بازار املاک / واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین جزئیات جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور اظهار داشت: امروز دومین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم برگزار شد.

ثبت‌نام‌های مختلف در پروژه‌های مسکن حمایتی

وی  با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی در دولت چهاردهم با تعهدات مختلف در حوزه نهضت ملی مسکن،  بافت‌های فرسوده و ساخت مسکن روستایی مواجه بوده است گفت: در دولت های چهاردهم ثبت‌نام‌های مختلف در پروژه‌های مسکن حمایتی انجام شد 

که طبق آخرین آمارهای سامانه تم حدود ۶میلیون نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر واجد شرایط ۴گانه در این بخش بودند.

او بیان کرد: از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر که در ۵سال گذشته  در مسکن محرومان ثبت‌نام کرده‌اند که دولت دخالت مستقیم در ساخت آنها داشته است

 حدود ۸۰۰ هزار نفر آورده‌های مختلف از ۴۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت کرده‌اند.از این ۸۰۰ هزار نفر ،۴۵۰ هزار نفر به پرداخت تسهیلات بانکی متصل شده اند.

صادق  به  واگذاری زمین که در سال‌های گذشته مطرح بود اشاره کرد و گفت: طبق قانون ساماندهی زمین باید واگذاری زمین با آماده سازی کامل به متقاضیان تحویل داده شود که  وزارت راه و شهرسازی در شهرهای مختلف که اراضی وجود داشت آماده سازی لازم را انجام داده و اراضی اختصاص یافت.

صادق با اشاره به اینکه بیشترین نیاز و مشکل مسکن ما در کلانشهرهاست که شامل ۸۵ درصد میشود افزود: در برخی شهرها زمین داریم اما متقاضی نداریم بنابراین این موارد شامل آن نمی شود که ما در توسعه مسکن کلان شهرها کند عمل می‌کنیم از طرف دیگر  یکی از مشکلات ما استانهای شمالی هستند بخاطر پوشش گیاهی که روند اجرا را کند کرده است.

وی تاکید کرد: تمامی خدمات پشتیبانی در حوزه واگذاری اراضی صورت گرفت‌.

صادق با بیان اینکه  تمامی اراضی که در حریم شهرها است در سیطره سازمان ملی زمین و مسکن به نمایندگی دولت است گفت: این اراضی شامل تمامی بخش ها از جمله‌ اراضی کشاورزی، کوه ها، رودخانه، تپه ها و…. هم می شود.

وی گفت: اینکه تصور می شود باواگذاری اراضی بدون خدمات زیرساختی و زیربنایی تمامی مشکلات بخش مسکن برطرف می‌شود کاملا اشتباه است و در این زمینه هم رئیس جمهور در جلسه شورای عالی مسکن به  موضوع واگذاری زمین با تکمیل تمامی امکانات و ساخت تاکید کرد.

صادق یاد آورشد: تجربه نشان داده است که ما در سال‌های گذشته واحدهای را ساخته ایم که متقاضیان هیچ استقبالی نکرده‌ اند و سکونتی در این واحدها صورت نگرفته است و همچنین واحدهای ساخته شده است که فرم ج متقاضی قرمز شد اما سکونت در این واحدها صورت گرفت.

وی با بیان اینکه بیشترین مشکل مسکن در کلان شهرها است گفت: ۸۵ درصد مشکل مسکن و تامین زمین در کلان شهرها از جمله تهران است در برخی از شهرها ما زمین داریم اما متقاضی نداریم اما در برخی از شهرها ما با مشکل جدی مسکن روبرو شده است.

صادق یاد آور شد: طبق قانون جهش تولید مسکن  بیش از ۷۰ هزار هکتار به اراضی شهرها و اگر روستاها را هم حساب کنیم بیش از ۱۰۰ هزار هکتار به اراضی شهرها اضافه شده است.

وی ادامه داد: دهک یک تا چهار در اولویت مسکن است. این به این معنی نیست که بقیه دهک ها حذف شوند اما برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ساماندهی متقاضیان اولویت بندی کرده ایم چرا که منابع محدود است و اقدامات باید با اولویت انجام شود.

وزیر راه و شهر سازی در خصوص آخرین وضعیت مصوبات جلسه شورای عالی مسکن تاکید کرد: نرخ تورم اجاره نسبت به تورم کل پایین تر بوده است که این آمار طبق آخرین نرخ تورم‌ سال ۱۴۰۳ بوده است.

صادق با اشاره به اینکه ۶۹ درصد مالکیت شهری داریم و ۲۳ درصد استیجاری است گفت:  در روستاها ۸۹ درصد مالکیت داریم. در شرایط کنونی برخی از خانوارها برای پرداخت اقساط مسکن مشکل دارند و باید دنبال راه های دیگر باشیم

وی با بیان اینکه سه محور در جلسه امروز بررسی شد گفت: امروز ۲۰ همت تسهیلات قرض‌الحسنه برای دهک‌های یک تا چهار را پوشش می‌دهد تصویب شد پیش از این در سال های گذشته این میزان ۵ همت بوده است.

صادق یاد آورشد: ۲۰۰ همت هم تسهیلات برای سایر دهک ها در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص تعیین سقف اجاره مسکن هم گفت: تعیین سقف اجاره مسکن برای استان های مختلف متفاوت و متناسب با نرخ تورم است که این نرخ  در شورای عالی مسکن باید به تصویب برسد.

وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه بر اساس این مصوبه به دهک‌های یک تا ۴ جامعه به عنوان دهک های پایین درآمدی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت می شود. همچنین ۷۵ هزار خانه استیجاری با مشارکت بخش‌های غیردولتی، خیرین و بنیاد مسکن احداث خواهد شد که این واحدها ظرف سه سال ساخته خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مصوبات شورای عالی مسکن سه محور داشت گفت: بخشی از مصوبات شامل تسهیلات و وام‌ها برای دهک های مختلف بود. بر اساس تصمیم گرفته شده، مقرر است تا به دهک های پایین تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شود و برای سایر دهک ها نیز وام های کوتاه مدت تدارک دیده شده است.

صادق تصریح کرد: در کوتاه‌مدت تلاش خواهیم کرد تا با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه برای دهک های پایین درآمدی و پرداخت تسهیلات با سود معین و مصوب به سایر دهک ها، بخشی از مشکلات را در این بخش برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه آیین نامه‌ اجاره داری حرفه ای هم مقرر شد ظرف چند ماه آینده آماده و ارائه شود گفت: همچنین مقرر شد تسهیلاتی به واحدهای مسکونی خودمالکی که نیمه تمام است پرداخت شود که این امر نقش بسیار موثری در تولید مسکن دارد.

وزیر راه وشهرسازی توضیح داد:  یکی از موضوعات مهمی که در کنار ساخت و تولید مسکن مطرح است مسئله مهم مسکن استیجاری است که در این بخش قدم های مهمی  برداشته شده است و ما سعی کرده ایم در این بخش به اجاره داری حرفه ای وارد شویم.

وزیر راه و شهرسازی در پایان یاد آورشد: امسال شورای عالی مسکن قبل از فصل نقل و انتقالات برگزار شد، بعضاً مصوباتی در شورای عالی مسکن داشته ایم که اجرایی نشده است.

‌صادق افزود:بسته حمایتی مستأجران و میزان تسهیلات در اردیبهشت ماه به اجرا می رسد،ما امروز قدم های اولیه در مورد اجاره داری را برداشتیم. جلسه امروز با تمام اعضای شورای عالی مسکن برگزار شد.

  • افزایش وام مسکن رسما کلید خورد

    افزایش وام مسکن رسما کلید خورد

    در طرح مسکن ملی، نقش بانک‌ها و پیش‌خریداران به‌طور قابل توجهی تغییر کرده است. بانک‌ها که قرار بود ۷۰ درصد هزینه ساخت مسکن را تأمین کنند، تاکنون نتواسته‌اند یا شاید نخواسته‌اند این وظیفه را به درستی انجام دهند. طبق آمار رسمی، بانک‌ها تنها ۱۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌های مسکن ملی پرداخت کرده‌اند، در حالی که مردم، یعنی ۸۰۰ هزار خانوار ثبت‌نام‌کننده، مجموعاً ۳۰۰ هزار میلیارد تومان آورده نقدی پرداخت کرده‌اند.

  • اطلاعاتی که متقاضیان نهضت ملی مسکن  باید بدانند

    اطلاعاتی که متقاضیان نهضت ملی مسکن ...

    اخیراً فرزانه صادر مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که در ۵ سال گذشته فقط ۲۰ هزار واحد مسکونی تحویل شده است و بقیه واحدها در مراحل مختلف فونداسیون، سفت‌کاری، نازک‌کاری و … است.

  • هشدار جدی به خریداران مسکن

    هشدار جدی به خریداران مسکن

    رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: قولنامه در دادگاه‌ها مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد و از رؤسای اتحادیه املاک خواهش دارم به مشاوران املاک این مسئله را تذکر دهند.

  • قیمت تمام شده ساخت واحد‌های نهضت ملی مسکن اعلام شد

    قیمت تمام شده ساخت واحد‌های نهضت ملی...

    عضو انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران گفت: میزان آورده متقاضیان در نهضت ملی مسکن به بیش از ۸۰۰ میلیون تومان رسیده که با تسهیلات ساخت قیمت تمام شده به یک میلیارد و۴۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

  • شرایط معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی اجاره‌ بها

    شرایط معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی اجاره‌...

    بر اساس ماده یک قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، موجران در صورتی که با مستأجران خود قرارداد سه‌ساله منعقد کنند، ۱۰۰ درصد از مالیات معاف خواهند بود

  •  متقاضیان ملی مسکن؛ اولویت تحویل با چه کسانی است؟

    متقاضیان ملی مسکن؛ اولویت تحویل با چه...

    طبق برنامه ریزی جدید تمامی متقاضیانی که صاحب فرزند هستند و در قالب طرح جوانی جمعیت قرار می‌گیرند در اولویت تخصیص واحد مسکونی هستند، اما اولویت مربوط به افرادی است که آورده خود را زودتر تکمیل کرده باشند.

  • ترمز افزایش قیمت مسکن کشیده شد

    ترمز افزایش قیمت مسکن کشیده شد

    یک پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی، گفت: حباب مسکن در شهر‌های کشور به خصوص تهران و مناطق شمالی پایتخت عدد قابل توجهی است. این حباب ناشی از تقاضای سفته‌بازی است.

  •  پزشکیان مستاجران را سورپرایز کرد

    پزشکیان مستاجران را سورپرایز کرد

    بررسی عوامل مالی طرح ناتمام «مسکن ملی» که مسئولیت تأمین هزینه‌های آن بر عهده بانک‌ها و احتمالاً بودجه سال‌های آینده خواهد بود، نشان می‌دهد که با قیمت‌های کنونی، حداقل ۶۰۵ همت منابع بانکی لازم است تا به‌عنوان وام ساخت، برای احداث خانه‌های ۱.۸ میلیون پیش‌خریدار قطعی پرداخت شود

  • شاه کلید حل مشکل مسکن در ایران چیست؟

    شاه کلید حل مشکل مسکن در ایران چیست؟

    با توجه به بالا بودن قیمت زمین در کلان شهر‌ها در جهت استفاده بهینه از زمین برای ساخت طرح مسکن اقتصادی در بافت‌های فرسوده وشهر‌های کوچک اطراف کلان شهر‌ها (اقماری) به زودی کاربردی و اجرایی می‌شود.

  • 2 بار وام اجاره خانه برای 3 گروه از مستاجران در سال 1403

    2 بار وام اجاره خانه برای 3 گروه از...

    براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف مبلغ تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن برای سال ۱۴۰۳ در شهر تهران ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی ۴۰ میلیون تومان تعیین شده است. طبق این مصوبه، سود تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن ۲۳ درصد و حداکثر دوره بازپرداخت آن ۵ سال تعیین شده است.

  • وام یک میلیاردی دولت برای مستاجران

    وام یک میلیاردی دولت برای مستاجران

    برای دریافت این وام متقاضی باید ابتدا ۲۵۰ میلیون تومان برای خرید اوراق هزینه کند، سپس حدود ۵۰ میلیون تومان در دفترخانه پرداخت کند که رقم دریافتی حاصل از کسر این هزینه‌ها حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود که با این مبلغ دریافتی، متقاضی تنها می‌تواند ۸ الی ۱۰ متر از یک واحد مسکونی را خریداری کند، از سوی دیگر عده کمی توان حجم بازپرداخت این وام را خواهند داشت.

  •  اجرای طرح وام ارزان برای خرید خانه

    اجرای طرح وام ارزان برای خرید خانه

    با هزینه ساخت یک واحد ۸۰ متری در پرند، می‌توان یک واحد ۴۰ متری در تهران خرید

  • مالیات زمین و مسکن در بودجه ۱۴۰۴ چگونه محاسبه می‌شود؟

    مالیات زمین و مسکن در بودجه ۱۴۰۴ چگونه...

    بر اساس جزئیاتی که از لایحه بودجه ۱۴۰۴ منتشر شده، زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، و واحدهای مسکونی که ارزش هر یک از آنها بیش از پانصد میلیارد (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال ۱۴۰۴ مالک املاک فوق بوده است.

  • دلیل اصلی افزایش قیمت مسکن چیست؟

    دلیل اصلی افزایش قیمت مسکن چیست؟

    اقدامات عمدی نظیر انحصار زمین و عدم الحاق آن به محدوده شهر، باعث افزایش بی‌رویه قیمت مسکن است.

  • شرایط ثبت نام وام 200 میلیونی مستاجران

    شرایط ثبت نام وام 200 میلیونی مستاجران

    سقف وام ودیعه مسکن اعلام شده و با رعایت شرایط ثبت نام وام ودیعه مسکن ۱۴۰۳، به سامانه خودنویس مراجعه کرده و برای صفر کردن حق الزحمه‌های میلیونی پرداخت می‌کنیم. همچنین یادآور می‌شویم که در ماه خرداد سال گذشته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده ۱۱ طرح دو فوریتی کنترل و تنظیم اجاره و قیمت‌گذاری مسکونی‌ها موافقت کردند.

  • معاملات مسکن همچنان روند خوبی ندارد

    معاملات مسکن همچنان روند خوبی ندارد

    جدیدترین گزارش بانک مرکزی از معاملات بازار مسکن در مردادماه نشان می دهد که قیمت مسکن در مردادماه ۱۴۰۳ نسبت به آذرماه ۱۴۰۲، با رشد ۴۷ درصدی همراه بوده است.

  • خبر خوش برای مالکین / مالیات های این افراد بخشوده می شود

    خبر خوش برای مالکین / مالیات های این...

    بر اساس قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها صاحبخانه‌هایی که ملک خود را به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر، اقشار سه دهک پایین جامعه و افراد تحت پوشش بهزیستی اجاره دهند مشمول ۱۰۰ درصد معافیت مالیات بر درآمد اجاره خواهند شد.

  • سایه سنگین رکود بر معاملات مسکن

    سایه سنگین رکود بر معاملات مسکن

    شدت گرفتن تنش‌‌‌های منطقه‌‌‌ای طی هفته‌‌‌های اخیر بر روند معاملات خرید ملک و اجاره‌‌‌بها اثرگذار شده است؛ اگرچه تشدید تنش منطقه‌‌‌ای زمینه‌‌‌ساز رشد نرخ ارز در کشور شده و به شکل معمول قیمت مسکن در کشور همگرا با نرخ ارز نوسان دارد؛ اما این مرتبه این دو بازار، رفتاری واگرا از خود بروز داده‌‌‌اند. افزایش ریسک تنش منطقه‌‌‌ای طی دو هفته اخیر باعث شده تا بخشی از صاحبان ملک حاضر به ارائه تخفیف در معاملات فروش خانه شوند، امااین افزایش تخفیف نیز نتوانسته تا به اینجای کار بازار فروش خانه در پایتخت را داغ

  • متقاضیان وام ودیعه مسکن در بلاتکلیفی!

    متقاضیان وام ودیعه مسکن در بلاتکلیفی!

    متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن که پیش‌تر و در سنوات گذشته این تسهیلات را دریافت کرده‌اند با شرط تسویه تسهیلات قبلی امکان دریافت مجدد تسهیلات را خواهند یافت. شرط پرداخت مجدد تسهیلات مجدد ودیعه مسکن مربوط به متقاضیانی است که در سال‌های 1399 و 1400 تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده و تسویه تسهیلات را انجام داده‌اند، این دسته از متقاضیان با درج گزینه تسویه تسهیلات از طریق شعب بانک عامل این امکان را برای بار دوم خواهند یافت تا نسبت به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن اقدام کنند.

  • معافیت اجاره املاک مسکونی

    معافیت اجاره املاک مسکونی

    جعفر پورمختار مشروط شدن اعمال معافیت‌های مالیاتی در بخش درآمد‌های حاصل از اجاره املاک مسکونی مندرج در تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم، به ثبت قرارداد اجاره نامه در سامانه املاک و مستغلات کشور را، در راستای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول (مصوب ۱۴۰۱.۰۹.۰۶) عنوان کرد و افزود: یکی از آثار مثبت اجرای این قانون افزایش شفافیت و کاهش زمینه بروز مشکلاتی، چون زمین خواری، فرار مالیاتی و فروش یک ملک به چندین نفر و ... است.

  • وام ودیعه مسکن برای این افراد

    وام ودیعه مسکن برای این افراد

    سامانه خودنویس با موفقیت توانسته است فرآیند قراردادزنی بین موجر و مستاجر را شفاف و رایگان کند. این سامانه به طور عملی توانسته است به درستی مسکن‌های موجود در سراسر کشور را شناسایی کند و با ایجاد زیرساخت‌های لازم، اقدامات مخرب و واسطه‌گری در حوزه مسکن را به حداقل برساند. بر اساس قانون جهش تولید مسکن باید تمام قراردادهای خرید و فروش، پیش‌فروش و اجاره املاک مسکونی و غیرمسکونی در سامانه خودنویس ثبت شود و کد رهگیری دریافت کنند.