بازار املاک / یک میلیون سرپناه_۱ میلیون مسکن چقدر برق نیاز دارد؟

یک میلیون سرپناه_۱ میلیون مسکن چقدر برق نیاز دارد؟

یک میلیون سرپناه_۱ میلیون مسکن چقدر برق نیاز دارد؟

در شرایطی که مدل ساخت 1 میلیون واحد مسکونی بر اساس خانه 1 طبقه در دستور کار قرار گیرد، می‌توان نیاز به برق 1150 مگاواتی این واحدها را از طریق برق تجدیدپذیر تامین کرد.


وعده ساخت 1 میلیون مسکن در سال واکنش‌های بسیاری را در فضای رسانه‌ای و کارشناسی کشور به همراه داشته و اظهارات متفاوتی پیرامون این وعده بزرگ مطرح می‌شود.

با توجه به اهمیت جزئیات ساخت 1 میلیون واحد مسکونی در سال، بررسی این مسئله در پرونده "یک میلیون سرپناه" در دستور کار خبرگزاری فارس است. بر این اساس در هفتمین شماره از پرونده مذکور به سراغ پاسخ این سوال می‌رویم که انرژی برق  یک میلیون مسکن در سال چگونه تامین می‌شود؟

*نیاز برقی 1 میلیون مسکن چه قدر است؟

در گام اول پاسخ به سوال نحوه تامین برق یک میلیون واحد مسکونی در سال، باید بدانیم این تعداد واحد مسکونی پس از ساکن شدن خانوارها به چه میزان برق نیاز دارند.

بر اساس برآورد آماری صورت گرفته از میزان مصرف واحدهای مسکونی کشور، مصرف برق یک واحد مسکونی معمولا برای مصارف عادی با کولر آبی برابر حداکثر ۵ کیلووات ساعت است ولی برای خانه‌های با کولر‌های گازی بین ۷ تا ۱۰ کیلووات مصرف برق ثبت می‌شود.

در نظر داشته باشید که این میزان مصرف برای ساعات اوج مصرف و استفاده همزمان است وگرنه در خیلی از ساعات روز ممکن است مصرف شما به کیلووات هم نرسد.

در شرایطی که اتلاف 15 درصدی شبکه توزیع به میزان مصرف برق واحدهای مسکونی اضافه شود، به طور کلی برای ساخت 1 میلیون خانه بالغ بر 1150 مگاوات توان تولید برق نیاز است. به عبارت دیگر 1 میلیون واحد مسکونی در سال معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر مصرف برق دارند.

*برآورد هزینه تامین برق 1 میلیون مسکن

در همین راستا، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق با اشاره به سرمایه‌گذاری لازم به منظور تولید برق مورد نیاز 1 میلیون خانوار در واحدهای مسکونی جدید گفت:« قطعا برای تامین برق واحد‌های مسکونی تامین اعتبار نیاز است که طبق برآورد‌های اولیه تامین برق 1 میلیون مسکن چیزی بالغ بر 15 هزار میلیارد تومان برآورد شده، سرمایه نیاز دارد.»

در نگاه اول اضافه کردن 1150 مگاوات توان اسمی به ظرفیت 80 هزار مگاواتی شبکه برق کشور مسئله قابل توجهی تلقی نمی‌شود اما اگر بدانیم در تابستان سال جاری شبکه برق با کسری نزدیک به 15 هزار مگاواتی مواجه شده و در صورت عدم توجه به این مسئله 1150 مگاوات دیگر نیز به ناترازی تولید و مصرف اضافه می‌شود، مسئله تامین برق واحدهای مسکونی اهمیت پیدا می‌کند.

با اطلاع از هزینه و نیاز به برق 1 میلیون واحد مسکونی به نظر می‌رسد توجه به این مسئله باید در دستور کار وزرای راه و شهرسازی و نفت و انرژی قرار گیرد.



*راهکاری برای تامین برق 1 میلیون مسکن

فارغ از نیاز به توان 1150 مگاواتی برای تامین برق 1 میلیون واحد مسکونی، این مسئله می‌تواند معادل یک فرصت بی‌نظیر و تاریخی در صنعت برق کشور لحاظ شود.

به منظور آگاهی از این فرصت بی‌نظیر، پیش از پرداختن به راهکار باید بدانیم، این مسئله تنها در واحدهای مسکونی یک طبقه قابلیت اجرایی دارد.

یک طبقه شدن واحد مسکونی می‌تواند به سبب ایجاد امنیت بیشتر خانواده و ایجاد فضای کافی زمینه استقرار واحدهای تولیدکننده انرژی نظیر صفحه‌های خورشیدی برای تولید برق و آب گرم را مهیا کرده و در صورت توجه دولت به این حوزه زمینه خود تامین شدن این واحدها از منظر انرژی را فراهم می‌شود.

خبرگزاری فارس پیشتر در گزارشی تحت عنوان "همه مزایای ساخت واحد مسکونی 1 طبقه/ بهترین مدل برای تولید انبوه مسکن چیست؟ " ساخت واحدهای مسکونی یک طبقه را به عنوان بهترین مدل تولید انبوه مسکن معرفی کرده بود.

بر همین اساس، در شرایطی که فضای لازم در واحدهای مسکونی یک طبقه مهیا شود، می‌توان بخش اعظمی از 1150 مگاوات توان مورد نیاز تامین برق 1 میلیون مسکن را از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین کرد.

به گزارش فارس، در حال حاضر ظرفیت نصب شده انرژی تجدید پذیر ایران 903 مگاوات برآورد می‌شود، این یعنی استفاده از انرژی تجدیدپذیر در تامین برق 1 میلیون واحد مسکونی می‌تواند زمینه افزایش 2 برابری تولید برق تجدیدپذیر در کشور را به وجود بیاورد.

تقاضای ایجاد شده به سبب استفاده از انرژی تجدیدپذیر در ساخت 1 میلیون مسکن به اندازه‌ای است که می‌تواند زمینه توسعه قابل توجه این حوزه در کشور را به وجود آورد و اشتغال قابل توجهی در نوآورانه‌ترین صنایع کشور را شکل بدهد.

در شرایطی که ساخت 1 میلیون واحد مسکونی با توسعه 1150 مگاوات انرژی تجدیدپذیر در واحدهای مسکونی یک طبقه دنبال شود، سالانه دست کم انرژی معادل 8.7 میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی خواهد شد. علاوه بر این، از انتشار 4.5 میلیون تن گازهای آلاینده به جو نیز جلوگیری می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس

  • قیمت وام مسکن تغییر کرد!

    قیمت وام مسکن تغییر کرد!

    درحالی که مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار از افزایش وام مسکن تا ۹۶۰ میلیون تومان حکایت دارد، متاهل‌های ساکن تهران برای اخذ این وام باید بیش از ۱۶۷ میلیون تومان پرداخت کنند.

  • مستاجران تهرانی به‌کدام مناطق پناه می‌برند؟

    مستاجران تهرانی به‌کدام مناطق پناه...

    مالک یک خانه دوخوابه و معمولی در مرکز تهران ۲۰۰ میلیون پول پیش می‌گیرد و رقم اجاره را ماهی ۱۰ میلیون تعیین کرده است. با نصف این بودجه در جنوب تهران گزینه‌های بهتری وجود دارد

  • تسهیل‌گری شهرداری در بخش خصوصی مسکن

    تسهیل‌گری شهرداری در بخش خصوصی مسکن

    رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در ساخت مسکن نقش تسهیل گر دارد در خصوص زمان بندی اتمام پروژه های مسکونی شهرداری تهران اظهار داشت: در مورد پیشرفت فیزیکی و زمان اتمام پروژه های مسکونی مرتبط با شهرداری باید از نهادهای متولی پرس و جو کرد.

  • کاهش قیمت مسکن در برخی از نقاط پایتخت

    کاهش قیمت مسکن در برخی از نقاط پایتخت

    طی روزهای اخیر در حالی برخی از رسانه ها بر ریزش قیمت برخی واحدهای مسکونی در بازار مسکن تاکید کرده اند که بررسی حاکی از آن است که این ریزش محدود قیمتها بیش از هر چیز ریشه در کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن که سبب رکود معاملات شده است دارد.

  • صنعتی‌سازی راهکار حل مشکلات مسکن است

    صنعتی‌سازی راهکار حل مشکلات مسکن است

    دبیر انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان با یادآوری این موضوع که صنعتی سازی راهکار برون رفت از مشکلات بخش مسکن است در عین حال بر لزوم الگوبرداری از کشور ترکیه برای احیای بافتهای ناکارآمد شهری تاکید کرد و گفت: این انجمن نشست مشترکی با متصدیان حوزه ساخت و ساز در کشور ترکیه انجام و قرار شده است که در توانمند سازی بافتهای فرسوده شهر استانبول همکاری داشته باشد.

  • کاهش یک میلیارد تومانی مسکن در پردیس

    کاهش یک میلیارد تومانی مسکن در پردیس

    درحالی اوایل امسال قیمت یک واحد مسکن مهر در شهر پردیس به مرز ۴ میلیارد تومان رسیده بود که قیمت پیشنهادی همین واحد در زمان حاضر کمتر از ۳ میلیارد تومان است.

  • نباید کیفیت در پروژه‌های مسکن، فدای سرعت بهره‌برداری شود

    نباید کیفیت در پروژه‌های مسکن، فدای...

    سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دقت و کیفت در پروژه های شهرداری تهران نباید فدای سرعت شود تاکید کرد: با توجه به مشکلات مربوط به حوزه مسکن، ورود شهرداری تهران به ساخت مسکن ضروری بوده است، اما کیفیت ساخت نباید فدای بهره برداری از پروژه های عمرانی شود.

  • تنها راه رفع بحران مسکن، اصلاح ساختارهای معیوب است

    تنها راه رفع بحران مسکن، اصلاح...

    طی روزهای اخیر در حالی برخی از نمایندگان مجلس و فعالان حوزه مسکن، با اتکاء به "طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی" بر فراهم شدن زمینه مهار قیمت ها در بازار مسکن تاکید دارند که بر خلاف آنچه که عنوان می شود تا زمانی که رویه های معیوب این بازار اصلاح نشود به هیچ وجه نمی توان به ساماندهی این بازار دلخوش بود.

  • سرعت فرآیند ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن لاک‌پشتی است

    سرعت فرآیند ایمن‌سازی ساختمان‌های...

    نائب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حرکت ایمن سازی ساختمانهای ناایمن لاک پشتی است تاکید کرد: در شورای شهر تهران موضوع تعامل با قوه قضائیه در حال پیگیری است تا به فرآیند موثر و صحیحی دست پیدا کنیم.

  • قیمت تمام شده مسکن ملی مقطوع نخواهد بود

    قیمت تمام شده مسکن ملی مقطوع نخواهد بود

    مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران از اعلام نهایی قیمت تمام شده مسکن ملی در استان تهران تا ۴۸ ساعت آینده خبر داد و در عین حال تاکید کرد که این قیمت کاملا کارشناسی و بر اساس جمع بندی اعضای حاضر در جلسه شورای مسکن استان تهران تعیین شده است.

  • تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

    تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند...

    مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه آمارهای عنوان شده از سوی رسانه ها در خصوص کاهش ساخت وساز در بافت فرسوده صحت ندارد تاکید کرد: با وجود بافتهای فرسوده نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم.

  • نظارت شهرداری‌ها بر عملکرد مهندسان ناظر

    نظارت شهرداری‌ها بر عملکرد مهندسان ناظر

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بر لزوم بازنگری در قوانین حوزه ساخت و ساز تاکید کرد و خواستار سپردن فرآیند نظارت بر عملکرد مهندسان ناظر به شهرداری شد.

  • صنعتی سازی و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

    صنعتی سازی و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

    شهردار تهران با اشاره به اینکه حرکت به سمت صنعتی سازی مسکن از جمله راهکارهای افزایش عمر مفید ساختمان ها است در عین حال پایین بودن سن بناهای ساختمانی را فاجعه بار قلمداد کرد که به گفته وی سبب هدر رفت سرمایه های ملی می شود.

  • امید به خانه دار شدن با فروش متری مسکن در بورس افزایش یافت؟

    امید به خانه دار شدن با فروش متری مسکن...

    در حالی خرید خانه در تهران دیگر رویاست اما فروش متری مسکن در بورس کمی امید ها را بالا برده است.

  • انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند صدور پروانه ساخت

    انتقاد معاون وزیر راه از تطویل فرآیند...

    معاون وزیر راه و شهرسازی برای چندمین بار نسبت به طولانی شدن زمان صدور پروانه ساختمانی انتقاد کرد و سازمان نظام مهندسی ساختمان را به عنوان یکی از عوامل اطاله زمان صدور مجوزهای ساختمانی عنوان کرد.

  • در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه هستیم

    در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه...

    عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن با عقب افتادگی مواجه هستیم در عین حال نسبت به عدم همکاری بانکها با نهضت ملی مسکن انتقاد کرد.

  • راهکارهایی برای ساماندهی بازار اجاره‌بها

    راهکارهایی برای ساماندهی بازار...

    نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه سال گذشته تهرانی‌ها ۴۶ تا ۵۵ درصد افزایش ‌نرخ اجاره‌بها داشتند، گفت: قیمت مسکن در تهران طی ۱۷ سال ۵۲ برابر شده است.

  • مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

    مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک...

    این روزها مردم برای داشتن یک خانه اجاره‌ای، کاری از پیش نمی‌برند وای به حال داشتن یک سقف از همین رو به نظر می‌رسد در این وانفسای قیمت مسکن در همدان نمایندگان مردم و مسئولان ارشد باید بی‌معطلی کاری کنند و ضمن اقدام جهادی نظارت پیشه سازند.

  • تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده

    تسهیلات نوسازی بافتهای فرسوده

    در حالیکه گفته می‌شود بسته تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده می‌تواند در درازمدت به سیاستی پررونق برای تولید مسکن در بافت فرسوده تبدیل شود اما شواهد حاکی از آن است که با گذشت حدود دو ماه و نیم از ابتدای سال جاری هنوز برنامه تسهیلات بانک‌ها در بافت فرسوده ابلاغ نشده است.

  • سکته قیمت در بازار مسکن

    سکته قیمت در بازار مسکن

    بازار معاملات مسکن طی روزهای سپری‌شده از خرداد با «چرخش انتظارات» همراه شد؛ اما این تغییر معنادار با کدام محرک‌ها رقم خورد؟

  • ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن باید پایش شود

    ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن باید پایش...

    رئیس شورای اسلامی شورای شهر تهران در واکنش به حواشی مطرح شده در خصوص اسامی ساختمان های ناایمن گفت: ایمن سازی ساختمانهای ناایمن باید مورد پایش قرار بگیرد.