بازار املاک / بانک ها پای خود را از ساختمان سازی بیرون بکشند

بانک ها پای خود را از ساختمان سازی بیرون بکشند

بانک ها پای خود را از ساختمان سازی بیرون بکشند

رئیس اتحادیه املاک استان تهران گفت: باید بانک‌ها از بحث ساختمان سازی خارج شوند و بخش خصوصی پرقدرت تر و بیش از گذشته وارد این حوزه شود.

مصطفی قلی خسروی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه ما باید سازندگی را شروع کنیم و امید به زندگی را به مردم بازگردانیم، گفت: اتحادیه املاک استان تهران در چند سال گذشته به شدت به تخلفات در این بخش رسیدگی کرده و از سوی دیگر برای رفاه مردم و مستاجران سعی کرده اقداماتی را در دستور کار خود قرار دهد.

او با بیان اینکه قیمت مسکن ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به ماه گذشته کاهش پیدا کرده است، گفت: خوشبختانه آمارها هم نشان دهنده کاهش بیشتر قیمت مسکن است.

خسروی با بیان اینکه در سال ۹۹ بانک مرکزی در یک آمار به یک باره اعلام کرد که قیمت مسکن ۴۸ درصد افزایش یافته است، افزود: در همان دوره ما طبق آمارهای کف بازار اعلام کردیم که تنها ۸ تا ۱۲ درصد قیمت مسکن افزایش یافته است که همین آمار غلط توسط بانک مرکزی باعث شد که به یک باره رشد قیمت مسکن به بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد برسد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد: در حال حاضر متوسط قیمت مسکن ۲۶ تا ۲۷ میلیون تومان است، این در حالی است که بانک مرکزی قیمت مسکن را بیش از ۳۰ میلیون تومان اعلام کرده است.

خسروی با بیان اینکه سامانه املاک و مستغلات اطلاعات کد رهگیری در اختیار اتاق ایران و اصناف اتاق ایران قرار می‌دهد، گفت: بانک مرکزی هم این اطلاعات را از آنها دریافت می‌کند و مابقی اطلاعات در این سامانه قرار می‌گیرند.

او با بیان اینکه سالانه باید یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود و در ۵ سال گذشته ما ۵ میلیون واحد مسکونی کمبود داریم، افزود: در صورتی که وزارت راه و شهرسازی به دو وزارتخانه مسکن و حمل و نقل تفکیک شود، به نفع مردم و بازار مسکن خواهد بود. وزارت مسکن هم پیش از آن که ادغام شود در حوزه مسکن فعالیت بسیار مناسبی داشته است و تفکیک این دو وزارتخانه به نفع هر دو بخش خواهد بود.

خسروی گفت: طبق قانون اصناف ۲۰ درصد از درآمد اتحادیه‌ها در اختیار اتاق اصناف ایران بوده و در یک سال گذشته اتحادیه املاک استان تهران ۲ میلیارد تومان در اختیار اتاق اصناف ایران قرار داده است در صورتی که با این درآمد می‌توانستیم تعداد زیادی واحد مسکونی در کشور بسازیم.

خسروی با اشاره به اینکه مجلسی‌ها و دولتی‌ها در طول سال‌های گذشته به قانون نظام صنفی مسکن بسیار بی توجهی کردند و نسبت به این قانون بسیار ضعیف عمل کردند، گفت: در صورتی که اتحادیه به بسیاری از تخلفات در حوزه مشاوره املاک رسیدگی کرده است و اگر کوچکترین تخلفی در این بخش صورت گرفته به هیچ عنوان کوتاهی نکرده‌ایم و نسبت به گرفتن تعهد در این بخش بسیار متعهد بوده‌ایم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور با بیان اینکه ما در نظارت و بازرسی‌های اتحادیه املاک و حوزه مشاوران املاک بسیار پر قدرت بوده‌ایم و با جدیت این موضوع را دنبال کرده‌ایم، افزود: اما متاسفانه دولتی‌ها و مجلسی‌ها نسبت به این بخش کم‌لطفی کرده‌اند و امیدواریم در این دولت اقدامات لازم برای تحت نظارت قرار گرفتن اتحادیه املاک زیر نظر وزارت راه و شهرسازی صورت گیرد.

او با بیان اینکه پیشنهادات غلطی به ریاست جمهوری در رابطه با بازار مسکن پیش از این ارائه شده بود، گفت: در هیچ جای دنیا کمیسیون مشاوران املاک کاهش پیدا نمی‌کند، به آن بهانه که قیمت مسکن کاهش پیدا کند چرا که با کاهش یافتن نرخ کمیسیون‌های املاک قیمت مسکن کاهش پیدا نمی‌کنند بلکه فساد هم در این بخش بیشتر می‌شود.

خسروی تصریح کرد: در سال گذشته با پیگیری‌های صورت گرفته نرخ کمیسیون املاک به ۲۵ صدم درصد کاهش پیدا کرد و بابت این موضوع بسیاری از اعضای مشاوران املاک ناراضی هستند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در ادامه به تعیین سقف قیمت اجاره مسکن هم اشاره کرد و گفت: تعیین سقف اجاره مسکن در استان تهران ۲۵ صدم درصد بسیار تصمیم نادرستی بود؛ چرا که در همان دوره برخی از مستاجران محدوده جنوب شهر از جمله جوادیه، نازی آباد، افسریه و راه آهن اعلام کردند که پیش از تعیین سقف اجاره با مالک خود و قیمت ۱۸ درصد یا ۱۵ درصد توافق کردیم که با تعیین سقف اجاره در حال حاضر مالک از ما اجاره بیشتری درخواست می‌کند.

خسروی توضیح داد: کشور ایران با این اقدامات نمی‌تواند مانع افزایش قیمت و یا کاهش اجاره‌بها شود بلکه باید بتوانیم با ساخت و ساز و برنامه‌ریزی‌های بیشتر بازار مسکن و همچنین بازار اجاره را به سمت رونق هدایت کنیم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تصریح کرد: پیش از این وزارت دفاع در حوزه ساخت و ساز ورود کرده بود و اعلام کرد که ۱۲ طبقه را در شش ماه تحویل می دهد؛ بنابراین اگر ورود چنین بخش‌هایی را به حوزه ساخت و ساز جدی بگیریم، بسیاری از کمبودها در بخش مسکن جبران خواهد شد.

او با بیان اینکه ما نباید به دنبال مقصر در حوزه افزایش قیمت مسکن باشیم، گفت: به هیچ عنوان مشاوران املاک در بحث افزایش قیمت و یا گرانی‌های مسکن مقصر نبوده‌اند؛ چرا که هیچ وقت قیمت مصالح ساختمانی و یا مواردی که در افزایش قیمت‌ها تأثیر گذار است در اختیار ما نبوده است.

خسروی با بیان اینکه حضور بخش خصوصی می‌تواند راهگشا در تعدیل قیمت مسکن باشد، گفت : باید بانک‌ها از بحث ساختمان سازی خارج شوند و بخش خصوصی پرقدرت تر و بیش از گذشته وارد این حوزه شود.

او با بیان اینکه اتحادیه املاک به هیچ عنوان از تخلف و یا شکایات در حوزه مسکن و صنفی خود کوتاه نمی‌آید، گفت: بالاترین تعطیلی‌ها به دلیل تخلف را اتحادیه املاک داشته که این آمار نشان می‌دهد ما همواره سعی می‌کنیم که این حوزه را از تخلف پاکسازی کنیم.

خسروی گفت: از زمانی که سقف ۲۵ درصد را برای بحث اجاره در نظر گرفته‌اند، قیمت اجاره ۵۰ درصد رشد کرده است.

این مقام مسئول یادآور شد: ما تاکنون چندین بار از دادستانی درخواست کرده‌ایم که قیمت ملک را از اپلیکیشن‌ها پاک کنند، چرا که همین موضوعات خود در تعیین قیمت دخیل است و در قیمت مسکن اثرگذار خواهد بود.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

  • ارزان‌ترین خانه‌های تهران

    ارزان‌ترین خانه‌های تهران

    این خانه متری ۱۴۴ میلیون تومان قیمت دارد ارزان‌ترین خانه‌های تهران در کجا قرار دارد؟ براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

  •  مسکن محرومین در خمین

    مسکن محرومین در خمین

    در مراسمی یک باب منزل مسکونی به ارزش یک میلیارد ریال در روستای رازان از توابع بخش مرکزی خمین افتتاح شد. افتتاح مسکن محرومین در خمینبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ به مناسبت هفته بسیج سازندگی

  • نهضت ملی مسکن مهری

    نهضت ملی مسکن مهری

    مصالح ساختمانی هر هفته گران می‌شود. پرداخت بدهی میلیاردی کارخانه با چک کارگر؟ نایب رییس انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: در حال حاضر قیمت مصالح ساختمانی هر هفته افزایش پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش و رشد ساخت‌و ساز مسکن ثبات قیمت مصالح ساختمانی است و این افزایش قیمت مصالح ساختمانی باعث کاهش انگیزه ساخت و ساز شده‌ است.در این شرایط که انبوه‌سازان دیگر زیر بار ریسک‌های قابل پیش‌بینی نمی‌روند، عدم کنترل قیمت‌ها در بازار مصالح ساختمانی باعث کاهش تولید شده چراکه مصالح ساختمانی تاثیر

  •  تصمیم مهم سران قوا برای قیمت‌ها

    تصمیم مهم سران قوا برای قیمت‌ها

    عرضه کالاهای ضروری به قیمت شهریور ۱۴۰۰ در نشست عصر امروز سران قوا که با حضور آیت الله رئیسی رئیس جمهور، دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام اژه‌ای رئیس قوه قضاییه درمجلس شورای اسلامی برگزار شد. روسای قوای مقننه و قضائیه ضمن تشکر از دولت برای اجرای طرح عادلانه کردن یارانه ها، بر همراهی و همکاری همه دستگاه ها با دولت برای اجرای این طرح تاکید کردند.

  • مالیات ساخت و ساز

    مالیات ساخت و ساز

    از دیگر معافیت‌هایی که دولت برای ساخت و ساز در نظر گرفته، معافیت مالیاتی خالی بودن خانه است. اما برخی از افراد از این مسئله سوءاستفاده کرده و خانه‌های خریداری شده را استفاده نمی‌کنند تا سود و قیمت بیشتری عایدشان شود. به همین منظور دولت نیز تنها برای اولین سال خالی بودن خانه مالیاتی دریافت نمی‌کنند.

  • خانه‌های تاریخی و مرمت

    خانه‌های تاریخی و مرمت

    خانه‌های تاریخی کرمان در پیچ و خم هفت خوان مرمت طرح مرمت و بازسازی هفت خانه تاریخی کرمان به دلیل افزایش قیمت مصالح نتوانسته هفت خوان مرمت را طی کند و متوقف شده است. شهر کرمان با قدمت تاریخی و بنا‌ها و عمارت‌های فراوانی که دارد گنجینه‌ای از آثار میراث فرهنگی را به خود اختصاص داده . که در این میان خانه‌های تاریخی این شهر هر کدام شناسنامه و هویت تاریخی و فرهنگی مردمان دیار کریمان محسوب می‌شوند.

  • افزایشی قیمت اوراق مسکن

    افزایشی قیمت اوراق مسکن

    روند افزایشی اوراق مسکن همچنان ادامه دارد؛ به طوریکه متاهل‌ها برای خرید این اوراق باید بیش از ۱۱۹ میلیون تومان پرداخت کنند، درحالی که این رقم در هفته قبل حدود ۹۸ میلیون تومان بود.بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۲۵ هزار و ۷۰۰، ۱۲۳ هزار و ۸۰۰ و ۱۲۴ هزار و ۲۰۰تومان قیمت دارند. هر برگ اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن در تیر، مرداد و شهریورماه سال گذشته با قیمت ۱۲۳ هزار و ۹۰۰، ۱۲۴ هزار و ۴۰۰ و ۱۲۳ هزار و ۹۰۰توم

  • پردیس در حصار مشکلات زیرساختی

    پردیس در حصار مشکلات زیرساختی

    مسئولان پاسخگوی کمبودها باشند گروه استان‌ها- با وجود این که مسئولان کشور از بسته شدن پرونده مسکن مهر خبر می‌دهند اما در پردیس هنوز چندین واحد مسکونی این طرح به دلایل مختلف تحویل متقاضیان نشده و مشکلات ساکنان فاز ۵ در حوزه‌های زیرساختی و سرانه‌ها همچنان به قوت خود باقی است.فاز 5 مسکن مهر پردیس علی‌رغم تحویل واحدهای مسکونی همچنان ناتمام رها شده و فاقد زیرساخت‌های رفاهی، اجتماعی و امکانات اولیه شهرنشینی است که مردم‌ را با مشکلات عدیده مواجه و نارضایتی به وجود آورده است.

  • گرانی اجاره مسکن در کرمان

    گرانی اجاره مسکن در کرمان

    دردسرهای گرانی و مستاجران به حاشیه شهرها پناه بردند کرمان- کم کم به فصل جابه جایی نزدیک می شویم و نگرانی مستاجران از رشد نرخ اجاره بها افزایش پیدا می کند از سویی عده زیادی از مالکان و دلالان هم دندان طمع را برای بالا بردن اجاره بها تیز کرده اند.عدم نظارت بر بازار خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در کرمان سبب شده تا سلیقه ای عمل کردن در این بخش زیاد از حد باشد و مالکان و دلالان قیمت ها را به گونه ای وضع می کنند .که با معیشت شان جور در بیاید و هر قیمتی که دلشان خواست را به مستاجران ارائه کنند.

  • بازار مصالح ساختمانی

    بازار مصالح ساختمانی

    پیش بینی بازار مصالح ساختمانی در جهان در یک سال اخیر قیمت مصالح ساختمانی در دنیا متاثر از تحولات جهانی، روند غافلگیرکننده‌ای داشته است. مرکز مطالعاتی و مشاوره ساختمان و مسکن جهانی در گزارشی با بررسی روند مزبور به پیش بینی در خصوص روند بازار مصالح ساختمانی پرداخته است.

  • ساخت اولین شهرک خصوصی

    ساخت اولین شهرک خصوصی

    پروانه ساخت اولین شهرک خصوصی کشور در استان بوشهر با هدف احداث ۳۱۲۴ واحد مسکونی برای اسکان ۱۲ هزار نفر صادر شد.اعلام مالک آن ظرف شش سال اولین شهرک خصوصی کشور ساخته خواهد شد. هم‌چنین ساخت بیش از ۴۰ شهرک در ۱۴ استان کشور در دستور کار شرکت عمران شهرهای جدید برای رونق بازار مسکن، قرار دارد.

  • مسکن با واقعیت همخوان شود

    مسکن با واقعیت همخوان شود

    هدف گذاری برای ساخت مسکن با کیفیت قیمت گذاری با واقعیت همخوانی داشته باشد گرگان- مرتضوی، رئیس انجمن انبوه‌سازان گلستان گفت: قیمت گذاری مسکن در طرح جهش تولید باید با ذکر همه جزئیات و دقیق باشد و همچنین باید ساخت مسکن باکیفیت و با دوام را مد نظر قرار دهیم.

  •  نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی

    نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی

    ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی در جلسه شورای مسکن گناباد گفت: از۴۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی مجموع چهار میلیون واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در سطح کشور ۴۰۰ هزار واحد معادل ۱۰ درصد آنها در این استان در حال ساخت است.

  • افزایش قیمت مسکن کمبود زمین

    افزایش قیمت مسکن کمبود زمین

    افزایش قیمت مسکن در خرم آباد ناشی از کمبود زمین است فرماندار خرم آباد گفت: کمبود زمین و بالابودن تقاضا برای مسکن منجر به افزایش قیمت در این حوزه شده است. علی محمد دریکوند درجلسه بررسی وضعیت مسکن، چالش ها و برنامه های پیش رو در سال ۱۴۰۱ با اشاره به اینکه شهر خرم آباد سالانه با تقاضای زیادی در حوزه مسکن مواجه است

  • مستأجر و موجر در فشار تورم

    مستأجر و موجر در فشار تورم

    تورم در بازار اجاره به آمارهای رسمی هم رسیده است. طبق برآورد مرکز آمار تورم اجاره در کل کشور برابر با دو درصد بوده که در قیاس با فروردین‌ماه سال‌های گذشته بالاترین رکورد به شمار می‌آید.روزنو:«صاحب‌خانه مبلغ اجاره‌بهای سه میلیون تومانی را به شش میلیون تومان افزایش داده

  • واگذاری ملک به خانوار ۳ فرزندی

    واگذاری ملک به خانوار ۳ فرزندی

    آغاز ثبت‌نام واگذاری زمین و مسکن خانوارهای دارای 3 فرزند معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی طی اطلاعیه‌ای از آغاز ثبت‌نام واگذاری زمین یا واحد مسکونی به خانوارهای دارای ۳ فرزند خبر داد. معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد:

  • واگذاری یک واحد مسکونی

    واگذاری یک واحد مسکونی

    واگذاری یک واحد مسکونی به خانواده‌های دارای سه فرزند در استان تهران مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: براساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ، در استان تهران به جای تخصیص زمین، یک واحد مسکونی به مشمولین واگذار می کنیم .خلیل محبت خواه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما درباره قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: براساس قانون، خانواده های که از ابان 1400 دارای فرزند سوم شدند زمین به انها اختصاص می دهند اما در شهرهای جدید اطراف استان تهران به این افراد واحد مسکونی داده می شود .

  • قیمت روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

    قیمت روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۲۵ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران، براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم.در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  •  خبر مهم از نهضت ملی مسکن

    خبر مهم از نهضت ملی مسکن

    روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی توضیحاتی در خصوص قیمت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن ارائه داد. وزارت راه و شهرسازی بر اساس فهرست بهای سه ماهه چهارم سال ۱۳۹۹ هزینه ساخت هر متر مربع از واحدهای نهضت ملی مسکن را ۴.۷ میلیون تومان برآورد و اعلام کرد که در صورت کاهش یا افزایش هزینه‌ها، قیمت در زمان تحویل واحد به متقاضیان کاهش یا افزایش می‌یابد. هزینه تامین زمین، خانوارهای مشمول یارانه این طرح و نحوه تامین مصالح ساختمانی ارایه کرد.

  • نهضت ملی مسکن در بروجن

    نهضت ملی مسکن در بروجن

    اجرای مرحله نخست طرح نهضت ملی مسکن در بروجن مرحله نخست طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان بروجن با ساخت ۵۲۸ واحد مسکونی آغاز شد. اجرای مرحله نخست طرح نهضت ملی مسکن در بروجنبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، سرپرست فرمانداری شهرستان بروجن گفت: مرحله نخست طرح نهضت ملی مسکن با ساخت ۵۲۸ واحد مسکونی در قالب ۳ طرح در محله الهیه بروجن در حال ساخت است.

  • ارزانترین خانه‌های تهران

    ارزانترین خانه‌های تهران

    ارزانترین خانه‌های تهران را در این مناطق بخریدقیمت مسکن در مناطق مختلف تهران را منتشر کرد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.