیز از ورود به بازار مردد هستند. اما با تثبیت نسبی شرایط سیاسی در منطقه، تعیین تکلیف ریاست جمهوری در آمریکا و سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم، ممکن است بازار مسکن از رکود خارج شود؟ 

منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، در گفتگو با تجارت‌نیوز اظهار کرده که با تثبیت امنیت منطقه و اجرای سیاست ارز تک‌نرخی، امکان خروج بازار مسکن از رکود فراهم می‌شود.

کاهش شدید معاملات و بلاتکلیفی خریداران و فروشندگان نشان می‌دهد که بازار مسکن همچنان درگیر رکود است. از سوی دیگر، افزایش قیمت ارز و تحولات سیاسی منطقه نیز بر رفتار سرمایه‌گذاران تاثیر گذاشته است. در این شرایط، چه عواملی می‌توانند به بهبود وضعیت بازار مسکن و تحریک معامله‌گران برای ورود به آن کمک کنند؟

غیبی با اشاره کرد: «با توجه به آتش‌بس‌ها، اگر تعادل نسبی در حوزه جنگ‌های منطقه‌ای برقرار شود، نگرانی‌های امنیتی مردم کاهش خواهد یافت.»

او ادامه داد: «این روند می‌تواند تاثیر مثبتی در اقتصاد و به‌ویژه بازار مسکن داشته باشد و مردم پس از اطمینان یافتن، وارد چرخه خرید و فروش شوند.»

سیاست ارز تک‌نرخی و خروج بازار مسکن از رکود

این کارشناس بازار مسکن گفت: «نکته مهم در اینجا حمایت دولت از این فرایند به نفع مردم است. به‌عنوان مثال، دولت چهاردهم سیاست ارز تک‌نرخی را دنبال کرده و به چندنرخی بودن ارز اعتقادی ندارد. به همین دلیل، شاهد افزایش نسبی قیمت ارز در ماه‌های اخیر بوده‌ایم.»

غیبی افزود: «ترکیب این دو عامل؛ آرامش نظامی در منطقه و تثبیت قیمت ارز، می‌تواند به رشد بازار مسکن و خروج آن از رکود کمک کند.»

خریداران؛ فرصت خرید پیش از افزایش قیمت‌ها

غیبی به خریداران توصیه کرد: «در این چند ماه باقی‌مانده تا پایان سال، بهتر است هر چه زودتر خرید خود را انجام دهند، زیرا در غیر این صورت ممکن است با افزایش قیمت‌ها و تقاضای بالا مواجه شوند.»

او همچنین اشاره کرد: «سیاست‌گذاران اقتصادی باید با پیش‌بینی وضعیت، به گونه‌ای عمل کنند که بازار مسکن با کمترین هیجان و آسیب مواجه شود، تا خریداران واقعی از این تحولات بهره‌مند شوند و متضرر نشوند.»

  • خرید بیمه جنگ برای خودرو و مسکن

    خرید بیمه جنگ برای خودرو و مسکن

    در پی تحمیل شرایط جنگی در کشور، بیمه مرکزی اعلام کرد که شرکت‌های بیمه می‌توانند پوشش خسارت‌های ناشی از جنگ را در بیمه‌نامه‌ها ارائه کنند

  • چرا قیمت مسکن در شرایط تورمی امروز بالا نمی رود؟

    چرا قیمت مسکن در شرایط تورمی امروز بالا...

    اگرچه در ماه‌های اخیر سرعت رشد قیمت مسکن و اجاره نسبت به سایر گروه‌های هزینه‌ای کاهش یافته، اما بررسی سهم هزینه‌های مختلف در سبد خانوار نشان می‌دهد این کا هش لزوما به‌معنای توقف فشار بر هزینه‌کرد مردم نیست.

  • بازار مسکن در خواب زمستانی فرو رفته

    بازار مسکن در خواب زمستانی فرو رفته

    بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد تمایل موجران و مستاجران نسبت به تمدید و اعمال تخفیف در قراردادها افزایش پیدا کرده است

  • تسه ارزان شد و بازار وام مسکن نفس کشید

    تسه ارزان شد و بازار وام مسکن نفس کشید

    بررسی بازار فرابورس نشان می‌دهد قیمت هر برگ اوراق حق تقدم مسکن به نرخ‌های فروردین امسال عقبگرد داشته است.

  • بازار مسکن وارد مرحله جدید شد

    بازار مسکن وارد مرحله جدید شد

    بازار مسکن در ماه‌های اخیر شاهد تغییرات محدودی بوده و معاملات واحدهای کوچک، به‌ویژه واحدهایی با متراژ کمتر، کمی فعال شده است،

  • فاصله تاریخی درآمد و قیمت مسکن

    فاصله تاریخی درآمد و قیمت مسکن

    بازار مسکن با رشد بی‌وقفه قیمت‌ها و فاصله فزاینده درآمد خانوارها، خانه‌دار شدن برای دهک‌های متوسط و پایین را با وجود افزایش 43 درصدی حقوق به رؤیایی دوردست تبدیل کرده است.

  • بازار مسکن‌های کوچک رونق گرفت

    بازار مسکن‌های کوچک رونق گرفت

    عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بازار مسکن در ماه‌های اخیر شاهد افزایش معاملات واحد‌های با متراژ کم شده است.

  • پرداخت وام در بانک مسکن مسدود شد

    پرداخت وام در بانک مسکن مسدود شد

    پرداخت انواع تسهیلات مسکن از سوی بانک مسکن به دلیل «ناتراز معرفی شدن» این بانک دولتی از سوی بانک مرکزی، متوقف شد.

  • الان وقت خرید خانه است؟

    الان وقت خرید خانه است؟

    بازار مسکن در آستانه ورود به سال جدید با جهش نرخ ارز و رشد 75 درصدی قیمت دلار نسبت به زمستان گذشته روبروست.

  • سقف وام ارزان‌قیمت مسکن مشخص شد

    سقف وام ارزان‌قیمت مسکن مشخص شد

    سقف تسهیلات ارزان‌قیمت ودیعه و خرید مسکن مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی با مصوبه مجلس تعیین شد.

  • پیش‌ بینی شوکه‌ کننده از قیمت مسکن در ۱۴۰۵

    پیش‌ بینی شوکه‌ کننده از قیمت مسکن در...

    ازار مسکن نسبت به سایر بازارهای موازی عقب مانده است، در صورت تحقق ثبات سیاسی به تدریج خود را با سطح این بازارها هماهنگ خواهد کرد.

  • آخرین خبر از وضعیت قیمت مسکن

    آخرین خبر از وضعیت قیمت مسکن

    هنوز مسکن نسبت به تورم و بخصوص بازارهای ارز و طلا عقب است و این عقب ماندگی باید جبران شود

  • زمانِ طلایی خرید مسکن

    زمانِ طلایی خرید مسکن

    بازار مسکن در ماه‌های اخیر با ترکیبی از رکود طولانی و شیب ملایم افزایش قیمت مواجه بوده است؛

  • سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

    سونامی قیمت در بازار مسکن در راه است

    افزایش رفت‌وآمد به بنگاه‌های املاک در ماه‌های پایانی سال، بیش از آنکه نشانه رونق بازار مسکن باشد، حاصل اشباع و بی‌اعتمادی در بازارهای موازی طلا و ارز است.

  • فرار خریداران از بازار مسکن

    فرار خریداران از بازار مسکن

    رییس انجمن انبوه‌سازان تهران با اشاره به افزایش شدید هزینه‌های ساخت گفت: امروز هزینه ساخت با دلار 130 هزار تومانی محاسبه می‌شود، اما فروش آپارتمان با قیمت‌هایی انجام می‌شود که تناسبی با این هزینه‌ها ندارد.

  • پیش بینی قیمت مسکن در بازار راکد ساخت و ساز

    پیش بینی قیمت مسکن در بازار راکد ساخت و...

    بسیاری از سازندگان در این بازار راکد، علاقه‌ای به شروع کار جدید ندارند.

  • قفل بازار مسکن باز شد

    قفل بازار مسکن باز شد

    بازار ملک و مسکن در کشور، همچنان در باتلاقی از رکود تورمی گرفتار شده است؛

  • خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    خبر خوش برای متقاضیان وام مسکن

    قیمت اوراق تسهیلات مسکن در معاملات امروز فرابورس به محدوده ۱۲۸ هزار تومان کاهش یافت؛

  • بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه بردند!

    بازار مسکن در کما، مردم به طلا پناه...

    بحران و رکود مسکن، قدرت خرید را در بازار به شدت کاهیده است

  • یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    یخ بازار مسکن در حال آب شدن است؟

    دبیر انجمن انبوه‌سازان گفت: به نظر می‌رسد رکود حاکم بر خریدوفروش مسکن تغییر سیکل داده و قهر خریداران با بازار مسکن نسبت به فصل گذشته و ابتدای سال کاهش یافته است.

  •  اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    اجاره‌بها در ۱۴۰۵ چگونه تعیین می‌شود؟

    جهت‌های متفاوت دو متغیر کلیدی بازار اجاره مسکن در سال جاری، «تورم اجاره ۱۴۰۵» را سوال‌برانگیز کرده است.