طراحی ودکوراسیون / تاریخچه مبلمان اواخر قرن بیستم تا امروز

تاریخچه مبلمان اواخر قرن بیستم تا امروز

تاریخچه مبلمان اواخر قرن بیستم تا امروز


سبک های طراحی مبلمان که تاریخچه مبلمان در قرن بیستم را تکمیل می کنند به این سبک ها محدود نمی شوند. برای مثال پس از جنگ جهانی دوم در آلمان کارکردگرایی یا فانکشنالیسم پدید آمده چرا که بحران اقتصادی شهروندان آلمانی را به زندگی در خانه هایی کوچکتر سوق داده بود و نیازمند مبلمان عملکردی، راحت و قابل جابه جایی بودند.
برگزاری نمایشگاه های متعدد مبلمان در اروپا و امریکا و توسعه ارتباطات سبب شد منتقدان از سبکی به نام سبک بین المللی یاد کنند که اشاره به ویژگی های یکسان آثار طراحی دوره خود در اقصا نقاط جهان داشت.
دغدغه های محیط زیستی جنبش طراحی سبز را پدید آورد که طراحی و تولید مبلمان پایدار و دوست دار محیط زیست از نتایج آن است.
پاپ دیزاین که ریشه های مشترکی با پاپ آرت دارد و طراحی مردمی شناخته می شود، رویکرد سرخوشی و هیجان را دنبال می کرد و صندلی های رنگارنگ بین بگ و پرشده از دانه های شن ماحصل این جنبش است.
همچنین طراحی مبلمان سکشنال یا انواع مبل ال در این دوره به ثبات رسید
همانطور که گفته شد فرایند طراحی و تولید مبلمان اداری که از قرن ها قبل شروع شده بود در این دوره تکمیل شد. صندلی های اداری ایمزها گرچه الگویی در طراحی مبلمان اداری بودند اما صندلی اداری ارون (Aeron Chair)
محصول شرکت هرمان میلر که در سال ۱۹۹۳ طراحی و روانه بازار شد، دنیای طراحی مبلمان ارگونومیک را متحول کرد. این صندلی با قابلیت های تنظیمی بی شمار، دستگاهی برای نشستن لقب گرفت و تا کنون نیز از پرفروش ترین صندلی های اداری جهان است.
شاید بتوان تمایل به برداشتن میان مرز هنر و مبلمان را از جدیدترین جریان های تاریخ طراحی مبلمان در قرن بیست و یکم دانست. پس از سال ها تلاش برای توجه به عملکردگرایی، شاهد طراحی های جدیدی در حوزه مبلمان هستیم که گرچه به وضوح آنتی دیزاین نیستند اما هنرمندجوان این جریان تجربه گرایی و فرم پردازی را اولیت قرار داده اند. چرا که شاید مبلمان دیگر به عنوان ابزاری برای نشستن، جذابیتش را برای طراحان از دست داده است و به دنبال بهانه دیگری برای طراحی این شی همیشگی و جدانشدنی از زندگی انسان هستند.

تاریخچه مبلمان در سایر نقاط جهان
تاریخچه مبلمان به آنچه در غرب روی داده است محدود نمی شود. همزمان با غرب در شرق جهان نیز طراحی مبلمان روند متفاوت خود را می پیمود. کشورهای خاورمیانه هنرهای سنتی و صنایع دستی خود را در طراحی مبلمان به کار می بستند تا آنجا که امروزه همدان پایتخت منبت جهان به شمار می رود و نمود هنر بیش از هر جا روی مبلمان است. در شرق دور سبک زندگی متفاوت سبب شد مبلمان چینی و ژاپنی هم به سبک خود توسعه پیدا کند. در ادامه تصاویری از مبلمان چین و ژاپن را که در دوره هایی بر هنر غرب نیز تاثیر گذاردند می بینید.