بازار املاک / سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

سقف افزایش اجاره‌بها تغییر می‌کند؟

وزارت راه و شهرسازی سه گزینه و عدد جدید برای اجاره بهای تهران به شورای مسکن پیشنهاد کرده است و بزودی سقف اجاره بهای پایتخت تعیین می شود.

بر اساس قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، شورای عالی استان‌های کشور سقف اجاره بها را در شورای عالی مسکن استان‌ها تعیین و مشخص می‌کنند و سپس آنرا به دبیرخانه شورای عالی مسکن کشور ارسال می‌کنند.

به فصل جا به جایی ۳۰ میلیون خانوار مستاجر ایرانی نزدیک می‌شویم

تعیین سقف اجاره بها در دوران همه گیر شدن کرونا توسط ستاد ملی مقابله با کرونا در سال ۱۳۹۹ و با هدف کنترل و نظارت بر روی بازار مسکن پیشنهاد شد و سپس به قانون تبدیل شد.

 حالا که به فصل جا به جایی ۳۰ میلیون خانوار مستاجر ایرانی نزدیک می‌شویم دولت درصدد است تا برای کاهش التهاب بازار مسکن و کنترل قیمت ها، سقف مجاز افزایش اجاره بها را تعیین کند.

با قانون جدیدی که در سال ۱۴۰۴ تصویب شد، به موجب آن مالکان حق افزایش اجاره بها به میزان حداکثر ۲۶ درصد نسبت به قرارداد اجاره قبلی را ندارند. 

در واقع طبق این قانون، سقف افزایش اجاره بها، ۲۶ درصد است و هیچ مالکی نمی‌تواند بیش از این میزان مصوب اقدام به افزایش اجاره بها نماید

حال روز گذشته شورای مسکن استان تهران با هدف تعیین اجاره بها با حضور مقامات ارشد اداره کل راه و شهرسازی استان تهران و برخی مقامات استانداری تهران و حتی اتاق بازرگانی برگزار شد.

در این جلسه مقرر شد تا کمیته‌ای تشکیل و پیشنهادهای ارائه شده از میزان افزایش سقف اجاره بها را برای سال ۱۴۰۵ بررسی و سپس تا یک هفته آینده برای اجرا و ابلاغ به وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور اعلام کند.

ایرج رهبر رییس کمیسیون عمران اتاق بازرگانی تهران با حضور در شورای مسکن استان تهران مجددا موضوع بی تاثیری دستوری بودن نرخ اجاره بها را مطرح و اعلام کرد که مشکل مسکن و اجاره نشینی باید به صورت ریشه‌ای مرتفع شود.

او با اشاره به اینکه باید شورای مسکن استان‌ها پیشنهاداتی را بررسی و تصویب کند که تولید مسکن را افزایش دهد گفت: با افزایش تولید مسکن عرضه و تقاضا می‌تواند بهم نزدیک شود؛ 

بنابراین با این اقدام دیگر نیازی به اینکه قیمت‌ها به صورت دستوری و پلیسی کنترل شود نخواهد بود.

پیشنهاد جدید دولت برای تعیین سقف

رهبر با بیان اینکه در جلسه شورای مسکن مقرر شد تا کمیته‌ای تشکیل و پیشنهادات ارائه شده وزارت راه و شهرسازی را بررسی کند تاکید کرد: 

وزارت راه و شهرسازی و اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در شورای مسکن پیشنهاداتی را مطرح و ارائه کردند و قرار است تا کمیته مزبور پس از بررسی نتیجه میزان سقف اجاره بهای تهران را تصویب و ابلاغ کند.

حداقل ۲۵ درصد و حداکثر ۳۳ درصد

رییس کمیسیون عمران اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به این پرسش گزینه‌های وزارت راه و شهرسازی برای ارائه به شورای مسکن چیست؟ ادامه داد:

 وزارت راه و شهرسازی سه عدد و سه گزینه برای تعیین سقف اجاره بها دارد. در این پیشنهاد آنطور که وزارت راه و شهرسازی اعلام می‌کند تمام جوانب و نرخ تورم را در نظر گرفته است برای سال جاری حداقل ۲۵ درصد و حداکثر ۳۳ درصد پیشنهاد شده است.

او ادامه داد: در جلسه شورای مسکن استان تهران تاکید ما این بود که باید از دستوری بودن قیمت گذاری پرهیز شود چرا که تمام کارشناسان و متخصصان بارها تاکید کرده‌اند که با قیمت گذاری دستوری در بازار مسکن نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.

رهبر خاطر نشان کرد: چندین سال است که تعیین سقف اجاره بها اجرا می‌شود، اما همه به خوبی می‌دانیم که تعیین سقف فقط در صورت اختلاف میان موجر و مستاجر در محاکم قضایی رسیدگی می‌شود. 

پس بنابراین وقتی تعیین سقف اجاره بها پایین‌تر از نرخ تورم تعیین می‌شود بسیاری از موجران با مستاجر، تمدید زمان اجاره را عملیاتی نمی‌کنند.

او تاکید کرد: مشکل مسکن باید ریشه‌ای حل شود و تنها راه گزینه مناسب برای کاهش التهاب بازار مسکن و اجاره بها، بالا بردن تولید و عرضه مسکن و نزدیک کردن عرضه به تقاضا است.

رشد ۴۰ درصدی نرخ اجاره بها رباط کریم و اسلامشهر 
رهبر گفت: وقتی پارسال در تهران اجاره بها افزایش یافت و سقف برای آن تعیین شد بسیاری از مستاجران با هجوم به شهرهای اطراف تهران مثل رباط کریم و اسلامشهر، نرخ اجاره بها در این مناطق را به بیش از ۴۰ درصد افزایش دادند. 

در حالیکه شاید در برخی نقاط تهران این عدد رشد اجاره بها را شاهد نبودیم.

رییس کمیسیون عمران اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه وقتی قیمت گذاری دستوری در تهران رخ می‌دهد نرخ اجاره بها در شهرهای اطراف تهران بیشتر از پایتخت رشد می‌کند گفت: دولت باید از حالت سختگیرهای خود دست بردارد و شرایط تنظیم گری خود را بیش از پیش نشان دهد.

او ادامه داد: اینکه دولت به جای تنظیم گری در بخش مسکن و صنعت ساختمان به یکباره انشعاب برق را ۱۰۰ درصد افزایش دهد قطعا در قیمت تمام شده و هزینه نهایی که به مصرف کننده فشار وارد می‌کند تاثیر گذار خواهد بود.

  • کلنگ‌ احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی

    کلنگ‌ احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی

    کلنگ‌ احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی در استان با حضور وزیر کشور به زمین زده شد سرپرست معاونت عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با حضور وزیر کشور احداث ۱۵ هزار واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن در استان کلنگ‌زنی شد.

  • خرید و فروش مسکن در بورس

    خرید و فروش مسکن در بورس

    خرید و فروش متری مسکن در بورس ممکن می‌شود رییس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالا از دریافت موافقت اصولی دو صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات برای طی مراحل پذیره نویسی و امکان خرید و فروش متری واحد‌های تجاری یا مسکونی خبر داد.

  • تغییر جدیدکاهش قیمت بازار مسکن

    تغییر جدیدکاهش قیمت بازار مسکن

    احتمال جدی درباره بازار مسکن در تهران وجود دارد. آمارهای رسمی در مدت اخیر، دو سیگنال را درباره بخش عرضه، به بازار مسکن ارسال کرده‌اند؛ نخست روند صعودی در صدور پروانه‌های ساختمانی و دیگری کاهش تعداد پروانه‌ها در تهران و افزایش آن‌ها در شمال کشور. این سیگنال‌ها چه پیامدی برای بازار دارند؟

  •  متقاضیان وام ودیعه مسکن

    متقاضیان وام ودیعه مسکن

    معرفی متقاضیان وام ودیعه مسکن به بانک ظرف ۲۴ ساعت استعلام افراد واجد شرایطی که برای دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن ثبت نام می‌کنند ظرف ۲۴ ساعت توسط وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شوند. متقاضیان وام اجاره به بانک ظرف ۲۴ ساعت معرفی می‌شوند. و گویا فرآیند تشکیل پرونده به وسیله بانک‌ها در حال انجام است.

  • باغ ویلا از آب شرب یارانه ای در نیشابور

    باغ ویلا از آب شرب یارانه ای در نیشابور

    استفاده ۱۵ هزار باغ ویلا از آب شرب یارانه ای در نیشابور در شهرستان نیشابور وجود دارد که با تعرفه مسکونی و یارانه ای از آب شرب استفاده می کنند. شهرستان نیشابور بعد از شهرستان طرقبه و شاندیز بیشترین ییلاقات را در استان دارد . که باعث افت فشار در روزهای آخر هفته و تخریب تاسیسات آب رسانی به روستاها می شود.

  • طرح کنترل و ساماندهي اجاره بهاي املاک

    طرح کنترل و ساماندهي اجاره بهاي املاک

    بررسي طرح کنترل و ساماندهي اجاره بهاي املاک مسکوني؛ فردا در مجلسخبرگزاری آریا-مجلس شورای اسلامی هفته جاری روز‌های یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه جلسات علنی خواهد داشت و قرار است در جلسه فردا به عنوان اولین دستور طرح دو فوریتی محرومیت زدایی به بررسی گذاشته شود.

  • آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی

    آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی

    آغاز ساخت ۱۵ هزار واحد مسکونی در منظریه ایستگاه راه‌آهن شهرکرد با حضور وزیر کشور کلنگ‌زنی می‌شود هم‌زمان با سفر استانی رئیس‌جمهور به چهارمحال و بختیاری، ایستگاه راه‌آهن شهرکرد با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و وزیر کشور کلنگ‌زنی می‌شود.

  • رکورد فروش مسکن در تهران

    رکورد فروش مسکن در تهران

    شیب صعودی قیمت ارز در اردیبهشت‌ ماه، عامل اصلی تغییر قیمت در بازار مسکن بوده به طوری که هر متر مربع واحد مسکونی در تهران با رشد 6 درصدی مواجه شده است. با توجه به آمار‌های اعلام شده از سوی بانک مرکزی، شاخص قیمت مسکن در تهران به رشد 6.1 درصدی خود رسید. بررسی رشد ماهانه شاخص قیمت مسکن نشان می‌دهد که طی یک‌ سال گذشته این دومین رکورد در افزایش قیمت مسکن است.

  • بافت فرسوده و غیر مسکونی بازار جیرفت

    بافت فرسوده و غیر مسکونی بازار جیرفت

    دستگاه قضایی به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار جیرفت ورود کرد دادگستری شهرستان جیرفت کرمان به موضوع بافت فرسوده و غیر مسکونی مخروبه در حاشیه بازار این شهرستان ورود کرد. اصغر ستایی مختاری، در بازدید از بافت فرسوده وغیر مسکونی جیرفت که با همراهی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان و رئیس پلیس پیشگیری انجام شد، افزود:

  • غول‌های مزاحم در آسمان مشهد

    غول‌های مزاحم در آسمان مشهد

    ماجرای انتقال فرودگاه مشهد به بیرون از محدوده شهر قصه امروز و دیروز نیست سال‌هاست مشکلات قرار گرفتن فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد در نزدیکی بافت مسکونی و عبور هواپیماها از آسمان شهر از رسانه‌ها منتشر شده و هر بار سخنی از سوی مسئولان برای حل این مشکلات به خورد مردم داده شده بدون اینکه اقدامی در پی آن باشد.به بحث انتقال فرودگاه و پروژه دهن پرکنی مثل شهرفرودگاهی کاری نداریم که خود سنگی بزرگ و در شرایط موجود بی‌تردید علامت نزدن است.

  •  با ساخت و سازهای ناایمن برخورد میشود

    با ساخت و سازهای ناایمن برخورد میشود

    دادستان تبریز هشدار داد دستگاه قضایی با ساخت و سازهای ناایمن قاطعانه برخورد می‌کند حادثه متروپل آبادان، تجربه تلخی است که بر ضرورت ساخت و سازهای مجاز و ایمن و نظارت بر روند اجرای آنها از سوی مسئولان مربوطه صحه گذاشت، گفت: تمام ساختمان‌های تجاری و مسکونی ناایمن در کلانشهر تبریز و سایر شهرستان‌های استان باید هر چه زود شناسایی و نسبت به مقاوم‌سازی آنها اقدام شود.

  • مالیات از خانه های لوکس

    مالیات از خانه های لوکس

    در حال حاضر عملاً تا صاحب‌خانه لوکسی که شناسایی شده، قصد خرید و فروش نداشته و ناگزیر از گرفتن برگه مفاصا حساب مالیاتی نباشد. نمی‌توانیم از وی مالیات بگیریم؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ابزاری برای وصول نداریم. پیش نویس آیین نامه اجرایی قانون مالیات بر خانه های لوکس را برای تصویب در هیئت وزیران به کمیسیون اقتصاد دولت ارائه داد.

  • شناسایی ساختمان‌های ناایمن

    شناسایی ساختمان‌های ناایمن

    دادستان تبریز دستور شناسایی ساختمان‌های ناایمن استان را صادر کرد دادستان آذربایجان شرقی ساختمان های تجاری و مسکونی ناایمن در شهر تبریز و سایر شهرستان های استان باید شناسایی شده و ضمن آسیب شناسی نقاط ضعف آنها احصا و برای رفع این نقاط راهکارهای لازم ارائه شود.

  • وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

    وام مسکن ملی ثبت نام وام مسکن شروع شد

    از امروز متقاضیان دریافت وام مسکن می‌توانند در سایت ارائه شده ثبت نام کنند. وام مسکن چیست و چگونه می‌شود وام مسکن را دریافت کرد؟ وام مسکن گونه‌ای از وام است، که جهت تأمین هزینه خریداری، ساخت‌وساز یا نوسازی ملک، در اختیار اشخاص حقیقی یا حقوقی قرار می‌گیرد. بانک مسکن به عنوان شناخته‌شده‌ترین بانک در زمینه‌ی «وام مسکن»، چندین نوع وام‌ مسکن را ارائه می‌دهد.

  • انتقاد  از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی خرید مسکن

    انتقاد از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی...

    انتقاد نایب رئیس مجلس از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی خرید مسکن/ مردم با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نرخ تسهیلات کنونی ساخت مسکن به دلیل گرانی مصالح و هزینه‌ها، اجرای طرح را با مشکل مواجه می‌کند، گفت: تسهیلات مسکن باید ۸۰ درصد بها تمام شده خانه‌ها را پوشش دهد.

  • ساخت مسکن وکارخانه برای جوانان

    ساخت مسکن وکارخانه برای جوانان

    امام جمعه همدان: خیّرین به سمت ایجاد کارخانه و ساخت مسکن برای جوانان حرکت کنند. شرایط فعلی که طرح مسکن ملی مطرح شده، خوب است تا مقداری زمین را در اختیار خیرین قرار دهیم و آنها نیز چند واحد مسکونی برای جوانانی که تازه ازدواج کرده‌اند را ساخته و در اختیار جوانان قرار دهند.

  •  وام مجردان/هر مجرد 280 میلیون

    وام مجردان/هر مجرد 280 میلیون

    مجردهای ساکن تهران می‌توانند تا ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند که شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله می‌شود. هزینه وام مسکن که مدتی است روند افزایشی به خود گرفته طی ۱۰ روز گذشته صعودی نبوده و تقریبا ثابت مانده است.بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۲۹ هزار و ۴۰۰، ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ و ۱۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارند.

  • ساختمان‌های پزشکان استاندارد نیست

    ساختمان‌های پزشکان استاندارد نیست

    رئیس نظام پزشکی‌همدان:‌ ساختمان‌های پزشکان همدان استاندارد نیست گروه استان‌ها_رئیس سازمان نظام پزشکی همدان گفت: یکی از دغدغه و نگرانی‌های اصلی ما، غیر استاندارد بودن ساختمان‌های پزشکان همدان است.

  • شاهکار بانک مسکن

    شاهکار بانک مسکن

    شاهکار بانک مسکن: ۳۰۰ وام می‌دهد و یک میلیارد پس می‌گیرد! انتقاد از وام مسکن و بازپرداخت آن در ۱۲ سال، با انتقاد روزنامه‌نگاران همراه شد.

  •  صدور سند برای اراضی تصرفی

    صدور سند برای اراضی تصرفی

    معاون وزیر راه: صدور سند مالکیت برای اراضی تصرفی بدون معارض تسهیل می‌شود به گزارش ایران آنلاین،معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با توجه به لزوم تعیین تکلیف اراضی تصرفی بدون معارض، فرآیندهای صدور سند مالکیت برای صاحبان املاک و ساختمان های احداثی در این اراضی تسهیل می‌شود.

  • وزارت مسکن تغییر قانون نظام مهندسی

    وزارت مسکن تغییر قانون نظام مهندسی

    مهندس غرضی، رییس سابق نظام مهندسی: «وزارت مسکن در تغییر قانون نظام مهندسی دست برده است»/ به جای اینکه متخصص نظر بدهد سیستم اداری جواب می‌دهد و از این گرفتاری‌ها ‹حادثه متروپل› در آینده بیشتر هم می‌شود مهندس محمد غرضی، رییس پیشین نظام مهندسی درباره روند ساخت و ساز ساختمان ها در ایران و جلوگیری از پیشامد حوادثی نظیر متروپل آبادان در آینده اظهار داشت: