بازار املاک / مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

وام ودیعه مسکن، نوعی کمک‌هزینه بانکی است که به مستاجران پرداخت می‌شود تا بخشی از ودیعه (رهن) یا اجاره ماهانه مسکن را تأمین کنند. در سال ۱۴۰۴، این وام به‌صورت هدفمندتر از سال‌های گذشته و با توجه به موقعیت جغرافیایی، وضعیت تاهل و میزان درآمد خانوار، به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

مبلغ وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۴

در سال‌های اخیر، روند افزایشی قیمت اجاره و خرید مسکن، به یکی از چالش‌های اصلی خانواده‌های مستاجر در ایران تبدیل شده است. تورم افسارگسیخته، کاهش قدرت خرید، و محدودیت دسترسی به منابع مالی، موجب شده تا بخش بزرگی از جامعه با دغدغه تأمین مسکن یا پرداخت اجاره ماهانه روبه‌رو شوند. 

در چنین شرایطی، دولت برای حمایت از مستاجران، اقدام به تدوین سیاست‌هایی کرده که یکی از مهم‌ترین آنها، اعطای وام ودیعه مسکن است؛ تسهیلاتی که به‌طور مستقیم برای کاهش فشار مالی اجاره‌نشینی در نظر گرفته شده است.

وام ودیعه مسکن، نوعی کمک‌هزینه بانکی است که به مستاجران پرداخت می‌شود تا بخشی از ودیعه (رهن) یا اجاره ماهانه مسکن را تأمین کنند. در سال ۱۴۰۴، این وام به‌صورت هدفمندتر از سال‌های گذشته و با توجه به موقعیت جغرافیایی، وضعیت تاهل و میزان درآمد خانوار، به متقاضیان تعلق می‌گیرد. 

این سیاست، در قالب دو بسته پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی ارائه شده است که یکی شامل وام قرض‌الحسنه ویژه افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی و دیگری تسهیلات عادی با نرخ سود مصوب بانک مرکزی است.

مبلغ وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۴
مهم‌ترین پرسش برای متقاضیان این تسهیلات، میزان مبلغ وام در سال جاری است. سقف تسهیلات بر اساس محل سکونت و شرایط متقاضی متغیر است. 

بیشترین مبلغ وام به افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی مانند کمیته امداد و سازمان بهزیستی تعلق می‌گیرد که تا ۴۰۰ میلیون تومان و به صورت قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۵ ساله در اختیار آنان قرار می‌گیرد. 

مبلغ اقساط ماهانه برای این گروه ۷ میلیون و ۳۶۶ هزار تومان و کل سود پرداختی نیز حدود ۴۱ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان برآورد شده است.

برای ساکنین تهران، سقف تسهیلات برابر ۲۷۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. این وام با نرخ سود ۲۳ درصد و بازپرداخت پنج ساله پرداخت می‌شود. اقساط ماهانه این وام حدود ۷ میلیون و ۷۵۲ هزار تومان و کل سود پرداختی بیش از ۱۹۰ میلیون تومان خواهد بود.

در مراکز استان‌ها، سقف تسهیلات ۲۱۰ میلیون تومان است. با همان نرخ سود ۲۳ درصد و بازپرداخت ۵ ساله، اقساط ماهانه آن به ۵ میلیون و ۹۱۹ هزار تومان می‌رسد. سود کل پرداختی نیز حدود ۱۴۵ میلیون تومان است.

برای ساکنین سایر شهرستان‌ها، رقم وام به ۱۴۰ میلیون تومان می‌رسد. مبلغ اقساط ماهانه در این حالت حدود ۳ میلیون و ۹۴۶ هزار تومان و کل سود پرداختی نزدیک به ۹۶ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان است.

در نهایت، ساکنان روستا‌ها می‌توانند از وام ودیعه مسکن با سقف ۵۵ میلیون تومان استفاده کنند. با همان نرخ سود ۲۳ درصد و بازپرداخت پنج‌ساله، اقساط ماهانه در این رده یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و کل سود پرداختی حدود ۳۸ میلیون تومان است.


شرایط دریافت وام ودیعه مسکن
علاوه بر مبلغ وام، آشنایی با شرایط دریافت آن نیز برای متقاضیان ضروری است. سه شرط اصلی برای دریافت این تسهیلات وجود دارد:

وضعیت تاهل یا سرپرست خانوار بودن
فقط افراد متاهل یا سرپرستان خانوار می‌توانند متقاضی این وام باشند. البته دو استثناء وجود دارد: زنان مجرد بالای ۳۵ سال که به‌طور مستقل زندگی می‌کنند و مردان مجرد بالای ۴۵ سال که پیش‌تر سرپرست خانواده بوده‌اند یا اکنون تحت تکفل کسی نیستند.

داشتن اجاره‌نامه رسمی
اجاره‌نامه باید در دفتر اسناد رسمی تنظیم شده، در سامانه املاک و اسکان ثبت شده و کد رهگیری داشته باشد. همچنین، تاریخ شروع اجاره‌نامه باید از اول فروردین ۱۴۰۴ به بعد باشد.

فاقد مالکیت بودن
متقاضی و همسر وی نباید مالک خانه یا زمین مسکونی باشند. این موضوع از طریق استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بررسی می‌شود. اگر مشخص شود فرد دارای ملک است، نه‌تنها وام به او تعلق نمی‌گیرد، بلکه در صورت دریافت وام با اطلاعات نادرست، موظف به بازپرداخت فوری و جبران خسارت خواهد بود.

جزئیات بسته‌های حمایتی
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، دو بسته وام ودیعه مسکن برای سال ۱۴۰۴ طراحی شده است:

بسته اول: به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان، ویژه اقشار تحت پوشش نهاد‌های حمایتی. این وام با سود صفر درصد یا همان وام قرض‌الحسنه است و سقف آن برای هر متقاضی ۴۰۰ میلیون تومان است.

بسته دوم: به ارزش ۲۰۰ هزار میلیارد تومان (۲۰۰ همت)، شامل وام‌های معمولی ودیعه مسکن با نرخ سود مصوب بانک مرکزی (۲۳ درصد) است که به سایر متقاضیان تعلق می‌گیرد.

این طرح‌ها با هدف کاهش فشار اجاره‌نشینی، کمک به ثبات سکونت خانوار‌های آسیب‌پذیر، و ایجاد تحرک اقتصادی در بازار مسکن اجرا می‌شوند. در کنار سیاست‌های دیگر مسکن، این وام می‌تواند گامی مؤثر برای کاهش بار مالی خانواده‌های مستأجر باشد، البته در صورتی که دسترسی به آن با سهولت بیشتری همراه شود.

  • مرمت ۱۵۵ واحد مسکونی محرومان در سبزوار

    مرمت ۱۵۵ واحد مسکونی محرومان در سبزوار

    عملیات مرمت و نوسازی ۱۵۵ واحد مسکونی منزل معسرین و نیازمندان بوسیله گروه‌های جهادی امسال در شهرستان سبزوار انجام شد.

  • قراردادهای اجاره مسکن خودکار تمدید می‌شود؟

    قراردادهای اجاره مسکن خودکار تمدید...

    معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تمام قراردادهای اجاره به صورت خودکار، تمدیدشده حساب می‌شود، گفت: اجرای مصوبه کرونایی تعیین نرخ اجاره‌بها بدون تغییر ادامه دارد مگر اینکه توافقی بین مالک و مستاجر انجام شود.

  • رشد قیمت مسکن در استرالیا رکورد زد

    رشد قیمت مسکن در استرالیا رکورد زد

    قیمت املاک مسکونی در شهرهای بزرگ استرالیا در سه ماهه منتهی به ژوئن با رشد تاریخی ۶.۷ درصدی (نسبت به سه ماهه قبلی) روبرو شد.

  • وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های زلزله‌زدگان "رامیان" پس از یکسال محقق نشد

    وعده مسئولان برای ساخت خانه‌های...

    گروه استان‌ها ــ هفدهم شهریورماه پارسال بود که زلزله ۵.۱ ریشتری به برخی از واحدهای مسکونی در روستاهای شهرستان رامیان و به صورت محدودتر در آزادشهر خسارت وارد کرد، مسئولان وعده داده بودند خانه‌های مردم زلزله‌زده حداکثر در یکسال احداث شود...

  • چگونه می توان از خروج ارز برای خرید خانه در خارج جلوگیری کرد؟

    چگونه می توان از خروج ارز برای خرید...

    ایرانی ها در سال گذشته میلادی ۷ هزار و ۱۸۹ ملک در ترکیه خریداری کردند که طبق همین منبع آماری نسبت به سال 2017 رشد ده برابری را نشان می دهد. البته ترکیه تنها مقصد ایرانیان برای خرید ملک نیست، امارات، ارمنستان، قبرس، گرجستان، اسپانیا، کانادا و ... هم کشورهایی هستند که ایرانیان در آنجا با خرید ملک سرمایه گذاری انجام داده اند

  • عضو شورای شهر مشهد مقدس: اصلاح بافت حاشیه شهر با ساخت مسکن ارزان‎‌قیمت صورت می‌گیرد

    عضو شورای شهر مشهد مقدس: اصلاح بافت...

    گروه استان‌ها- رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای شهر مشهد گفت: ساخت مسکن ارزان‌قیمت در حاشیه شهر، ضمن اصلاح بافت و حفظ کرامت شهروندان، گامی اساسی در جهت خانه‌دار کردن افرادی است که از نظر اقتصادی و معیشتی در تنگنا هستند.

  • عضو کمیسیون عمران مجلس: دفاتر مشاوران املاک بدون نظارت رها شده است

    عضو کمیسیون عمران مجلس: دفاتر مشاوران...

    عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: بنگاه‌های معاملات ملکی باید همانند دفاتر ثبت اسناد، پلیس +۱۰ و سایر مجموعه‌های خدمات‌رسان دارای قانون، ضابطه و مسئولیت مشخص باشند تا از سوء استفاده احتمالی جلوگیری شود.

  • قیمت خانه در پردیس تهران

    قیمت خانه در پردیس تهران

    هر متر مربع یک دستگاه واحد مسکونی ۸۷ متری، با عمر بنا ی ۱ سال، واقع در پردیس، فاز ۱۱ به مبلغ ۷ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد.

  • زلزله به ۷۰۰ واحد مسکونی در روستاهای قوچان خسارت زد

    زلزله به ۷۰۰ واحد مسکونی در روستاهای...

    فرماندار قوچان در استان خراسان رضوی گفت: بر اثر زلزله دیروز (دوشنبه) ۷۰۰ واحد مسکونی در ۴۲ روستای این شهرستان دچار خسارت‌های جزئی و کلی شد.

  • دو سوم درآمد کارگران صرف اجاره‌بها می‌شود

    دو سوم درآمد کارگران صرف اجاره‌بها...

    دبیر کل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور گفت:در حال حاضر بیش از دوسوم درآمد کارگران به طور میانگین صرف رهن و اجاره مسکن می‌شود و این عدد برای کارگران بسیار زیاد است.

  • سهم اصفهان از برنامه دولت چقدر است؟

    سهم اصفهان از برنامه دولت چقدر است؟

    مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص برنامه دولت مبنی بر تولید یک میلیون واحد مسکونی در کشور طی یکسال و سهم استان اصفهان از این میزان گفت: معمولاً از این تعداد بین ۷ تا ۱۰ درصد مشمول استان اصفهان می‌شود که چیزی حدود ۷۰ هزار واحد سهم این استان خواهد بود و این عدد برای چهار سال حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار واحد می‌شود.

  • یک میلیون سرپناه_۱ میلیون مسکن چقدر برق نیاز دارد؟

    یک میلیون سرپناه_۱ میلیون مسکن چقدر برق...

    در شرایطی که مدل ساخت 1 میلیون واحد مسکونی بر اساس خانه 1 طبقه در دستور کار قرار گیرد، می‌توان نیاز به برق 1150 مگاواتی این واحدها را از طریق برق تجدیدپذیر تامین کرد.

  • احداث ۵ هزار واحد مسکونی در مناطق محروم خوزستان

    احداث ۵ هزار واحد مسکونی در مناطق محروم...

    رئیس سازمان بازرسی کل کشور خبر از احداث حدود ۵ هزار واحد مسکونی در مناطق محروم یا آسیب‌دیده ناشی از آب‌گرفتگی در استان خوزستان داد.

  • ریزش قیمت مسکن در محله‌های هدف سفته‌بازان

    ریزش قیمت مسکن در محله‌های هدف...

    معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه قیمت مسکن در محله‌هایی از تهران که دارای ماهیت سرمایه‌ای هستند با افت بیشتری نسبت به مناطق مصرفی مواجه شده است گفت: معتقدم تقاضای واقعی هیچگاه دچار رکود نمی‌شود و دولت از سازندگانی که در این بخش اقدام به ساخت و ساز کنند حمایت می‌کند.

  • آخرین خبرها از اخذ مالیات از لوکس‌نشینان

    آخرین خبرها از اخذ مالیات از...

    با توجه به گزارش دیوان محاسبات مبنی بر صفر بودن اجرای مالیات خانه و خودروهای لوکس به جهت عدم تصویب مقررات در دولت، معاون سازمان امور مالیاتی توضیحاتی درباره اقدامات و آمادگی این سازمان برای اخذ مالیات از لوکس‌نشینان ارائه کرد.

  • شیوع «معاوضه» در معاملات مسکن

    شیوع «معاوضه» در معاملات مسکن

    یک محرک در بازار مسکن «تقاضای تبدیل مصرفی» و «صاحبان املاک سرمایه‌ای» را پای میز معامله ملک آورد. نتایج تحقیقات میدانی نشان می‌دهد طی هفته‌های اخیر با وجود «تداوم رکود سنگین معاملات مسکن» دو گروه خریدار و فروشنده مقابل هم نشسته و در حال انجام معامله هستند. معاملات ملکی این دو گروه، شکل جدیدی از معاوضه است.

  • 224 واحد تعاونی مسکن در بندرعباس افتتاح شد

    224 واحد تعاونی مسکن در بندرعباس افتتاح...

    224 واحد تعاونی مسکن در بندرعباس افتتاح شدخبرگزاری آریا - مراسم افتتاح 224 واحد مسکونی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هرمزگان برگزار شد.

  • روند کاهشی قیمت سیمان و فولاد مانع تداوم قیمت کاذب مسکن می شود

    روند کاهشی قیمت سیمان و فولاد مانع...

    نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مجلس برای کاهش قیمت مصالح ساختمانی گفت: روند کاهشی قیمت سیمان و فولاد باید مانع تداوم قیمت کاذب مسکن شود.

  • فراخوان وزیر به خانه اولی ها

    فراخوان وزیر به خانه اولی ها

    وزیر راه و شهرسازی شرط اصلی ورود متقاضیان مسکن به طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال را اعلام کرد.