تهراننو نام محلهای واقع در شرق تهران پایتخت ایران است که در منطقه ۱۳ شهری تهران واقع شدهاست. محله تهراننو از شمال به محلههای نارمک، تهرانپارس و خیابان دماوند، از شرق به پارك جنگلي سرخه حصار، از جنوب به دوشانتپه و خیابان پیروزی و از غرب به محلههای نیروی هوایی و پل تهران نو متصل است.
خیابانکشی این محله نظم هندسی دارد و خیابانهای شمال غربی به جنوب شرقی آن با بهرهگیری از واژه مهر بهصورت مهربار، مهرافروز، مهرآور، مهرپرور و مهرآگین و مهرجو نامگذاری شدهاند. البته پس از انقلاب ۱۳۵۷ دگرگون کردن برخی از این نامها، این نظم نامگذاری را بههم زدهاست.
تهراننو سابقا دارای پنج ميدان به نامهای میدان آشتیانی، اطلاعات، میدان چایچی، فلکه لوزی و میدان امامت (فلكه وثوق) بوده است كه با گسترش وامتداد اتوبان شهيد باقری به جنوب، ميدان آشتيانی تبديل به اتوبان شده است. همچنين سينما ماندانا كه محل برگزاری جشنواره فيلم های فجر نيز ميباشد، در اين محله واقع شده است.
تهران نو توسط مهندسان فرانسوی مقیم تهران بنیانگذاری شده و محل سکونت آنان بودهاست.
املاک وثوقالدوله از رجال دورهی قاجار در اطراف میدان امامت فعلی قرار داشته؛ این میدان هنوز در میان ساکنان قدیمی محله به "میدان وثوق" معروف است. وی یک خانهی ویلایی هم در اطراف این میدان داشته که امروز اثری از آن نیست. حسن وثوق که مالک بخش اعظمی از زمینهای شرق پایتخت بود و شرکتی هم به نام خود در همان محدوده داشت معمولاً اراضی خود را به تاجران محلی میفروخت. از آن جمله میتوان به املاک فروخته شده به مهندس چایچی اشاره کرد که تا چند وقت پیش و قبل از توسعهی بزرگراه باقری، میدانی به نام وی در محلهی تهراننو وجود داشت.
محله تهران نو یکی از خوش مسیرترین محلههای تهران است که از طریق خط یک سامانه اتوبوس تندرو تهران (تهرانپارس - میدان آزادی)و خط سه سامانه اتوبوس تندرو تهران (علم و صنعت - خاوران) و خط ۴ متروی تهران ایستگاه متروی شهید کلاهدوز که در جنوب فلکه لوزی قرار دارد قابل دسترسی عمومی است.
کتابخانه باباطاهر (انتها خیابان سعید عرب)
سینما ماندانا (با درجه ممتاز)
ستاد مشترک سپاه تهران
اداره کل دارایی شرق تهران
اداره کل راه و شهرسازی استان تهران
ایستگاه نخست خط چهار متروی تهران (ایستگاه متروی شهید کلاهدوز) که تا پیش از افتتاح، ایستگاه تهران نو نام داشت.
مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب (ویژه دو و میدانی)
پایانه مسافربری اتوبوسرانی شرق تهران (ترمینال شرق)
هنرستان سپاه تهران
درمانگاه شرق
بازار خرید بلال حبشی
فروشگاه زنجیرهای رفاه (شعبه شهید کلاهدوز) واقع در میدان ترهبار پیروزی
مجموعه ورزشی عماد مغنیه (مهر سابق)
مجموعه استخر فرات (خامنهای پور سابق)
درمانگاه مرکزی تهرانپارس
مرکز علوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران (روبروی ایستگاه متروی شهید کلاهدوز)
باشگاه ورزشی المپیک
سالن ورزشی فجر
شهرداری منطقهٔ ۱۳ ناحیه ۲
خانهٔ فرهنگ حافظیه
خانهٔ فرهنگ مهرآور
کمیته امداد امام خمینی منطقهٔ ۱۳
کارخانهٔ جوراببافی
دفتر مرکز جمعیت اسلامی افغانستان
هنرستان فنی نمونه پایگاه انقلاب
دبستان ایرانسنجش
دبستان دخترانه علوی - شعبه میدان امامت تهران
دبستان پسرانه علوی - شعبه فلکه اطلاعات تهران
دبستان انقلاب اسلامی
مسجد حَسنی (خیابان بهشتی)
مسجد جامع امام صادق (ع) (خیابان دماوند)
مسجد صاحب الزمان (عج) (مسیل جاجرود)
مسجد لیلة القدر (خیابان شهید تیموری)
مسجد الحسین (ع) (خیابان فرخی)
مسجد امام جعفر صادق (ع) (خیابان مهرآور)
مسجد امام حسن مجتبی (ع) (خیابان سی متری امامت)
بوستانهای تهران نو
بوستان پیروزی (میدان لوزی، جنب ایستگاه متروی شهید کلاهدوز)
بوستان نشاط کودک (خیابان شهید وصالی، محل سابق کارخانه جوراببافی، بازگشایی ۱۳۹۷)
بوستان مهرآور (خیابان شهید باستانی)
بوستان ترنج (میدان چایچی)
بوستان ورزش (انتهای بزرگراه شهید عباس دوران)
بوستان نیما (انتهای خیابان سعدی شرقی)
بوستان سیمرغ (خیابان نیروی هوایی)
بوستان دانش آموز (ابتدای خیابان سعدی شرقی)
بوستان صبا (اواسط خیابان سعدی شرقی)
اسامی قدیم و جدید خیابانهای تهران نو
نام قدیم نام جدید سال تغییر نام
میدان چایچی میدان شهیدان رحیمی ۱۳۹۲
میدان وثوق میدان امامت
میدان آشتیانی بزرگراه شهید حسن باقری ۱۳۸۸
خیابان خاقانی بزرگراه شهید حسن باقری ۱۳۸۸
خیابان مسیل سرخه حصار بزرگراه شهید یاسینی ۱۳۸۸
خیابان سفیدکوه غربی خیابان شهید اکبر وصالی ۱۳۹۲
خیابان سفیدکوه شرقی خیابان شهید کوچک آقاسرمدیان ۱۳۹۲
خیابان مسیل جاجرود خیابان شهید برادران رضایی ۱۳۹۳
خیابان سنایی خیابان شهید محمدی / خیابان شهید رضایی
خیابان مهربار خیابان شهید علی شمس ۱۳۹۵
خیابان مهرآور خیابان شهید علی باستانی ۱۳۹۲
خیابان مهرجو خیابان شهید کامبیز خشی ۱۳۸۲
خیابان مهرافروز خیابان شهید عباس افضلی
خیابان مهرپو خیابان شهید شهرام امیری
خیابان مهرآگین خیابان شهید گلپایگانی
خیابان مهرورز بخش جنوبی خیابان هشتم نیروی هوایی
خیابان مهرافزا بخش جنوبی مسیل منوچهری
خیابان هاتف خیابان مهربار
خیابان رودکی خیابان شهید شواخ
خیابان بابا افضل خیابان شهید محمد شبان
خیابان وصال شیرازی خیابان شهید حمید تیموری
خیابان دلارام خیابان شهید محمود عبدالحمیدی
خیابان بسطامی خیابان شهید عبدالعظیمی
خیابان نظامی خیابان شهید معنوی
خیابان فخر خیابان شهید مدنی
خیابان صفا خیابان شهید داود قدیمی
خیابان جامی خیابان شهید خلیق فرد
خیابان پیروز خیابان شهید قاسمزاده
خیابان میگون خیابان شهید حسن زارع
خیابانهای ده متری اول و دوم مهدیه اول و دوم
خیابان میخک خیابان شهید علیرضا مستعدی
خیابان نوباده حیابان شهید براتی
بانک سامان شعبه پیروزی (خیابان پیروزی)
بانک ملی شعبه بلال حبشی (خیابان بلال حبشی)
بانک پاسارگاد شعبه تهران نو (خیابان بلال حبشی)
بانک شهر شعبه خاقانی - سعدی (خیابان دماوند شرق، نرسیده به ایستگاه بیآرتی ابوریحان)
بانک صادرات شعبه مهرآور (خیابان شهید باستانی)
بانک صادرات شعبه باباطاهر (خیابان بلال حبشی)
بانک صادرات شعبه ابوریحان (خیابان ابوریحان)
بانک ملت شعبه پل تهراننو
بانک آینده شعبه امامت - نیروی هوایی (خیابان امامت)
بانک ملی شعبه سی متری امامت (خیابان امامت)
بانک سپه شعبه تهراننو (خیابان دماوند، پل تهران نو)
بانک رفاه کارگران شعبه پدرثانی (خیابان دماوند، پل تهران نو)
مؤسسه مالی و اعتباری ملل (عسکریه سابق) شعبه تهراننو (خیابان امامت)
مؤسسه مالی و اعتباری کوثر (نبش چهارراه آیت)
وحیدیه یکی از شهرهای استان تهران در ایران است. این شهر در بخش جوقین قرار دارد. شهر وحیدیه در ۲۰کیلومتری کلانشهر تهران واقع شدهاست. شهر وحیدیه به مرکزیت بخش جوقین یکی ازشهرهای زیبا وخوش آب وهواست این شهر از ادغام روستاهای جوقین، شفیع آباد، اسماعیلآباد، قصبه و قُصطانک تشکیل شدهاست.
پونک محله ای در شمال تهران است که در منطقه ۲ و ۵ شهرداری تهران واقع شدهاست. طبق آخرین آمار سرشماری سال ۱۳۹۰، این محله حدود ۲۹۰۰۰ نفر جمعیت دارد. جایگاه جغرافیایی و شهری محدوده مرزی این محله از از شمال به بزرگراه هاشمی رفسنجانی (نیایش)، از جنوب به بزرگراه شهید همت، از شرق به رودخانه پونک (بوستان نهج البلاغه) و از غرب به بزرگراه ستاری منتهی میشود.
بلوار نلسون ماندلا (نامهای پیشین: خیابان آفریقا، خیابان جُردَن) یکی از خیابانهای شناخته شدهٔ شمال شهر تهران است. این خیابان در میان مردم بیشتر با نام خیابان جُردن شناخته میشود.
دِزاشیب محلهای است در شمال تهران واقع در شمیران که در شرق تجریش واقع شدهاست، از شمال به جماران و نخجوان، از جنوب به تپههای قیطریه، از غرب به خیابان شریعتی و از شرق به چیذر و فرمانیه محدود میشود. قسمت شمالی دزاشیب را محله بالا و قسمت جنوبی آن را محله پایین میگویند.
فَرمانیه منطقهای مرفهنشین در شمیران، واقع در شمال کلانشهر تهران است. این محله که در منطقه ۱ شهرداری تهران و شهرستان شمیرانات قرار دارد، بهعنوان یکی از گرانقیمتترین مناطق مسکونی تهران شناخته میشود.
کامرانیه محلهای در شمیران، واقع در شمال کلانشهر تهران است. این محله که در منطقه ۱ شهرداری تهران و شهرستان شمیرانات قرار دارد، یکی از گرانقیمتترین مناطق مسکونی تهران محسوب میشود.
آجودانیه، یکی از محلههای اعیاننشین و لوکس واقع در شمال کلانشهر تهران و شهرستان شمیرانات است. این محله که در منطقه ۱ شهرداری تهران واقع شدهاست، یکی از گرانقیمتترین مناطق مسکونی تهران به حساب می آید و ساختمان های مدرن و لوکس بسیاری در این محله وجود دارد. این محله به دلیل خیابان عریض آجودانیه و کوچه های نسبتا اصولی و همچنین از آنجایی که بافت های قدیمی این منطقه اکثرا باغات با قواره زمین های بزرگ بوده اند،
اَقْدَسیه، یکی از محلههای اعیاننشین شمال شرق تهران و منطقه شمیران است. این محله در منطقه ۱ شهرداری تهران و شهرستان شمیرانات واقع است. خیابان اقدسیه (برادران شهید موحد دانش) در شرق از میدان اقدسیه در انتهای بزرگراه ارتش آغاز شده، در میانه راه خیابان آجودانیه را قطع میکند و در غربیترین نقطه به سهراه اقدسیه در تقاطع خیابان پاسداران منتهی میشود. این محله از شمال با آجودانیه و کاشانک، از غرب با فرمانیه، از شرق با اراج و از جنوب با میدان نوبنیاد همسایه است.
سوهانَک، روستایی از روستا های شمیران در شمال شرقی تهران است که حدود ۱۵٫۵ کیلومتر از مرکز این شهر فاصله دارد. موقعیت جغرافیایی سوهانک، ۳۵ درجه شمالی و ۵۱ درجه شرقی است. این محله از جنوب به بلوار ارتش یا همان جاده مینیسیتی-لشکرگ، از شمال به دامنه جنوبی البرز، و از سوی شرق به گردنه قوچک منتهی میشود. محله سوهانک ۱۸۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و با گسترش شهر تهران اکنون جزئی از این شهر و محلهای از بخش شمیران تهران بهشمار میآید.
اِوین، نام محلهای از شهرستان شمیران در شمال شهر تهران است. این محله جزئی از منطقه ۱ شهرداری تهران است. ناحیه کوهستانی اوین به عنوان بخشی از ناحیه کوهستانی البرز مرکزی از شرق به تپههای علیآباد ولنجک، از غرب به ارتفاعات حصارک، از شمال به ارتفاعات توچال و شاهنشین و از جنوب به ناحیه اوین و سعادت آباد محدود میگردد. میزان متوسط بارندگی سالیانه ۴۰۰–۳۰۰ میلیمتر و میزان متوسط دمای سالیانه ۱۶٫۷ درجه سانتی گراد است
شهرک امید (شهرک فرحناز پیشین) یکی از شهرکهای مسکونی تهران است که در شمال شرقی این شهر در مجاورت پارک جنگلی لویزان قرار گرفتهاست. این شهرک شامل ۱۹۴۶ واحد مسکونی در قالب ۱۸ برج و ۵۴ خانهٔ ویلایی است و جمعیت ساکن در آن حدوداً ۸۰۰۰ نفر برآورد میشود. این شهرک در میان جنگل لویزان و بوستان جنگلی یاس در محدوده شمیرانات واقع شده و در منطقه چهار شهرداری تهران قرار دارد.
خیابان ایران (اسامی سابق این خیابان: عین الدوله / سقاباشی) بخشی از محله دولت سابق، از محلات قدیمی تهران بهشمار میآید که از نظر جغرافیایی حدفاصل خیابان آبشار (خیابان عبدالرضا شیرازی) تا چهارراه آبسردار (خیابان مجاهدین اسلام) و در نزدیکی میدان بهارستان و مدرسه سپهسالار (مدرسه عالی مطهری فعلی) قرار دارد. در این محله بازارچه، حمام و سقاخانهای وجود دارد.
کیانشهر، شهری در بخش طغرالجرد شهرستان کوهبنان در استان کرمان ایران است. این شهر، مرکز بخش طغرالجرد است.
کوی سیزده آبان کوی ۱۳ آبان در ناحیه ۳ منطقه ۲۰ تهران قرار دارد. این محله در سال ۱۳۴۲ شمسی ساخته شدهاست و پیش از انقلاب به نهم آبان شهرت داشت. علت این نام گذاری روز تولد رضا پهلوی فرزند بزرگ محمدرضاشاه و ولیعهد وی بود، ولی بعد از انقلاب به مناسبت روز دانش آموز ۱۳ آبان نام گرفت. محله ۱۳ آبان دارای ۸۸ کوچه میباشد؛ و نام کوچهها از ماههای سال گرفته شدهاست. سیزده آبان اولین محله تهران بود که از لولهکشی گاز استفاده شد.
نازیآباد، از محلههای جنوب شهر تهران است. این محله در شمال شرقی محله خزانه، شمال غربی محله جوادیه، غرب محله خانیآباد، در شرق بوستان ولایت و در جنوب راهآهن تهران قرار دارد.
ریانَک یکی از قدیمیترین محلههای تهران است. بریانک در قدیم بخشی از دهستان غار در بخش ری شهرستان تهران به حساب میآمد و ۱۰۰ نفر جمعیت داشتهاست؛ ولی امروزه در شهر تهران قرار دارد. علت نامگذاری این محله به بریانک این بودهاست؛ که یکی از شاهان بریانی در این محله میخوردهاست و به بریونک معروف بودهاست.
طَرَشت از محلات قدیمی تهران واقع در شمال شرقی میدان آزادی بوده که از روستاهای قدیمی و شهرهای کنونی تهران بهشمار میآید که بعضاً قدمت آن را تا زمان سلجوقیان دانستهاند.
فَرَحزاد، محلهای واقع در شمال تهران و شميرانات است که از بزرگراه یادگار امام، جاده فرحزاد و بلوار فرحزادی شهرک غرب قابل آمد و شد است. فرحزاد از محلات تهران است و جزئی از منطقه ۲ شهرداری تهران به حساب میآید.
بخش کن نام اولین بخش تهران شامل ۴چهار قریه ودهستان: کن، شمیران، شهرستانک، خور و ارنگه در گذشته بودهاست. روستا، دهکده، قریه، رود، محله و بخش شهرستان تهران و استان تهران است. ولایت ری (یا همان استان تهران امروزی) از باستان چندین دهکده و روستا داشتهاست که یکی از معروفترین آنها کن است. یکی از مناطقی که در اسناد تاریخی نامش از توابع ری در کنار کرج و تهران آمده کن میباشد. البته درحال حاضر کن را با نام محله کن واقع در شمالغرب تهران و منطقه ۵ شهرداری تهران میشناسند.
نارمَک نام محلهای واقع در شرق تهران است. در گذشته دهی در ۹ کیلومتری جنوب شرقی تجریش و ۵ کیلومتری راه شوسهٔ دماوند به تهران بوده است.
تهران پارس نام کوی بزرگی است که در شرق و شمال شرق شهر تهران، پایتخت ایران و در محدوده منطقه ۴ شهرداری تهران و نیز منطقه ۸ شهرداری تهران واقع شدهاست. این محله به لحاظ آب و هوا به دلیل نزدیکی به پارک ملی خجیر، بوستانهای جنگلی سرخه حصار، یاس فاطمی و لویزان، دارای آب و هوای مطبوعی میباشد. طبق تقسیمبندی انجام شده توسط شهرداری تهران، این محله خود شامل دو قسمت تهران پارس شرقی و تهران پارس غربی است. تهرانپارس غربی از غرب به بزرگراه شهید باقری، از شرق به بلوار شاهد (پروین)، از جنوب به خیابان دماوند