بازار املاک / زمان تحویل واحد‌های مسکن ملی

زمان تحویل واحد‌های مسکن ملی

زمان تحویل واحد‌های مسکن ملی

وزارت راه و شهرسازی از تحویل ۸۰ هزار واحد مسکونی در دولت چهاردهم خبر داد.

آخرین آمار از وضعیت پروژه های نهضت ملی مسکن نشان می دهد ۷۵۷ هزار واحد به مرحله ساخت رسیده که ۲۱۹ هزار واحد آن در دولت چهاردهم بوده است؛ 
پیشرفت پروژه های انبوه سازی هم از ۲۱ درصد به بیش از ۵۲ درصد رسیده است؛ 
وزیر راه و شهرسازی همواره تاکید دارد که تحویل خانه ها حتما باید با خدمات زیربنایی و روبنایی باشد.
از حدود یک ماه قبل سقف تسهیلات واحد های پروژه مسکن ملی از ۶۵۰ به ۸۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است؛ 
با این حال برآورد ها نشان می دهد که این رقم برای تکمیل واحد ها کافی نیست 
و به گفته کارشناسان باید منابع پایدار با لحاظ این واقعیت که توان مالی خریداران، محدود است در نظر گرفته شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران اخیرا هزینه ساخت واحد های ۱۰۰ متری نهضت ملی مسکن را حدود ۲.۵ میلیارد تومان برآورد کرده است.
در این شرایط مسکن حمایتی در دولت چهاردهم از مرحله تامین زمین و تعریف پروژه به سمت تکمیل و تحویل واحد ها حرکت کرده است؛ 
به طوری که براساس تازه ترین آمار وزارت راه و شهرسازی، از ابتدای اجرای طرح های ملی و حمایتی مسکن برای ۸۳۱ هزار متقاضی واجد شرایط پروژه روی اراضی دولتی تعریف شده، 
عملیات ساخت بیش از ۷۵۷ هزار واحد آغاز شده و ۸۰ هزار واحد نیز در دولت چهاردهم به مرحله تکمیل رسیده است؛
 با این حال، رشد هزینه ساخت که در برخی برآورد های بخش خصوصی به حدود متری ۴۰ میلیون تومان رسیده، همچنان یکی از جدی ترین چالش های پیش روی این طرح است.

۸۳۱ هزار متقاضی در مسیر خانه دار شدن
مسکن حمایتی برای دولت چهاردهم تنها به معنای ثبت یک عدد در سامانه نیست؛ 
بلکه زنجیره ای از اقدامات از تامین زمین، صدور پروانه و تامین مالی تا ساخت، ایجاد زیرساخت و در نهایت تحویل واحد مسکونی را دربرمی گیرد.
براساس آخرین اطلاعات منتشرشده از سوی وزارت راه و شهرسازی، از سال ۱۳۹۸ تاکنون برای ۸۳۱ هزار متقاضی واجد شرایط در اراضی دولتی، عمدتا با الگوی واگذاری زمین به صورت اجاره ۹۹ ساله، پروژه تعریف شده است.
از مجموع پروژه های تعریف شده نیز عملیات ساخت بیش از ۷۵۷ هزار واحد آغاز شده که ۲۱۹ هزار واحد آن مربوط به دوره فعالیت دولت چهاردهم است. 
همچنین تاکنون حدود ۳۱۲ هزار پروانه ساختمانی برای واحد های حمایتی صادر شده است.
این در حالی است که آمار دیگری که در روز های اخیر از سوی وزارت راه و شهرسازی منتشر شده،
 تعداد پروانه های صادرشده برای پروژه های نهضت ملی مسکن را ۷۶۳ هزار و ۷۰۳ واحد اعلام می کند؛ 
تفاوت این دو رقم به تفاوت دامنه آماری «واحد های حمایتی» با «کل پروژه های نهضت ملی مسکن» بازمی گردد.

پیشرفت فیزیکی از ۲۱ به بیش از ۵۲ درصد رسید
مطابق آخرین آمار منتشرشده، پروژه های انبوه سازی نهضت ملی مسکن در اراضی ۹۹ ساله به پیشرفت فیزیکی ۵۲.۱ درصد رسیده اند. 
این رقم در ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم حدود ۲۱.۳ درصد بود؛ 
بنابراین طی دو سال فعالیت این دولت، بیش از ۳۰ واحد درصد به پیشرفت فیزیکی پروژه های انبوه سازی افزوده شده است.
پیش از این نیز وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده بود که از مجموع حدود ۹۲۰ هزار واحد در حال ساخت، ۵۲۸ هزار واحد در قالب پروژه های انبوه سازی قرار دارد که میزان پیشرفت آنها حدود ۵۱ درصد بوده است.
در شهر های جدید نیز که یکی از کانون های اصلی اجرای نهضت ملی مسکن محسوب می شوند، پیشرفت فیزیکی پروژه ها در پایان خردادماه به ۴۰.۸ درصد رسیده بود. 
در این بخش حدود ۱۴۰ هزار واحد دارای پروانه ساختمانی گزارش شده و بیش از ۱۲۰ هزار واحد نیز از تسهیلات بانکی بهره مند شده اند.
با وجود انتقاد ها نسبت به سرعت اجرای طرح، یکی از ارقام قابل توجه کارنامه دولت چهاردهم، افزایش تعداد واحد های تکمیل شده است.
براساس آمار وزارت راه و شهرسازی، از سال ۱۳۹۸ تاکنون مجموعا ۱۰۱ هزار واحد مسکن حمایتی تکمیل شده که حدود ۸۰ هزار واحد آن در دولت چهاردهم به مرحله تکمیل و تحویل رسیده است. 
به بیان دیگر، بخش عمده واحد های تکمیل شده این طرح طی دو سال فعالیت دولت چهاردهم به سرانجام رسیده اند.
همچنین وزارت راه و شهرسازی برای پایان شهریورماه امسال، افتتاح ۱۳۴ هزار واحد مسکونی در قالب های مختلف را در برنامه قرار داده است
 که از این تعداد، ۳۲ هزار و ۳۵۰ واحد مربوط به نهضت ملی مسکن است. در کنار آن، افتتاح واحد های مسکن مهر، بافت های فرسوده، خودمالکی شهری و روستایی نیز پیش بینی شده است.

نهضت ملی مسکن زیر سایه افزایش هزینه ساخت
اما در سوی دیگر این معادله، هزینه ساخت قرار دارد؛ متغیری که می تواند سرعت تکمیل پروژه ها و میزان آورده مورد نیاز متقاضیان را تحت تاثیر قرار دهد.
براساس برآوردی که حمیدرضا فربودمنش، خزانه دار انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران در ماه های اخیر ارایه کرده، 
هزینه واقعی ساخت پروژه های مسکن اجتماعی و طرح هایی مانند نهضت ملی مسکن با اسکلت بتنی 
و بر مبنای قیمت های اردیبهشت ۱۴۰۵، بدون احتساب برخی تجهیزات مانند کابینت، شیرآلات، پکیج و تجهیزات سرمایشی، به حداقل ۴۰ میلیون تومان به ازای هر مترمربع مفید رسیده است. 
این رقم در محاسبه براساس کل زیربنا حدود ۳۲ میلیون تومان در هر مترمربع برآورد شده است.
این ارقام در شرایطی مطرح می شود که پیش تر هزینه ساخت این واحد ها با ارقام به مراتب پایین تری قرارداد می شد 
و افزایش قیمت مصالح، دستمزد و سایر نهاده های ساختمانی، فاصله میان قیمت قرارداد های اولیه و هزینه واقعی ساخت را افزایش داده است.

وام ۸۵۰ میلیون تومانی برای تسریع پیشرفت پروژه ها
در چنین شرایطی، افزایش سقف تسهیلات ساخت یکی از ابزار های دولت برای کاهش فشار مالی بر متقاضیان بوده است.
سقف تسهیلات ساخت نهضت ملی مسکن در دولت چهاردهم ابتدا از ۵۵۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش یافت و در ادامه به ۸۵۰ میلیون تومان رسید. 
رییس بنیاد مسکن نیز اعلام کرده است که براساس مصوبات شورای عالی مسکن، سقف تسهیلات واحد های دارای پیشرفت فیزیکی بالا به ۸۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
در کنار افزایش سقف وام، دوره مشارکت مدنی تسهیلات نیز تا ۶۰ ماه تمدید شده و برای کاهش فشار پرداختی بر خانوارها، سقف اقساط دو سال نخست حدود ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
البته افزایش وام به معنای حل کامل مسیله تامین مالی نیست؛ 
چراکه با هزینه ساختی که در برخی برآورد های جدید به متری ۴۰ میلیون تومان رسیده، حتی تسهیلات ۸۵۰ میلیون تومانی نیز تنها بخشی از هزینه ساخت یک واحد مسکونی را پوشش می دهد.

خانه بدون مدرسه و آب و برق کامل نیست
یکی از تغییرات مورد تاکید فرزانه صادق – وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم – توجه همزمان به زیرساخت های مورد نیاز سکونت است؛ 
چراکه ساخت ساختمان بدون تامین آب، برق، فاضلاب، مدرسه، درمانگاه و سایر خدمات شهری نمی تواند به معنای واقعی «تامین مسکن» باشد.
در همین چارچوب، دست کم ۲۲ هزار میلیارد تومان برای تامین خدمات زیربنایی و روبنایی پروژه های مسکن اختصاص یافته و بیش از ۲۰۰ مدرسه در محدوده طرح های مسکن احداث شده است.
این رویکرد از این منظر اهمیت دارد که تجربه برخی پروژه های مسکن حمایتی در سال های گذشته نشان داده است 
که فاصله میان زمان تکمیل ساختمان و آماده شدن زیرساخت های شهری می تواند به یکی از موانع اصلی سکونت متقاضیان تبدیل شود.

از مسکن روی کاغذ تا خانه ای برای زندگی
در حال حاضر کارنامه دولت چهاردهم در حوزه مسکن حمایتی نشان می دهد۸۳۱ هزار متقاضی واجد شرایط هستند که بیش از ۷۵۷ هزار واحد آغاز شده است.
 از این تعداد ۲۱۹ هزار واحد در دولت چهاردهم بوده و برای ۳۲۱ هزار واحد پروانه ساختمانی صادر شده است.
 در این دولت پروژه های انبوه سازی از ۲۱ درصد به پیشرفت ۵۲.۱ درصد رسیده و حدود ۸۰ هزار واحد در دولت چهاردهم تکمیل شده است.
اما در مقابل، افزایش شدید هزینه ساخت و فاصله میان توان مالی خانوار ها و قیمت تمام شده واحدها، همچنان پرسش اصلی درباره آینده این طرح است. 
اگرچه افزایش تسهیلات تا ۸۵۰ میلیون تومان و تامین اعتبارات زیربنایی می تواند بخشی از این فشار را کاهش دهد،
 اما با توجه به رشد هزینه های ساخت، استمرار پروژه ها نیازمند منابع مالی پایدار، تعدیل متناسب قیمت قرارداد ها و کاهش سهم آورده نقدی متقاضیان است.
به این ترتیب، آزمون اصلی سیاست مسکن حمایتی دولت چهاردهم دیگر صرفا تعداد واحد های تعریف شده یا حتی واحد های در حال ساخت نیست؛
 بلکه موفقیت نهایی زمانی رقم می خورد که واحد های ساخته شده با هزینه قابل تحمل برای خانوار های هدف، همراه با مدرسه، آب، برق، حمل ونقل و سایر خدمات شهری، به خانه ای قابل سکونت تبدیل شوند؛ 
یعنی مسیری که از «زمین و فونداسیون» آغاز می شود و باید به روشن شدن چراغ یک خانه ختم شود.

  • احداث بیش از ۲۷۰۰۰ واحد مسکونی برای اقشار کم درآمد

    احداث بیش از ۲۷۰۰۰ واحد مسکونی برای...

    مدیر نظارت پروژه های هلدینگ ساختمانی تدبیر مطرح کرد اشتغال زایی برای ۱۳۴۰۰ نفر در ۱۰ استان پیرزاده، مدیر نظارت پروژه های هلدینگ ساختمانی تدبیر به بازار گفت: از ۳۰ هزار واحد مسکونی، تجاری و اداری در دست گروه توسعه ساختمان تدبیر بیش از ۲۷ هزار واحد مربوط به پروژه مسکن ملی است.

  • قیمت خانه‌های ارزان و گران تهران

    قیمت خانه‌های ارزان و گران تهران

    این خانه متری ۱۴۰ میلیون تومان قیمت دارد قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۲۵ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

  •  ساخت مسکن اجاره‌ای کلید خورد اجاره نشینان دولت

    ساخت مسکن اجاره‌ای کلید خورد اجاره...

    معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: شرکت‌هایی در قالب اجاره داری حرفه‌ای در کنار بازارهای سنتی راه انداری می‌شوند تا از این طریق بتوانیم قیمت‌ها را در بازار اجاره کنترل کنیم. در طرح اجاره‌داری حرفه‌ای، سرمایه‌گذاران می‌توانند در اراضی دولتی اقدام به ساخت‌وساز کنند و سپس واحدهای ساخته‌ شده را با تعرفه‌های در نظر گرفته‌ شده از سوی وزارت راه و شهرسازی، به اقشار بدون مسکن، خانه اولی‌ها، زوج‌های جوان و… برای مدت معلوم واگذار کنند.

  • خسارت زلزله 4.2 ریشتری  در پارسیان

    خسارت زلزله 4.2 ریشتری در پارسیان

    فرماندار پارسیان گفت: زلزله 4.2 ریشتری روز گذشته در بندرمقام، سبب خسارت به 3 منزل مسکونی مردم در بخش مرکزی این شهرستان شده است. خسارت زلزله 4.2 ریشتری به 3 منزل مسکونی در پارسیان فرهنگ سالمی فرماندار پارسیان صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در پارسیان اظهار کرد: دنبال وقوع زلزله 4.2 ریشتری روز گذشته در بندرمقام، گزارش خسارت در روستاهای دمتیر شمالی و جنوبی دریافت شد که بازدیدی از این دو روستا داشتم.

  • نوسازی بافت‌های فرسوده در تهران کلید خورد

    نوسازی بافت‌های فرسوده در تهران کلید...

    شهردار تهران گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده در ۱۳۰ هزار واحد مسکونی شهر تهران کلید خورد. نوسازی بافت‌های فرسوده در شهر تهران کلید خورد زاکانی گفت: نیار تهران به ساخت وساز بالا است و باید در این بخش توجه ویژه‌ای به آن شود‌.

  • مالیات بر خانه‌های خالی به 60 نفر نرسید!

    مالیات بر خانه‌های خالی به 60 نفر...

    تعداد پرداخت‌کننده‌های مالیات بر خانه‌های خالی به 60 نفر نرسید! اعتماد نوشت:به نظر می‌رسد مالیات بر خانه‌های خالی به بن‌بست رسیده باشد؛ این را می‌توان از پرداخت مالیات تنها 60 نفر از دارندگان ملک خالی فهمید.براساس گفته‌های جهانگیر رحیمی، مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان مالیات «از ۵۶۸ هزار واحد مسکونی خالی شناسایی شده از سوی وزارت راه و شهرسازی، بین ۵۰ تا ۶۰ مالک مالیات خود را پرداخت کرده‌اند.»

  • محاسبه مالیات خانه‌های خالی

    محاسبه مالیات خانه‌های خالی

    سرپرست تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی درخصوص نحوه محاسبه مالیات بر خانه‌های خالی توضیحاتی ارائه داد. مالیات خانه‌های خالی چگونه محاسبه می شود؟ سرپرست تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی درخصوص نحوه محاسبه مالیات خانه‌های خالی توضیحاتی ارائه داد.

  • ۳ وام بدون ضامن مسکن

    ۳ وام بدون ضامن مسکن

    در حال حاضر سه نوع وام بدون ضامن در بانک مسکن پرداخت می شود که البته سقف این وام ها ۸۰ میلیون تومان است. پریسا شاکری؛ در حال حاضر سه نوع وام بدون ضامن در بانک مسکن پرداخت می شود. اولین مدل وامی که در بانک مسکن پرداخت می شود وام جعاله یا تعمیرات مسکن است که تا سقف ۸۰ میلیون تومان پرداخت می شود.

  • عرصه‌های ملی کشور سند کاداستری شدند

    عرصه‌های ملی کشور سند کاداستری شدند

    رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از صدور اسناد کاداستری به اراضی کشاورزی و مسکونی خبر داد حسن بابایی، معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در تبریز با اشاره به برنامه‌ریزی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در تعمیم صدور اسناد کاداستری به اراضی کشاورزی و مسکونی اظهار کرد:

  • باید شهردار تهران درباره مسکن به شورای شهر پاسخگو باشد

    باید شهردار تهران درباره مسکن به شورای...

    عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: یکی از راه حل‌های سریع و عاجل برای حل مشکل بافت‌های فرسوده در تهران همکاری تنگاتنگ و ویژه دولت و شهرداری تهران برای استفاده از ظرفیت بافت‌های فرسوده در طرح مسکن ملی است.

  •  مشمولان مالیات خانه‌های خالی

    مشمولان مالیات خانه‌های خالی

    در شرایطی که براساس اعلام سازمان امور مالیاتی، صاحبان خانه‌های خالی فقط یک روز دیگر برای پرداخت مالیات متعلقه فرصت دارند، آن دسته از مشمولان که نسبت به مشمولیت خود به دلیل خالی نبودن واحد مسکونی مورد نظر، ثبت نکردن اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان و ... اعتراض دارند، می‌توانند پرداخت این مالیات را با ذکر توضیح قبول نکنند.

  • مشارکت خیرین برای احداث مسکن به نیازمندان

    مشارکت خیرین برای احداث مسکن به...

    ساخت ۱۵۰ واحد مسکونی برای محرومان ماکو امسال برای ۱۵۰ خانوار شهری و روستایی در قالب طرح مسکن محرومان، اماکن مسکونی احداث می‌شود

  •  میلگرد در بازار آهن ایران

    میلگرد در بازار آهن ایران

    کارخانه‌هایی که با یک جستجوی ساده می‌توانید به میزان اعتبار آن‌ها پی ببرید.ملاک شما برای انتخاب میلگرد مناسب چیست؟ برخی بر اساس توصیه همکاران و دوستان متخصص میلگرد می‌خرند، برخی بر اساس توصیه فروشنده و برخی هم بر اساس تحقیق و جستجوی شخصی. اگر جزء دسته سوم هستید، ممکن است در تحقیقات شما بسیار کارآمد باشد. اگر هم جزء دسته اول و دوم هستید، شاید نظر شما را در مورد روش انتخاب میلگرد، عوض کند.

  • تحولات منطقه در قیمت مسکن

    تحولات منطقه در قیمت مسکن

    پیش بینی بازار مسکن در سال آینده معاملات مسکن درحال‌حاضر به دو سوم وضعیت نرمال خود رسیده است، اما با اتفاقات سیاسی و اقتصادی مهمی که اقتصاد ایران در شرف آن است تحرکات بازار مسکن در سال آینده چگونه پیش‌بینی می‌شود؟ تحولات منطقه چه تاثیری در قیمت مسکن خواهد داشت؟

  • شهردار کرمانشاه : تخفیف ٢۵ درصدی برای پرداخت جرائم ماده 100

    شهردار کرمانشاه : تخفیف ٢۵ درصدی برای...

    کرمانشاه شهردار کرمانشاه گفت: مالکین واحدهای مسکونی که جرائم ماده 100 خود را تا پایان سال پرداخت کنند، از تخفیف ٢۵ درصدی برخوردار خواهند شد. نادر نوروزی اظهار داشت: براساس مصوبه شورای اسلامی شهر کرمانشاه، برای پرونده جرائم ماده 100 مالکین واحدهای مسکونی(غیر دولتی)، تخفیفاتی در نظر گرفته شده است.

  •  اجاره خانه در منطقه افسریه

    اجاره خانه در منطقه افسریه

    اجاره خانه در منطقه افسریه چقدر است؟ یک دستگاه واحد مسکونی حدود ۷۰ متر، واقع در منطقه افسریه با عمر بنای ۱۱ سال، با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۳ میلیون تومان اجاره داده می‌شود. فهرست رهن و اجاره آپارتمان در منطقه افسریه تهران به شرح زیر است؛

  • فروش خانه برای خرید حلقه!

    فروش خانه برای خرید حلقه!

    یکی از مهم ترین و گران قیمت ترین وسایلی که باید برای عروسی با فرد مورد علاقه تان تهیه کنید، انگشتر یا حلقه ازدواج می باشد. اما به چه قیمتی؟! یکی از بزرگترین و اصلی ترین آرزوهای هر یک از ما ازدواج با شخص مورد علاقه مان و تشکیل زندگی جداگانه با او می باشد تا بتوانیم زندگی جدید و جذابی را با شریکی جدید آغاز کنیم. اما شاید همیشه همه چیز اونجوری که تصور می کنیم، پیش نرود و با برخی کلمات و جملات شوکه شویم که شاید ساعت های طولانی ما را درگیر خود کند.

  • بهای گاز و برق مشترکان  مشخص شد

    بهای گاز و برق مشترکان مشخص شد

    نمایندگان مجلس در جلسه امروز خود میزان بهای گاز و برق مشترکان واحد‌های مسکونی، تجاری و روستایی را برای سال ۱۴۰۱ تعیین کردند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی، میزان بهای گاز و برق مشترکان واحد‌های مسکونی، تجاری و روستایی را برای سال آینده تعیین کردند. نمایندگان در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۴ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با بند (ه) تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ موافقت کردند.

  •  اوراق تسه مسکن سقوط قیمت کرد

    اوراق تسه مسکن سقوط قیمت کرد

    حمیدرضا جیهانی گفت: با توجه به افزایش عرضه، قیمت اوراق کاهش خواهد یافت و احتمالاً بازگشت قیمت‌ها به محدوده ۷۰هزار تومان در بهار یا تابستان رخ خواهد داد. افزایش قیمت اوراق تسه کارشناس بازار سرمایه درخصوص عوامل افزایش قیمت اوراق تسه مسکن گفت: اوراق تسهیلات مسکن در حقیقت برای تسهیل روند دریافت وام مسکن کسانی است که قصد خرید مسکن دارند اما سپرده‌گذاری قبلی نداشتند.

  •  پیش‌بینی جذاب قیمت مسکن

    پیش‌بینی جذاب قیمت مسکن

    پیش‌بینی جذاب از قیمت مسکن بعد از احیای برجام توافق برجامی، حباب قیمت مسکن را می‌ترکاند دستیابی به توافق‌های بین‌المللی در قیمت مسکن مؤثر است و نرخ‌ها را به قیمت واقعی آن برمی‌گرداند.

  • وام های قرض الحسنه  بانک سینا

    وام های قرض الحسنه بانک سینا

    وام های قرض الحسنه پرداختی بانک سینا در سال 1400 به 11 هزار میلیارد ریال رسید. بانک سینا در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی و کمک به اقشار آسیب پذیر جامعه با اجرای طرح‌های متعدد قرض‌الحسنه حدود 11 هزار میلیارد ریال وام قرض الحسنه از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان بهمن ماه جاری پرداخت کرده است.