بازار املاک / مژده بزرگ دولت به مستاجران و اجاره نشینان در آستانه نوروز

مژده بزرگ دولت به مستاجران و اجاره نشینان در آستانه نوروز

مژده بزرگ دولت به مستاجران و اجاره نشینان در آستانه نوروز

رئیس اتاق تعاون ایران در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از ۲ سال گذشته در قالب تفاهم‌نامه‌ای بین اتاق تعاون و وزارت راه و شهرسازی مقرر شد تا ۲۰۰ هزار واحد مسکونی توسط تعاونی‌های مسکن ساخته شود.

 کندی در ساخت و ساز مسکن توسط تعاونی‌ها

 عدم تخصیص زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی باعث کندی در ساخت و ساز مسکن توسط تعاونی‌ها شده ضمن اینکه ۸۰۰ هکتار زمین از چهار استان به وزارت راه و شهرسازی معرفی کرده‌ایم که هنوز جوابی ارایه نشده است.

 بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد از سوی تعاونی‌ها ساخته شد، تنها ۱۰۰ هزار واحد مسکونی دچار مشکل شده که به خاطر تورم و عدم تعهد مردم به تعهدات مالی منجر به بروز مشکلات در ساخت و ساز تعاونی ‌ها شده است.

یکی از مزیت‌های تعاون در بخش مسکن است؛ کمتر از ۱۰ درصد تعاونی‌ها از مسیر اصلی انحراف داشته‌اند.

 اتاق تعاون بزرگ‌ترین نمایشگاه غرب آسیا در حوزه صنعت ساختمان را سالانه برگزار می‌کند،  در این نمایشگاه که در مردادماه برگزار می شود، تولیدکنندگان قراردادهایی برای صادرات امضا می‌کنند. این نمایشگاه حلقه واسط بین تولیدکنندگان و سازندگان مسکن است.

به جای اینکه تسهیلات مسکن به متقاضی و شرکت ها پرداخت شود، در سطح کلان به بنگاه های مصالح ساختمانی اختصاص یابد تا ضمن حل مشکل نقدینگی، قیمت مسکن ثابت بماند.

 ۱۰۴ تعاونی ساختمانی در کشور داریم،  تعداد تعاونی های ثبت شده بیشتر از این رقم است که به خاطر مسایل و عدم رقابت پذیری در حوزه ساختمان مجبور به تعطیلی شدند.

 تعاونی‌ها در همه حوزه های اقتصادی کشور از جمله کشاورزی، بهداشت و درمان، صنایع دستی، گردشگری حضور فعال دارند، در حالی که مسئولان تصور می‌کنند که تعاونی ها تنها در حوزه مسکن فعال هستند.

رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به اینکه حوزه‌ای در اقتصاد کشور نیست که تعاونی‌ها در آن نقش آفرینی نکنند، گفت: ۴۵ درصدمحصولات کشاورزی، ۸۰ درصد شیلات، ۶۰ درصد حمل و نقل و ۱۲ درصد حوزه معدن سهم تعاونی‌ها است.

وی بیان داشت: تعداد شاغلان در بخش تعاون ۲ میلیون نفر است و ۲.۲ میلیارد دلار نیز تعاونی ها در سال گذشته صادرات داشته اند، ضمن اینکه سهم صادرات تعاونی های مرزنشین در این آمار حساب نمی شود.

عبداللهی خاطر نشان کرد: در بخش تعاونی های حمل و نقل مشکلات زیادی در نوسازی ناوگان داریم از این رو یکی از عواملی که باعث شده صادرات ما به کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای خزر به یک سوم کاهش پیدا کند به خاطر نبود شناورهای دارای سردخانه است.

وی با بیان اینکه بر اساس سیاستهای اصل ۴۴ قرار بود تا پایان برنامه پنجم سهم تعاون از اقتصاد به ۲۵ درصد برسد، گفت: سهم تعاونی‌ها بین ۶ تا ۷ درصد است که این امر به دلیل عدم اجرای قوانین ناظر بر توسعه تعاونی‌ها، بوده است.

رئیس اتاق تعاون ایران گفت: هر چند قوانین خوبی در حوزه حمایت از تعاونی ها داریم اما بیش از ۸۵ درصد قوانین در این بخش اجرایی نشده که مجلس باید اهتمام جدی بر حسن نظارت قوانین داشته باشد.

عبداللهی گزارشی از سال ۲۰۲۳ اتحادیه تعاونی ها ارائه کرد و گفت: ۳۰۰ تعاونی برتر دنیا ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار گردش مالی داشته اند که از کشور ما هیچ تعاونی عضو تعاونی های برتر جهان نیستند.

وی ابراز کرد: تعاونی ها نقش موثری در اقتصاد جهان دارند اما در کشور ما با وجود احادیث و فرهنگ دینی، تعاونی ها از جایگاه واقعی عقب مانده‌اند.

  • قیمت مسکن کاهشی می شود؟

    قیمت مسکن کاهشی می شود؟

    بررسی روندهای گذشته بازار مسکن و ارزیابی کارشناسان نشان می‌دهد در صورت بروز تحولات سیاسی مثبت، احتمال کاهش قیمت در بازار مسکن دور از انتظار نیست؛

  • شرایط ثبت‌نام مسکن استیجاری برای زوج‌های جوان اعلام شد

    شرایط ثبت‌نام مسکن استیجاری برای...

    طرح مسکن استیجاری ویژه زوج‌های جوان به‌زودی وارد مرحله ثبت‌نام می‌شود. بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن، زوج‌های واجد شرایط می‌توانند با اجاره‌بهایی کمتر از نرخ بازار و با امکان سکونت تا پنج سال، از این واحدها استفاده کنند.

  • وام 450 میلیونی مسکن برای فرزند سوم

    وام 450 میلیونی مسکن برای فرزند سوم

    بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن فرزند سوم و بیشتر را به پنج بانک عامل مسکن، تجارت، صادرات ایران، ملت و پست بانک ابلاغ کرد.

  • تورم مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ چند درصد شد؟

    تورم مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ چند درصد شد؟

    براساس گزارش بانک مرکزی، تورم ماهانه بخش مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ به ۳.۶ درصد رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با رشد شاخص کل قیمت کالاها و خدمات، از آرامش نسبی بازار مسکن حکایت دارد.

  • خرید و فروش آنلاین مسکن به‌صورت رسمی آغاز شد

    خرید و فروش آنلاین مسکن به‌صورت رسمی...

    با اجرایی شدن قانون «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»، تحولی نوین در بازار مسکن ایران رقم خورده است. سکو‌های اینترنتی فعال در حوزه املاک، پس از دریافت مجوز از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، قادر خواهند بود فرآیند تنظیم و ثبت قرارداد‌های خرید و فروش مسکن را به‌صورت آنلاین ارائه دهند.

  • افزایش سقف وام مسکن ۱۴۰۵

    افزایش سقف وام مسکن ۱۴۰۵

    افزایش سقف وام مسکن 1405 به یکی از مهم‌ترین موضوعات بازار مسکن و نظام بانکی کشور تبدیل شده است.

  • طرح جدید دولت برای بازار اجاره مسکن فاش شد

    طرح جدید دولت برای بازار اجاره مسکن فاش...

    تجربه پروژه‌های حمایتی گذشته نشان می‌دهد موفقیت طرح مسکن استیجاری، بیش از هر چیز به تامین منابع مالی، سرعت اجرا و هماهنگی دستگاه‌های مختلف وابسته خواهد بود و صرفا به خاطر جدید وزارت راه و شهرسازی و دولت، نمی‌توان به موفقیت طرح خوشبین بود.

  • سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

    سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

    وزارت راه و شهرسازی سه گزینه و عدد جدید برای اجاره بهای تهران به شورای مسکن پیشنهاد کرده است و بزودی سقف اجاره بهای پایتخت تعیین می شود.

  • جزییات جدید از طرح خرید متری مسکن در تهران اعلام شد

    جزییات جدید از طرح خرید متری مسکن در...

    با افزایش قیمت مسکن و دشوارتر شدن خانه‌دار شدن برای اقشار متوسط و کم‌درآمد، طی سال‌های اخیر ایده‌های مختلفی برای تسهیل سرمایه‌گذاری مردم در بازار مسکن مطرح شده است؛

  • شرایط فوق‌العاده حساس در بازار مسکن

    شرایط فوق‌العاده حساس در بازار مسکن

    بازار مسکن اکنون در یک وضعیت فوق‌العاده حساس قرار دارد. حجم مراجعات، استعلام‌ها و بازدیدها در دفاتر املاک در حال افزایش است و این یعنی برخلاف تصور برخی، بازار وارد یک فاز جدید شده است؛

  • قیمت مسکن ۵۰ درصد تغییر کرد

    قیمت مسکن ۵۰ درصد تغییر کرد

    در بخش اجاره با نزدیک شدن به فصل نقل‌وانتقال، طبیعی است که افزایش قیمت رخ دهد. اما اگر ثبات اقتصادی ادامه پیدا کند، احتمال دارد رشد اجاره‌بها نسبت به سال گذشته با همدلی موجرین متعارف‌تر و کنترل‌شده‌تر باشد.

  • قیمت مسکن سقوط می‌کند؟

    قیمت مسکن سقوط می‌کند؟

    می‌توان سه سناریوی اصلی برای آینده بازار مسکن متصور شد. سناریوی نخست مربوط به حالتی است که افزایش قیمت‌ها به‌صورت اسمی، اما محدود رخ می‌دهد

  • جزئیات مبلغ ودیعه مسکن و اجاره‌بها

    جزئیات مبلغ ودیعه مسکن و اجاره‌بها

    در جریان جنگ تحمیلی حدود ۴۰ هزار خانه آسیب دید؛ عضو شورای شهر می‌گوید که به آسیب‌دیدگان ودیعه مسکن و اجاره‌بها پرداخت می‌کنیم.

  • پیش بینی بازار مسکن در پساجنگ

    پیش بینی بازار مسکن در پساجنگ

    اتفاقات همین چندهفته گذشته، شرایط بازار را مجدداً دگرگون کرده است.

  • ۲.۵ میلیارد تومان برای هر واحد مسکن ملی

    ۲.۵ میلیارد تومان برای هر واحد مسکن ملی

    مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: قیمت تمام‌شده واحدهای نهضت ملی مسکن را حدود ۲.۵ میلیارد تومان است.

  • برنامه دولت برای خانه‌های آسیب‌دیده در جنگ

    برنامه دولت برای خانه‌های آسیب‌دیده در...

    بنیاد مسکن موظف شد به سرعت برای ساکنان واحدهای آسیب‌دیده که قابل سکونت نیستند واحد اجاره‌ای فراهم کند

  • خرید بیمه جنگ برای خودرو و مسکن

    خرید بیمه جنگ برای خودرو و مسکن

    در پی تحمیل شرایط جنگی در کشور، بیمه مرکزی اعلام کرد که شرکت‌های بیمه می‌توانند پوشش خسارت‌های ناشی از جنگ را در بیمه‌نامه‌ها ارائه کنند

  • چرا قیمت مسکن در شرایط تورمی امروز بالا نمی رود؟

    چرا قیمت مسکن در شرایط تورمی امروز بالا...

    اگرچه در ماه‌های اخیر سرعت رشد قیمت مسکن و اجاره نسبت به سایر گروه‌های هزینه‌ای کاهش یافته، اما بررسی سهم هزینه‌های مختلف در سبد خانوار نشان می‌دهد این کا هش لزوما به‌معنای توقف فشار بر هزینه‌کرد مردم نیست.

  • بازار مسکن در خواب زمستانی فرو رفته

    بازار مسکن در خواب زمستانی فرو رفته

    بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد تمایل موجران و مستاجران نسبت به تمدید و اعمال تخفیف در قراردادها افزایش پیدا کرده است

  • تسه ارزان شد و بازار وام مسکن نفس کشید

    تسه ارزان شد و بازار وام مسکن نفس کشید

    بررسی بازار فرابورس نشان می‌دهد قیمت هر برگ اوراق حق تقدم مسکن به نرخ‌های فروردین امسال عقبگرد داشته است.

  • بازار مسکن وارد مرحله جدید شد

    بازار مسکن وارد مرحله جدید شد

    بازار مسکن در ماه‌های اخیر شاهد تغییرات محدودی بوده و معاملات واحدهای کوچک، به‌ویژه واحدهایی با متراژ کمتر، کمی فعال شده است،