بازار املاک / موج جدید اجاره دلاری خانه در تهران

موج جدید اجاره دلاری خانه در تهران

موج جدید اجاره دلاری خانه در تهران

اجاره دلاری خانه که تا پیش از این بیشتر در مذاکرات خصوصی میان مالکان و مستاجران دیده می‌شد، حالا به آگهی‌های ملکی هم راه پیدا کرده است.

راه‌یابی آگهی‌های اجاره دلاری خانه به پلتفرم‌ها
طی سال‌های اخیر و همزمان با کاهش ارزش پول ملی، برخی مالکان ترجیح داده‌اند واحدهای خود را به جای اجاره ریالی، با دلار یا سایر ارزها اجاره دهند
 پدیده‌ای که بیشتر در مناطق شمالی تهران و میان واحدهای لوکس و گران‌قیمت دیده می‌شود.
نکته قابل توجه اما ورود این فایل‌ها به آگهی‌های ملکی در سایت‌ها و پلتفرم‌هاست.
 در گذشته، چنین شرطی بیشتر در زمان مراجعه حضوری و هنگام عقد قرارداد به مستاجر اعلام می‌شد،
 اما حالا عباراتی مانند «اجاره دلاری»، «اجاره به دلار»، «مستاجر خارجی» یا «اجاره به خارجی» نیز در برخی آگهی‌ها دیده می‌شود.
البته این موضوع هنوز به شکل گسترده در پلتفرم‌های ملکی دیده نمی‌شود، اما بررسی تجارت‌نیوز نشان می‌دهد تعداد این فایل‌ها نیز آنقدر کم نیست که بتوان از کنار آن به‌سادگی گذشت.

چالش‌های حقوقی پرداخت اجاره به دلار
از نظر حقوقی وضعیت معاملات ملکی با دلار یا هرگونه معاملاتی که با ارز رسمی کشور انجام نشود، محل اشکال است. 
داوود بیگی‌نژاد، نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران خرداد سال گذشته درباره آگهی‌های خرید، فروش و اجاره مسکن با دلار و سایر ارزها هشدار داده و گفته بود 
که چنین قراردادهایی قابلیت رسیدگی در مراجع قضایی را ندارند.
همچنین طبق ماده دو مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، انجام معامله ارزی در کشور، جز در مواردی که حداقل یکی از طرفین صرافی مجاز، بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری دارای مجوز باشد، 
می‌تواند مشمول عنوان قاچاق ارز شود.
از سوی دیگر، قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها مقرر کرده است 
که در قراردادهای اجاره، مدت، مبلغ اجاره و مبلغ قرض‌الحسنه تصریح و قرارداد در سامانه‌های مربوط ثبت شود.
  بنابراین توافق خارج از قرارداد رسمی، ریسک حقوقی بیشتری برای هر دو طرف ایجاد می‌کند.

روایت مشاوران املاک از اجاره دلاری خانه
بررسی‌های میدانی تجارت‌نیوز و گفت‌وگو با چند مشاور املاک در مناطق شمالی تهران، از رواج دریافت اجاره به دلار، یورو و حتی رمزارز میان برخی مالکان حکایت دارد.
یکی از مشاوران املاک منطقه نیاوران به تجارت‌نیوز می‌گوید: «برخی مالکان از مستاجر درخواست پرداخت اجاره به صورت دلاری می‌کنند.
 مبلغ آن بسته به امکانات و شرایط واحد متفاوت است، اما حتی همکاران ما در محله‌های مختلف هم از این موضوع خبر می‌دهند.
 این توافقی میان مالک و مستاجر است. بسیاری از دفاتر حاضر به انجام چنین قراردادی نیستند چون آن را غیرقانونی می‌دانند، اما در برخی بنگاه‌ها قرارداد نوشته می‌شود.»
او درباره نحوه تنظیم این قراردادها توضیح می‌دهد: «گاهی در اجاره‌نامه مبلغ به صورت ریالی تعیین می‌شود و مستاجر هر ماه اجاره را به دلار پرداخت می‌کند. 
این روش هم اشکالات حقوقی خودش را دارد، چون اگر میان مالک و مستاجر اختلافی ایجاد شود، اثبات چگونگی پرداخت اجاره می‌تواند با مشکل مواجه شود.»
یکی از مشاوران املاک منطقه گاندی نیز به تجارت‌نیوز می‌گوید: «برخی از مالکانی که اجاره ملک خود را به صورت دلاری دریافت می‌کنند، 
در خارج از کشور زندگی می‌کنند. با این حال در دو، سه ماه اخیر مراجعه مالکان بیشتر شده و از ما می‌پرسند چطور می‌توانند اجاره خود را به دلار یا یورو دریافت کنند.»

مستاجران خارجی، مسیری دیگر برای دریافت اجاره دلاری
در کنار آگهی‌های مستقیم اجاره دلاری، برخی شرکت‌ها و دفاتر فعال در حوزه اجاره املاک نیز از ارائه خدمات برای پیدا کردن مستاجر خارجی خبر می‌دهند. 
این مجموعه‌ها مدعی هستند با مستاجرانی ارتباط دارند که دارای پاسپورت و مدارک اقامتی معتبر هستند و در صورتی که ملک مورد پسند این افراد باشد، امکان عقد قرارداد با آنها وجود دارد.
یکی از این مجموعه‌ها به تجارت‌نیوز می‌گوید: «صفر تا صد پیدا کردن مستاجر خارجی و انجام قرارداد با خود مجموعه انجام می‌شود. 
ابتدا مشخصات کامل واحد و تصاویر آن برای متقاضی خارجی ارسال می‌شود. 
در صورت موافقت، قرارداد تنظیم خواهد شد. این قرارداد به دو زبان فارسی و انگلیسی نوشته می‌شود و مبلغ نیز به صورت دلار در اجاره‌نامه قید خواهد شد.»
با این حال، تجارت‌نیوز نمی‌تواند قانونی یا غیرقانونی بودن فعالیت این شرکت‌ها و دفاتر را تایید کند و صرفا از وجود چنین معاملاتی در بازار خبر می‌دهد. 
ضمن اینکه وضعیت اقامت و مدارک قانونی فرد باید جداگانه بررسی شود.
با این تفاسیر، بررسی آگهی‌ها و اظهارات فعالان بازار نشان می‌دهد اجاره دلاری، با وجود قرار نداشتن در سازوکار رسمی بازار اجاره، در بازار غیررسمی وجود دارد و در برخی مناطق نیز در حال گسترش است. 
کاهش ارزش ریال، مالکان را به سمت تعیین اجاره‌بها بر مبنای ارزهای خارجی سوق داده و مستاجران را نیز با شکل تازه‌ای از ریسک در قراردادهای اجاره مواجه کرده است.

  • ۱۳۶ واحد مسکونی در غرب مازندران دچار آبگرفتگی شد

    ۱۳۶ واحد مسکونی در غرب مازندران دچار...

    مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت: بروز سیلاب ناشی بارش‌های رگباری که از چهارشنبه شب در مناطق مختلف این استان آغاز شد و تا جمعه شب نیز ادامه داشت، باعث آبگرفتگی ۱۳۶ واحد مسکونی در شهرستان‌های غربی این استان شد.

  • آخر هفته گذشته یک برج مسکونی ۱۷ طبقه در «شمال»، با جرقه آتش در یکی از طبقات فوقانی، ظرف ۱۲ ساعت تبدی

    آخر هفته گذشته یک برج مسکونی ۱۷ طبقه در...

    مطابق آنچه خبرگزاری‌های محلی استان مازندران اعلام کردند، عصر چهارشنبه گذشته، برج مسکونی «رامیلا» واقع در یک شهرک در شهرستان چالوس دچار آتش‌سوزی در یکی از طبقات بالا می‌شود که علت یا منشأ آتش را هم کابل‌های برق ساختمان اعلام کرده‌اند.

  • روزنامه‌های اقتصادی امروز در یک نگاه؛ ‌مسیر گمشده رشد اقتصادی

    روزنامه‌های اقتصادی امروز در یک نگاه؛...

    روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «متهم نامرئی گرانی مسکن‌» به بررسی مشکلات مسکن در بازار پرداخت و نوشت: رصد بازار مسکن ایران از دوربین جهانی، ضمن تصویر نمای دیگری از ابعاد «فقر مسکن»، هویت متهم نامرئی و عامل ساختگی «گرانی مسکن» را برای سیاست‌گذار مشخص کرد.

  • بورس‌های جهانی نگران از افزایش قیمت مسکن

    بورس‌های جهانی نگران از افزایش قیمت...

    افزایش سریع قیمت مسکن در آمریکا و انگلیس باعث ریزش بیشتر شاخص های مهم بورسی در جهان شد. افزایش سریع قیمت ها به ویژه در بخش مسکن باعث نگرانی سیاست گذاران و فعالان بازارهای مالی شده است. پس از انتشار خبر رکوردشکنی قیمت مسکن در انگلیس، حالا در آمریکا نیز میشل بومان- مدیر بانک مرکزی این کشور- با ابراز نگرانی نسبت به افزایش مداوم قیمت مسکن گفته است با پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه در بخش مسکن، تورم می تواند سرکش تر و مهار آن سخت تر شود.

  • نگرانی مدیر بانک مرکزی آمریکا از قیمت مسکن

    نگرانی مدیر بانک مرکزی آمریکا از قیمت...

    مدیر ارشد فدرال رزرو هشدار داد با بالا باقی ماندن قیمت مسکن، کار این نهاد برای مهار تورم دشوار خواهد شد. به نقل از اسپوتنیک، میشل بومان با ابراز نگرانی نسبت به افزایش مداوم قیمت مسکن در آمریکا گفته است با پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه در بخش مسکن، تورم می تواند سرکش تر و مهار آن سخت تر شود. وی با بیان اینکه شاهد اختلالات کم سابقه ای در بخش مسکن هستیم افزود: در کوتاه مدت انتظار دارم روند قیمت ها کماکان صعودی باشد.

  • قیمت‌‌ها در مسکن مهر رشت میلیاردی شد

    قیمت‌‌ها در مسکن مهر رشت میلیاردی شد

    مسکن مهر رشت کاربری ویلا پیدا کرده و حالا نه تنها گران‌تر از مسکن مهر تهران خرید و فروش می‌شود که با بهای برخی از این واحدها می‌توان در شهر تهران صاحب خانه شد.

  • دفاتر املاک متخلف با همکاری پلیس پلمب می‌شوند

    دفاتر املاک متخلف با همکاری پلیس پلمب...

    رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: برخی دفاتر املاک که تخلفاتی مثل عدم ارایه کد رهگیری، اضافه دریافت یا دریافت بیعانه را مرتکب می‌شوند در همکاری بازرسان اتحادیه و نیروی انتظامی با آنها برخورد می‌شود که اخیرا ۶۹۳ مورد تذکر به این واحدها داده شده است.

  • دومین فراخوان نام نویسی جهت شرکت در آزمون تخصصی دفاتر مشاور املاک کیش

    دومین فراخوان نام نویسی جهت شرکت در...

    طبق دستور دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در خصوص تسهیل شرایط شرکت در آزمون تخصصی مشاوران املاک و اصلاح شیوه نامه مربوطه، سازمان منطقه آزاد کیش در نظر دارد بر اساس شرایط جدید آزمون تخصصی برگزار کند.

  • معادلات بازار مسکن تغییر پیدا کرده است

    معادلات بازار مسکن تغییر پیدا کرده است

    پس از کاهش ۰.۲ درصدی قیمتهای قطعی مسکن در مهرماه، بررسی آخرین وضعیت بازار مسکن شهر تهران در آبان ماه از کاهش ۱.۳ درصدی قیمتهای پیشنهادی، افت ۳.۲ درصدی نرخ اجاره و افزایش ۱۲ درصدی تمایل برای فروش حکایت دارد.بازار مسکن شهر تهران در ۳۰ روز منتهی به ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۰ با کاهش ۱.۳ درصدی قیمتهای پیشنهادی مواجه شده است. پس از افزایش نسبی نرخهای پیشنهادی در سه ماهه تابستان، قیمتهای قطعی در مهرماه ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد. آخرین وضعیت بازار در نیمه آبان ماه نیز گویای آن است که قیمت آگهی‌ها طی یک ماه اخیر ۱

  • منابع بانک‌ها برای رونق بازار مسکن اندک است

    منابع بانک‌ها برای رونق بازار مسکن اندک...

    حسین‌زاده :چند پیشنهاد برای رونق بازار مسکن رئیس سابق بانک ملی گفت: منابع مالی بانک‌ها در خصوص ارائه تسهیلات مالی به بخش مسکن به‌شدت محدود است.

  • واگذاری خانه‌های خالی به افراد نیازمند

    واگذاری خانه‌های خالی به افراد نیازمند

    یک کارشناس بازار مسکن گفت: باید توجه داشت که کشور با ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه و با میانگین هر واحد ۱۰۰ متر مربع و قیمت هر متر مربع ۱۰ میلیون تومان ، سرمایه ای حدود ۲۵۰۰ تریلیون تومان را بلا استفاده گذاشته است و به دنبال هزینه مجدد به همین میزان و حتی بیشتر در این زمینه است.

  • درس چینی برای بخش مسکن/ راز ورشکستگی احتمالی اورگرند در عدم پیش فروش مسکن بود

    درس چینی برای بخش مسکن/ راز ورشکستگی...

    همه مردم نمی‌توانند مسکن مورد نیاز را خریداری یا اجاره کنند. با وجود بازار رهن (بازار خرید اعتباری بلندمدت مسکن در قبال توثیق مسکن) بزرگ، برای بسیاری از مردم، خرید مسکن، مثل ایران، در استطاعت نیست.

  • غیر قانونی بودن خرید و فروش امتیاز مسکن اقدام ملی

    غیر قانونی بودن خرید و فروش امتیاز مسکن...

    مدیرعامل شرکت عمران پردیس گفت: خرید و فروش امتیاز مسکن اقدام ملی غیر قانونی است.

  • چهارمین شهر گران دنیا در مسکن

    چهارمین شهر گران دنیا در مسکن

    مقایسه قیمت مسکن در ۴۸۶ شهر دنیا نشان می‌دهد، تهران با شاخص ۴۸٫۴ چهارمین شهر جهان با کمترین قدرت خرید خانوارها را دارد.

  • در شش ماهه نخست سال جاری عملیات عمرانی بیش از 3 هزار واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد در اصفهان

    در شش ماهه نخست سال جاری عملیات عمرانی...

    مدیر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان عملیات عمرانی بیش از 3هزار واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد در اصفهان خبر داد.

  • رستم قاسمی: آورده مردم در قانون جهش تولید مسکن اندک است

    رستم قاسمی: آورده مردم در قانون جهش...

    وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توافق وزارتخانه‌های راه و صمت برای پیش‌خرید مصالح ساختمانی، گفت: با اجرای نهضت ملی مسکن، کشور را به کارگاه ساختمان تبدیل می‌کنیم.

  • 80 واحد مسکونی و تجاری بابلسر دچار خسارت آبگرفتگی شد

    80 واحد مسکونی و تجاری بابلسر دچار...

    بخشدار بهنمیر شهرستان بابلسر از خسارت سیل به 50 واحد مسکونی و تجاری حوزه شهری و 30 واحد مسکونی روستایی در این بخش خبر داد.

  • ابرتورم در کمین

    ابرتورم در کمین

    در میان افزایش قیمت کالاهای اساسی، بالا رفتن قیمت مسکن اما همچنان خبرسازترین است و بسیاری از اقشار ضعیف را از تهران راهی شهرستان کرده.

  • جزئیات وام‌هایی که با تولد فرزند سوم به خانوارها تعلق می‌گیرد

    جزئیات وام‌هایی که با تولد فرزند سوم به...

    مجلس برای خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر تسهیلات و امتیازات خاصی در نظر گرفته است. از پرداخت تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی تا پرداخت ۱۲۰ میلیون تومان وام مازاد خرید خانه در نظر گرفته است.

  • استاندار خراسان شمالی تاکید کرد؛ لزوم اتمام ساخت ۱۴۳ واحد زلزله‌زده خراسان شمالی تا پایان آبان

    استاندار خراسان شمالی تاکید کرد؛ لزوم...

    لزوم اتمام ساخت ۱۴۳ واحد زلزله‌زده خراسان شمالی تا پایان آبان بجنورد- استاندار خراسان شمالی گفت: سکونت در ۱۴۳ واحد مسکونی زلزله زده میسر نیست و اکنون روند بازسازی این واحدها در مرحله سقف زنی قرار دارد که با انسجام بیشتر باید تا پایان آبان تکمیل شود.

  • آِیت الله مدرسی: تامین مسکن مهمترین مطالبه مردم از دولت انقلابی است

    آِیت الله مدرسی: تامین مسکن مهمترین...

    امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به وضعیت آشفته بازار اجاره بها در حوزه مسکن و تامین سرپناه مردم گفت: تامین مسکن انتظار جدی مردم مسئولان است.