بازار املاک / بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵، بازار املاک مسکونی در دبی روند صعودی خود را حفظ کرد و فروش پیش‌فروش به عنوان محرک اصلی رشد ظاهر شد. جدیدترین تحلیل بازار کاوندیش مکسول بیان می‌کند که تقاضا ناشی از اعتماد سرمایه‌گذاران و گسترش جمعیت بوده است که منجر به افزایش ۱۷.۱ درصدی کل معاملات مسکونی نسبت به سال گذشته به ۵۵۳۰۰ قرارداد شده است.

کاهش راه‌اندازی پروژه‌های جدید 

با سهم شگفت‌انگیز ۷۶ درصدی از کل فعالیت بازار، بخش پیش‌فروش بهترین عملکرد را داشته است. 

با وجود کاهش راه‌اندازی پروژه‌های جدید در این دوره، فروش پیش‌فروش به رکورد ۴۲۰۰۰ قرارداد رسید که نسبت به سه‌ماهه قبل ۱۸.۱ درصد و نسبت به سال قبل ۲۳.۶ درصد افزایش داشته است. 

در این گزارش آمده است: «افزایش حجم پیش‌فروش با وجود کاهش تعداد راه‌اندازی‌های جدید رخ داده است که نشان می‌دهد تقاضای خریداران برای واحدهای پیش‌فروش در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۵ همچنان قوی بوده است.»

تحلیلگران این تسلط را به برنامه‌های پرداخت انعطاف‌پذیر و مشوق‌های جذاب توسعه‌دهندگان نسبت می‌دهند که همچنان سرمایه‌گذاران و کاربران نهایی را جذب می‌کند. 

در این گزارش آمده است: «بازار به طور فزاینده‌ای بر توسعه‌های آینده متمرکز شده است که عمدتاً ناشی از انعطاف‌پذیری پرداخت و مشوق‌های توسعه‌دهندگان است.» 

فروش اولیه توسعه‌دهندگان ۹۳.۹ درصد از فعالیت‌های خارج از برنامه را تشکیل می‌دهد که نسبت به ۹۰.۳ درصد سال گذشته افزایش یافته است و جذابیت خرید مستقیم از توسعه‌دهندگان را برجسته می‌کند. 

در مقابل، فروش مجدد خارج از برنامه به ۶.۱ درصد کاهش یافت که نشان‌دهنده کاهش اشتها در میان سرمایه‌گذاران سوداگر است که به طور سنتی قبل از تکمیل، ملک را معامله می‌کنند.

دسته‌بندی املاک آماده، تصویر خاموش‌تری را نشان داد در حالی که فروش خارج از برنامه به شدت افزایش یافت. 

۱۳۳۰۰ معامله خانه تکمیل شده انجام شد که ۵.۴ درصد کاهش نسبت به سه‌ماهه دوم و تنها ۰.۶ درصد افزایش نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد. 

این کاهش می‌تواند نتیجه اصلاح موقت یا حساسیت به قیمت در بین خریداران باشد. در این گزارش هشدار داده شده است: «اگر این الگو ادامه یابد، می‌تواند نشان‌دهنده کاهش اندک در بخش املاک آماده باشد.»

به دلیل موجی از راه‌اندازی واحدهای آپارتمانی متمرکز در اوایل سال، آپارتمان‌ها همچنان بر همه بخش‌ها، به ویژه واحدهای پیش‌ساخته، تسلط داشتند و ۸۹.۴ درصد از فروش را به خود اختصاص دادند. 

در حالی که درصد معاملات آماده آنها به دلیل تقاضای خانواده‌هایی که به دنبال طرح‌های بزرگتر و فضاهای باز بودند، اندکی افزایش یافت، ویلاها و خانه‌های شهری شاهد پیشرفت کندتری در فروش پیش‌ساخته بودند.

روند عرضه و قیمت‌ها
قیمت‌ها با وجود عملکرد ناهموار بخش‌های مختلف، همچنان رو به افزایش بودند. به دلیل تقاضای بالا از سوی مشتریان داخلی و خارجی، قیمت فروش واحدهای مسکونی به صورت فصلی ۴.۵ درصد و سالانه ۱۶.۱ درصد افزایش یافت.

 این مطالعه خاطرنشان کرد که رشد در هر مکان متفاوت است، به طوری که برخی از جوامع افزایش دو رقمی و برخی دیگر افزایش ملایم‌تری را تجربه می‌کنند.

در بخش عرضه، حدود ۹۴۰۰ واحد - نرخ تحقق ۴۱.۳ درصد - در سه‌ماهه سوم تحویل داده شد که به طور قابل توجهی کمتر از ۲۲۸۰۰ واحد پیش‌بینی شده بود. ۲۸۱۰۰ واحد در نه ماه اول تکمیل شد که ۶ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. 

برنامه‌های ساخت و ساز به طور قابل توجهی کاهش یافته است، به طور متوسط ​​۸۸۰ روز در سال ۲۰۲۵ در مقایسه با ۱۳۴۰ روز در سال ۲۰۲۳، که نشان دهنده تکمیل سریع‌تر پروژه است.

با نگاهی به آینده، بازار با یک آزمون حیاتی روبرو است زیرا ۴۸۲۰۰ واحد برای سه ماهه چهارم و حدود ۳۶۶۰۰۰ واحد تا سال ۲۰۲۸ پیش‌بینی شده است که بخش عمده آن برای سال‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ برنامه‌ریزی شده است. 

رونان آرتور، مدیر و رئیس ارزیابی مسکونی در کاوندیش مکسول، گفت: «اگرچه این خط لوله ممکن است نگرانی‌هایی را در مورد عرضه بیش از حد ایجاد کند، اما واقعیت سنجیده‌تر است. این به جای نشان دادن عدم تعادل، به یک دوره عادی‌سازی سالم در بازار مسکن دبی اشاره دارد.»

چشم‌انداز بازار
با وجود مشکلات قریب‌الوقوع عرضه، اصول اولیه هنوز قوی هستند. اقتصاد دبی همچنان در حال رشد است؛

 پیش‌بینی‌های رشد تولید ناخالص داخلی افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ جمعیت این شهر نزدیک به ۵ میلیون نفر باشد. 

این عناصر، همراه با قوانین مناسب برای سرمایه‌گذاران و هزینه‌های زیرساختی، از اعتماد به انعطاف‌پذیری بازار پشتیبانی می‌کنند.

جولیان روش، اقتصاددان ارشد، چشم‌انداز را خلاصه کرد: «بحث بر سر اینکه کدام نیرو بازار دبی را شکل می‌دهد - عرضه بیش از حد بالقوه یا افزایش عدم قطعیت جهانی که باعث حرکت به سمت کیفیت می‌شود - فعلاً به نفع مورد دوم حل و فصل شده است. 

با این حال، سال‌های آینده پایداری رشد قیمت را با ارائه خط لوله قابل توجهی از عرضه جدید، آزمایش خواهند کرد.»

در حال حاضر، فروش پیش‌فروش همچنان نقطه کانونی روایت املاک و مستغلات دبی است که رکوردها را می‌شکند و جایگاه شهر را به عنوان یک مقصد بزرگ بین‌المللی املاک و مستغلات تثبیت می‌کند.

  • سایه سنگین رکود بر معاملات مسکن

    سایه سنگین رکود بر معاملات مسکن

    شدت گرفتن تنش‌‌‌های منطقه‌‌‌ای طی هفته‌‌‌های اخیر بر روند معاملات خرید ملک و اجاره‌‌‌بها اثرگذار شده است؛ اگرچه تشدید تنش منطقه‌‌‌ای زمینه‌‌‌ساز رشد نرخ ارز در کشور شده و به شکل معمول قیمت مسکن در کشور همگرا با نرخ ارز نوسان دارد؛ اما این مرتبه این دو بازار، رفتاری واگرا از خود بروز داده‌‌‌اند. افزایش ریسک تنش منطقه‌‌‌ای طی دو هفته اخیر باعث شده تا بخشی از صاحبان ملک حاضر به ارائه تخفیف در معاملات فروش خانه شوند، امااین افزایش تخفیف نیز نتوانسته تا به اینجای کار بازار فروش خانه در پایتخت را داغ

  • متقاضیان وام ودیعه مسکن در بلاتکلیفی!

    متقاضیان وام ودیعه مسکن در بلاتکلیفی!

    متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن که پیش‌تر و در سنوات گذشته این تسهیلات را دریافت کرده‌اند با شرط تسویه تسهیلات قبلی امکان دریافت مجدد تسهیلات را خواهند یافت. شرط پرداخت مجدد تسهیلات مجدد ودیعه مسکن مربوط به متقاضیانی است که در سال‌های 1399 و 1400 تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده و تسویه تسهیلات را انجام داده‌اند، این دسته از متقاضیان با درج گزینه تسویه تسهیلات از طریق شعب بانک عامل این امکان را برای بار دوم خواهند یافت تا نسبت به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن اقدام کنند.

  • معافیت اجاره املاک مسکونی

    معافیت اجاره املاک مسکونی

    جعفر پورمختار مشروط شدن اعمال معافیت‌های مالیاتی در بخش درآمد‌های حاصل از اجاره املاک مسکونی مندرج در تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم، به ثبت قرارداد اجاره نامه در سامانه املاک و مستغلات کشور را، در راستای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول (مصوب ۱۴۰۱.۰۹.۰۶) عنوان کرد و افزود: یکی از آثار مثبت اجرای این قانون افزایش شفافیت و کاهش زمینه بروز مشکلاتی، چون زمین خواری، فرار مالیاتی و فروش یک ملک به چندین نفر و ... است.

  • وام ودیعه مسکن برای این افراد

    وام ودیعه مسکن برای این افراد

    سامانه خودنویس با موفقیت توانسته است فرآیند قراردادزنی بین موجر و مستاجر را شفاف و رایگان کند. این سامانه به طور عملی توانسته است به درستی مسکن‌های موجود در سراسر کشور را شناسایی کند و با ایجاد زیرساخت‌های لازم، اقدامات مخرب و واسطه‌گری در حوزه مسکن را به حداقل برساند. بر اساس قانون جهش تولید مسکن باید تمام قراردادهای خرید و فروش، پیش‌فروش و اجاره املاک مسکونی و غیرمسکونی در سامانه خودنویس ثبت شود و کد رهگیری دریافت کنند.

  • قیمت مسکن ترسناک شد

    قیمت مسکن ترسناک شد

    با افزایش قیمت مسکن از سال ۱۳۹۷، سهم مسکن در سبد هزینه‌های خانوارها رشد چشمگیری داشته است. طبق آمار رسمی، این سهم در سال ۱۳۹۶، پیش از افزایش قیمت‌ها، ۳۳ درصد بود، اما در سال گذشته به ۴۲.۴ درصد افزایش یافته است.

  • سیگنال‌های تغییرات بین المللی برای سرمایه‌گذاری ملکی

    سیگنال‌های تغییرات بین المللی برای...

    بررسی‌ها میدانی نشان می‌دهد، مسکن در ۲ هفته اخیر با شتاب بیشتری به سمت رکود حرکت کرده است.

  • کم‌ درآمدها وام۱۵۰ میلیونی می گیرند

    کم‌ درآمدها وام۱۵۰ میلیونی می گیرند

    معاون بنیاد مسکن از تحویل ۲۵ هزار واحد مسکونی مددجویان خبر داد و گفت: ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به کم درآمدها تخصیص داده می‌شود.

  • دریافت وام مسکن با بهره ۱۳ درصد

    دریافت وام مسکن با بهره ۱۳ درصد

    بانک مسکن با ارائه طرح تابش به متقاضیان امکان می‌دهد تا با افتتاح حساب سپرده کوتاه‌مدت، برای خرید مسکن و سایر خدمات مرتبط … بانک مسکن با ارائه طرح تابش به متقاضیان امکان می‌دهد تا با افتتاح حساب سپرده کوتاه‌مدت، برای خرید مسکن و سایر خدمات مرتبط بهره‌مند شوند.

  • حساب‌ و کتاب اقساط وام مسکن

    حساب‌ و کتاب اقساط وام مسکن

    در شرایط فعلی، وام مسکن با اوراق ممتاز (تسه) کلان‌ترین تسهیلاتی است که به متقاضیان خرید مسکن پرداخت می‌شود و اغلب افرادی که قادر به بازپرداخت اقساط آن باشند، می‌توانند نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

  • افزایش نرخ اجاره در تابستان

    افزایش نرخ اجاره در تابستان

    سه‌ماه اعمال «نرخ دولتی» برای اجاره‌بهای مسکن در کشور به‌خاطر «واکنش منفی بازار به مداخله نچسب» جواب نداد. تصویب شده بود اجاره‌های تابستانی حداکثر ۲۵درصد افزایش یابد؛ اما در عمل، ۴۲.۸درصد رشد کرد.

  • این افراد رایگان خانه دار می‌شوند

    این افراد رایگان خانه دار می‌شوند

    وزارت راه و شهرسازی جدیدترین وضعیت طرح نهضت ملی مسکن را اعلام کرد که نشان می‌دهد مجموع واحد‌های مسکونی شامل آنهایی که شروع‌شده، در دست ساخت و تکمیل‌شده، به ۲ میلیون و ۶۸۷ هزار و ۴۵۰ واحد رسیده است.

  • خبر بسیار مهم برای متقاضیان مسکن ملی

    خبر بسیار مهم برای متقاضیان مسکن ملی

    طرح مسکن ملی برای کمک به قشر ضعیف است. قرار بر این است برای ساخت مسکن ملی وام مسکن ملی پرداخت شود اما صف دریافت وام مسکن ملی هر روز طولانی تر میشود.

  • پیش‌بینی بازار مسکن در نیمه دوم سال ۱۴۰۳

    پیش‌بینی بازار مسکن در نیمه دوم سال...

    فصل اجاره به انتهای خود نزدیک شده و حالا مردم به دنبال پاسخ این سوال هستند که بازار مسکن و اجاره در نیمه دوم سال چه روندی را طی خواهد کرد؟ اگر اتفاق خاصی در بازار مسکن رخ ندهد، بازار اجاره و مسکن تا پایان سال روندی آرام را طی خواهد کرد.

  • خبر مهم خرید مسکن

    خبر مهم خرید مسکن

    هر چند تابستان امسال قیمت‌ها به طور قابل توجهی بالا نرفت، اما باید توجه داشت که در طی یک الی دو سال گذشته قیمت مسکن به شدت افزایش پیدا کرد و مردم دیگر قدرت خرید ندارند.

  • پرداختی ۹۶۰ میلیون تومانی دولت برای خریداران مسکن

    پرداختی ۹۶۰ میلیون تومانی دولت برای...

    یکی از محل‌های تامین منابع مالی برای متقاضیان ورود به بازار مسکن،‌ وام خرید است. این وام از محل اوراق حق تقدم مسکن (تسه) به متقاضیان پرداخت می شود و برای زوجین تهرانی ۸۰۰ میلیون تومان و با احتساب وام تعمیر (جعاله) ۹۶۰ میلیون تومان است.

  • الان وقت خرید خانه هست یا نه؟

    الان وقت خرید خانه هست یا نه؟

    بازار ملک، فصل جابه‌جایی را با کسادی سپری کرد. دو ماه ابتدایی تابستان امسال معاملات مسکن شهر تهران در کانال ۳۰۰۰ فقره قرار داشت که رقم پایینیدو پیش بینی مهم درباره قیمت مسکن در پایان سال ۱۴۰۳محسوب می‌شود.

  • برای وام ۹۶۰ میلیون تومانی مسکن چقدر باید هزینه کرد؟

    برای وام ۹۶۰ میلیون تومانی مسکن چقدر...

    مطابق آخرین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن در مرداد ۱۴۰۳ متوسط قیمت مسکن به ازای هر مترمربع ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که در مقایسه با ماه قبل (تیرماه) ۱.۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد. اثرگذاری وام ۹۶۰ میلیون تومانی خرید مسکن به واسطه افزایش قیمت‌ها همچنان در حال کاهش است. امروز با این وام می‌توان ۸.۳ متر مسکن در شهر تهران خریداری کرد.

  • سورپرایز دولت پزشکیان برای مستاجران

    سورپرایز دولت پزشکیان برای مستاجران

    عضو انجمن انبوه سازان مسکن کشور گفت: متقاضیان مسکن با ورود وزیر جدید راه وشهرسازی، چشم انتظار تخصیص زمین با قیمت صفر هستند.

  • بانک‌ها بزرگترین مافیا و علت گرانی مسکن

    بانک‌ها بزرگترین مافیا و علت گرانی مسکن...

    بانک‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای اقتصادی در هر کشوری نقش مهمی در تعیین و تثبیت اوضاع مالی و اقتصادی دارند. در ایران نیز بانک‌ها نقش اساسی در اقتصاد ایفا می‌کنند اما در سال‌های اخیر، انتقادهای بسیاری به عملکرد برخی بانک‌ها وارد شده است. یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که در این زمینه مطرح شده، تلاش بانک‌ها برای بهبود مصنوعی وضعیت مالی خود از طریق بازار مسکن و انتشار مکرر آگهی‌های مزایده املاک است.

  • تغییر آهنگ رشد معاملات بازار مسکن

    تغییر آهنگ رشد معاملات بازار مسکن

    روند رشد نقطه به نقطه معاملات مسکن شهر تهران در تیر سال جاری با افزایش مواجه شده است.نرخ رشد نقطه به نقطه معاملات مسکن از تیر سال گذشته تا تیر امسال صعودی بوده و از منفی ۷۳ درصد به ۲۷ درصد رسیده این در حالی‌ است که در همین مدت رشد نقطه به نقطه متوسط قیمت هر متر مسکن در تهران نزولی بوده است.

  • مسکن‌ ملی متوقف شد

    مسکن‌ ملی متوقف شد

    دستگاه پایش «مسکن‌سازی دولتی» از توقف ‌کار حکایت دارد. کارنامه پرداخت وام ساخت به مسکن‌ ملی به‌عنوان تنها تابلوی رسمی در دسترس برای رصد روند احداث خانه‌های دولتی‌ساز نشان می‌دهد، تیر ماه امسال تنها ۱۰۰ میلیارد تومان به سازنده‌های حدود ۴۰۰ هزار واحد مسکونی پرداخت شد