بازار املاک / خرید و فروش ملک تقریبا متوقف شد

خرید و فروش ملک تقریبا متوقف شد

خرید و فروش ملک تقریبا متوقف شد

به دلیل نبود مشتری و رکود بازار، سازندگان بعضا از سود خودشان می‌زنند تا واحدها متناسب با توان متقاضیان به فروش برسد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی در یک سال گذشته اظهار کرد: به دلیل نبود مشتری و رکود بازار، سازندگان بعضا از سود خودشان می‌زنند تا واحدها متناسب با توان متقاضیان به فروش برسد. 

در واقع با وجود تورم در بخش ساخت، به دلیل نبود ظرفیت در بازار، قیمت خانه از ثبات نسبی برخوردار است و همپای دلار و طلا رشد نکرده است.

بازار مسکن شرایط نسبتا با ثباتی را تجربه می‌کند. به فاصله پنج ماه از جنگ ۱۲ روزه که به نااطمینانی در بازار ملک منجر شده بود، این بازار در موقعیت تثبیت به سر می‌برد و به نظر می‌رسد در وضعیت پیش‌رونق قرار گرفته است.

گفته می‌شود هم‌اکنون حدود ۱۰ هزار قرارداد خرید و فروش مسکن در تهران منعقد می‌شود و برخی گزارش‌های غیررسمی از تورم ۲.۷ درصدی قیمت مسکن شهر تهران در روزهای ابتدایی آذرماه نسبت به آبان ماه حکایت دارد.

مرکز آمار نیز تورم ماهانه مسکن، اجاره‌بها، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها در آبان ماه را ۳ درصد اعلام کردرفتار سنتی بازار مسکن نشان می‌دهد این بازار معمولا در سه ماهه پاییز شرایط آرامی را سپری می‌کند و در دو ماه پایانی سال تحت تاثیر تورم سیستماتیک اقتصاد ایران، رونق می‌گیرد.

 با این حال بحران‌های منطقه‌ای و ایجاد نااطمینانی از نقدشوندگی بازار مسکن از سال گذشته تا کنون به رکود این بازار در مناطق شمالی پایتخت عمق داده است.

کیانوش گودرزی ،رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران درخصوص آخرین وضعیت بازار مسکن گفت: فعلا بازار ملک راکد است. 

البته از حدود دو ماه قبل خرید و فروش‌ها نسبت به زمان جنگ ۱۲ روزه افزایش یافته بود اما متغیرهای بیرونی مجددا بر این بازار سایه افکنده است. هر شوکی که از بیرون وارد می‌شود بازار مسکن را تحت تاثیر قرای می‌دهد.

وی با بیان اینکه فعالان بازار مسکن در حال حاضر منتظر هستند تا شرایط در آینده چه می شود گفت: قیمت مسکن در شمال تهران تغییری نکرده اما در جنوب شهر افزایش جزئی داشته است. 

طبق گفته مشاوران املاک در نیمه جنوبی، مراجعات به دفاتر املاک در جنوب شهر و به خصوص برای واحدهای کوچک متراژ بیشتر از مناطق شمالی است اما به این دلیل که ما به آمار معاملات دسترسی نداریم نمی‌توانیم رقم دقیق قیمت‌ها را اعلام کنیم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی قیمت مصالح ساختمانی در یک سال گذشته اظهار کرد: به دلیل نبود مشتری و رکود بازار، سازندگان بعضا از سود خودشان می‌زنند تا واحدها متناسب با توان متقاضیان به فروش برسد. 

در واقع با وجود تورم در بخش ساخت، به دلیل نبود ظرفیت در بازار، قیمت خانه از ثبات نسبی برخوردار است و همپای دلار و طلا رشد نکرده است.. 

تورم نقطه به نقطه این بخش که تفاوت قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل را نشان می‌دهد نیز ۳۵.۸ درصد اعلام شد. در حالی که تورم نقطه به نقطه عمومی ۴۹.۴ درصد بوده که گویای است هزینه مسکن ۱۳.۶ درصد کمتر از هزینه سایر کالاها بوده است.

  • سیمان متهم اصلی گرانی مسکن نیست

    سیمان متهم اصلی گرانی مسکن نیست

    دبیر انجمن سیمان اعلام کرد هزینه سیمان در بدبینانه‌ترین برآوردها کمتر از یک درصد قیمت هر متر مربع مسکن است و نقش تعیین‌کننده‌ای در افزایش قیمت خانه ندارد.

  • بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا

    بازار مسکن با تفاهم ایران و آمریکا

    در شرایطی که مصالح ساختمانی حدود یک‌سوم هزینه تمام شده را به خود اختصاص می‌دهد، رشد ۱۳۰ درصدی قیمت مصالح به معنای تأثیر ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر افزایش قیمت نهایی است

  • سقف قانونی رشد اجاره بها تعیین شد

    سقف قانونی رشد اجاره بها تعیین شد

    در بیستمین جلسه شورای عالی مسکن، اختیار تعیین سقف افزایش اجاره‌بها به استانداران تفویض شد.

  • مسکن جای طلا را در بازار گرفت

    مسکن جای طلا را در بازار گرفت

    افزایش تمایل به خرید مسکن برای حفظ ارزش سرمایه، قیمت‌ها را در تهران و مناطق پرتقاضا در مسیر صعودی قرار داده است

  • مسکن اجاره ای 5ساله

    مسکن اجاره ای 5ساله

    برنامه جدید حمایتی دولت از مستأجران با عنوان «طرح آشیان» از امروز وارد فاز اجرایی می‌شود؛

  • قیمت مسکن کاهشی می شود؟

    قیمت مسکن کاهشی می شود؟

    بررسی روندهای گذشته بازار مسکن و ارزیابی کارشناسان نشان می‌دهد در صورت بروز تحولات سیاسی مثبت، احتمال کاهش قیمت در بازار مسکن دور از انتظار نیست؛

  • شرایط ثبت‌نام مسکن استیجاری برای زوج‌های جوان اعلام شد

    شرایط ثبت‌نام مسکن استیجاری برای...

    طرح مسکن استیجاری ویژه زوج‌های جوان به‌زودی وارد مرحله ثبت‌نام می‌شود. بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن، زوج‌های واجد شرایط می‌توانند با اجاره‌بهایی کمتر از نرخ بازار و با امکان سکونت تا پنج سال، از این واحدها استفاده کنند.

  • وام 450 میلیونی مسکن برای فرزند سوم

    وام 450 میلیونی مسکن برای فرزند سوم

    بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن فرزند سوم و بیشتر را به پنج بانک عامل مسکن، تجارت، صادرات ایران، ملت و پست بانک ابلاغ کرد.

  • تورم مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ چند درصد شد؟

    تورم مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ چند درصد شد؟

    براساس گزارش بانک مرکزی، تورم ماهانه بخش مسکن در اردیبهشت ۱۴۰۵ به ۳.۶ درصد رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با رشد شاخص کل قیمت کالاها و خدمات، از آرامش نسبی بازار مسکن حکایت دارد.

  • خرید و فروش آنلاین مسکن به‌صورت رسمی آغاز شد

    خرید و فروش آنلاین مسکن به‌صورت رسمی...

    با اجرایی شدن قانون «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول»، تحولی نوین در بازار مسکن ایران رقم خورده است. سکو‌های اینترنتی فعال در حوزه املاک، پس از دریافت مجوز از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، قادر خواهند بود فرآیند تنظیم و ثبت قرارداد‌های خرید و فروش مسکن را به‌صورت آنلاین ارائه دهند.

  • افزایش سقف وام مسکن ۱۴۰۵

    افزایش سقف وام مسکن ۱۴۰۵

    افزایش سقف وام مسکن 1405 به یکی از مهم‌ترین موضوعات بازار مسکن و نظام بانکی کشور تبدیل شده است.

  • طرح جدید دولت برای بازار اجاره مسکن فاش شد

    طرح جدید دولت برای بازار اجاره مسکن فاش...

    تجربه پروژه‌های حمایتی گذشته نشان می‌دهد موفقیت طرح مسکن استیجاری، بیش از هر چیز به تامین منابع مالی، سرعت اجرا و هماهنگی دستگاه‌های مختلف وابسته خواهد بود و صرفا به خاطر جدید وزارت راه و شهرسازی و دولت، نمی‌توان به موفقیت طرح خوشبین بود.

  • سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

    سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

    وزارت راه و شهرسازی سه گزینه و عدد جدید برای اجاره بهای تهران به شورای مسکن پیشنهاد کرده است و بزودی سقف اجاره بهای پایتخت تعیین می شود.

  • جزییات جدید از طرح خرید متری مسکن در تهران اعلام شد

    جزییات جدید از طرح خرید متری مسکن در...

    با افزایش قیمت مسکن و دشوارتر شدن خانه‌دار شدن برای اقشار متوسط و کم‌درآمد، طی سال‌های اخیر ایده‌های مختلفی برای تسهیل سرمایه‌گذاری مردم در بازار مسکن مطرح شده است؛

  • شرایط فوق‌العاده حساس در بازار مسکن

    شرایط فوق‌العاده حساس در بازار مسکن

    بازار مسکن اکنون در یک وضعیت فوق‌العاده حساس قرار دارد. حجم مراجعات، استعلام‌ها و بازدیدها در دفاتر املاک در حال افزایش است و این یعنی برخلاف تصور برخی، بازار وارد یک فاز جدید شده است؛

  • قیمت مسکن ۵۰ درصد تغییر کرد

    قیمت مسکن ۵۰ درصد تغییر کرد

    در بخش اجاره با نزدیک شدن به فصل نقل‌وانتقال، طبیعی است که افزایش قیمت رخ دهد. اما اگر ثبات اقتصادی ادامه پیدا کند، احتمال دارد رشد اجاره‌بها نسبت به سال گذشته با همدلی موجرین متعارف‌تر و کنترل‌شده‌تر باشد.

  • قیمت مسکن سقوط می‌کند؟

    قیمت مسکن سقوط می‌کند؟

    می‌توان سه سناریوی اصلی برای آینده بازار مسکن متصور شد. سناریوی نخست مربوط به حالتی است که افزایش قیمت‌ها به‌صورت اسمی، اما محدود رخ می‌دهد

  • جزئیات مبلغ ودیعه مسکن و اجاره‌بها

    جزئیات مبلغ ودیعه مسکن و اجاره‌بها

    در جریان جنگ تحمیلی حدود ۴۰ هزار خانه آسیب دید؛ عضو شورای شهر می‌گوید که به آسیب‌دیدگان ودیعه مسکن و اجاره‌بها پرداخت می‌کنیم.

  • پیش بینی بازار مسکن در پساجنگ

    پیش بینی بازار مسکن در پساجنگ

    اتفاقات همین چندهفته گذشته، شرایط بازار را مجدداً دگرگون کرده است.

  • ۲.۵ میلیارد تومان برای هر واحد مسکن ملی

    ۲.۵ میلیارد تومان برای هر واحد مسکن ملی

    مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: قیمت تمام‌شده واحدهای نهضت ملی مسکن را حدود ۲.۵ میلیارد تومان است.

  • برنامه دولت برای خانه‌های آسیب‌دیده در جنگ

    برنامه دولت برای خانه‌های آسیب‌دیده در...

    بنیاد مسکن موظف شد به سرعت برای ساکنان واحدهای آسیب‌دیده که قابل سکونت نیستند واحد اجاره‌ای فراهم کند