بازار املاک / مسکن کشش رشد قیمت دارد؟

مسکن کشش رشد قیمت دارد؟

مسکن کشش رشد قیمت دارد؟

رکود حاکم بر بازار مسکن اگر چه این روزها در حالت نه صلح نه جنگ تا حدودی قابل پذیرش است اما سوال این است که آیا مسکن باز هم کشش رشد قیمت دارد.

وضعیت بازار مسکن این روزها در یک حالت رکودی شدید قرار گرفته و آنطور که برخی فعالان و آگاهان بازار رصد و پیش بینی کرده اند بازار مسکن این روزها با یک وضعیت رکود تورمی شدید مواجه است. 
این وضعیت در حالی به اوج خود رسیده است که کمتر کسی تصور می کرد در ماه های اردیبشهت و خرداد، قیمت ملک به یکباره و آن هم بعد از اتمام جنگ رشد قابل ملاحظه ای پیدا کند.
نبود آمار و اطلاعات دقیق از بخش مسکن و عدم انتشار آنها از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی باعث شده تا انبوه سازان و سازندگان مسکن نیز از ترس ضررهای میلیاردی وارد بخش مسکن و عرضه و تولید نشوند. 
همین مساله نیز یکی از پیش بینی هایی است که می تواند بازار مسکن را تحت تاثیر قرار دهد و قیمت ها را به شدت دستخوش تغییر کند.
بازار مسکن که همواره یکی از بازارهای ترسو محسوب می شود به دلیل عدم وجود نقدینگی لازم ماه هاست که با یک عقب گرد در تولید مسکن مواجه است. 
همین کمبود تولید به گفته اکثر کارشناسان اقتصادی، می تواند در آینده نه چندان دور سونامی قیمت مسکن را به همراه داشته باشد.
با ورود به سال ۱۴۰۵، طبیعتاً با یک التهاب و شوک قیمتی در حوزه ملک و مسکن مواجه شدیم، اما در حال حاضر شرایط تا حدودی در مسیر تعدیل قرار گرفته و تلاش برای ثبات قیمت‌ها در این بازار شکل گرفته است.
 مشکلی که در حوزه اقتصاد مسکن وجود دارد، چسبندگی بالای قیمت‌هاست.
 زمانی که قیمت‌ها در این حوزه افزایش پیدا می‌کند، بازار نمی‌تواند متناسب با شرایط عادی، خود را تعدیل کرده و به وضعیت نرمال بازگردد؛ 
همین موضوع باعث می‌شود فضای بازار به سمت رکود و حتی رکود تورمی حرکت کند تا در نهایت این ایستایی دوباره خود را در مراتب بالاتر قیمتی در حوزه مسکن تعریف کند.
سعید لطفی دبیر اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه ماه هاست بانک مرکزی داده‌ای از وضعیت و تغییر و تحولات مسکن ارائه نمی‌کند 
آیا اتحادیه املاک گزارش میدانی و یا موثق از میزان رشد قیمت مسکن در یک سال گذشته دارد؟ 
گفت: قیمت مسکن در تهران نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. اما به هر حال متاسفانه سطح دسترسی اتحادیه مشاوران املاک به سامانه املاک محدود شده است 
و برای همین است که نمی‌توان گزارش میدانی را مرجع دقیق و درست میزان تغییرات قیمت مسکن دانست و آن را تایید کرد. اما آنطور که مشخص است نزدیک به دو برابر و کمی بیشتر گران شده است.

دبیر اتحادیه مشاوران املاک پیشتر در پاسخ به این پرسش که آیا مشاوران املاک در گرانی و افزایش قیمت مسکن نقشی دارند؟ 
گفت: سوال ما این است که آیا مشاوران املاک می‌توانند در گرانی قیمت مصالح ساختمانی تاثیر بگذارند؟
 آیا زمانی که تیر آهن، سیمان و یا سایر نهاده‌های ساختمانی گران می‌شوند تاثیر دارند. پس این اتهامات تنها دادن آدرس غلط به جامعه و عموم مردم است.
او ادامه داد: چرا باید کم کاری‌های حوزه مسکن را به مشاوران املاک نسبت دهند. در حالیکه اولین گروهی که از رکود مسکن آسیب می‌بیند مشاوران املاک هستند. 
بارها اعلام شد که مشاوران املاک مقصر گرانی مسکن هستند، اما سوال این است که مشاوران املاک سه سال است که هیچ نقشی در تنظیم قرارداد اجاره مسکن در دفاتر مشاور املاک ندارند 
و سامانه کاتب یا خودنویس این موضوع را پیش می‌برد و مالک و مستاجر قرارداد خود را در سامانه ثبت می‌کنند.
منصور غیبی کارشناس ارشد بازار مسکن نیز بر این باور است که در حوزه خرید و فروش، در حال حاضر با غنا و معاملات مؤثر در نواحی مختلف که از وضعیت آنها اطلاع داریم، مواجه نیستیم؛ 
طبیعتاً افرادی که نیاز دارند یا شرایط بازار را بر اساس منابع خود تشخیص می‌دهند، اقدام به خرید یا فروش می‌کنند، اما نمی‌توان این وضعیت را از نظر آماری به‌عنوان غنای جدی در بازار ملک و مسکن ارزیابی کرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، موضوع مهمی که در شرایط فعلی وجود دارد،
 این است که همزمان با ورود به سال ۱۴۰۵ با یک‌سری التهابات جدی به لحاظ جنگ و شرایط ناشی از آن مواجه شدیم که طبیعتاً به زیرساخت‌های ما نیز آسیب‌هایی وارد کرد.

این کارشناس ارشد بازار مسکن تصریح کرد: این شرایط بهانه یا فرصتی ایجاد کرد تا جریان موجود در حوزه اقتصاد مسکن، با استناد به این نوع التهابات و انتظارات تورمی بالا، خود را توجیه کند. 
به‌ویژه اینکه تخریب برخی زیرساخت‌ها بر فضای ساخت‌وساز ملک و مسکن نیز اثرگذار بود.
وی گفت: همین شرایط این فرصت و دلیل را ایجاد کرد که عنوان شود قیمت ساخت‌وساز و قیمت تمام‌شده باید افزایش پیدا کند 
و در نتیجه، محصول تولیدی که همان آپارتمان است نیز باید با افزایش قیمت مواجه شود؛ از یک طرف این روند 
و از طرف دیگر التهابات بازارهای موازی که شاهد بالا و پایین شدن آنها بودیم، در شکل‌گیری شرایط فعلی بازار مسکن مؤثر بوده است.
 ثبات قیمت در بازارهای رقیب که برای حفظ ارزش ریالی مردم تعریف شده و مردم نیز به‌عنوان سرمایه‌های خرد خود در این بازارها تلاش می‌کنند،
 از جمله عواملی بود که باعث شد نابسامانی موجود در این حوزه خود را به التهابات بازار مسکن نیز منتقل کند.

غیبی اظهار کرد: در حال حاضر مردم، به‌ویژه سرمایه‌گذاران، خود را به این سمت سوق می‌دهند که اکنون فصل و نوبت ملک و آپارتمان و مسکن است و به نوعی در این بازار جولان می‌دهند؛ 
در حال حاضر تا حدودی تعیین قیمت در بازار ملک و مسکن توسط سازنده‌های خرد و اصطلاحاً سازنده‌های کوچه‌بازاری انجام می‌شود که این افراد طیف وسیعی را شامل می‌شوند.

این کارشناس بازار مسکن افزود: در حال حاضر تعیین قیمت در بازار مسکن به این شکل انجام می‌شود که سازنده‌ای در یک ناحیه یا منطقه اعلام می‌کند 
قیمت آپارتمان نوساز به‌عنوان مثال ۳۰۰ میلیون تومان است و برای توجیه این قیمت نیز اعلام می‌کند که هزینه ساخت برای او ۶۵ تا ۷۰ میلیون تومان تمام شده است. در واقع، اعداد و ارقام مختلفی در بازار مطرح می‌شود.

به نظر می رسد باید با وضعیت به وجود آمده برای بخش مسکن که همانا رشد قیمت تمام شده مسکن است باید منتظر تغییرات مهمی در بخش مسکن به لحاظ بخش تقاضا بود.
 نکته ای که حائز اهمیت است این است که قیمت مسکن در ماه های نخست امسال آن هم بعد از اتمام جنگ افزایش یافت بنابراین اگر تورم عمومی به همین شکل رکورد بزند
 و قیمت تمام شده مسکن نیز افزایش یابد حتی اگر بازار مسکن در رکود بیشتری فرو برود باید باز هم منتظر رشد قیمت مسکن بود.

  • راه اندازی بورس مسکن

    راه اندازی بورس مسکن

    موضوع بورس مسکن در سال های اخیر توسط شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و سازمان بورس مطرح شده اما تا امروز به سرانجام نرسیده است؛ طبق این طرح افراد می توانند به متراژی که توانایی پرداخت قیمت آن را دارند "یونیت" (واحدی از متراژ منزل) خریداری کنند و بعد از چند سال امکان مالکیت واحد را فراهم آورند. حالا به تازگی شهردار تهران خبر داده که نرم افزار بورس مسکن آماده شده و باید به بازار سرمایه بپیوندد؛ ‌موضوعی که دوباره خرید متری خانه را به کانون توجه بازگرداند.

  • بررسی وضعیت مشاورین املاک

    بررسی وضعیت مشاورین املاک

    لزوم شناسایی عوامل تاثیرگذار بر افزایش قیمت مسکن و زمین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با تاکید بر بازرسی از یک هزار و ۴۳ واحد مشاوره املاک در زنجان تا پایان هفته گفت: این بازرسی با هدف بررسی وضعیت پروانه کسب و نحوه فعالیت آن‌ها انجام می‌شود. مجید گلشنی رئیس سازمان صمت استان زنجان با اعضای هیات رئیسه اتحادیه مشاورین املاک دیدار کرد.

  • کاهش کیفیت مسکن در تهران

    کاهش کیفیت مسکن در تهران

    اخیراً سخنگوی شهرداری تهران صدور مجوز برای خانه‌هایی با متراژ 25 متر را تکذیب کرد و حداقل متراژ برای صدور مجوز را 35 متر دانست. اما ساخت خانه های 35 متری برای تامین رفاه یک خانواده مناسب است؟ ساخت خانه های 35 متری منجر به کاهش کیفیت بخش مسکن در تهران شده است. در حالی که افزایش هزینه‌های زندگی و کمبود زمین در کشورهای مختلف جهان باعث شده مردم به خرید و یا اجاره خانه‌هایی کوچک‌متراژ رو بیاورند.

  • خریداران مسکن در  سال نو

    خریداران مسکن در سال نو

    به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است. به گزارش نبض بازار، بازار مسکن امسال خیلی زود به استقبال شب عید رفته است و پایتخت در ایام منتهی به بهمن‌ماه با افزایش حجم عرضه روبه‌رو شده و به نظر می‌رسد در ماه آینده بستر لازم برای افزایش حجم معاملات با توجه به تنوع عرضه فراهم است.

  • واحدهای ویلایی به واحدهای کوچک

    واحدهای ویلایی به واحدهای کوچک

    واحدهای ویلایی که جایگزین واحدهای کوچک متراژ می‌شوند در حالی که پیش از این برای بهبود و افزایش تعداد واحدهای مسکونی در بازار مسکن وعده ساخت واحدهای کوچک متراژ داده شده در حال حاضر طرح بلندپروازانه ساخت واحدهای بزرگ متراژ و ویلایی از سوی دولت مطرح شده است.

  •  مالیات بر عایدی سرمایه

    مالیات بر عایدی سرمایه

    کارشناس امور مالیاتی: مالیات بر عایدی سرمایه، مانعی برای پرش قیمت در بازارهای مالی است کارشناس امور مالیاتی گفت: طرح مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند مانعی برای پرش قیمت در چهار بازار مسکن، خودرو، طلا و سکه و ارز باشد.

  •  بازار نایاب اجاره نقلی‌‌‌ها

    بازار نایاب اجاره نقلی‌‌‌ها

    یک علت دیگر این موضوع به نسبت کمتر ساخت آپارتمان ریزمتراژ در مقایسه با سهم واحدهای با مساحت‌‌‌های بالاتر مربوط می‌شود که باعث شده است همواره عرضه واحد ریزمتراژ کمتر از عرضه واحدهای با مساحت بیشتر باشد. فایل اجاره آپارتمان نوساز در بازار اجاره واحدهای مسکونی نقلی و ریزمتراژ نایاب شد. بررسی‌‌‌های «دنیای‌اقتصاد» از تازه‌‌‌ترین وضعیت بازار اجاره آپارتمان‌‌‌های ریزمتراژ و نقلی (واحدهای مسکونی با متراژ تا ۶۰ مترمربع) نشان‌دهنده آن است

  • تحویل واحد های مسکونی  تا پایان مهر

    تحویل واحد های مسکونی تا پایان مهر

    تحویل هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان رئیس هیات مدیره شرکت عمران شهر جدید پردیس گفت: هشت هزار واحد مسکونی مهر تا پایان امسال به متقاضیان تحویل می‌شود و ۲۲ هزار واحد هم تا بهار و و تابستان ۱۴۰۲ تکمیل می‌شود.

  • آرزوی خرید خانه

    آرزوی خرید خانه

    آن‌گونه که ابوالفضل نوروزی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن در وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده، شاخص طول دوره انتظار برای خرید خانه در ایران از 15 سال به 34 سال رسیده است. در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا زیر 10 سال است. از آنجا که بر اساس نرم‌های جهانی، طول دوره انتظار برای خرید خانه بیش از 10 سال، غیر طبیعی و ناهنجار به شمار می‌رود. همین اعداد 15 یا 34 سال خود گواه وضعیت وخیم سرپناه در کشور به شمار می‌رود.

  • تاثیر آهسته و پیوسته دلار بر بازار مسکن

    تاثیر آهسته و پیوسته دلار بر بازار مسکن

    تورم و قیمت دلار همیشه به عنوان عوامل تاثیرگذار بر بازار مسکن شناخته می‌شوند اما سوال این است که دلار با چه سرعتی بر بازار مسکن اثر می‌گذارد و حالا که دلار مجددا صعودی شده، می‌تواند موج افزایشی جدیدی را در بازار مسکن رقم بزند؟ به صورت سنتی این باور وجود دارد که قیمت دلار و بازار مسکن ارتباط نزدیکی با هم دارند. به این صورت که با افزایش قیمت دلار، قیمت مسکن نیز در مسیر صعودی قرار می‌گیرد.

  • چرا خانه های دولتی جذابیت ندارند؟؟

    چرا خانه های دولتی جذابیت ندارند؟؟

    را خانه های دولتی در شهر های جدید نصف قیمت پروژه های خصوصی هستند اما باز هم جذابیت ندارند؟ با وجود تفاوت قیمت آشکار پروژه های دولتی در شهر های جدید و خانه ‌ها و آپارتمانها شخصی ساز اما باز هم این پروژه ها برای مردم جذابیت چندانی ندارند. به گزارش نبض بازار، مسکن یکی از نیازهای اصلی خانوار ایرانی به ویژه در کلانشهر هاست اما با این وجود در شهرهای حومه ، پروژه های دولتی آنگونه که باید مورد استقبال قرار نگرفته است.

  • فروش خانه هم وارد بورس می شود؟

    فروش خانه هم وارد بورس می شود؟

    هر برگ از اوراق مسکن سال جاری، از یک هفته قبل ۱۰۸ هزار تومان آغاز شده و امروز این اوراق به ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ هزار ریال رسیده است. آخرین وضعیت قیمت ارواق مسکن (تسه) سال گذشته فروردین ماه به ۱.۲۴۰.۰۰۰ هزار ریال و در اردیبهشت ماه ۱.۲۰۰.۷۰۰ هزار ریال و در خرداد ماه ۱.۲۴۰.۱۰۰ هزار ریال بود و این اوراق در دی ماه سال گذشته نیز با قیمت ۱.۲۰۰.۰۰۰ هزار تومان معامله می‌شد و در سال جاری با قیمت ۱٬۲۳۲٬۰۰۱ معامله شده است.

  • ضرورت اخذ شناسنامه فنی ساختمان

    ضرورت اخذ شناسنامه فنی ساختمان

    هنگام خرید آپارتمان معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز بر لزوم دریافت شناسنامه فنی ساختمان توسط خریداران در هنگام پیش فروش آپارتمان تاکید کرد. محمد عزتی با اشاره به اهمیت صدور شناسنامه فنی ساختمان در کاهش تخلفات ساختمانی اظهار کرد:

  •  رشد قیمت اوراق مسکن

    رشد قیمت اوراق مسکن

    با آنکه قیمت اوراق مسکن تا هفته قبل 108 هزارتومان بود در حال حاضر به قیمتی بیش از 120 هزارتومان رسیده است. برای دسترسی سریع‌تر به اخبار داغ، اینستاگرام کاماپرس را دنبال کنید. از اینجا وارد شوید. قیمت اوراق مسکن در دی ماه سال گذشته قیمتی حدود 120 هزارتومان داشت و حدود یک هفته قبل در سال جاری 108 هزارتومان بود که در حال حاضر به 120 هزار و 100 تومان رسیده است.

  • خبر خوش برای فرهنگیان

    خبر خوش برای فرهنگیان

    خبر خوش اول صبحی برای این گروه از فرهنگیان صندوق ذخیره فرهنگیان جزئیات ساخت هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان را اعلام کرد. حمیدرضا نجف‌پور کردی، مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از ساخت هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان خبر داد.

  • آپارتمان‌از گلاب‌دره تا یافت آباد

    آپارتمان‌از گلاب‌دره تا یافت آباد

    امسال از جمله سال‌هایی است که حتی از خواب زمستانه قیمت آپارتمان خبری نبوده است. عجیب است که هوا سرد شده ، فصل جابه جایی گذشته، زمستان است . اما هنوز قیمت خرید مسکن و اجاره آن به خواب نرفته است.

  • قیمت آپارتمان در شهرهای حومه چقدر ؟

    قیمت آپارتمان در شهرهای حومه چقدر ؟

    نوسانات اقتصادی در سال های گذشته تلاطماتی را در بازار ملک ایجاد کرده که ارتعاشات آن به حومه پایتخت هم رسیده است؛ به طوری که قیمت ها نسبت به چهار سال قبل بعضا تا ۱۲ برابر رشد نشان می دهد. در حال حاضر حداقل بودجه لازم برای خرید آپارتمان در شهرهای اطراف تهران ۵۵۰ میلیون تومان است.

  • بازار مسکن قرمز شد

    بازار مسکن قرمز شد

    فروشندگان عقب‌نشینی کردند در روزهای ابتدایی زمستان بیشتر فایل های پیشنهادی فروش آپارتمان به رنگ قرمز درآمد. نه فروشندگان تمایلی به فروش املاکشان دارند نه خریداران توان پرداخت هزینه های خرید آپارتمان‌هایی را دارند که روزانه قیمت‌شان بالا می‌رود.

  • عملیات بازسازی ۶۷۰ واحد آسیب دیده

    عملیات بازسازی ۶۷۰ واحد آسیب دیده

    مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌غربی: عملیات بازسازی ۶۷۰ واحد آسیب دیده زلزله خوی در شهر دیزج آغاز شد ارومیه - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌غربی از عملیات اجرایی و بازسازی ۶۷۰ واحد شهری و روستایی در شهر دیزج از توابع شهرستان زلزله‌زده خوی خبر داد. به اتمام آوار برداری ۶۷۰ واحد مسکونی از یک هزار و ۱۰۰ واحد احداثی شهری و روستایی مناطق زلزله زده شهرستان خوی عملیات اجرایی و بازسازی ۴۰۰ واحد مسکونی روستایی و ۲۷۰ واحد شهری در شهر دیزج دیز آغاز شده است.

  • رفع بن بست شهرک مسکونی تهران

    رفع بن بست شهرک مسکونی تهران

    بن بست غربی‌ترین شهرک مسکونی تهران با اجرای طرح راه سازی رفع می شود. شهردار منطقه۲۲ دیروز از اجرای طرح راه سازی S۲۰ در شمال شهرک مرواریدشهر به عنوان غربی‌ترین شهرک مسکونی پایتخت بازدید کرد .

  • معاملات مسکن داغ‌تر می‌شود؟

    معاملات مسکن داغ‌تر می‌شود؟

    در آذرماه تقاضای خرید اوراق تسهیلات مسکن رشد ۲۰ درصدی داشته است . که می‌تواند نشان‌گر تداوم افزایش تقاضای مصرفی برای خرید ملک باشد. بررسی معاملات اوراق تسهیلات مسکن دید مناسبی نسبت به میزان تقاضا در بازار مسکن می‌دهد. بررسی‌های فردای اقتصاد نشان می‌دهد که در آذرماه برای سومین ماه پیاپی شاهد افزایش تقاضا برای خرید تسه‌ها بودیم.