بازار املاک / وام ودیعه مسکن به خط پایان رسید

وام ودیعه مسکن به خط پایان رسید

وام ودیعه مسکن به خط پایان رسید

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها، میزان ناکافی وام نسبت به رشد اجاره‌بها است. در حالی که قیمت رهن و اجاره در بسیاری از شهرها جهش‌های چندبرابری داشته، مبالغ وام ودیعه معمولاً تناسبی با نیاز واقعی مستأجران ندارد و تنها بخش کوچکی از مشکل را حل می‌کند.

آینده وام ودیعه مسکن
به علاوه، برخی کارشناسان به اثر جانبی این وام‌ها بر بازار اجاره اشاره می‌کنند. آنها معتقدند تزریق پول بیشتر به بازار می‌تواند در نهایت به رشد بیشتر قیمت‌ها بینجامد؛ چراکه موجران با آگاهی از افزایش قدرت پرداخت مستأجران، نرخ‌های بالاتری مطالبه می‌کنند.

در مجموع، آینده وام ودیعه مسکن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. اگر دولت نتواند همزمان با پرداخت این تسهیلات، سیاست‌های مکملی برای کنترل تورم و مدیریت بازار اجاره اتخاذ کند، این ابزار حمایتی ممکن است بیش از آنکه به نفع خانوارها باشد، به عاملی برای افزایش فشار مالی بر آنها بدل شود.


 پرداخت وام ودیعه مسکن به ۱۸۱ هزار مستاجر طی ۴ ماه اخیر
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از پرداخت ۳۴.۵ همت وام ودیعه مسکن طی ۴ ماه اخیر خبر داد و گفت: این میزان وام به ۱۸۱ هزار خانوار مستاجر پرداخت شده است.

حبیب‌الله طاهرخانی، معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: عملکرد سیستم بانکی کشور در حوزه ودیعه مسکن خوب بوده است؛‌ از ۱۶ اردیبهشت امسال پرداخت شروع شده و تا امروز ۳۴.۵ همت وام ودیعه مسکن به ۱۸۱ هزار خانوار پرداخت شده است.

وی ادامه داد: طی سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مجموعا ۷۱ همت وام ودیعه پرداخت شده بود.

وی افزود: سال ۱۴۰۰ حدود ۹ همت وام ودیعه پرداخت شده است.

معاون مسکن و ساختمان تاکید کرد: عملکرد سیستم بانکی طی ۴ ماه اخیر خوب بوده و انشالله تداوم داشته باشد.

وی یادآور شد: امیدواریم تا پایان سال مستاجران به تسهیلات ودیعه مسکن دسترسی داشته باشند.

 صفر تا ۱۰۰ وام ودیعه مسکن
درحالی ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از امروز آغاز شده که مستاجران مجرد با شرط سن بالای ۴۵ و ۳۵سال به ترتیب برای مردان و زنان هم می‌توانند از این وام استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که بازار اجاره‌بها با افزایش روزافزون قیمت‌ها، به معضلی بزرگ برای بسیاری از مستأجران تبدیل شده است، 

دولت به‌منظور کاهش فشارهای اقتصادی به خانواده‌ها و کنترل بازار مسکن، اقدام به اجرای وام ودیعه مسکن کرده است، این وام که در قالب تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن به افراد فاقد مسکن پرداخت می‌شود، هدفش تسهیل در پرداخت هزینه‌های اجاره برای مستأجران است.

طبق مصوبات اخیر قانون جهش تولید مسکن و دستورالعمل‌های ابلاغی به بانک‌ها، وام ودیعه مسکن برای مستأجران در تهران، مراکز استان‌ها و سایر شهرها به‌ترتیب با سقف ۲۷۵،‌ ۲۱۰ و ۱۴۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

در این فرآیند بانک‌ها نقش محوری دارند؛ از استعلام وضعیت مالی متقاضیان گرفته تا پرداخت تسهیلات با شرایط خاص و چک کردن کد رهگیری،

در این راستا معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به آغاز ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از امروز، سه‌شنبه، به تسنیم گفت: استعلام متقاضیان ۴۸ تا ۷۲ ساعت مشخص می‌شود


متقاضیان مانند روال قبل ثبت‌نام کنند
احسان مسعودی معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: با تلاش شبانه‌روزی همکاران در وزارت راه و شهرسازی این امکان فراهم شده است که از امروز ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ متقاضیان مانند روال قبل ثبت‌نام کنند؛

 البته با سقف و رقم‌های جدید که در بیستمین شورای‌عالی مسکن تصویب شد و متعاقب آن، افزایش سقف کلی و فردی توسط هیئت عالی بانک مرکزی تأیید شد.

وی اضافه کرد: بنابراین متقاضیان می‌توانند از امروز ثبت‌نام را با رقم‌های جدید ودیعه مسکن انجام دهند. دستورالعمل وام ودیعه نیز دیروز ۱۵ اردیبهشت ماه از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد و ازاین‌رو، عملاً امکان ثبت‌نام بر اساس قیمت‌های جدید فراهم شد.

وی با بیان این‌که مستأجران به سامانه saman.mrud.ir مراجعه کنند و ثبت‌نام اولیه را انجام دهند، تصریح کرد:  استعلام‌ها ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت مشخص می‌شود و متقاضیان بر اساس آن، می‌توانند شعبه بانکی مدنظر را انتخاب کنند.

معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی همچنین یادآور شد: در خصوص تسهیلات بند (ث) تبصره (۱۵) یا همان تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۱۰ساله، با توجه به تأکیدات بانک مرکزی و قانون بودجه که این بانک را مکلف کرده، ساختار پرداخت توسط بانک مرکزی پیش‌بینی شده است.

مسعودی تأکید کرد: متقاضیان لازم است برای دریافت این وام به نهاد تحت پوشش خود مراجعه کنند. این تسهیلات صرفاً مخصوص متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی و بنیاد شهید است، 

این افراد می‌توانند راهنمای لازم را دریافت و ثبت‌نام را انجام دهند، این دسته از متقاضیان نیازی به ثبت‌نام در سامانه وزارت راه و شهرسازی ندارند.

به گزارش تسنیم، بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در راستای اجرای ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن مصوب ۱۴۰۰/۰۶/۳۰ و نیز ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها مصوب ۱۴۰۳/۰۲/۲۵ مجلس شورای اسلامی و همچنین مصوبه مورخ ۱۴۰۴/۰۱/۲۶ هیئت عالی بانک مرکزی و در راستای حمایت از مستأجرین فاقد مسکن،

 «دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن» که از این پس به‌اختصار “دستورالعمل” نامیده می‌شود به‌شرح ذیل تدوین می‌شود؛

ماده ۱ ـ در این دستورالعمل عناوین ذیل به‌جای عبارت‌های مربوط به‌کار می‌روند:

۱-۱- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

۲-۱- قانون: ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها.

۳-۱- بانک عامل: بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی که به‌موجب قانون یا با مجوز بانک مرکزی تأسیس شده‌اند و تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارند و توسط بانک مرکزی جهت اجرای ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، تعیین می‌شوند.

۴-۱- متقاضی: مستأجران فاقد مسکن که در زمان اخذ تسهیلات حسب استعلام‌های به‌عمل‌آمده از سامانه‌های جامع طرحهای حمایتی وزارت راه و شهرسازی و سمات بانک مرکزی، ایشان، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از ۱۸ سال ایشان فاقد زمین با کاربری مسکونی، مالکیت کنونی مسکونی و تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن هستند.

۵-۱- تسهیلات: تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن که بنا به درخواست متقاضی به افراد فاقد مسکن از محل منابع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن قابل پرداخت است.

۶-۱- سامانه: سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به‌آدرس saman.mrud.ir

ماده ۲ ـ متقاضی مشمول این دستورالعمل از سوی وزارت راه و شهرسازی بر اساس ضوابط موضوعه، در چارچوب سهمیه‌های تعیین‌شده توسط بانک مرکزی به بانک عامل معرفی می‌شود.

وام ودیعه مسکن برای مناطق ۲۲گانه تهران ۲۷۵ میلیون،‌ مراکز استان‌ها ۲۱۰ میلیون، سایر شهرها ۱۴۰ میلیون و روستاها ۵۵ میلیون تومان است.

‌تبصره ـ مبالغ در نظر گرفته‌شده برای تسهیلات موضوع این ماده پس از اخذ مدارک و مستندات مورد نیاز و استعلامات صورت‌گرفته از سوی بانک عامل و بر اساس توافق متقاضی و بانک عامل می‌تواند به مبالغ کمتر از سقف‌های تعیین‌شده تقلیل یابد، در این صورت متقاضی موظف است نسبت به اصلاح سقف تسهیلات درخواستی در سامانه اقدام کند.

ماده ۴ ـ بانک عامل موظف است قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به اخذ استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از ۱۸ سال ایشان اقدام و درصورت مثبت بودن این استعلام نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه با ذکر دلیل اقدام کند.

ماده ۵ ـ تسهیلات موضوع این دستورالعمل در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات توسط بانک عامل به مستأجر پرداخت می‌‌شود.

ماده ۶ ـ تسهیلات مزبور با نرخ سود مصوب هیئت عالی بانک مرکزی یا مصوبات لازم‌الاجرای شورای پول و اعتبار و بازپرداخت حداکثر ۵ سال قابل اعطاست.

ماده ۷ ـ وثایق مربوط به تسهیلات موضوع این دستورالعمل مطابق با دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد ابلاغی طی بخشنامه شماره ۲۸۸۵۸۳/۰۱ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲۰ بانک مرکزی و اصلاحیه‌های آن است.

ماده ۸ ـ شرایط متقاضی دریافت تسهیلات موضوع این دستورالعمل به‌شرح ذیل است:

۱-۸- متقاضی می‌بایست دارای قرارداد اجاره با کد رهگیری طبق ضوابط وزارت راه و شهرسازی، که حداکثر ۶ ماه قبل از ثبت درخواست متقاضی در سامانه (ثبت‌نام) منعقد شده است، باشد. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کند.

تبصره ـ بانک عامل مکلف است نسبت به مطابقت کد رهگیری و شهر مندرج در سامانه با اجاره‌نامه دریافتی اقدام کند.

۲-۸- متقاضی، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از ۱۸ سال ایشان متعهد هستند که در زمان ثبت‌نام، فاقد زمین با کاربری مسکونی، مالکیت کنونی مسکونی و تسهیلات جاری در بخش مسکن باشند، چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت ایشان محرز شود، از فرآیند پرداخت تسهیلات حذف می‌شوند و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود.

۳-۸- متقاضی می‌بایست متأهل باشد، چنانچه متقاضی مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای ۳۵ سال سن و در خصوص مردان بالای ۴۵ سال سن داشته باشند.

۴-۸- براساس مصوبات بیستمین جلسه شورای‌عالی مسکن زوج‌های جوان ازدواج‌اولی (بیش از ۴ سال از تاریخ ازدواج نگذشته باشد)، خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، زنان سرپرست خانوار و خانوارهای دارای ۳ فرزند و بیشتر در اولویت پرداخت قرار دارند.



مهلت تکمیل مدارک و تعهدات بانکی
طبق ماده ۹ چنانچه متقاضی تا حداکثر ۱۵ روز کاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام نکند، بانک عامل مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام کند.

ماده ۱۰ ـ چنانچه بانک عامل نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضی اقدام کند، مبالغ عملکردی این تسهیلات حسب قانون، جزء عملکرد ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن محسوب می‌شود و جرائم مالیاتی مندرج در تبصره (۵) ماده (۴) قانون مذکور به آن تعلق نمی‌گیرد.

تبصره ـ بانک عامل موظف است تا زمان تکمیل سهمیه ابلاغی از سوی بانک مرکزی فرآیند پرداخت تسهیلات به متقاضیان را ادامه دهد.

ماده ۱۱ ـ مواردی که در این دستورالعمل درج نشده است تابع قوانین و مقررات جاری کشور از جمله قانون بانک مرکزی، قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) و سایر قوانین، ضوابط و مقررات ذی‌ربط است.

«دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن از محل منابع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن» مشتمل بر ۱۱ ماده و ۳ تبصره در دومین جلسه مورخ ۱۴۰۴/-۲/۱۰ کمیسیون عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجراست.

  • علت کمبود سیمان در بازار/ قیمت‌ سیمان کاهش خواهد داشت؟

    علت کمبود سیمان در بازار/ قیمت‌ سیمان...

    در شرایطی که سیمان در بازار ایران کمیاب شده، صادرات آن به عراق و افغانستان ادامه دارد

  • اعطای وام نوسازی بافت فرسوده به ۲۲ هزار واحدمسکونی

    اعطای وام نوسازی بافت فرسوده به ۲۲ هزار...

    عضو هیئت‌مدیره بانک از اعطای تسهیلات به ۲۲ هزار و ۱۰۷ واحد در بافت فرسوده به متقاضیان نوسازی واحدها معادل هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان خبر داد.

  • اتاق اصناف مصوبه حمایت از مستأجران را به مشاوران املاک ابلاغ کرد

    اتاق اصناف مصوبه حمایت از مستأجران را...

    اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص اجاره املاک مسکونی را ابلاغ کرد.

  • خبرخوش برای مستاجران/مصوبه ستاد ملی کرونا درباره شرایط اجاره املاک مسکونی در سال ۱۴۰۰

    خبرخوش برای مستاجران/مصوبه ستاد ملی...

    متن کامل بند ۱ مصوبات جلسه ۷۲ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با موضوع حمایت از خانوارها در زمینه اجاره املاک مسکونی

  • انتقاد یک کارشناس مسکن از ساده‌اندیشی‌ها در حوزه ساخت‌وساز

    انتقاد یک کارشناس مسکن از...

    بنیه مالی خانوار را بالا ببرید انتقاد یک کارشناس مسکن از ساده‌اندیشی‌ها در حوزه ساخت‌وساز/ بنیه مالی خانوار را بالا ببرید

  • افزایش نرخ سود وام مسکن

    افزایش نرخ سود وام مسکن

    شکستن رکورد هزینه وام در تابستان هزینه وام مسکن در روز 17 مرداد ماه رکورد خود در تابستان را شکسته و برای نخستین بار در این فصل به کانال 61 هزار تومان وارد شد. این اتفاق سبب شد تا نرخ سود وام مسکن ارتقا یافته و به 20.9 درصد برسد.

  • آخرین وضعیت بازار مسکن

    آخرین وضعیت بازار مسکن

    معاملات نصف شد بررسی تحولات بازار مسکن در مردادماه ۱۴۰۰ حاکی از آن است که رکود این بخش سنگین‌تر شده و میزان معاملات مسکن نصف شده است.

  • قیمت مسکن در آمریکا نسبت به سال گذشته 23 درصد رشد داشته است.

    قیمت مسکن در آمریکا نسبت به سال گذشته...

    مسکن در آمریکا گران شد به دنبال کاهش شدید در بخش عرضه مسکن، متوسط رشد قیمت خانه ها در بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه دوم امسال به بالاترین سطح خود در طول تاریخ معاصر این کشور رسیده است. نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قیمت مسکن در آمریکا ۲۳ درصد اندازه گیری شده که این رقم نسبت به بازه مشابه به فصل قبل ۰.۸ درصد افزایش داشته است.

  • سرقت ماسه‌های ساحلی برای ساخت ویلا!

    سرقت ماسه‌های ساحلی برای ساخت ویلا!

    برخی در شهرهای شمالی از ماسه‌های ساحلی برای ساخت خانه استفاده می‌کنند. دبیر انجمن انبوه‌سازان تهران با تایید این خبر می‌گوید: قیمت زمین در شهرهای شمالی جذاب و ساخت و سازهای غیر اصولی رونق گرفته است. عده‌ای از ماسه سواحل برداشت غیرقانونی دارند تا برای بلوک چینی یا دیوار چینی ساختمان‌های غیرمجاز استفاده ‌کنند.

  • بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات، مشکلات اصلی «سامانه املاک و اسکان» / وزارت راه تبلیغ مناسبی نکرد

    بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات،...

    رئیس اتحادیه املاک کشور گفت: به وزارت راه و شهرسازی گفتم که این سامانه و نحوه استفاده از آن را در تلویزیون و کانال‌ها آموزش دهید تا مردم مطلع شوند و بتوانند ثبت نام کند، اما متاسفانه به توصیه ما عمل نکردند.

  • چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات سنگین برای خانه باشند؟

    چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات...

    به نظر می‌رسد با اتمام مهلت ۱۲۰ روز قانونی برای تثبیت خالی بودن واحد مسکونی، به زودی سازمان امور مالیاتی برای مالکان خانه‌های بدون کاربر برگه‌های مالیاتی صادر کند. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی این روزها مرتباً عنوان می‌کند که یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی در راستای اجرای ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که به قانون مالیات بر خانه‌های خالی مشهور شده، معرفی شده‌اند.

  • چه تعداد از مسکن مهر هنوز تکمیل نشده است؟

    چه تعداد از مسکن مهر هنوز تکمیل نشده...

    معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر، فقط تکمیل ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد آن باقی مانده است که تا اواخر شهریور یا مهر سال جاری، به پایان می‌رسد.

  • کمبود فایل در بازار اجاره

    کمبود فایل در بازار اجاره

    جست وجوی موتورهای جستجوی آگهی‌های ملکی از کاهش نسبی فایل اجاره نزد واسطه‌ها و مشاورین املاک، حکایت دارد.

  • قیمت یک خانه نقلی در تهران چند؟

    قیمت یک خانه نقلی در تهران چند؟

    در چند روز اخیر قیمت تعدادی خانه نقلی در نقاط مختلف تهران که برای فروش به آژانس های املاک سپرده شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به شرایط اقتصادی موجود خرید خانه های بزرگ سخت شده است و بیشتر خرید ها به سمت و سوی خانه های نقلی و کوچک حرکت کرده است

  • داستان پرغصه اجاره بها در اصفهان و وعده‌های که محقق نشد

    داستان پرغصه اجاره بها در اصفهان و...

    گروه استان‌ها-هر چند وعده‌هایی داده شده بود که با طرح‌هایی مثل مالیات بر خانه‌های خالی، قیمت مسکن و اجاره کنترل شود اما این وعده‌ها محقق نشد و قیمت‌ها هم افزایش نجومی پیدا کرد و مستاجران با مشکل مواجه شدند. - اخبار استانها -

  • مستاجران بدون خانه و قیمت‌های نجومی

    مستاجران بدون خانه و قیمت‌های نجومی

    رسول جهانگیری رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: بازار مسکن درحال رکود تورمی است، یعنی تورم به اندازه‌ای افزایش پیدا کرده که خرید و فروش دچار رکود شده است.

  • تعطیلی ادارات و بانک ها

    تعطیلی ادارات و بانک ها

    تعطیلی دو هفتگی سراسر کشور 16 مرداد تا 31 مرداد 1400 به علت کرونا

  • برای تسلیم اظهارنامه صاحبان املاک اجاری تا آخر مرداد فرصت دارید

    برای تسلیم اظهارنامه صاحبان املاک اجاری...

    معاون اشخاص حقیقی اداره کل امور مالیاتی آذربایجان‌غربی با اشاره به تمدید مهلت ارائه اظهارنامه صاحبان املاک اجاری گفت: صاحبان املاک اجاری اعم از مسکونی، تجاری و اداری تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۰ فرصت دارند اظهارنامه مربوط به سال ۱۳۹۹ خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند .

  • موافقت بانک مرکزی با عرضه املاک بانک‌ها در بورس کالا

    موافقت بانک مرکزی با عرضه املاک بانک‌ها...

    مدیرعامل بورس کالا در نامه‌ای به مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی از موافقت بانک مرکزی برای عرضه املاک و مستغلات مازاد بانک‌ها در بورس خبر داد.

  • سقوط قیمت مسکن در راه است؟

    سقوط قیمت مسکن در راه است؟

    سقوط قیمت مسکن در راه است؟ قیمت هر مترمربع مسکن که پارسال به بالای ۳۰ میلیون تومان رسیده بود با شروع سال ۱۴۰۰ به زیر ۳۰ میلیون تومان کاهش داشته است اما آیا این روند ادامه دارد؟

  • اتفاقی عجیب در بازار مسکن / فروشندگان بازگشتند / خانه ارزان نشد

    اتفاقی عجیب در بازار مسکن / فروشندگان...

    در اواسط بهار امسال وزیر راه و شهرسازی مدعی شده بود قیمت مسکن حباب دارد و باید منتظر ارزانی قیمت مسکن بود. با این حال روند قیمت مسکن از خرداد ماه امسال مجددا در گزارش‌های بانک مرکزی صعودی گزارش شده است.