بازار املاک / افزایش سهم ودیعه در اجاره مسکن

افزایش سهم ودیعه در اجاره مسکن

افزایش سهم ودیعه در اجاره مسکن

سهم «پول پیش-ودیعه» به «اجاره ماهانه» در قرارداد اجاره افزایش یافته است. در این شرایط قابل‌توجهی از مستاجران نیز از این تغییر نسبت استقبال می‌کنند.

رفتار مالی موجر‌ها در قرارداد‌های جدید با مستاجر، تحت‌تاثیر بازدهی یکسری از دارایی‌ها و البته ۳فاکتور دیگر قرار گرفته است.
 بررسی‌ها از ارقام اجاره مسکن در پاییز نشان می‌دهد، وزن پول‌پیش به بالاترین میزان خود در سال‌های گذشته رسیده است.
 انتظارات تورمی به افزایش سهم «پول پیش» به «اجاره ماهانه» در رقم پیشنهادی موجران در آگهی‌های آنلاین منجر شده است. 
دریافت ودیعه بالاتر از سویی ریسک دیرکرد اجاره در شرایط افزایش تنش سیاسی را کاهش می‌دهد 
و از سوی دیگر با ایجاد فرصتی برای سرمایه‌گذاری در سایر بازار‌ها برای موجران، عایدی جاری اجاره‌داری را افزایش می‌دهد.
 در این شرایط مستاجران نیز از افزایش سهم «پول پیش» به «اجاره ماهانه» استقبال می‌کنند، 
اگرچه در شرایط تورمی از ارزش «پول پیش» کاسته می‌شود، اما مستاجران نیز این شیوه را به‌دلیل امنیت خاطر و عدم لزوم پرداخت اجاره ماهانه ترجیح می‌دهند.

عقب‌نشینی «اجاره ماهانه» به نفع «پول پیش»
تمایل موجران به دریافت ودیعه بالاتر در قرارداد‌های اجاره در مهر ماه افزایش یافت؛ 
بررسی از آگهی‌های اجاره آپارتمان در سکو‌های آنلاین نشان از آن دارد 
که از سویی بر تعداد فایل‌های آگهی که خواهان دریافت کل رقم اجاره‌بها به شکل ودیعه هستند افزوده شده 
و از سوی دیگر سهم «پول پیش» به «اجاره ماهانه» در کل رقم پیشنهادی اجاره افزایش یافته است.
در مردادماه امسال سهم «پول پیش» و «اجاره ماهانه» در فایل‌های آگهی به ترتیب ۶۲ و ۳۸ درصد بود.
 این در حالی است که در روز‌های اخیر سهم «پول پیش» از کل رقم اجاره‌بها به ۷۰ تا ۷۵ درصد و سهم «اجاره ماهانه» از کل رقم پیشنهادی اجاره‌بها به ۲۵ تا ۳۰ درصد رسیده است. 
همچنین در روز‌های اخیر ۲۸ درصد فایل‌های آگهی اجاره آپارتمان مربوط به فایل‌هایی است که خواهان دریافت کل رقم پیشنهادی اجاره به شکل «ودیعه» بودند،
 این سهم در نیمه تابستان تقریبا ۲۵ درصد بود.
 متوسط قیمت پیشنهادی اجاره ماهانه یک واحد میان‌متراژ در شهر تهران به یک‌میلیارد و ۶۰۰‌میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۱۹‌میلیون تومانی رسیده است. 
این رقم مربوط به کل شهر تهران است. با تبدیل رقم اجاره ماهانه به ودیعه، میزان رقم قرارداد اجاره به شکل ودیعه کامل به ۲‌میلیارد و ۲۳۰‌میلیون تومان می‌رسد. 
همچنین با تبدیل رقم ودیعه به اجاره ماهانه، میزان رقم اجاره برابر پرداخت ماهانه ۶۷‌میلیون تومان است.
بررسی میدانی از بازار اجاره آپارتمان در گفت‌و‌گو با «مشاوران املاک» نیز افزایش تمایل موجران به دریافت ودیعه بالاتر نسبت به اجاره ماهانه را تایید می‌کند.
 حداقل ۴ عامل اصلی در تغییر رویکرد موجران برای دریافت ودیعه بالاتر دخیل بوده است. 
اولین عامل ریسک ازسرگیری تنش نظامی در کشور در ماه‌های پیش‌رو است. 
جنگ اسفند با موج بیکاری همراه بود، حتی بخش زیادی از مردمی که در پی جنگ تعدیل نشده و همچنان شاغل بودند با تاخیر در دریافت حقوق مواجه شدند. 
بیکاری و کاهش درآمد به تبع جنگ گریبان مشاغل آزاد را نیز گرفت، 
در چنین شرایطی پرداخت اجاره ماهانه به یکی از چالش‌های مهم مستاجران و حتی موجران تبدیل شد. 
در چنین شرایطی تنظیم قرارداد اجاره به شکلی که سهم ودیعه بالاتر باشد، به نوعی تضمینی برای دریافت رقم اجاره و کاهش ریسک تاخیر در پرداخت با بیکاری احتمالی مستاجر است.
عامل دومی که موجران را به سمت دریافت ودیعه بالاتر سوق داده است، ایجاد امکانی برای سرمایه‌گذاری است؛ 
درحالی‌که مبلغ اجاره ماهانه معمولا خرج مصارف جاری زندگی موجران می‌شود، دریافت ودیعه امکان سرمایه‌گذاری را برای آنها فراهم می‌کند. 
اهمیت این سرمایه‌گذاری در شرایطی که اقتصاد کشور تورمی است، دوچندان می‌شود؛ 
چراکه با تورم هر ماه از ارزش واقعی اجاره‌بها کاسته شده، اما موجر این امکان را دارد که با دریافت مبلغ ودیعه و صرف آن برای سرمایه‌گذاری، بر ارزش دارایی خود بیفزاید. 
در حال حاضر سود صندوق‌های درآمد ثابت به حدود ۴۰ درصد رسیده است و ارزش ریالی طلا ظرف سال گذشته تقریبا دوبرابر شد. 
در چنین شرایطی دریافت سهم بالاتری از کل قرارداد اجاره به شکل ودیعه و سرمایه‌گذرای در یک بازار از نظر اقتصادی کاملا قابل توجیه است.
سومین عامل افزایش عایدی اجاره‌داری با دریافت «ودیعه بالاتر» است؛ 
عایدی اجاره‌داری شامل دو وجه است. وجه اول بازدهی جاری اجاره‌داری از محل دریافت اجاره و وجه دوم بازدهی موجران از رشد قیمت ملک را شامل می‌شود.
 دریافت کل رقم قرارداد اجاره به شکل ودیعه یا سهم بالاتری از آن به شکل ودیعه فرصتی برای سرمایه‌گذاری در بازاری دیگر برای موجران است، این موضوع عایدی اجاره‌داری را افزایش می‌دهد. 
در حال حاضر عایدی اجاره‌داری ۳ درصد است، با دریافت ودیعه و سرمایه‌گذاری آن در بازاری دیگر، میزان عایدی اجاره‌داری افزایش می‌یابد. 
در شرایط کنونی بخش زیادی از موجران، افزایش رقم قرارداد اجاره در موعد تمدید یا تغییر مستاجر را به شکل «ودیعه» دریافت می‌کنند.
 این موضوع تامین رقم بالاتر «پول پیش» را برای مستاجر قدیمی نسبت به فردی که برای اولین مرتبه درصدد اجاره خانه برآمده، راحت‌تر می‌کند
 و به این ترتیب عامل بعدی در افزایش سهم ودیعه نسبت به اجاره ماهانه در قرارداد اجاره شمرده می‌شود.
سهم «پول پیش-ودیعه» به «اجاره ماهانه» در قرارداد اجاره افزایش یافته است. در این شرایط قابل‌توجهی از مستاجران نیز از این تغییر نسبت استقبال می‌کنند. 
اگرچه با توجه به شرایط تورمی کشور، رقم ودیعه پرداختی آنها با تورم با کاهش ارزش مواجه می‌شود،
 اما پرداخت ودیعه بالاتر و عدم لزوم پرداخت اجاره ماهانه، به‌نوعی آرامش خاطر برای مستاجران به همراه دارد. 
مستاجران دریافت وام یا حتی فروش دارایی برای تامین رقم قرارداد اجاره و عدم پرداخت اجاره ماهانه را ترجیح می‌دهند. 
پرداخت سهم بالاتر «ودیعه» به اجاره «ماهانه» در قرارداد‌های تمدیدی با استقبال بالاتر از سوی مستاجر مواجه می‌شود، 
درواقع موجر و مستاجر، مبلغ موردنظر برای تمدید قرارداد را به شکل پول پیش دریافت می‌کنند و این موضوع نیز عاملی در جهت تقویت سهم ودیعه در قرارداد‌ها می‌شود.
طبق رفتار سنتی بازار اجاره، هر نوع کاهش جذابیت در بازار‌های موازی مسکن از سپرده‌گذاری بانکی تا بورس و… معمولا به کاهش وزن پول پیش منجر می‌شود 
و افزایش جذابیت در این بازار‌ها به افزایش سهم «پول‌پیش» می‌انجامد. 
متوسط قیمت پیشنهادی اجاره ماهانه یک واحد میان‌متراژ در شهر تهران به یک‌میلیارد و ۶۰۰‌میلیون تومان ودیعه و اجاره ماهانه ۱۹‌میلیون تومانی رسیده
 که با تبدیل رقم ودیعه به اجاره ماهانه، میزان رقم اجاره برابر پرداخت ماهانه ۶۷‌میلیون تومان است. 
در شرایطی که حداقل حقوق یک کارگر با فرزند حدود ۲۴‌میلیون تومان است، افزایش تمایل مستاجران به پرداخت ودیعه بالاتر حتی به شرط فروش دارایی کاملا قابل درک است. 
در شرایط کنونی حتی پرداخت ماهانه ۱۹‌میلیون تومان به‌عنوان اجاره ماهانه نیز تطبیقی با حداقل حقوق ندارد،
 این موضوع باعث شده تا اغلب افراد چند شغل داشته باشند تا علاوه بر پرداخت رقم قرارداد اجاره از پس تامین سایر هزینه‌های زندگی نیز برآیند.

  • اعطای وام نوسازی بافت فرسوده به ۲۲ هزار واحدمسکونی

    اعطای وام نوسازی بافت فرسوده به ۲۲ هزار...

    عضو هیئت‌مدیره بانک از اعطای تسهیلات به ۲۲ هزار و ۱۰۷ واحد در بافت فرسوده به متقاضیان نوسازی واحدها معادل هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان خبر داد.

  • اتاق اصناف مصوبه حمایت از مستأجران را به مشاوران املاک ابلاغ کرد

    اتاق اصناف مصوبه حمایت از مستأجران را...

    اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص اجاره املاک مسکونی را ابلاغ کرد.

  • خبرخوش برای مستاجران/مصوبه ستاد ملی کرونا درباره شرایط اجاره املاک مسکونی در سال ۱۴۰۰

    خبرخوش برای مستاجران/مصوبه ستاد ملی...

    متن کامل بند ۱ مصوبات جلسه ۷۲ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با موضوع حمایت از خانوارها در زمینه اجاره املاک مسکونی

  • انتقاد یک کارشناس مسکن از ساده‌اندیشی‌ها در حوزه ساخت‌وساز

    انتقاد یک کارشناس مسکن از...

    بنیه مالی خانوار را بالا ببرید انتقاد یک کارشناس مسکن از ساده‌اندیشی‌ها در حوزه ساخت‌وساز/ بنیه مالی خانوار را بالا ببرید

  • افزایش نرخ سود وام مسکن

    افزایش نرخ سود وام مسکن

    شکستن رکورد هزینه وام در تابستان هزینه وام مسکن در روز 17 مرداد ماه رکورد خود در تابستان را شکسته و برای نخستین بار در این فصل به کانال 61 هزار تومان وارد شد. این اتفاق سبب شد تا نرخ سود وام مسکن ارتقا یافته و به 20.9 درصد برسد.

  • آخرین وضعیت بازار مسکن

    آخرین وضعیت بازار مسکن

    معاملات نصف شد بررسی تحولات بازار مسکن در مردادماه ۱۴۰۰ حاکی از آن است که رکود این بخش سنگین‌تر شده و میزان معاملات مسکن نصف شده است.

  • قیمت مسکن در آمریکا نسبت به سال گذشته 23 درصد رشد داشته است.

    قیمت مسکن در آمریکا نسبت به سال گذشته...

    مسکن در آمریکا گران شد به دنبال کاهش شدید در بخش عرضه مسکن، متوسط رشد قیمت خانه ها در بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه دوم امسال به بالاترین سطح خود در طول تاریخ معاصر این کشور رسیده است. نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قیمت مسکن در آمریکا ۲۳ درصد اندازه گیری شده که این رقم نسبت به بازه مشابه به فصل قبل ۰.۸ درصد افزایش داشته است.

  • سرقت ماسه‌های ساحلی برای ساخت ویلا!

    سرقت ماسه‌های ساحلی برای ساخت ویلا!

    برخی در شهرهای شمالی از ماسه‌های ساحلی برای ساخت خانه استفاده می‌کنند. دبیر انجمن انبوه‌سازان تهران با تایید این خبر می‌گوید: قیمت زمین در شهرهای شمالی جذاب و ساخت و سازهای غیر اصولی رونق گرفته است. عده‌ای از ماسه سواحل برداشت غیرقانونی دارند تا برای بلوک چینی یا دیوار چینی ساختمان‌های غیرمجاز استفاده ‌کنند.

  • بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات، مشکلات اصلی «سامانه املاک و اسکان» / وزارت راه تبلیغ مناسبی نکرد

    بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات،...

    رئیس اتحادیه املاک کشور گفت: به وزارت راه و شهرسازی گفتم که این سامانه و نحوه استفاده از آن را در تلویزیون و کانال‌ها آموزش دهید تا مردم مطلع شوند و بتوانند ثبت نام کند، اما متاسفانه به توصیه ما عمل نکردند.

  • چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات سنگین برای خانه باشند؟

    چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات...

    به نظر می‌رسد با اتمام مهلت ۱۲۰ روز قانونی برای تثبیت خالی بودن واحد مسکونی، به زودی سازمان امور مالیاتی برای مالکان خانه‌های بدون کاربر برگه‌های مالیاتی صادر کند. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی این روزها مرتباً عنوان می‌کند که یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی در راستای اجرای ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که به قانون مالیات بر خانه‌های خالی مشهور شده، معرفی شده‌اند.

  • چه تعداد از مسکن مهر هنوز تکمیل نشده است؟

    چه تعداد از مسکن مهر هنوز تکمیل نشده...

    معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر، فقط تکمیل ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد آن باقی مانده است که تا اواخر شهریور یا مهر سال جاری، به پایان می‌رسد.

  • کمبود فایل در بازار اجاره

    کمبود فایل در بازار اجاره

    جست وجوی موتورهای جستجوی آگهی‌های ملکی از کاهش نسبی فایل اجاره نزد واسطه‌ها و مشاورین املاک، حکایت دارد.

  • قیمت یک خانه نقلی در تهران چند؟

    قیمت یک خانه نقلی در تهران چند؟

    در چند روز اخیر قیمت تعدادی خانه نقلی در نقاط مختلف تهران که برای فروش به آژانس های املاک سپرده شده بودند مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به شرایط اقتصادی موجود خرید خانه های بزرگ سخت شده است و بیشتر خرید ها به سمت و سوی خانه های نقلی و کوچک حرکت کرده است

  • داستان پرغصه اجاره بها در اصفهان و وعده‌های که محقق نشد

    داستان پرغصه اجاره بها در اصفهان و...

    گروه استان‌ها-هر چند وعده‌هایی داده شده بود که با طرح‌هایی مثل مالیات بر خانه‌های خالی، قیمت مسکن و اجاره کنترل شود اما این وعده‌ها محقق نشد و قیمت‌ها هم افزایش نجومی پیدا کرد و مستاجران با مشکل مواجه شدند. - اخبار استانها -

  • مستاجران بدون خانه و قیمت‌های نجومی

    مستاجران بدون خانه و قیمت‌های نجومی

    رسول جهانگیری رئیس اتحادیه مشاوران املاک اصفهان، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: بازار مسکن درحال رکود تورمی است، یعنی تورم به اندازه‌ای افزایش پیدا کرده که خرید و فروش دچار رکود شده است.

  • تعطیلی ادارات و بانک ها

    تعطیلی ادارات و بانک ها

    تعطیلی دو هفتگی سراسر کشور 16 مرداد تا 31 مرداد 1400 به علت کرونا

  • برای تسلیم اظهارنامه صاحبان املاک اجاری تا آخر مرداد فرصت دارید

    برای تسلیم اظهارنامه صاحبان املاک اجاری...

    معاون اشخاص حقیقی اداره کل امور مالیاتی آذربایجان‌غربی با اشاره به تمدید مهلت ارائه اظهارنامه صاحبان املاک اجاری گفت: صاحبان املاک اجاری اعم از مسکونی، تجاری و اداری تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۰ فرصت دارند اظهارنامه مربوط به سال ۱۳۹۹ خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند .

  • موافقت بانک مرکزی با عرضه املاک بانک‌ها در بورس کالا

    موافقت بانک مرکزی با عرضه املاک بانک‌ها...

    مدیرعامل بورس کالا در نامه‌ای به مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی از موافقت بانک مرکزی برای عرضه املاک و مستغلات مازاد بانک‌ها در بورس خبر داد.

  • سقوط قیمت مسکن در راه است؟

    سقوط قیمت مسکن در راه است؟

    سقوط قیمت مسکن در راه است؟ قیمت هر مترمربع مسکن که پارسال به بالای ۳۰ میلیون تومان رسیده بود با شروع سال ۱۴۰۰ به زیر ۳۰ میلیون تومان کاهش داشته است اما آیا این روند ادامه دارد؟

  • اتفاقی عجیب در بازار مسکن / فروشندگان بازگشتند / خانه ارزان نشد

    اتفاقی عجیب در بازار مسکن / فروشندگان...

    در اواسط بهار امسال وزیر راه و شهرسازی مدعی شده بود قیمت مسکن حباب دارد و باید منتظر ارزانی قیمت مسکن بود. با این حال روند قیمت مسکن از خرداد ماه امسال مجددا در گزارش‌های بانک مرکزی صعودی گزارش شده است.

  • ۳۳۰ هزار جلد سند قدیمی در اردبیل به تک برگ تبدیل می‌شود

    ۳۳۰ هزار جلد سند قدیمی در اردبیل به تک...

    مدیرکل ثبت اسناد اردبیل: اردبیل- مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان اردبیل گفت: ۳۳۰ هزار جلد سند قدیمی به صورت مجلد در دست مردم است که تلاش می‌کنیم آنها را به اسناد تک برگی تبدیل کنیم.