بازار املاک / عیدی طلایی برای مستاجران

عیدی طلایی برای مستاجران

عیدی طلایی برای مستاجران

در آستانه سال نو و با توجه به نگرانی‌های رو به افزایش مستأجران از افزایش هزینه‌های اجاره و بی‌ثباتی بازار مسکن، یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس تأکید کرد که تعیین سقف اجاره‌بها به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای این قشر باشد.

حمایت از مستأجران را نهایی می کنیم

در آستانه سال نو و با توجه به نگرانی‌های روزافزون اجاره‌نشینان از افزایش هزینه‌های اجاره و بی‌ثباتی بازار مسکن، نگرانی‌های موجود نیازمند راهکارهای جامع و بلندمدت است. 

یکی از اعضای کمیسیون عمران مجلس در این باره بیان داشت که تعیین سقف اجاره‌بها تنها یک راهکار سطحی است و نمی‌تواند به تنهایی پاسخگوی مشکلات بنیادی این قشر باشد. او تاکید کرد که برای ایجاد تعادل در بازار مسکن، باید سیاست‌ها به سمت افزایش تولید واحدهای مسکونی و واگذاری زمین به مردم سوق داده شود.

این دیدگاه بر این اساس استوار است که محدود کردن اجاره‌ بها ممکن است در کوتاه‌مدت باعث کاهش فشار مالی شود، اما در بلندمدت به دلیل کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران و صاحبان ملک برای نگهداری و ارتقای کیفیت واحدها، می‌تواند مشکلات جدیدی ایجاد کند. 

در مقابل، افزایش تولید مسکن با ایجاد تعداد بیشتر واحدهای مسکونی باعث کاهش فشار عرضه-تقاضا می‌شود و به تبع آن فشار بر اجاره‌بها کاهش پیدا می‌کند. علاوه بر این، واگذاری زمین به مردم این امکان را می‌دهد که با سرمایه‌گذاری در ساخت مسکن، نه تنها به تأمین نیازهای خود بپردازند بلکه به رشد و توسعه بخش ساخت و ساز کشور نیز کمک کنند.

با اتخاذ چنین سیاست‌هایی، علاوه بر تأمین امنیت مسکن برای اجاره‌نشینان، امکان ایجاد اشتغال در بخش‌های مرتبط مانند ساخت و ساز، معماری و طراحی نیز فراهم می‌شود. این امر می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کند و از یک سو نگرانی‌های اقتصادی مردم را کاهش داده و از سوی دیگر باعث رشد پایدار در بازار مسکن گردد.

در این راستا، علاوه بر تمرکز بر افزایش تولید مسکن و واگذاری زمین، لازم است که سیاستگذاران توجه ویژه‌ای به تسهیل دسترسی به منابع مالی برای ساخت و ساز، بهبود فرآیندهای اداری و فراهم آوردن مشوق‌های مالی و فنی برای سازندگان داشته باشند. 

چنین رویکردی می‌تواند شرایطی فراهم کند که هم اجاره‌نشینان از کاهش هزینه‌های اجاره بهره‌مند شوند و هم بازار مسکن با عرضه بیشتر و قیمت‌های مناسب‌تر به سوی ثبات حرکت کند.

بنابراین، در آستانه سال نو، نگرانی‌های موجود تنها با تعیین سقف اجاره‌بها رفع نخواهد شد و نیازمند یک رویکرد جامع است که از طریق افزایش تولید مسکن، واگذاری زمین به مردم و تسهیل دسترسی به منابع لازم، پویایی و ثبات بازار مسکن را تضمین کند. 

این رویکرد می‌تواند امید به بهبود شرایط زندگی برای میلیون‌ها شهروند را زنده کند و زمینه‌ساز رشد اقتصادی و اجتماعی پایدار گردد.

عباس صوفی عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی برای حمایت از مستأجران، گفت: با توجه به افزایش قیمت‌ها و رشد اجاره‌بها، باید به شیوه‌های مختلف از مستأجران حمایت کرد. تدوین بسته‌های حمایتی برای این قشر از جامعه، اقدام مثبتی است که دولت انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: اما در نهایت، به موضوع پرداخت تسهیلات به عنوان ودیعه مسکن می‌رسیم که به دلیل اقساط بالا و انباشت بدهی مستأجران، گرفتن وام به‌تنهایی نمی‌تواند مشکلات آن‌ها را به‌طور کامل حل کند. 

اگر بخواهیم به‌صورت ریشه‌ای مشکلات حوزه مسکن را برطرف کنیم، باید به فکر رشد تولید و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا باشیم.

این نماینده مردم در مجلس افزود: از سوی دیگر سیاست تعیین سقف اجاره‌بها، همانند سال‌های گذشته، چندان اثرگذار نبوده و دولت نمی‌تواند به‌صورت مستقیم در موضوع قیمت‌گذاری اجاره‌خانه‌ها دخالت کند و تنها نقش تنظیم‌گر را دارد. 

بهترین راه برای این اقدام، ایجاد تعادل در بازار مسکن از طریق رشد تولید است. همچنین یکی از روش‌های حل این مشکل، واگذاری زمین‌های آماده‌سازی‌شده و دارای زیرساخت به مردم و پرداخت تسهیلات ساخت مسکن است تا آن‌ها خود اقدام به ساخت مسکن کنند.

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: واگذاری زمین به مردم موضوعی است که در قوانین متعدد مجلس همانند قانون جهش تولید مسکن، قانون حمایت از خانواده و همچنین قانون برنامه هفتم توسعه به آن اشاره و تأکید شده است؛ 

بنابراین، این شیوه مناسبی است که در صورت اجرا و همچنین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تعاونی‌ها برای ساخت مسکن، می‌تواند به حل مشکلات موجود کمک کند.

  • چند نفر در طرح مسکن ملی ثبت نام کردند

    چند نفر در طرح مسکن ملی ثبت نام کردند

    وزارت راه و شهرسازی تازه‌ترین آمار ثبت‌نام در سامانه نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که بر اساس آن ۷۵۱ هزار و ۳۸۵ نفر تا کنون در سامانه ثمن نام نویسی کرده اند.

  • بررسي آرايه‌هاي چوبي با هنر چوتاشي در بيش از 250 بناي آييني و مسکوني شاخص مازندران

    بررسي آرايه‌هاي چوبي با هنر چوتاشي در...

    با سرپرستی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران بررسی آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران انجام شد. دفترمازندران درشهرستان بابلسر، آرایه‌های چوبی با هنر چوتاشی در بیش از 250 بنای آیینی و مسکونی شاخص مازندران در یک پروژه تحقیقاتی بنیاد ملی نخبگان با سرپرستی دکتر مصطفی رستمی عضو هیات علمی دانشگاه مازندران مورد بررسی فنی و هنری قرار گرفت.

  • افزایش تعهد بیمه نامه مخاطرات طبیعی برای واحدهای مسکونی روستایی

    افزایش تعهد بیمه نامه مخاطرات طبیعی...

    مدیرکل بیمه ایران در گیلان مطرح کرد گیلان مدیرکل بیمه ایران در گیلان، از افزایش حق بیمه تعیین شده در سال جاری خبر داد و بیان کرد: تعهد بیمه ایران در حوزه مخاطرات طبیعی طی امسال ۱۰۰ میلیون تومان شامل ۶۰ میلیون برای ساختمان و ۴۰ میلیون برای اثاثیه است.

  • قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به بالاترین رقم خود رسید

    قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به...

    قیمت مسکن در استرالیا طی ماه اکتبر به بالاترین رقم خود رسید و موجب شد فشارها بر بانک مرکزی این کشور برای بالا بردن نرخ بهره افزایش یابد.

  • ریزش برج مسکونی در نیجریه قربانی گرفت/ احتمال افزایش کشته‌شده‌ها

    ریزش برج مسکونی در نیجریه قربانی گرفت/...

    در پی ریزش مرگبار ساختمانی چند طبقه در نیجریه، شش تن جان باخته و بیش از ۱۰۰ تن دیگر نیز مفقود شده اند. رئیس خدمات اورژانس شهر لاگوس نیجریه، پایتخت اقتصادی این کشور امروز (سه شنبه) اعلام کرد که در پی ریزش ساختمان یک برج مسکونی و در حال ساخت در این شهر، دست کم شش تن جان خود را از دست دادند.

  • معاون راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان: ‌زمین برای احداث واحدهای مسکونی طرح جهش مسکن در زاهدان تامین

    معاون راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان:...

    زاهدان- معاون راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: با تدابیر به عمل آمده و پیگیری های استاندار، با الحاق ۱۱۳ هکتار به محدوده شهر زاهدان زمین احداث واحدهای مسکونی طرح جهش مسکن تامین شد.

  • علت رسوب فایل‌های نوساز در بازار مسکن

    علت رسوب فایل‌های نوساز در بازار مسکن

    اگرچه از تعداد آپارتمان‌های نوساز عرضه شده به بازار مسکن طی حداقل دو ماه اخیر کاسته شده است، اما معدود آپارتمان‌های نوساز که همچنان در بازار فروش باقی مانده‌اند، اتفاقا فایل‌های «خوش قیمت» به شمار می‌آیند.

  • نرخ اجاره مسکن در لرستان افزایش ۲ برابری داشته است

    نرخ اجاره مسکن در لرستان افزایش ۲...

    رئیس اتحادیه نمایشگاه اتومبیل و مشاورین املاک لرستان: لرستان- حسینی، رئیس اتحادیه نمایشگاه اتومبیل و مشاورین املاک لرستان گفت: امسال قیمت اجاره مسکن در استان نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته است.

  • مانور امدادی اسکان اضطراری در اهواز برگزار شد

    مانور امدادی اسکان اضطراری در اهواز...

    ایسنا/خوزستان مانور امدادی اسکان اضطراری هلال احمر به مناسبت هفته پدافند غیرعامل در اهواز برگزار شد.

  • چشم انداز بازار مسکن تا پایان سال

    چشم انداز بازار مسکن تا پایان سال

    در حالی که به دلیل کاهش جابه جایی ها و آغاز نام نویسی طرح نهضت ملی مسکن، تعداد خرید و فروش واحدهای مسکونی کاهش یافته، برخی فروشندگان نیز قیمت ها را به شدت کاهش داده اند. بررسی‌های میدانی حاکی از بازگشت رکود سنگین به بازار خرید و فروش مسکن در روزهای اخیر است. به نظر می‌رسد یکی از دلایل آن، آغاز نام نویسی نهضت ملی مسکن است.

  • بنیاد برکت ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ خانه زلزله‌زده «اندیکا» را بازسازی می‌کند

    بنیاد برکت ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ خانه...

    مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از تعمیر و بازسازی ۵۴ مدرسه و ۴۰۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده در زلزله اندیکا خبر داد.

  • بیش از ۵۳۴ هزار مسکن ملی در سراسر کشور در حال اجرا است

    بیش از ۵۳۴ هزار مسکن ملی در سراسر کشور...

    معاونت مسکن و ساختمان در گزارشی با اعلام این مطلب که بیش از ۵۳۴ هزار واحد مسکن ملی در سراسر کشور در حال اجراست از تکمیل و تحویل ۲ میلیون و ۶۱ هزار واحد مسکونی مهر از ابتدای اجرای طرح تاکنون خبر داد و تعداد واحدهای نیمه‌تمام را ۱۴۳ هزار واحد برشمرد.

  • ۱۵۰۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در استان یزد کلنگ زنی می شود

    ۱۵۰۰۰ واحد مسکونی طرح اقدام ملی مسکن در...

    معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد از تحویل خانه های طرح اقدام ملی مسکن در یزد و مهریز در چند هفته آینده و برنامه ریزی کلنگ زنی حدود ۱۵۰۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در استان در آینده نزدیک خبر داد.

  •  بانک‌ها مسکن را دوست دارند

    بانک‌ها مسکن را دوست دارند

    از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی که وزارت راه و شهرسازی شناسایی کرده بخش قابل توجهی از آنها متعلق به بانکها است که تعداد دقیق آن اعلام نشده اما گفته می‌شود برای کسب سود خریداری یا ساخته شده است. مسئولان وزارت راه و شهرسازی می‌گویند بخش قابل توجهی از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی شناسایی شده مربوط به شرکتهای حقوقی اعم از دستگاههای دولتی و بانکها است.

  • اعلام شرط انبوه‌سازی چینی‌ها در ایران

    اعلام شرط انبوه‌سازی چینی‌ها در ایران

    مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس با اعلام شرط ورود شرکت‌های چینی در طرح نهضت ملی مسکن، گفت: توقف طرح مسکن مهر قیمت مسکن را چند ۱۰۰ درصد افزایش داد.

  • قیمت‌ها در بازار مسکن شکسته می‌شوند

    قیمت‌ها در بازار مسکن شکسته می‌شوند

    دولت سعی کرده با طرح‌های مسکنی که در دستور کار خود قرار داده بار دیگر گامی در جهت رونق مسکن بردارد که امیدوار هستیم بتواند با همکاری تمامی بخش‌ها این بازار جان دوباره گیرد.

  • چه راهکارهایی برای پیشگیری از سرقت انباری‌ها

    چه راهکارهایی برای پیشگیری از سرقت...

    رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ گفت: شهروندان نباید اجناس قیمتی خود را داخل انباری‌ها قرار دهند.

  • ۱۲ کشور اروپایی شهرک سازی های جدید صهیونیست ها را محکوم کردند

    ۱۲ کشور اروپایی شهرک سازی های جدید...

    وزارت خارجه آلمان و ۱۱ کشور اروپایی دیگر در بیانیه ای مشترک خواستار توقف اجرای طرح شهرک سازی های جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری شدند. سخنگویان وزارت خارجه ۱۲ کشور اروپایی در بیانیه ای مشترک از رژیم صهیونیستی خواستند تا از طرح ساخت هزاران واحد مسکونی جدید در کرانه باختری صرف نظر کند.

  • سرنوشت قیمت مسکن تا پایان سال

    سرنوشت قیمت مسکن تا پایان سال

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفتگو با «بازار» مطرح کرد بانک مرکزی و مرکز آمار در بازار تشنج ایجاد می کنند

  • قیمت خانه ویلایی در کرج

    قیمت خانه ویلایی در کرج

    قیمت خانه ویلایی در کرج بسیار متنوع است و یک خانه نوساز با متراژ ۲۲۰ متر در منطقه حسین اباد با قیمت ۳.۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان به فروش می رسد .

  • زنان در طرح جدید مسکن صاحبخانه می‌شوند

    زنان در طرح جدید مسکن صاحبخانه می‌شوند

    در طرح جدید دولت و مجلس برای بازار مسکن، چند گروه از زنان نیز با داشتن شرایطی می‌توانند در سامانه ثمن وزارت راه ثبت‌نام کنند. چند روزی می‌شود که ثبت‌نام طرح جدید مسکن آغاز شده و متقاضیان با مراجعه به سامانه ثمن به آدرس https://saman.mrud.ir/ می‌توانند در این طرح جدید مسکن درخواست خود را ثبت کنند.