بازار املاک / با افزایش قیمت مسکن، بازسازی جای خرید و فروش را گرفت

با افزایش قیمت مسکن، بازسازی جای خرید و فروش را گرفت

با افزایش قیمت مسکن، بازسازی جای خرید و فروش را گرفت

موج جهش قیمت مسکن باعث خروج سنگین «خانه‌اولی»ها از بازار خرید شد اما «متقاضیان تبدیل آپارتمان» را به بازار جدید منتقل کرد. رکود «تبدیل خانه» باعث رونق «تعمیر خانه» شده است. مشتریان شرکت‌های بازسازی آپارتمان طی یکسال اخیر تا ۲ برابر افزایش یافته به‌طوری‌که با هجوم تقاضا هزینه تعمیر ساختمان ۵۲ درصد رشد کرده است. تحقیقات میدانی نشان می‌دهد، یک معادله برای محاسبه هزینه هر مترمربع تعمیر و بازسازی با اقلام متوسط رو به بالا وجود دارد. تعمیرات شامل ۹ مرحله اصلی می‌شود.

مسکن
توالی جهش قیمت مسکن در پایتخت و سایر شهرهای کشور به خصوص کلانشهرها و شهرهای بزرگ، منجر به متولد شدن جنس جدیدی از تقاضا در بازار املاک شد. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد متقاضیان تبدیل آپارتمان هم‌اکنون به دلیل ناتوانی از تامین هزینه خرید واحدهای مسکونی مرغوب‌تر، تولد جنس جدید تقاضا در مجموعه بازار مسکن را موجب شده‌اند که اگر چه شکلی از این بازار در گذشته نیز وجود داشته است، اما هم‌اکنون ضمن رونق گرفتن بازار قبلی، شیوه‌های جدیدی از این بازار نیز ایجاد شده است. پرواز قیمت‌ها در بازار معاملات مسکن به خصوص در کلانشهرهایی مانند تهران باعث شده است متقاضیان تبدیل واحدهای مسکونی به آپارتمان‌های بهتر و مرغوب‌تر، هم‌اکنون به جای تبدیل آپارتمان که به دلیل جهش قیمت مسکن عملا فاقد توانایی مالی برای آن هستند، اقدام به تعمیر و بازسازی واحد خود کنند. در واقع اگر چه پیش از این نیز بازسازی واحدهای مسکونی مرسوم بوده است اما هم‌اکنون به روش جایگزین برای تبدیل آپارتمان از سوی متقاضیانی تبدیل شده است که پیش از این در اندیشه فروش واحد خود و خریداری ملک بهتر و نوسازتر بودند.

هم‌اکنون تب تعمیر و بازسازی جایگزین تمایل تقاضا برای تبدیل واحدهای مسکونی شده است و از این رو می‌توان این شکل از تقاضای جدید در بازار مسکن را به عنوان متولد جهش قیمت در بازار ملک معرفی کرد.

رونق تعمیر در رکود تبدیل مسکن هم‌اکنون تنها محل پر رفت‌وآمد بازار مسکن در مقایسه با بخش‌های دیگر بازار ملک است. در واقع هم‌اکنون بازار تعمیر و بازسازی مسکن که از سوی گروه جدیدی از متقاضیان مورد توجه قرار گرفته است تنها بخشی از مجموعه بازار ملک(ساخت، اجاره و فروش) است که رونق دارد.

مهم‌ترین دلیل این موضوع به بیرون پرتاب شدن تعداد قابل توجهی از متقاضیان مسکن از بازار به دنبال استمرار شرایط جهش در بازار و ادامه آن در سه سال متوالی مربوط می‌شود. آن دسته از متقاضیانی که با موج جهش قیمت به بیرون از بازار پرتاب شدند را می‌توان به چند گروه تقسیم کرد.

در حالی که برخی از آنها به حومه رانده شده و بخشی در بازار اجاره باقی ماندند، گروهی از متقاضیان که قصد تبدیل واحد مسکونی خود به آپارتمان بهتر و نوسازتر داشتند نیز تقاضای جدیدی در بازار نوسازی و تعمیر واحدهای مسکونی ایجاد کردند.

ورود این گروه از متقاضیان به بازار تعمیر و نوسازی واحدهای مسکونی شکل تازه‌ای از تقاضا را در بازار ملک ایجاد کرده است که پیش از این نوع دیگری از آن در بازار مسکن وجود داشت.

در سال‌های گذشته عمدتا افرادی که قصد فروش واحد مسکونی خود را داشتند برای آنکه بتوانند واحد را با بهای بالاتر و در زمان کمتری به فروش برسانند اقدام به بازسازی آپارتمان خود می‌کردند. به همین دلیل بازار تعمیر و بازسازی، بازاری محدود بود. اما طی یک‌سال گذشته همزمان با استمرار جهش قیمت در بازار مسکن و ادامه جریان تضعیف قدرت خرید واحدهای مسکونی، تقاضا برای تعمیر و نوسازی واحدهای مسکونی این بار از جانب گروه تازه‌ای از متقاضیان یعنی متقاضیانی که پیش از این در فکر تبدیل واحد مسکونی خود بودند به میزان قابل توجهی افزایش یافت. یافته‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد حجم سفارش‌های جدید در بازار تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی در سال جاری در مقایسه با سال گذشته تا دو برابر افزایش داشته است. این شرایط و افزایش تقاضا برای تعمیر و بازسازی مسکن از سوی گروه جدیدی از متقاضیان این بازار منجر به افزایش تعداد شرکت‌های فعال در حوزه بازسازی و تعمیر صفر تا 100 واحدهای مسکونی شده است. این در حالی است که تا پیش از این تعداد این شرکت‌ها غالبا محدود بود و بازسازی به صورت آیتم به آیتم و به روش سنتی انجام می‌شد.

از سوی دیگر هم اکنون شرکت‌ها پکیج‌های متنوعی از انواع آیتم‌های تعمیر و بازسازی واحدهای ساختمانی به متقاضیان ارائه می‌کنند که این اقدام در گذشته کمتر مرسوم بود.

شرکت‌های بازسازی و تعمیرات خانه هم‌اکنون در شکل شرکت‌های ارائه‌دهنده مشاوره و ارائه سرویس کامل بازسازی در بازار مسکن فعال هستند و این بخش از بازار ملک تنها بخشی از این بازار است که در شرایط فعلی و درحالی‌که سایر بخش‌های بازار ملک مانند ساخت، خرید و اجاره در شرایط رکودی قرار دارد، با افزایش تقاضا و رونق مواجه شده است.

در واقع رونق بازار بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی از دل رکود در بازار معاملات و ساخت مسکن برآمده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد انجام فرآیندهای بازسازی توسط این شرکت‌ها اتفاقا از بازسازی‌های سنتی بهتر نیز هست. چرا که هم باعث مدیریت هزینه‌ها به دلیل اجرای یکجای کار شده و هم منجر به تحقق موضوع مدیریت زمان برای متقاضیان تعمیر و بازسازی خواهد شد. از طرفی بهتر است فرآیند بازسازی در قالب قراردادهای حقوقی ثبت سفارش شود. چرا که به دلیل تعدد آیتم‌هایی که در فرآیند بازسازی دخیل هستند انجام بازسازی برای متقاضیان تازه‌وارد بدون نهایی کردن موارد مهمی مانند زمان انجام کار و هزینه هر کدام از آیتم‌ها، بدون تنظیم قرارداد موثق و حقوقی، ریسک بالایی به همراه دارد. از سوی دیگر بازسازی به صورت

جزء به جزء هم منجر به تحمیل هزینه اضافه، زمان بیشتر و همچنین نیاز به ارتباط با افراد بیشتری برای انجام کار خواهد شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد افرادی که پیش از این اقدام به تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی می‌کردند عمدتا افرادی بودند که به قصد کسب سود در کوتاه‌مدت و میان مدت واحد قدیمی‌سازی را خریده و بعد از تعمیر و بازسازی آن را به بازار فروش با بهای بالاتر عرضه می‌کردند.

در واقع خرید واحدهای قدیمی‌ساز، تعمیر و بازسازی آنها و همچنین عرضه این واحدها به بازار با قیمت بالاتر به نوعی حرفه برخی از افراد در برخی مقاطع زمانی یا به صورت دائمی محسوب می‌شد. از این رو این افراد که برای دومین و چندمین بار اقدام به تعمیر و بازسازی واحدهای قدیمی‌ساز می‌کردند از شرایط و جزئیات و نحوه عمل در این بازار آگهی داشتند. هم‌اکنون اما، این بازار بیشتر از سوی افرادی مورد توجه قرار گرفته است که عمدتا سابقه و تجربه انجام فعالیت‌های مربوط به تعمیر و بازسازی واحد مسکونی ندارند. از این رو می‌توان این بازار را به عنوانی بازاری ناشناخته برای غالب متقاضیان آن معرفی کرد.

برآوردها از صفر تا 100 بازسازی
این بازار اگر چه برای برخی تازه‌واردها یک بازار ناشناخته با انبوهی از سوالات گوناگون است، اما تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» صفر تا 100 این فرآیند را شناسایی کرده است. مهم‌ترین سوالی که برای ارائه راهنمایی بهتر به متقاضیان تعمیر و بازسازی مسکن که به تازگی به این بازار ورود کرده‌اند می‌تواند کمک کننده باشد آن است که آیا فرمولی برای تخمین هزینه‌های بازسازی وجود دارد؟

در واقع مهم‌ترین ابهامی که متقاضیان بازسازی واحدهای مسکونی هم‌اکنون با آن مواجهند و به بیان دیگر مهم‌ترین سوال ذهنی این متقاضیان این است که هزینه‌های بازسازی برای آنها چقدر تمام می‌شود و آیا این اقدام به لحاظ مالی و اقتصادی به صرفه است یا خیر؟

«دنیای‌اقتصاد» فرمول محاسبه هزینه بازسازی مسکن در تابستان 1400 را استخراج کرده است.

بررسی‌ها و برآوردهای «دنیای اقتصاد» در این باره نشان می‌دهد هم‌اکنون هزینه بازسازی متعارف با سطح کیفی معمول واستاندارد(نه کم کیفیت و نه لوکس)، در ازای هر مترمربع یک میلیون و 500 هزار تومان تا حدود 2 میلیون تومان تمام می‌شود.

بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد یک بازسازی متعارف با هزینه معمول و متوسط‌(کیفیت و هزینه متوسط) برای یک واحد مسکونی معمولی و متوسط متراژ (80 تا 85 مترمربعی) به طور کلی حدود 120 تا حدود 150 میلیون تومان به طور متوسط تمام می‌شود.

این شکل از بازسازی که در واقع یک بازسازی متعارف و متوسط محسوب می‌شود یک فرآیند 9 مرحله‌ای است.

تحقیقات و برآوردهای «دنیای‌اقتصاد» در خصوص جزئیات هزینه این شکل از بازسازی (بازسازی متعارف و موثر 9 مرحله‌ای برای یک واحد مسکونی 80 تا 85 مترمربعی) نشان می‌دهد با توجه به عرف مساحت هر کدام از اجزا و بخش‌های این گروه از واحدهای مسکونی هزینه تامین و نصب کابینت در آشپزخانه رقمی حول و حوش 20 میلیون تومان تمام می‌شود.

هزینه نقاشی در این مورد بین 8 تا 12 میلیون تومان، کف‌پوش (لمینیت) حول و حوش 10 تا 15 میلیون تومان، سرویس‌های بهداشتی بین 12‌تا‌16 میلیون تومان و شیرآلات بین 4‌تا‌5 میلیون تومان، تمام می‌شود. همچنین هزینه خرید درب ضد سرقت در یک بازسازی متوسط رو به بالا با لحاظ ایرانی یا خارجی بودن درب‌ها به طور متوسط رقمی حول و حوش بین 3 تا 10 میلیون تومان خواهد بود.

تعویض کمد دیواری‌ها نیز با توجه به هزینه مربوط به این آیتم ساختمانی در فرآیند بازسازی به طور متوسط حول‌وحوش 9 تا 12 میلیون تومان تمام خواهد شد. تخریب پنجره‌های قدیمی و نصب پنجره‌های جدید دو جداره برای دو پنجره و یک تراس در این واحد نیز حول‌وحوش 15 تا نزدیکی 20 میلیون تومان به طور متوسط هزینه در بردارد.

متوسط هزینه بازسازی در آیتم لوله‌کشی و تاسیسات برای این واحد نیز مطابق با تحقیقات به عمل آمده رقمی حول و حوش 8 تا 12 میلیون تومان است.

افزایش تقاضا برای وام بازسازی
رصد بازار و تحقیقات میدانی انجام شده از سوی «دنیای اقتصاد» در حالی از افزایش تقاضا برای تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی از سوی متقاضیان جدید این بازار یعنی متقاضیان تبدیلی خبر می‌دهد که شاهد بانکی از رونق بازار بازسازی مسکن نیز رصد می‌شود.

براساس آمارهای مربوط به پرداخت وام تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی، تعداد وام‌های پرداختی برای تعمیرات واحدهای مسکونی در سال گذشته در مقایسه با سال 98 معادل 50 درصد افزایش یافته است.

سال گذشته بیش از 120 هزار فقره وام تعمیرات مسکن پرداخت شد که این میزان 50 درصد بیش از تعداد وام‌هایی است که در سال 98 برای انجام تعمیرات واحدهای مسکونی به متقاضیان پرداخت شده است.

اگرچه در طول یک دهه گذشته عمده افرادی که اقدام به دریافت وام برای خرید مسکن می‌کردند در همان زمان دریافت وام خرید برای تکمیل قدرت خرید خود وام تعمیرات نیز دریافت می‌کردند اما آمارهای موجود نشان می‌دهد افزایش تعداد وام پرداختی در سال گذشته به متقاضیان تعمیرات مسکن ناشی از وام‌هایی بوده است که غالبا برای تعمیر واحدهای مسکونی تقاضا شده و صرف خرید و تکمیل توان مالی متقاضیان در بازار معاملات مسکن نشده است.

براساس آمارها تعداد وام‌های پرداختی برای تعمیرات مسکن در حالی در سال گذشته نسبت به سال 98 معادل 50 درصد افزایش یافته است که تعداد وام خرید مسکن دریافتی از سوی متقاضیان مسکن به همین میزان کاهشی بوده است. یعنی در شرایطی تقاضا برای دریافت وام تعمیرات مسکن 50 درصد رشد کرده که تقاضا برای دریافت وام خرید مسکن در همین بازه افت 50 درصدی داشته است.

بنابراین افزایش تقاضا برای دریافت وام تعمیرات را نمی‌توان به دلیل افزایش تقاضا برای دریافت وام خرید مسکن عنوان کرد. بلکه آمارها نشان می‌دهد اتفاقا و بر خلاف بازار معاملات خرید و فروش مسکن، بازار تعمیر و بازسازی از رونق برخوردار بوده است و این وام‌های دریافتی صرف تعمیر و بازسازی واحدهای قدیمی‌ساز شده است.

عمده این واحدها نیز متعلق به افرادی بوده است که به دلیل ناتوانی از تامین هزینه تبدیل واحد خود به واحد بهتر و نوسازتر به بازار بازسازی روی آورده‌اند تا با صرف هزینه‌ای به مراتب کمتر محیط زندگی خود را نوسازی کنند.

در واقع رشد 5/ 1 برابری تعداد وام تعمیرات در شرایط ریزش تقاضا برای دریافت وام خرید مسکن در سال 99 به معنای آن است که وام تعمیرات به طور مستقیم وارد بازار بازسازی مسکن شده است. آمارها همچنین نشان می‌دهد تعداد وام‌هایی که در سال 98 در کشور برای بازسازی و تعمیرات مسکن پرداخت شده است نسبت به سال 95 دوبرابر شده است.

وام 40 میلیون تومانی بازسازی مسکن هم اکنون حدود 30 درصد از هزینه یک بازسازی معقول و در سطح متوسط برای یک واحد مسکونی حدود 80 مترمربعی را پوشش می‌دهد در حالی که پوشش وام خرید مسکن برای خرید آپارتمان در شرایط فعلی کمتر از 5 درصد هزینه خرید چنین واحدی است.

این موضوع ترافیک و هجوم متقاضیان در مسیر تعمیر و بازسازی واحدهای مسکونی را افزایش داده است و بر شاخص هزینه بازسازی در آمارهای رسمی(آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران) نیز اعمال اثر کرده است.

شاخص هزینه بازسازی مسکن در سال 98 نسبت به سال 97 با رشد 28 درصدی همراه شد.

این شاخص در بهار 99 در مقایسه با بهار 98 معادل 25 درصد، در تابستان 99 نسبت به تابستان 98 برابر با 32 درصد، در پاییز 99 نسبت به پاییز 98 معادل 41 درصد و در زمستان 99 نسبت به زمستان 98 برابر با 45 درصد افزایش یافت. در بهار 1400 نیز این شاخص در مقایسه با بهار 99 رشد 52 درصدی را تجربه کرد.

به گزارش ایتوت نیوز

  • کرایه خانه نیمه اول سال

    کرایه خانه نیمه اول سال

    در شرایطی که معمولا بازار اجاره در نیمه دوم سال افت می‌کند، بررسی‌ها از رشد محسوس اجاره بها نسبت به نیمه اول امسال حکایت دارد؛ این در حالی است که دی ماه امسال تورم سالیانه اجاره ۳۰ درصد بالاتر از تورم خرید و فروش مسکن بود.بازار اجاره مسکن در سال جاری مسیری متفاوت از بازار خرید و فروش در پیش گرفت؛ به طوری که نرخ رشد آن در شهر تهران ۳۰ درصد بالاتر از نرخ افزایش سالیانه قیمت مسکن بوده است.

  •  هزینه ساخت خانه ویلای در مسکن رئیسی

    هزینه ساخت خانه ویلای در مسکن رئیسی

    وعده وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی یک طبقه در نهضت ملی مسکن مزایای بسیاری از جمله کاهش هزینه ساخت را به همراه دارد.به گزارش صبحانه، وزیر راه و شهرسازی چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی از برنامه دولت برای ساخت واحدهای مسکونی یک طبقه ویلایی در قالب برنامه نهضت ملی مسکن سخن به میان آورد.رستم قاسمی ضمن تاکید بر ساخت واحدهای مسکونی ویلایی در نهضت ملی مسکن

  • کاهش قیمت خانه های کلنگی

    کاهش قیمت خانه های کلنگی

    عرضه‌‌کنندگان واحدهای مسکونی کلنگی به بازار مسکن شهر تهران طی روزهای اخیر اقدام به اعمال انعطاف در قیمت‌‌های پیشنهادی خود برای فروش این واحدها به متقاضیان کرده‌‌اند. خانه های کلنگی .بررسی‌‌های میدانی از آخرین و‌ضعیت بازار معاملات خرید‌ و فروش خانه های کلنگی (واحدهای مسکونی با عمربنای بیش از ۲۰ سال) نشان می‌دهد، در روزهای اخیر نوعی انعطاف قیمتی در بازار این واحدها از سوی مالکان اعمال شده است.

  • ۴۷ هکتار اراضی بنیاد برای ساخت مسکن کرمانشاه واگذار شد

    ۴۷ هکتار اراضی بنیاد برای ساخت مسکن...

    رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه ۹٠٠ هکتار از زمین‌های بنیاد مستضعفان در سراسر کشور به صورت رایگان برای ساخت مسکن به دولت واگذار شده است، گفت: ۳۰۰ بلوک ۲٠ واحدی در منطقه دولت آباد کرمانشاه در ۴۷ هکتار از زمین‌های بنیاد مستضعفان ساخته می‌شود.

  • سبد هزینه خانوار‌های شهری  ۴۸ درصد مربوط به مسکن

    سبد هزینه خانوار‌های شهری ۴۸ درصد...

    وزیر راه و شهرسازی گفت: ۴۸ درصد از سبد هزینه خانوار‌های شهری مربوط به مسکن است و در شهر‌های بزرگ این رقم به ۶۰ درصد سبد خانوار می‌رسد. قاسمی امروز یکشنبه در مراسم گلنگ زنی ساخت واحد‌های مسکونی نهضت ملی مسکن در کرمانشاه از وجود ۹ میلیون جوان ازدواج نکرده در کشور خبر داد : مشکل بخش قابل توجهی از این جوانان برای ازدواج، موانع اقتصادی بویژه نداشتن مسکن است که ما در این راستا ثبت‌نام مجرد‌ها در طرح نهضت ملی مسکن را پیش‌بینی کردیم.

  • دومین مراسم کلنگ‌زنی  احداث مسکن رهبر کره شمالی حضور داشت

    دومین مراسم کلنگ‌زنی احداث مسکن رهبر...

    رهبر این کشور در دومین مراسم کلنگ‌زنی برای ساخت 10 هزار دستگاه واحد مسکونی در پیونگ‌یانگ شرکت کرد و این پروژه را "آرزوی دیرینه" این کشور خواند.کره شمالی روز شنبه در دومین بخش از پروژه احداث مسکن، مراسم کلنگ‌زنی را در منطقه "هواسونگ" برگزار و کیم جونگ اون، رهبر این کشور در آن سخنرانی کرد.کیم جونگ اون گفت:‌ ساخت 10 هزار واحد مسکونی در منطقه هواسونگ که یکی از وظایف اصلی بخش ساخت و ساز در سال جاری میلادی محسوب می‌شود.

  • مسائل مستاجری

    مسائل مستاجری

    داشتن سرپناه از نیازهای اساسی هر فرد است که تامین آن گاه می‌تواند به یکی از دردسرهای اصلی خانوارها تبدیل شود، به ویژه آنکه در چند سال اخیر و با توجه به تحولات بازار و تورم افسارگسیخته، قیمت مسکن نیز از این بازار تأثیر گرفته و شاهد افزایش غیرمتعارف اجاره بهای مسکن بوده‌ایم.علاوه بر افزایش افسارگسیخته قیمت مسکن در سالهای اخیر، اجاره‌بهای آن نیز رشد غیرقابل‌ تصوری داشته است و مستاجران نا امید و ناتوان از تامین سرپناه به دلیل کاهش قدرت خرید، زیربار گرانی اجاره خانه کمر خم کرده اند.

  • مُسکنی برای مَسکن

    مُسکنی برای مَسکن

    آذربایجان غربی یکی از مهم ترین دل مشغولی های کنونی بسیاری از خانواده های کشورمان موضوع مسکن است، به طوری که اغلب با موضوع قیمت های نجومی برای خرید یا اجاره بهای سرسام آور روبه رو هستند.در این بین قشر کم درآمد بیشترین آسیب را از تورم موجود در مسکن می بینند.

  •  وام اجاره نمی‌دهیم بودجه نداریم

    وام اجاره نمی‌دهیم بودجه نداریم

    با وجود آنکه هنوز مهلت پرداخت وام ودیعه مسکن به پایان نرسیده، بانکها به بهانه نداشتن بودجه از پرداخت این نوع تسهیلات خودداری می‌کنند. برخی متقاضیان می‌گویند که بانک مرکزی در این بین حامی بانکها شده و در پاسخ به اینکه وام اجاره مصوبه دولت است و وزارت راه و شهرسازی گفته باید پرداخت شود جواب می‌دهد «وزارت راه و شهرسازی برای خودش گفته است!»

  • خبر ویژه و مهم برای کارگران صاحبخانه شوید

    خبر ویژه و مهم برای کارگران صاحبخانه...

    معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به برنامه ساخت مسکن کارگری، می گوید: براساس توافق این وزارتخانه و وزارت راه و شهرسازی ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران هدف‌گذاری شده است. با توافق میان وزارت کار و وزارت راه و شهرسازی، ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران هدف‌گذاری شده است که انتظار می رود با تصویب و ابلاغ هرچه سریع تر آیین نامه تعاونی های مسکن کارگری در دولت، آرزوی دیرینه خانه دار شدن کارگران کشور محقق شود.

  • مذاکرات برجامی اثر آن بر روی بازار مسکن

    مذاکرات برجامی اثر آن بر روی بازار مسکن...

    متوسط قیمت‌های پیشنهادی در منطقه ۲ نیز ۴.۳ درصد کاهش یافته و از متری ۶۲.۶ میلیون تومان به ۵۹.۹ میلیون تومان رسیده است. مذاکرات برجامی این اثر را روی بازار مسکن گذاشت/ قیمت‌ها کاهش یافت

  • قیمت دلار در خانه جدید

    قیمت دلار در خانه جدید

    عده‌ای از تحلیلگران و کارشناسان بازار آزاد ارز تهران در رابطه با بازگشت قیمت دلار از سطح ۲۶ هزار و ۴۰۰ تومان به نرخ میانگین هفته یعنی ۲۶ هزار و ۶۰۰ تومان، احتمال برخورد دلار به هسته سخت دوم خود را مطرح کردند. دلار در خانه جدید در ابتدای زمستان نرخ دلار در کانال ۳۰ هزار تومانی معامله می‌شد، اما در نیمه دوم زمستان، این نرخ تا کانال ۲۶ هزار تومان افت کرده است. به نظر می‌رسد افزایش درآمد‌های نفتی ایران در ماه‌های اخیر و اخبار مثبت سیاسی در این عقب‌نشینی قیمت نقش اساسی را ایفا خواهد کرد.

  • رشد شکاف عرضه و تقاضا با افزایش عوارض شه

    رشد شکاف عرضه و تقاضا با افزایش عوارض...

    کارشناس حوزه مسکن طرح کرد: بازار مسکن گرگان ملتهب تر می شود گرگان- زهتابیان، کارشناس حوزه مسکن با اشاره به افزایش عوارض شهری در گرگان، گفت: این امر سبب التهاب بازار مسکن شده و شکاف بین عرضه و تقاضا را عمیق تر می کند.

  • وام مسکن آمپر چسباند !

    وام مسکن آمپر چسباند !

    تخفیف ۵۰ درصدی دریافت تسهیلات اوراق مسکن در حالی تمدید شده است که قیمت این اوراق از ۱۴۰ هزار تومان نیز گذر کرده است و اکنون زوج‌های تهرانی برای دریافت این وام باید بیش از ۶۹ میلیون تومان هزینه کنند، درحالی که این میزان هفته قبل حدود ۵۶ میلیون تومان بود.

  •  مشکل مسکن فراتر از توان شهرداری

    مشکل مسکن فراتر از توان شهرداری

    رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: بخشی از روند کنترل مشکل مسکن باید بر اساس سیاست عمومی کشور برای آسان کردن مسیر ساخت و ساز مسکن ارزان قیمت پیش برود.

  • قیمت‌گذاری مسکن یک بحران اجتماعی است

    قیمت‌گذاری مسکن یک بحران اجتماعی است

    اگر قرار باشد باز هم طرح جدید دولت برای ساخت مسکن دچار همان شرایط سابق شود و به دست عده‌ای دلال قیمت‌ها رقم بخورد، هرگز مشکل مسکن حل نمی‌شود. نماینده ورامین در مجلس اظهار کرد: موضوع مسکن یکی از مسائل مهم و اثرگذار اقتصاد است. در حال حاضر، بخش مهمی از درآمد مردم صرف اجاره یا خرید خانه می‌شود که البته با شرایط کنونی اگر کسی در گذشته خانه‌دار نشده، اکنون بعید است بتواند خانه بخرد!

  • تحویل ۴۷ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی قزوین

    تحویل ۴۷ واحد مسکونی به مددجویان...

    ۴۷ واحد مسکونی همزمان با دهه فجر افتتاح و کلید آن‌ها به مددجویان بهزیستی استان قزوین تحویل داده شد.مرکز قزوین، علی دهباشی پور مدیرکل بهزیستی استان گفت: امروز به مناسبت ایام الله دههتحویل ۴۷ واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی قزوین فجر در جلسه‌ای ویدئو کنفرانسی با حضور علی محمد قادری معاون وزیر و رئیس بهزیستی کشور، ۴۷ واحد مسکونی مددجویی در استان قزوین با بیش از هفت میلیارد تومان اعتبار افتتاح شد.

  • افتتاح پروژه از ۳ طرح عمرانی در تربت حیدریه

    افتتاح پروژه از ۳ طرح عمرانی در تربت...

    در ششمین روز دهه فجر انقلاب اسلامی از ۳ طرح عمرانی در روستاهای بخش مرکزی تربت حیدریه بهره برداری شد. عبدالله زاده مدیر کمیته امداد تربت حیدریه اظهار کرد: در ششمین روز دهه فجر انقلاب اسلامی از ۳ طرح عمرانی در روستاهای بخش مرکزی تربت حیدریه بهره برداری شد.

  • ساخت چهار میلیون واحد مسکونی از برنامه عقب ماند

    ساخت چهار میلیون واحد مسکونی از برنامه...

    رییس کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: در حال حاضر متاسفانه از برنامه زمان بندی ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال عقب هستیم.محمدرضا رضایی کوچی درباره اخرین وضعیت و پیشرفت پروژه نهضت ملی مسکن، اظهار داشت: تنها یک وزارتخانه راه‌وشهرسازی نمی‌تواند ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال یا همان طرح نهضت ملی مسکن را جلو ببرد باید کل حاکمیت و دولت پای کار بیایند اما متاسفانه در حال حاضر هماهنگی‌های مناسبی بین دستگاه‌ها برای اجرای این طرح وجود ندارد.

  • خانه های که از سیلو های قدیمی غلات به دوطبقه تبدیل شدند

    خانه های که از سیلو های قدیمی غلات به...

    خلاقیت برای تبدیل سازه‌های قدیمی به خانه‌های ساده و کم هزینه ادامه دارد و این بار یک سیلوی قدیمی غلات به خانه‌ای کوچک و دوطبقه مبدل شده است. پیش از این اخباری در مورد تبدیل زباله دانی های بزرگ یا کارگاه‌ها و کارخانه‌های قدیمی به خانه و مجتمع مسکونی منتشر شده بود . این بار استلا ون بی رز فارغ التحصیل آکادمی طراحی آیندهوون مستقر در هلند از یک سیلو غلات قدیمی، خانه‌ای منحصر به فرد ساخته شده است.

  • دارندگان ملک با امضای قطعنامه ۵۹۸ سکته نکردند!

    دارندگان ملک با امضای قطعنامه ۵۹۸ سکته...

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک .وضعیت قیمت مسکن بعد از احیای برجام.خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک با تاکید بر اینکه وعده های رئیسی برای ساخت ۴ میلیون مسکن دور از دسترس نیست، گفت: قیمت مسکن بعد از احیای برجام ابتدا به ثبات و سپس کاهش می یابد.گروه راه و مسکن: اولین تاثیر بازگرداندن معافیت تحریمی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را امروز در بازار ارز دیدیم و آنطور که از این بازار گزارش شد روند نزولی به خود گرفت و آنطور که فعالان بازار ارز وعده می دادند اگر برجام احیا شود قیمت ها روند نزولی خود را ادامه