بازار املاک / پیش‌بینی قیمت مسکن*محتمل‌ترین سناریو قیمت مسکن

پیش‌بینی قیمت مسکن*محتمل‌ترین سناریو قیمت مسکن

پیش‌بینی قیمت مسکن*محتمل‌ترین سناریو قیمت مسکن

محتمل‌ترین سناریو در ادامه سال تعدیل بهای مسکن یا کاهش قیمت واقعی و عقب ماندن رشد قیمت اسمی مسکن از تورم عمومی خواهد بود.محبوبه‌ قرمزچشمه؛ بخش مهم تامین مالی تولید مسکن در تمام دنیا از بازار سرمایه است. مسکن یکی از پیشران‌های مهم قتصادی مورد توجه کارشناسان بازار و همچنین متقاضیان خرید مسکن است.

فخرالدین زاوه، کارشناس بازار مسکن در ارتباط با پیش‌بینی بازار مسکن در سه ماه آخر سال به صدای بورس اظهار کرد: قیمت‌های مسکن در شرایط فعلی بسیار تحت تاثیر تحولات اقتصاد کلان قرار دارد. با توجه به عقب ماندن رشد بهای مسکن از رشد تورم در یک سال گذشته که در پی جهش‌های طولانی قیمت در سال‌های پیش از آن رخ داده، محتمل‌ترین گزینه، به ویژه چنانچه سطح ریسک غیر اقتصادی از حد کنونی خیلی فراتر نرود آن است که روند تعدیل تدریجی قیمت مسکن ادامه یابد.

همچنین با توجه به شرایطدرآمدی متقاصیان مصرفی انتظار آن است که سطح معاملات مسکن به طور کلی پایین بماند.بنابراین محتمل‌ترین سناریو در ادامه سال تعدیل بهای مسکن یا کاهش قیمت واقعی و عقب ماندن رشد قیمت اسمی مسکن از تورم عمومی خواهد بود.

وی در ارتباط با تاثیر دلار بر بازار مسکن بیان کرد: بازار ارز نسبت به تحولات اقتصاد کلان سریع‌تر واکنش نشان می‌دهد. البته افزایش التهابی قیمت دلار به شکل مدام و پیوسته در کل سه ماه آخر سال بعید به نظر می‌رسد اما در صورت وقوع چنین سناریویی، بازار مسکن نیز به عنوان یک دارایی، قاعدتا با قدری تاخیر رفتار مشابهی از خود نشان می‌دهد.

کارشناس بازار مسکن در ارتباط با بهترین بازار سرمایه‌گذاری در سه ماه آخر سال گفت: شرایط سرمایه‌گذاران و همچنین بازدهی و ریسک در دو بازار سرمایه و مسکن متفاوت است. به طور کلی ریسک بازار سرمایه به مراتب بیشتر از بازار مسکن است و از طرفی با توجه به حجم پایین معاملات، در شرایط فعلی در بازار مسکن خرید و سرمایه‌گذاری به امید فروش سریع و خروج از این بازار با کسب سود بسیار دشوار است بنابراین سرمایه‌گذاران فعلی بازار مسکن بیشتر به دنبال سرمایه‌گذاری بلندمدت یا کم‌ریسک هستند و برای کسی که به دنبال نقدشوندگی سرمایه است در شرایط فعلی بازار سرمایه مناسبتر به نظر می‌رسد.


زاوه گفت: بورس با دو بازار بدهی و سرمایه، ظرفیت خوبی برای تامین مالی املاک دارد. در دنیا از این پتانسیل به اشکال مختلفی برای تامین مالی ساخت و خرید استفاده می‌شود اما در ایران این ظرفیت‌ها در عمل مغفول مانده است.
این کارشناس بازار مسکن بیان کرد: از نهادهای بسیار مهم در تامین مالی مسکن در دنیا می‌توان به صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات و بازار ثانویه رهن اشاره کرد. به طور کلی بهره‌برداری گسترده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات نسبت به نهادها و ابزارهای ابزار ثانویه رهن، ساده‌تر به نظر می‌رسد و در ایران نیز با تنظیم مقررات مناسب امکان اجرایی شدن دارد. البته در ایران تجربه‌های متفاوت دیگری هم داشتیم از جمله آن، صندوق‌های زمین و ساختمان بود که متاسفانه در عمل به‌طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفت.


وی در ارتباط با بازار بدهی گفت: در ایران بازار بدهی شرکت‌ها چندان پا نگرفته، در حالی‌که در دنیا هم شرکت‌های ساختمانی و هم نهادهای تامین مالی حوزه مسکن از بازار بدهی و سرمایه برای تامین مالی فعالیت‌ها و طرح‌های خود استفاده می‌کنند. اما اینکه چرا در ایران تامین مالی حوزه مسکن از طریق بورس انجام نمی‌شود به عوامل متفاوت بستگی دارد، بخشی منتظر تنظیم مقررات مناسب است. همچنین بسیاری از شرکت‌های ساختمانی نسبت به ابزارهای موجود آشنایی کافی ندارند و در مجموع استفاده از ابزارهای موجود برای تامین مالی جا نیافتاده است. البته بخشی از سازندگان نیز ممکن است تمایلی برای حضور در سازوکار شفاف‌تر بورس نداشته باشند.


این کارشناس بازار مسکن بیان کرد: به نظر می‌رسد در طی سال‌های گذشته تنظیم مقررات این حوزه با سرعت مناسبی صورت نگرفته است. یک علت می‌تواند آن باشد که در ایران متولی واحد که دارای اختیارات و انگیزه کافی برای پیگیری و رفع موانع ایجاد ابزارهای خاص برای تامین مالی مسکن باشد وجود ندارد و در مقابل نهادهای متعددی درگیر تنطیم مقررات هستند که ممکن است توسعه بازار مالی مسکن اولویت همه این دست‌اندرکاران نباشد. در صورتی‌که باید متولی که قدرت و تمایل برای ایجاد ابزارهای لازم را داشته باشد، این ابزارها را مدام و بدون تعجیل معرفی و پس از آن کارکرد آنها را پایش کند تا مشکلات حل و ابزارها فراگیر شود.

صدای بورس

  • بازار مسکن زیر فشار تاریخی

    بازار مسکن زیر فشار تاریخی

    در ماه‌های اخیر، در حالی که بازار ارز و طلا با جهش‌های پی‌درپی در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفته‌اند، بخش مسکن همچنان در سایه رکودی عمیق و طولانی‌مدت باقی مانده است.

  • پیش‌بینی  از قیمت مسکن در دی و بهمن

    پیش‌بینی از قیمت مسکن در دی و بهمن

    به دلیل نوسانات افزایشی قیمت ارز و طلا، برخی کسانی که امروز متقاضی بالقوه بازار مسکن هستند ترجیح می‌دهند مستاجر بمانند ولی طلا و ارز خریداری کنند؛

  • نحوه ثبت نام وام مسکن 1404

    نحوه ثبت نام وام مسکن 1404

    وام مسکن مددجویان بهزیستی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان و با نرخ سود ۴ درصد به مددجویان بهزیستی برای خرید، احداث و تأمین ودیعه مسکن در سال 1404 اعطا میشود.

  • تورم اجاره مسکن کاهش یافت

    تورم اجاره مسکن کاهش یافت

    گزارش جدید مرکز آمار ایران حاکی است، در یکسال منتهی به آذر ۱۴۰۴ تورم مسکن، ‌آب، برق و گاز نسبت به یکسال منتهی به آبان امسال ۲ دهم درصد کاهش یافته است.

  • اجاره‌بها از تورم سبقت گرفت

    اجاره‌بها از تورم سبقت گرفت

    بازار اجاره مسکن تهران در آذر ۱۴۰۴ وارد فاز تازه‌ای از بحران شده است؛ داده‌های میدانی نشان می‌دهد میانگین اجاره‌بهای هر متر مربع در پایتخت به بازه بی‌سابقه ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان رسیده؛

  • تغییرات در بازار مسکن ورق بازگشت و تحولات آغاز شد

    تغییرات در بازار مسکن ورق بازگشت و...

    نسبت «قیمت به اجاره مسکن» به‌عنوان یک دماسنج اصلی بازار معاملات آپارتمان‌های تهران، در آخرین به‌روزرسانی این دستگاه سنجش اوضاع، در فاصله بسیار پایین از «نقطه اوج تاریخی» قرار گرفته و حتی از «سطح میانگین تاریخی» هم پایین‌تر آمده‌است؛

  • جزئیات وام ۴۰۰ میلیون تومانی مستأجران

    جزئیات وام ۴۰۰ میلیون تومانی مستأجران

    شرط اصلی بهره‌مندی از این وام، نداشتن سابقه مالکیت مسکن و معرفی توسط نهادهای ذی‌ربط است.

  • واگذاری مسکن اجاره ای دولت به مستاجران

    واگذاری مسکن اجاره ای دولت به مستاجران

    فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، نیمه ماه جاری جزئیات طرح «استیجار عمومی» را اعلام کرد.

  • پیش بینی بازار مسکن در زمستان 1404 و سال آینده

    پیش بینی بازار مسکن در زمستان 1404 و...

    احتمالاً میزان افزایش اجاره‌بها نسبت به رشد قیمت مسکن بیشتر خواهد بود.

  • رشد ۶ درصدی قیمت مسکن

    رشد ۶ درصدی قیمت مسکن

    نوروز امسال عامل تعیین‌کننده در بازار مسکن نخواهد بود؛

  • مسکن در یک ماه گذشته ۶ درصد رشد قیمت داشته است

    مسکن در یک ماه گذشته ۶ درصد رشد قیمت...

    جاماندگان بازار ارز به مسکن پناه بردند رکود ادامه دارد.

  • پایان رکود مسکن نزدیک است

    پایان رکود مسکن نزدیک است

    بازار مسکن پس از ماه‌ها رکود، نشانه‌های جدی از تحرک و افزایش تقاضا نشان می‌دهد.

  • نسل Z صاحبخانه می‌شود؟

    نسل Z صاحبخانه می‌شود؟

    بازار مسکن آن‌قدر دور از دسترس نسل زد شده که بسیاری از جوانان دیگر حتی برای خانه‌دار شدن تلاش نمی‌کنند

  • پیش بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۵

    پیش بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۵

    احتمالاً میزان افزایش اجاره‌بها نسبت به رشد قیمت مسکن بیشتر خواهد بود.

  • زمان خرید مسکن رسید

    زمان خرید مسکن رسید

    بازار مسکن ایران در ماه‌های اخیر بیش از هر چیز با دو نشانه متناقض شناخته می‌شود: رکود عمیق در معاملات و تداوم فشار قیمتی.

  • تحلیل اقتصاددان از آینده بازار مسکن در ایران

    تحلیل اقتصاددان از آینده بازار مسکن در...

    قیمت مسکن طی سه هفته گذشته، براساس سطح میانگین، کمتر از یک‌درصد، نسبت به متوسط قیمت آبان، افزایش پیدا کرده، اما معاملات به شکل محسوسی بیشتر شده است.

  • کارمندان صاحب‌خانه می‌شوند؟

    کارمندان صاحب‌خانه می‌شوند؟

    توجه دولت به نیازهای اساسی کارمندان، به‌ویژه در حوزه مسکن، به یکی از مهم‌ترین موضوعات رفاهی و اجتماعی تبدیل شده است؛ اقدامی که می‌تواند نه‌تنها کیفیت زندگی کارکنان را ارتقا دهد، بلکه اعتماد عمومی به سیاست‌های حمایتی دولت را نیز تقویت کند.

  • نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

    نقش بی‌اثر وام مسکن در خانه‌دار شدن

    اقساط سنگین و بی‌تعهدی بانک‌ها در حوزه مسکن، دوره انتظار خانه‌دار شدن مردم را به حدود ۱۰۰ سال رسانده است.

  • وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در کشور

    وجود ۲.۶ میلیون واحد مسکونی فرسوده در...

    نوسازی و مقاوم‌سازی این واحد‌ها انتخاب نیست، بلکه یک الزام است، چرا که حدود ۷ میلیون نفر در این بافت‌ها زندگی می‌کنند و در برابر زلزله‌های پنج و شش ریشتری آسیب‌پذیر هستند.

  • زمان ثبت‌نام مسکن استیجاری اعلام شد

    زمان ثبت‌نام مسکن استیجاری اعلام شد

    معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که منابع خرید 10 هزار مسکن استیجاری از طریق فروش یا تهاتر املاک لوکس وزارت راه و شهرسازی تامین می‌شود،

  • وام خرید مسکن توهمی بزرگ

    وام خرید مسکن توهمی بزرگ

    رکود در بازار مسکن با قیمت بالا، تورم و وام‌های ناکافی، ساخت و ساز را متوقف کرده است.