بازار املاک / کاهش تورم اجاره بها به حدود ۳۴ درصد

کاهش تورم اجاره بها به حدود ۳۴ درصد

کاهش تورم اجاره بها به حدود ۳۴ درصد

نرخ تورم اجاره بها از حدود ۴۳ درصد در تابستان سال گذشته به حدود ۳۴ درصد رسیده و نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته نزدیک به ۱۰ واحد درصد کاهش یافته است.

عوامل مؤثر بر این کاهش
معاون وزیر راه و شهرسازی در تشریح عوامل مؤثر بر این کاهش، مجموعه‌ای از عوامل کلان اقتصادی و رفتاری را مطرح کرد. 

او کاهش توان پرداخت هزینه مسکن توسط خانوارها و افت تقاضا را عاملی اساسی برای تعدیل نرخ اجاره دانست. 

علاوه بر آن، خروج بخشی از اتباع و مهاجران از کشور به خصوص از محله‌ها و مناطق کم برخوردار و پیرامونی شهرها را عاملی مؤثر در کاهش تقاضا و پایین آمدن قیمت اجاره در این محدوده‌ها ذکر کرد. 

طاهرخانی همچنین به اثر روانی و رفتاری ناشی از جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد و گفت موجران در مواجهه با این بحران تمایل داشتند با مستأجران همراهی و مدارا کنند که این رفتار نیز در کاهش نرخ‌های اجاره نقش ایفا کرد.

او افزود یکی دیگر از عواملِ مداخله‌گر در بازار، تصویب و اجرای بسته مدیریت بازار اجاره توسط وزارت راه و شهرسازی بوده است. 

به گفته طاهرخانی، پس از ابلاغ این بسته، استانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی استانی به سرعت مقررات لازم‌الاجرا را پیاده کردند و این اقدام سیگنال روشنی به بازار ارسال نمود که دولت قصد ورود و مدیریت بازار اجاره را دارد؛ 

موضوعی که در تشدید روند تعدیل قیمت‌ها تأثیرگذار بوده است.

این گزارش حاکی است که اثر خروج مهاجران در برخی مناطق پیرامونی تهران و نقاط با طبقه اقتصادی پایین‌تر به صورت محسوس مشاهده شده و می‌توان کاهش اجاره در محدوده‌هایی مانند حوالی میدان انقلاب و مناطقی پایین‌تر از آن را مستند دانست. 

به بیان دیگر، ترکیب کاهش تقاضا ناشی از خروج جمعیت، محدود شدن توان پرداخت خانوارها و تدابیر مدیریتی بازار اجاره موجب شده تا منحنی تورم اجاره نزولی شود.

از منظر اقتصاد مسکن، چنین روندی چند پیامد قابل توجه دارد. برای خانوارها کاهش نرخ رشد اجاره می‌تواند فشار هزینه مسکن را کوتاه‌مدت کاهش دهد و با افزایش قدرت خرید نسبی، بخشی از فشار معیشتی را تخفیف دهد. 

با این حال برای موجران به ویژه مالکان خرد و کسب‌وکارهای وابسته به درآمد اجاره، افت نرخ رشد اجاره ممکن است درآمدهای جاری را کاهش دهد و انگیزه نوسازی یا سرمایه‌گذاری در واحدهای اجاره‌ای را تحت تأثیر قرار دهد.

بازارهای همپوشان مانند ساخت و ساز مسکن، مصالح ساختمانی و خدمات مرتبط با اجاره نیز ممکن است از این جهت متاثر شوند؛ 

کاهش انتظارات بازدهی برای سرمایه‌گذاران می‌تواند سرعت عرضه واحدهای جدید را کم کند که در بلندمدت، در صورت برگشت تقاضا، می‌تواند بر کمبود عرضه و نوسانات قیمت اثر بگذارد. 

از این رو ثبات در سیاست‌گذاری و اجرای راهکارهای متوازن از سوی نهادهای دولتی از جمله وزارت راه و شهرسازی و همکاری نهادهای مرتبط با سیاست پولی و بودجه‌ای برای مدیریت تبعات ضروری است.

مسأله مهم دیگری که در اظهارات معاون وزیر برجسته شد، نقش عوامل روانی و اجتماعی در تعیین رفتار موجران و مستأجران بود. 

تجربه بحران‌های پیشین نشان داده است در شرایط نااطمینانی موجران و مستأجران به شکل‌های مختلفی واکنش نشان می‌دهند و این واکنش‌ها می‌تواند به نوسان کوتاه‌مدت در بازار اجاره منجر شود.

 طاهرخانی از ثبات سیاست‌گذاری به عنوان عاملی کلیدی در جلوگیری از تنش‌های بازار نام برد و تصریح کرد بسته مدیریت اجاره سیگنالی از ثبات و ورود دولت به بازار را مخابره کرده است.

در جمع‌بندی، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی کاهش تورم اجاره بها به حدود ۳۴ درصد و ریزش حدود ۱۰ واحد درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نتیجه تلاقی چند عامل کلان و منطقه‌ای دانست و تأکید کرد که شواهد فعلی حکایت از آغاز فرآیند تعدیل در نرخ‌های اجاره دارد.

 همزمان کارشناسان اقتصادی و فعالان بازار مسکن بر لزوم رصد مستمر وضعیت حاشیه‌نشینی، مهاجرت و توان پرداخت خانوارها تأکید دارند تا سیاست‌ها متناسب با تحولات بازار به‌روزرسانی شود.

  • پیش‌بینی واکنش بازارها به افزایش یارانه | در بازارهای سرمایه،‌ مسکن،‌ طلا و ارز چه خبر است؟

    پیش‌بینی واکنش بازارها به افزایش یارانه...

    بازار مسکن، خودرو، ارز و سهام آخرین روز پاییز ۱۴۰۰ را چطور پیش خواهند برد؟ آیا خبرهای رسیده از وین بر بازارها اثرگذار است؟ تاثیر تصمیم یارانه ای دولت بر بازارها چقدر است؟

  • متقاضیان وام اجاره مسکن بخوانند

    متقاضیان وام اجاره مسکن بخوانند

    ساعت ۲۴ امشب ۳۰ آذرماه مهلت ثبت نام در وام ودیعه مسکن به اتمام می‌رسد ولی براساس شواهد تعداد زیادی از مستاجران هنوز بعد از گذشت ۶ ماه نتوانسته‌اند بانکی برای تسهیلات انتخاب کنند.طبق شنیده‌ها دیگر تمدید نخواهد شد.فقط یک روز تا پایان ثبت نام در وام ودیعه مسکن باقی مانده وامی که شاید برای بسیاری از مستاجران گره گشا بوده باشد.

  • میانجی‌گری مجلس در کشمکش مالیات خانه‌های خالی

    میانجی‌گری مجلس در کشمکش مالیات...

    اختلاف بین وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی درباره نحوه معرفی واحدهای خالی از سکنه ظاهرا با نظر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به آنجا ختم شده که یک سامانه امن تحت نظر وزارت ارتباطات ایجاد و اطلاعات واحدهای مسکونی در آن درج شود.

  • اگر وام بدون سود می خواهید بشتابید

    اگر وام بدون سود می خواهید بشتابید

    براساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته، قرار بود به کارگران وام ۱۰۰ میلیون تومانی پرداخت شود. آیا کارگران توانستند از این وام استفاده کنند؟ این روزها که تورم قیمت ها بالا است وام کارگری برای کارگران در نظر گرفته شده که این وام کارگری را کارگران باید 10ساله پرداخت کنند.وام کارگری برای خرید خانه داده می شود.وام کارگری شرایط خاص دارد که در مطلب زیر آمده است.

  • قیمت رهن و اجاره آپارتمان در منطقۀ حکیمیه

    قیمت رهن و اجاره آپارتمان در منطقۀ...

    برای رهن کامل یک واحد آپارتمان ۹۰ متری در منطقۀ حکیمیه به سرمایه ۴۰۰ میلیون تومانی نیاز است.

  • اقدامات جدید دولت و مجلس در حوزه مسکن؛ قیمت خانه کاهشی می‌شود؟

    اقدامات جدید دولت و مجلس در حوزه مسکن؛...

    آمار‌ها نشان می‌دهد متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی از فروردین تا آبان سال گذشته ۷۷ درصد رشد داشت در حالی که در مدت مشابه سال ۱۴۰۰ تنها ۱۰ درصد رشد داشته است. خبرگزاری میزان _ روزنامه وطن امروز نوشت: از شروع به کار دولت سیزدهم یکی از بخش‌هایی که مورد توجه تیم اقتصادی دولت و وزارت راه‌و‌شهرسازی قرار گرفت، حوزه مسکن بود.

  • الزام مدرسه‌سازی برای انبوه سازانی که بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی می‌سازند

    الزام مدرسه‌سازی برای انبوه سازانی که...

    برخی با ساخت ۱۹۹ واحد قانون ساخت مدرسه را دور می‌زنند رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور درباره کمبود مدرسه در مناطق انبوه‌سازی شده گفت: طبق قانون انبوه سازان اگر بیش از ۲۰۰ واحد مسکونی می‌سازند در کنارش مدرسه هم باید بسازند، اما برخی انبوه سازان برای اینکه مساله‌شان را حل کنند به جای ۲۰۰ واحد، ۱۹۹ واحد می‌سازند تا به نوعی قانون را دور زده باشند.

  •  پرداخت اقساط مسکن با ۳ فرمول

    پرداخت اقساط مسکن با ۳ فرمول

    آن‌طور که مسئولان وزارت مسکن می‌گویند میزان اقساط پرداختی متقاضیان بعد از تحویل‌گیری واحد‌ها قریب به ۵۰ درصد اعدادی است که قبلا به‌عنوان سود تسهیلات ۱۸ درصدی اعلام شده بود.

  • نرخ حق الزحمه تنظیم قراردادهای املاک استیجاری مصوب و ابلاغ شد

    نرخ حق الزحمه تنظیم قراردادهای املاک...

    با افزایش چشمگیر قیمت مسکن و رشد فزاینده اجاره بهاء واحدهای مسکونی؛ سازمان منطقه آزاد کیش از ابلاغ نرخ حق الزحمه املاک استیجاری خبر داد.

  • وعده ساخت مسکن استیجاری در جزیره کیش

    وعده ساخت مسکن استیجاری در جزیره کیش

    سرپرست سازمان منطقه آزاد کیش از برنامه ساخت مسکن استیجاری در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار در ۴ فاز ۵ هکتاری خبر داد. محمدرضا لواسانی با بیان این‌که مؤلفه‌های بسیاری در افزایش قیمت مسکن تاثیرگذار است، اظهار کرد: طرح احداث مسکن های استیجاری برای اقشار مختلف مردم جزیره در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

  •  جوان نوشت: ۳۰ میلیارد تومان رهن یکساله واحد درتهران؛ بی‌رحمی در فاصله طبقاتی

    جوان نوشت: ۳۰ میلیارد تومان رهن یکساله...

    روزنامه جوان در مطلبی با عنوان «ترویج بیگانگی و بی‌رحمی در فاصله طبقاتی برج‌ها!» این گونه آورده است: سال‌های نه‌چندان دور، خانه‌هایی با رهن کامل گزینه مناسبی برای کارگران و کارمندان به حساب می‌آمد، اما در سال‌های اخیر، جهش قیمت مسکن به ویژه در کلانشهر‌ها سبب شده تا رهن خانه‌ها قیمت‌های سرسام‌آوری پیدا کند و شرایط برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه هر روز بدتر از قبل شود. در چنین شرایطی هستند کسانی که هزینه‌های چند میلیارد تومانی بابت رهن خانه‌های لاکچری تهران پرداخت می‌کنند،

  • در ۲سال آینده با همکاری کمیته امداد و بسیج

    در ۲سال آینده با همکاری کمیته امداد و...

    ساخت۴۰هزار واحد مسکونی برای نیازمندان در مناطق روستایی کشور کمیته امداد و بسیج، در ۲سال آینده ۴۰هزار واحد مسکونی برای نیازمندان در مناطق روستایی کشور خواهد ساخت.

  • قیمت عجیب ویلا‌های لاکچری در مازندران

    قیمت عجیب ویلا‌های لاکچری در مازندران

    جهش قیمت مسکن در ۱.۵ سال اخیر سبب شده تا قیمت ویلا در شهر‌های شمالی و به ویژه استان مازندران نرخ‌ها چند برابر شود.

  • ضرورت مقاوم سازی ۱۰ هزار واحد مسکونی در البرز

    ضرورت مقاوم سازی ۱۰ هزار واحد مسکونی در...

    معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان البرز گفت: از مجموع ۱۰۳ هزارو ۵۰۰ واحد مسکونی در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت استان ، حدود ۱۰ هزار واحد آنها نیازمند مقاوم سازی و بهسازی هستند.

  • چگونگی خرید آپارتمان در تهران با مشوق جدید بانکی/ این خانه را ۵۰۰ میلیون تومان بخرید؟

    چگونگی خرید آپارتمان در تهران با مشوق...

    با وام ۴۸۰ میلیون تومانی اوراق مسکن که حالا پس از مشوق جدید سیستم بانکی درخصوص نصف شدن هزینه خرید تسهیلات احتمالا تقاضا برای دریافت این وام افزایش می‌یابد، می‌توان حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینه یک آپارتمان کوچک را در محله‌های ارزان قیمت تهران پوشش داد.

  • مگر سطح رفاه در ایران و آمریکا برابر است که بخواهیم خودمان را با آنها مقایسه کنیم؟

    مگر سطح رفاه در ایران و آمریکا برابر...

    هیچ یک از شبه‌سلبریتی‌های ایرانی، هنوز نظری درباره عوامل وقوع این تراژدی بزرگ در آمریکا منتشر نکرده‌اند! کیهان نوشت: رسانه‌ها تصاویری تکان‌دهنده از ویرانی ایالت کنتاکی آمریکا در اثر طوفان منتشر کرده‌اند

  • بهترین خبر ممکن درباره وام مسکن

    بهترین خبر ممکن درباره وام مسکن

    عضو هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن از کاهش ۵۰ درصدی هزینه دریافت وام مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات خبر داد. در دو هفته اخیر قیمت اوراق تسهیلات مسکن در پی ورود دلالان و سفته بازان به این بازار، به قیمت‌ های نجومی ۱۱۳ هزار تومان رسیده است که سبب شده بود تا هزینه دریافت وام ۴۸۰ میلیون تومانی خرید مسکن زوجین تهرانی به ۱۰۸ میلیون تومان برسد.

  • افزایش چشم‌گیر هزینه وام مسکن

    افزایش چشم‌گیر هزینه وام مسکن

    قیمت هر برگ اوراق مسکن از ۱۰۰ هزار تومان گذشت! هر برگ از اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن تیرماه سال گذشته با قیمت ۱۰۷ هزار و ۲۰۰ تومان، مردادماه سال گذشته با قیمت ۱۰۷ هزار و ۴۰۰ تومان و شهریورماه سال گذشته نیز با قیمت ۱۰۷ هزار تومان داد و ستد می‌شود.

  • بیضایی: جای تدوین و اجرای قوانین مالیات در بودجه نیست

    بیضایی: جای تدوین و اجرای قوانین مالیات...

    در گفتگو مطرح شد مالیات مسکن روی کلیت دارایی‌ها کارکرد داردکارشناس بازار مسکن گفت: اگر دولت به دنبال فعال سازی مالیات حوزه‌ی مسکن است بهتر است دارایی‌ها را مشمول مالیات کند و برای دارایی‌ها بسته‌های خاص مالیاتی ارائه کند.

  •   افزایش چشم‌گیر هزینه وام مسکن

    افزایش چشم‌گیر هزینه وام مسکن

    جزئیات قیمت اوراق مسکن در تهران و سایر استان‌ها قیمت اوراق تسهیلات مسکن در روزهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است و هر برگه گواهی ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات مسکن به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. این در حالیست که اگر زوجین تهرانی بخواهند از تسهصیلات ۴۸۰ میلیون تومانی استفاده کنند باید حدود ۱۰۰ میلیون اوراق بخرند.

  • پنت‌هاوس الهیه، گران‌تر از خانه ایلان‌ ماسک!

    پنت‌هاوس الهیه، گران‌تر از خانه ایلان‌...

    در بازار ملک چند روزی است که کاشف به عمل آمده یک پنت‌هاوس در منطقه الهیه تهران به قیمتی معادل ۱۵ میلیون دلار آمریکا قیمت‌گذاری شده است و تشتک بسیاری را پرانده است.