بازار املاک / پیش بینی قیمت مسکن تا پایان فروردین ۱۴۰۴

پیش بینی قیمت مسکن تا پایان فروردین ۱۴۰۴

پیش بینی قیمت مسکن تا پایان فروردین ۱۴۰۴

آینده بازار مسکن با توجه به احتمال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران طی ماه‌های آینده، یکی از مسائلی است که در روز‌های گذشته به شدت توسط کارشناسان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است

انتظارات تورمی بالا خواهد رفت
پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالت متحده آمریکا، موجی از پیش‌بینی‌های گوناگون در خصوص آینده بازار‌های مالی ایران شکل گرفته است. برخی از تحلیلگران حوزه مسکن، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید را با توجه به سیاست‌های پیشین او در حد فاصل سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ را اتفاقی خطرناک برای بازار مسکن ایران پیش بینی کرده‌اند. خروج ترامپ از برجام و بروز تحولات قیمتی در بازار مسکن طی آن مقطع، یکی از محور‌هایی است که این دسته از کارشناسان با تکیه بر آن نسبت به آینده بازار نگرانی‌هایی را مطرح نمودند. دسته‌ای دیگر با نگاهی خوشبینانه بر این باور هستند که با توجه به خوی تجارت دوستانه ترامپ و تمایل او برای بازگشایی باب مذاکره حتی با مخالفان، فرصت مناسبی را برای بازار مسکن متصور هستند. البته این گروه از تحلیلگران، وقوع این اتفاق و تزریق نقدینگی به بازار مسکن را منوط به تمایل طرف ایرانی به از سرگیری مذاکرات ارزیابی کردند.


امیر پیلتن درباره رکود کنونی در معاملات مسکن و آینده بازار با توجه به بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید گفت: ما تجربه تغییرات قیمتی و رشد بهای مسکن در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ را به واسطه تصمیمات ترامپ در جایگاه ریاست جمهوری آمریکا و همچنین موضوع خروج از برجام داریم. حالا بسیاری از مردم پرسش‌هایی در خصوص تکرار تجربه گذشته دارند و طبیعتاً در این شرایط نگران آینده سرمایه خود هستند.

او ادامه داد: به باور من، در این مقطع دیگر شاهد آن شتاب قیمتی گذشته نخواهیم بود و دلیل آن نیز کمبود نقدینگی است. در مقطع قبلی به خاطر اتفاقات مربوط به برجام، مبالغ هنگفتی توسط برخی از صاحبان صنایع به بازار مسکن تزریق شد و نقدینگی قابل توجهی در این بخش به وجود آمد؛ بنابراین با انتظارات تورمی که ناشی از حضور ترامپ بود، رشد قیمتی را در بازار اجاره و مسکن شاهد بودیم.
پیلتن افزود: بی‌تردید در سه ماه پایانی سال و همزمان با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، انتظارات تورمی بالا خواهد رفت. سرمایه‌هایی که به صورت غیر نقدی در دست مردم است، احتمالا به بخش مسکن منتقل پیدا خواهد کرد و از این حیث پتانسیل ایجاد یک تورم نسبی وجود دارد. با این حال، من به شخصه افزایش قیمت مسکن تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ را محتمل نمی‌دانم.

نقش مهم دولت برای نجات بازار مسکن
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر رکود تورمی در بخش معاملات مسکن وجود دارد و این وضعیت از ابتدای سال جاری تا به امروز به شکل محسوسی بر بازار مسکن حکمفرما بوده است.

کارشناس بازار مسکن در مورد راه‌های برون‌رفت بازار از حالت رکود و احتمال موفقیت تیم جدید وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: همه ما نسبت به پیامد‌های وحشتناک تداوم این وضعیت آگاهی داریم و مسلماً مسئولان نیز در خصوص آینده بازار با توجه به ماندگاری رکود در بازار، نگرانی‌های جدی دارند. مردم از دولت در راستای بهبود این وضعیت و تغییر شرایط بازار توقعات به حقی دارند.
پیلتن تاکید کرد: حجم معاملات در بازار به شدت کاهشی شده و خرید و فروش چشمگیری را در ماه‌های گذشته شاهد نبودیم. کاهش قدرت خرید مردم، هزینه‌های بالای زندگی و بهای سرسام‌آور خانه از جمله علل مشخص افت میزان معاملات در مسکن محسوب می‌شوند.

او در ادامه به گسترش نیوز گفت: حالا انتظار می‌رود که دولت چهاردهم با یک برنامه‌ریزی دقیق و اصولی در جهت رفع این چالش‌های بزرگ گام‌های جدی بردارد. دولت باید با حمایت از انبوه‌سازان و اعطای تسهیلات مناسب به برخی از شرکت‌های تخصصی، نقدینگی را به بازار تزریق کند. البته توفیق در این مسیر، به شرایط و جزییات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ بستگی دارد.

خروج بازار از شرایط رکود را محتمل نمی‌دانم
تحلیلگر حوزه مسکن در ادامه عنوان کرد: با عنایت به انتظارات تورمی ناشی از بازگشت ترامپ و کاهش احتمالی قیمت نفت، بعید به نظر می‌رسد که بودجه لازم برای هدف مورد نیاز حوزه مسکن تامین شود؛ بنابراین ایجاد رونق در بحث معاملات و خروج بازار از شرایط رکود تورمی در این وضعیت را حتی در سال آینده باورپذیر ارزیابی نمی‌کنم. مگر اینکه اتفاقات ویژه‌ای در حوزه سیاست رخ دهد و برخی مسائل نظیر توافق بر سر قوانین FATF به خوبی پیش برود تا شاهد بروز رخداد‌های مثبت در بازار مسکن باشیم.

پیلتن در پایان اضافه کرد: در صورتی که روابط ایران و آمریکا در سال آتی بهبود پیدا کند و مذاکرات میان سران دو کشور شکل بگیرد، می‌توان به تزریق نقدینگی به بازار مسکن امید داشت، اما احتمال وقوع این اتفاق را پایین است. تامین بودجه لازم برای حوزه مسکن به گشایش شرایط اقتصادی گره خورده و در این مسئله تردیدی وجود ندارد.

  • رشد ۶ درصدی قیمت مسکن

    رشد ۶ درصدی قیمت مسکن

    نوروز امسال عامل تعیین‌کننده در بازار مسکن نخواهد بود؛

  • مسکن در یک ماه گذشته ۶ درصد رشد قیمت داشته است

    مسکن در یک ماه گذشته ۶ درصد رشد قیمت...

    جاماندگان بازار ارز به مسکن پناه بردند رکود ادامه دارد.

  • پایان رکود مسکن نزدیک است

    پایان رکود مسکن نزدیک است

    بازار مسکن پس از ماه‌ها رکود، نشانه‌های جدی از تحرک و افزایش تقاضا نشان می‌دهد.

  • نسل Z صاحبخانه می‌شود؟

    نسل Z صاحبخانه می‌شود؟

    بازار مسکن آن‌قدر دور از دسترس نسل زد شده که بسیاری از جوانان دیگر حتی برای خانه‌دار شدن تلاش نمی‌کنند

  • پیش بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۵

    پیش بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۵

    احتمالاً میزان افزایش اجاره‌بها نسبت به رشد قیمت مسکن بیشتر خواهد بود.

  • زمان خرید مسکن رسید

    زمان خرید مسکن رسید

    بازار مسکن ایران در ماه‌های اخیر بیش از هر چیز با دو نشانه متناقض شناخته می‌شود: رکود عمیق در معاملات و تداوم فشار قیمتی.

  • تحلیل اقتصاددان از آینده بازار مسکن در ایران

    تحلیل اقتصاددان از آینده بازار مسکن در...

    قیمت مسکن طی سه هفته گذشته، براساس سطح میانگین، کمتر از یک‌درصد، نسبت به متوسط قیمت آبان، افزایش پیدا کرده، اما معاملات به شکل محسوسی بیشتر شده است.

  • کارمندان صاحب‌خانه می‌شوند؟

    کارمندان صاحب‌خانه می‌شوند؟

    توجه دولت به نیازهای اساسی کارمندان، به‌ویژه در حوزه مسکن، به یکی از مهم‌ترین موضوعات رفاهی و اجتماعی تبدیل شده است؛ اقدامی که می‌تواند نه‌تنها کیفیت زندگی کارکنان را ارتقا دهد، بلکه اعتماد عمومی به سیاست‌های حمایتی دولت را نیز تقویت کند.

  • نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

    نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

    اقساط سنگین و بی‌تعهدی بانک‌ها در حوزه مسکن، دوره انتظار خانه‌دار شدن مردم را به حدود ۱۰۰ سال رسانده است.

  • وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور

    وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در...

    نوسازی و مقاوم‌سازی این واحد‌ها انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، چرا که حدود ۷ میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند و در برابر زلزله‌های پنج و شش ریشتری آسیب‌پذیر هستند.

  • زمان ثبت‌نام مسکن استیجاری اعلام شد

    زمان ثبت‌نام مسکن استیجاری اعلام شد

    معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که منابع خرید 10 هزار مسکن استیجاری از طریق فروش یا تهاتر املاک لوکس وزارت راه و شهرسازی تامین می‌شود،

  • وام خرید مسکن توهمی بزرگ

    وام خرید مسکن توهمی بزرگ

    رکود در بازار مسکن با قیمت بالا، تورم و وام‌های ناکافی، ساخت و ساز را متوقف کرده است.

  • عقب‏‏‏‏‌نشینی قیمت مسکن

    عقب‏‏‏‏‌نشینی قیمت مسکن

    هفته‌‌‌‌‌ای که گذشت، قیمت مسکن نه‌تنها از «ثبات نسبی» برخوردار بود که در مقایسه با هفته قبل از آن، سطح قیمت میانگین «فایل‌‌‌‌‌های عرضه‌‌‌‌‌شده به بازار» در تهران ۲‌درصد افت کرد.

  • ۳ عامل اصلی گرانی مسکن در ایران

    ۳ عامل اصلی گرانی مسکن در ایران

    بازار مسکن در پایتخت و کلان‌شهرها همچنان در مسیر افزایش بی‌وقفه قیمت‌ها حرکت می‌کند؛ به‌گونه‌ای که قدرت خرید خانوارهای متوسط با فاصله‌ای چشمگیر از رشد قیمت‌ها عقب مانده و بسیاری از خانواده‌ها ناچارند بیش از نیمی از درآمد ماهانه خود را صرف اجاره یا خرید مسکن کنند.

  • جهش 200 درصدی قیمت مسکن

    جهش 200 درصدی قیمت مسکن

    بر پایه داده های ثبت شده از فایل های مسکونی در چند محله غرب تهران، مقایسه قیمت مسکن در سال های 1400 و 1404 نشان می دهد که نرخ هر متر واحدهای مشابه در این مناطق طی چهار سال با افزایشی بین 170 تا 230 درصد همراه بوده است.

  • وقت خرید خانه است؟

    وقت خرید خانه است؟

    یکی از مشکلات اصلی در بازار مسکن، مربوط به عدم انتشار آمارهای واقعی است. چندین ماه است که دولت از انتشار آمارهای دقیق مسکن خودداری کرده و می‌داند که اگر این آمارها منتشر شوند، قیمت‌ها بسیار کمتر از آنچه که اکنون در بازار وجود دارد خواهد بود.

  • خرید و فروش ملک تقریبا متوقف شد

    خرید و فروش ملک تقریبا متوقف شد

    به دلیل نبود مشتری و رکود بازار، سازندگان بعضا از سود خودشان می‌زنند تا واحدها متناسب با توان متقاضیان به فروش برسد.

  • بانک‌ها جای مردم خانه خریدند

    بانک‌ها جای مردم خانه خریدند

    سهم پرداخت تسهیلات مسکن از سوی بانک‌ها در سال جاری به سه درصد رسیده است درحالی که دارایی‌های ملکی بانک‌ها نزدیک به ۵۰ درصد است.

  • تعرفه معاملات مسکن در بازار مسکن

    تعرفه معاملات مسکن در بازار مسکن

    به فاصله دو ماه از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، به نظر می‌رسد مشاوران املاک در حال حذف از فرآیند خرید و فروش مسکن شده و حق‌الزحمه بنگاههای ملکی به جیب دفاتر اسناد رسمی می‌رود؛

  • بانک‌ها بازار مسکن را به شدت بر هم زدند

    بانک‌ها بازار مسکن را به شدت بر هم زدند

    انباشت ۳۷ میلیون مترمربع املاک در تملک بانک‌ها تعادل بازار را بر هم زده و اگر مدیریت انتظارات و آرام‌سازی بازارهای موازی انجام نشود، جهش‌های کاذب قیمت تداوم دارد.

  • وام مسکن ۲ میلیارد تومانی

    وام مسکن ۲ میلیارد تومانی

    حدود ۲ سال قبل و در راستای اجرا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، سقف تسهیلات خرید و تعمیر مسکن از محل اوراق ممتاز به‌ازای هر فرزند زیر ۲۰ سال و حداکثر تا ۴ فرزند افزایش یافت.