بازار املاک / عیدی طلایی برای مستاجران

عیدی طلایی برای مستاجران

عیدی طلایی برای مستاجران

در آستانه سال نو و با توجه به نگرانی‌های رو به افزایش مستأجران از افزایش هزینه‌های اجاره و بی‌ثباتی بازار مسکن، یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس تأکید کرد که تعیین سقف اجاره‌بها به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای این قشر باشد.

حمایت از مستأجران را نهایی می کنیم

در آستانه سال نو و با توجه به نگرانی‌های روزافزون اجاره‌نشینان از افزایش هزینه‌های اجاره و بی‌ثباتی بازار مسکن، نگرانی‌های موجود نیازمند راهکارهای جامع و بلندمدت است. 

یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس در این باره بیان داشت که تعیین سقف اجاره‌بها تنها یک راهکار سطحی است و نمی‌تواند به تنهایی پاسخگوی مشکلات بنیادی این قشر باشد. او تاکید کرد که برای ایجاد تعادل در بازار مسکن، باید سیاست‌ها به سمت افزایش تولید واحدهای مسکونی و واگذاری زمین به مردم سوق داده شود.

این دیدگاه بر این اساس استوار است که محدود کردن اجاره‌ بها ممکن است در کوتاه‌مدت باعث کاهش فشار مالی شود، اما در بلندمدت به دلیل کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران و صاحبان ملک برای نگهداری و ارتقای کیفیت واحدها، می‌تواند مشکلات جدیدی ایجاد کند. 

در مقابل، افزایش تولید مسکن با ایجاد تعداد بیشتر واحدهای مسکونی باعث کاهش فشار عرضه-تقاضا می‌شود و به تبع آن فشار بر اجاره‌بها کاهش پیدا می‌کند. علاوه بر این، واگذاری زمین به مردم این امکان را می‌دهد که با سرمایه‌گذاری در ساخت مسکن، نه تنها به تأمین نیازهای خود بپردازند بلکه به رشد و توسعه بخش ساخت و ساز کشور نیز کمک کنند.

با اتخاذ چنین سیاست‌هایی، علاوه بر تأمین امنیت مسکن برای اجاره‌نشینان، امکان ایجاد اشتغال در بخش‌های مرتبط مانند ساخت و ساز، معماری و طراحی نیز فراهم می‌شود. این امر می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کند و از یک سو نگرانی‌های اقتصادی مردم را کاهش داده و از سوی دیگر باعث رشد پایدار در بازار مسکن گردد.

در این راستا، علاوه بر تمرکز بر افزایش تولید مسکن و واگذاری زمین، لازم است که سیاستگذاران توجه ویژه‌ای به تسهیل دسترسی به منابع مالی برای ساخت و ساز، بهبود فرآیندهای اداری و فراهم آوردن مشوق‌های مالی و فنی برای سازندگان داشته باشند. 

چنین رویکردی می‌تواند شرایطی فراهم کند که هم اجاره‌نشینان از کاهش هزینه‌های اجاره بهره‌مند شوند و هم بازار مسکن با عرضه بیشتر و قیمت‌های مناسب‌تر به سوی ثبات حرکت کند.

بنابراین، در آستانه سال نو، نگرانی‌های موجود تنها با تعیین سقف اجاره‌بها رفع نخواهد شد و نیازمند یک رویکرد جامع است که از طریق افزایش تولید مسکن، واگذاری زمین به مردم و تسهیل دسترسی به منابع لازم، پویایی و ثبات بازار مسکن را تضمین کند. 

این رویکرد می‌تواند امید به بهبود شرایط زندگی برای میلیون‌ها شهروند را زنده کند و زمینه‌ساز رشد اقتصادی و اجتماعی پایدار گردد.

عباس صوفی عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی برای حمایت از مستأجران، گفت: با توجه به افزایش قیمت‌ها و رشد اجاره‌بها، باید به شیوه‌های مختلف از مستأجران حمایت کرد. تدوین بسته‌های حمایتی برای این قشر از جامعه، اقدام مثبتی است که دولت انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: اما در نهایت، به موضوع پرداخت تسهیلات به عنوان ودیعه مسکن می‌رسیم که به دلیل اقساط بالا و انباشت بدهی مستأجران، گرفتن وام به‌تنهایی نمی‌تواند مشکلات آن‌ها را به‌طور کامل حل کند. 

اگر بخواهیم به‌صورت ریشه‌ای مشکلات حوزه مسکن را برطرف کنیم، باید به فکر رشد تولید و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا باشیم.

این نماینده مردم در مجلس افزود: از سوی دیگر سیاست تعیین سقف اجاره‌بها، همانند سال‌های گذشته، چندان اثرگذار نبوده و دولت نمی‌تواند به‌صورت مستقیم در موضوع قیمت‌گذاری اجاره‌خانه‌ها دخالت کند و تنها نقش تنظیم‌گر را دارد. 

بهترین راه برای این اقدام، ایجاد تعادل در بازار مسکن از طریق رشد تولید است. همچنین یکی از روش‌های حل این مشکل، واگذاری زمین‌های آماده‌سازی‌شده و دارای زیرساخت به مردم و پرداخت تسهیلات ساخت مسکن است تا آن‌ها خود اقدام به ساخت مسکن کنند.

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: واگذاری زمین به مردم موضوعی است که در قوانین متعدد مجلس همانند قانون جهش تولید مسکن، قانون حمایت از خانواده و همچنین قانون برنامه هفتم توسعه به آن اشاره و تأکید شده است؛ 

بنابراین، این شیوه مناسبی است که در صورت اجرا و همچنین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تعاونی‌ها برای ساخت مسکن، می‌تواند به حل مشکلات موجود کمک کند.

  • قیمت میلگرد

    قیمت میلگرد

    قیمت میلگرد ظفربناب از جمله پر بازدیدترین محصولات شهرآهن بوده که قیمت لحظه ای آن مورد توجه قرار گرفته است. میلگرد از پر مصرف ترین صنایع فولادی است که در انواع گوناگونی تولید می شود و کاربرد گسترده ای دارد. از این جهت اطلاع از قیمت این محصولات حائز اهمیت است. کارخانه های میلگرد سازی بسیاری در کشور وجود دارد که با کیفیت ترین محصولات را تولید و نیاز کشور را برطرف می کنند.

  • واحد های خالی در ایلام مشمول مالیات شد

    واحد های خالی در ایلام مشمول مالیات شد

    مدیرکل امور مالیاتی ایلام گفت: مطابق آمارها، یک هزار و ۴۱۵ احد مسکونی خالی در ایلام مشمول پرداخت مالیات شده است. سعید کریمی اظهار داشت: بر اساس آمار اعلام شده از طرف وزارت راه و شهرسازی این واحدهای مسکونی در استان ایلام شناسایی شده و مطالبه مالیات آن‌ها در دست اقدام است.

  •  هزینه مسکن تبدیل به ابرهزینه

    هزینه مسکن تبدیل به ابرهزینه

    در سال 90 شهروندان تهرانی قدرت خرید 4 مترمربع از یک خانه را داشتند اما اکنون توانایی خرید حداکثر ۲ متر مربع را دارند. راهکار فرار از فقر مسکن کدام است؟ شاخص اصلی برای بررسی رفاه خانوارها با درآمد سرانه مشخص می‌شود. آمارهای به دست آمده در دهه اخیر حاکی از جایگزینی فقر ملکی به جای رفاه متعارف در زندگی ایرانی‌ها است.

  • وعده جدید وزیر راه

    وعده جدید وزیر راه

    در نهضت ملی مسکن برای ساکنان شهر تهران، ایوانکی استان سمنان که مراکز صنایع است برنامه‌ریزی شده، اراضی به شکل ویلایی واگذار می‌شود. وزیر راه و شهرسازی از واگذاری زمین نهضت ملی مسکن به‌صورت ویلایی در برخی شهرهای جدید کشور خبر داد.

  • پول ساخت مسکن را دولت از چه کسی می‌گیرد

    پول ساخت مسکن را دولت از چه کسی می‌گیرد

    با مصوبه مجلس، رقم کل تسهیلات پرداختی از سوی بانک‌ ها برای ساخت یک‌ میلیون واحد مسکونی در سال آینده افزایش یافت. به گزارش زنهار، در جریان تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۱ در مجلس، مصوب شد بانک‌ها برای سال آینده دست‌کم ۴۰۰‌هزار میلیارد تومان برای ساخت یک‌میلیون واحد مسکونی در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن، پرداخت کنند.

  • خبر مهم برای مستاجران

    خبر مهم برای مستاجران

    افزایش سقف تسهیلات کمک ودیعه مسکن به ۷۰ میلیون تومان، تشکیل نظام اجاره‌داری حرفه‌ای در همراهی با شرکت‌های خصوصی و همچنین اجرای مالیات بر خانه‌های خالی، سه راهکار وزارت راه و شهرسازی برای ساماندهی بازار اجاره عنوان شده است.

  • تخریب ویلاهای مجلل حاشیه رودخانه ها

    تخریب ویلاهای مجلل حاشیه رودخانه ها

    ویلاهای مجلل حاشیه رودخانه ها را تخریب می کنید؛ چرا به کسانی که مجوز ساخت اینها را داده اند کار ندارید؟ یکی از این بناها که پریروز تخریب شد، ویلای بسیار مجللی بود که به گفته یک مسئول قضایی حاضر در محل، ساختمان اولیه آن در سال ۵۴ ساخته شده است و طی سال های گذشته، بازسازی و به طور غیرقانونی با تخلفات ساختمانی، بخش‌هایی به آن اضافه شده است.

  • بالا رفتن آمار اجاره نشینی

    بالا رفتن آمار اجاره نشینی

    آمار‌ها نشان می‌دهد در سال ۹۰ حدود ۲۶ درصد خانوار کشور اجاره‌نشین بودند. اما تا پایان سال ۹۹ تعداد خانوار مستاجر به بیش از ۳۸ درصد رسیده است. اطلاعات مراکز آماری نشان می‌دهد بیشترین رشد اجاره‌نشینی مربوط به ۴ سال گذشته است. در سال ۹۵، بر اساس سرشماری نفوس و مسکن، از ٢٣ میلیون و ٥٨٠ هزار و ٢٢١ خانوار در واحد‌های مسکونی کشور، ۶۰،۵ درصد از خانوار‌ها مالک و ۳۰، ۷ درصد خانوار‌ها اجاره‌نشین بودند. اما در پایان سال ۹۹ این عدد با رشد ۸ درصدی به بیش از ۳۸ درصد رسیده است.

  • روند کار پروژه کارخانه سیمان

    روند کار پروژه کارخانه سیمان

    فرماندار ویژه دهلران گفت: به تازگی به همت دولت و پیگیری مجموعه‌های نظارتی و دستگاه قضایی روند کار تسریع شده است و سرمایه گذار پای کار آمده اما از روند کار راضی نیستیم. لطیف صادقی فرماندار ویژه دهلران صبح امروز در گفت‌وگو گفت: اشتغال، ارزآوری و کاهش قیمت سه دستاورد مهم کارخانه سیمان دهلران است؛ این کارخانه با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال انجام است و با توجه به مشکلات سرمایه گذار شاهد تعلل در تکمیل پروژه هستیم.

  • احداث بیش از ۲۷۰۰۰ واحد مسکونی برای اقشار کم درآمد

    احداث بیش از ۲۷۰۰۰ واحد مسکونی برای...

    مدیر نظارت پروژه های هلدینگ ساختمانی تدبیر مطرح کرد اشتغال زایی برای ۱۳۴۰۰ نفر در ۱۰ استان پیرزاده، مدیر نظارت پروژه های هلدینگ ساختمانی تدبیر به بازار گفت: از ۳۰ هزار واحد مسکونی، تجاری و اداری در دست گروه توسعه ساختمان تدبیر بیش از ۲۷ هزار واحد مربوط به پروژه مسکن ملی است.

  • قیمت خانه‌های ارزان و گران تهران

    قیمت خانه‌های ارزان و گران تهران

    این خانه متری ۱۴۰ میلیون تومان قیمت دارد قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۲۵ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

  •  ساخت مسکن اجاره‌ای کلید خورد اجاره نشینان دولت

    ساخت مسکن اجاره‌ای کلید خورد اجاره...

    معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: شرکت‌هایی در قالب اجاره داری حرفه‌ای در کنار بازارهای سنتی راه انداری می‌شوند تا از این طریق بتوانیم قیمت‌ها را در بازار اجاره کنترل کنیم. در طرح اجاره‌داری حرفه‌ای، سرمایه‌گذاران می‌توانند در اراضی دولتی اقدام به ساخت‌وساز کنند و سپس واحدهای ساخته‌ شده را با تعرفه‌های در نظر گرفته‌ شده از سوی وزارت راه و شهرسازی، به اقشار بدون مسکن، خانه اولی‌ها، زوج‌های جوان و… برای مدت معلوم واگذار کنند.

  • خسارت زلزله 4.2 ریشتری  در پارسیان

    خسارت زلزله 4.2 ریشتری در پارسیان

    فرماندار پارسیان گفت: زلزله 4.2 ریشتری روز گذشته در بندرمقام، سبب خسارت به 3 منزل مسکونی مردم در بخش مرکزی این شهرستان شده است. خسارت زلزله 4.2 ریشتری به 3 منزل مسکونی در پارسیان فرهنگ سالمی فرماندار پارسیان صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در پارسیان اظهار کرد: دنبال وقوع زلزله 4.2 ریشتری روز گذشته در بندرمقام، گزارش خسارت در روستاهای دمتیر شمالی و جنوبی دریافت شد که بازدیدی از این دو روستا داشتم.

  • نوسازی بافت‌های فرسوده در تهران کلید خورد

    نوسازی بافت‌های فرسوده در تهران کلید...

    شهردار تهران گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده در ۱۳۰ هزار واحد مسکونی شهر تهران کلید خورد. نوسازی بافت‌های فرسوده در شهر تهران کلید خورد زاکانی گفت: نیار تهران به ساخت وساز بالا است و باید در این بخش توجه ویژه‌ای به آن شود‌.

  • مالیات بر خانه‌های خالی به 60 نفر نرسید!

    مالیات بر خانه‌های خالی به 60 نفر...

    تعداد پرداخت‌کننده‌های مالیات بر خانه‌های خالی به 60 نفر نرسید! اعتماد نوشت:به نظر می‌رسد مالیات بر خانه‌های خالی به بن‌بست رسیده باشد؛ این را می‌توان از پرداخت مالیات تنها 60 نفر از دارندگان ملک خالی فهمید.براساس گفته‌های جهانگیر رحیمی، مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان مالیات «از ۵۶۸ هزار واحد مسکونی خالی شناسایی شده از سوی وزارت راه و شهرسازی، بین ۵۰ تا ۶۰ مالک مالیات خود را پرداخت کرده‌اند.»

  • محاسبه مالیات خانه‌های خالی

    محاسبه مالیات خانه‌های خالی

    سرپرست تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی درخصوص نحوه محاسبه مالیات بر خانه‌های خالی توضیحاتی ارائه داد. مالیات خانه‌های خالی چگونه محاسبه می شود؟ سرپرست تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی درخصوص نحوه محاسبه مالیات خانه‌های خالی توضیحاتی ارائه داد.

  • ۳ وام بدون ضامن مسکن

    ۳ وام بدون ضامن مسکن

    در حال حاضر سه نوع وام بدون ضامن در بانک مسکن پرداخت می شود که البته سقف این وام ها ۸۰ میلیون تومان است. پریسا شاکری؛ در حال حاضر سه نوع وام بدون ضامن در بانک مسکن پرداخت می شود. اولین مدل وامی که در بانک مسکن پرداخت می شود وام جعاله یا تعمیرات مسکن است که تا سقف ۸۰ میلیون تومان پرداخت می شود.

  • عرصه‌های ملی کشور سند کاداستری شدند

    عرصه‌های ملی کشور سند کاداستری شدند

    رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از صدور اسناد کاداستری به اراضی کشاورزی و مسکونی خبر داد حسن بابایی، معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در تبریز با اشاره به برنامه‌ریزی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در تعمیم صدور اسناد کاداستری به اراضی کشاورزی و مسکونی اظهار کرد:

  • باید شهردار تهران درباره مسکن به شورای شهر پاسخگو باشد

    باید شهردار تهران درباره مسکن به شورای...

    عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: یکی از راه حل‌های سریع و عاجل برای حل مشکل بافت‌های فرسوده در تهران همکاری تنگاتنگ و ویژه دولت و شهرداری تهران برای استفاده از ظرفیت بافت‌های فرسوده در طرح مسکن ملی است.

  •  مشمولان مالیات خانه‌های خالی

    مشمولان مالیات خانه‌های خالی

    در شرایطی که براساس اعلام سازمان امور مالیاتی، صاحبان خانه‌های خالی فقط یک روز دیگر برای پرداخت مالیات متعلقه فرصت دارند، آن دسته از مشمولان که نسبت به مشمولیت خود به دلیل خالی نبودن واحد مسکونی مورد نظر، ثبت نکردن اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان و ... اعتراض دارند، می‌توانند پرداخت این مالیات را با ذکر توضیح قبول نکنند.

  • مشارکت خیرین برای احداث مسکن به نیازمندان

    مشارکت خیرین برای احداث مسکن به...

    ساخت ۱۵۰ واحد مسکونی برای محرومان ماکو امسال برای ۱۵۰ خانوار شهری و روستایی در قالب طرح مسکن محرومان، اماکن مسکونی احداث می‌شود