بازار املاک / یک میلیون مسکن رئیسی عملی نیست

 یک میلیون مسکن  رئیسی  عملی نیست

یک میلیون مسکن رئیسی عملی نیست

چرا وعده رئیسی برای ساخت یک میلیون مسکن در سال عملی نیست؟ تهدید مسکن ملی برای بورس تهران امروز در نشست دوره ای مدیران عامل بانک‌ها با حضور وزیر مسکن حمایت از ساخت مسکن در دستور کار بانک ها قرار گرفت. حالا دیگر به نظر می‌رسد ابرپروژه نهضت ملی مسکن وارد فازی جدید و اجرایی شده است.‌ پروژه‌ای که از مناظر مختلف با انتقاداتی جدی مواجه است.

 بررسی‌ها نشان می‌دهد که تامین مصالح ساخت یک میلیون مسکن مشروط به مواردی مانند کاهش جدی صادرات، سرمایه‌گذاری و افزایش تولید در صنایعی مانند فولاد و سیمان و همچنین تامین برق و گاز این صنایع است. 

اما از طرفی تامین مصالح ارزان‌قیمت یکی از عوامل وضع تعرفه سنگین بر صادرات محصولات معدنی بوده است که می‌تواند منجر به ایجاد رانتی سنگین در این صنایع به ضرر سهامداران آن‌ها و به کام رانت‌جویان شود.

ریسک قحطی سوخت در ایران

عبور از بحران کرونا و کاهش قیمت نسبی سوخت موجب بازگشت روند مصرف بنزین و گازوئیل به مسیر پیش از کرونا یعنی رشد پرشتاب شده است، به طوریکه امروز وزیر نفت نسبت به رسیدن سطح تولید و مصرف سوخت در کشور هشدار داد. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف بنزین در ایام تعطیلات عید بیش از 20 درصد رشد داشته و به بیش از سطح تولید رسیده است. در این میان تفاوت قیمت بنزین ایران با قیمت بازاری فوب خلیج فارس به حدود 17 هزار تومان رسیده که قاچاق سوخت را با سود اقتصادی سرشاری همراه کرده و این می‌تواند به قحطی بنزین در شهرهای مرزی و سپس کمبود در مرکز کشور منجر شود.

 از این رو به نظر می‌رسد ایران به زودی نیازمند واردات برای تامین نیاز داخل شود. این در حالی است که در شرایط تحریم به دلیل محدودیت منابع ارزی و دشواری معامله با دیگر کشورها، واردات سوخت با دشواری‌هایی همراه است.


شوک به دلار در راه است؟

سخنگوی دولت و همچنین یک عضو کمیسیون انرژی مجلس امروز تایید کردند بخشی از مطالبات ارزی کشور در دولت قبل هزینه شده است. به عبارتی دولت پیشین به ازای دلارهایی که در دسترس نبودند از بانک مرکزی ریال دریافت کرده بود و اکنون بخشی از درآمدهای جدید حاصل از فروش نفت و آزادسازی پول‌های بلوکه شده، صرف تسویه این بدهی دولت به بانک مرکزی می‌شود.


 اتفاقی که می‌تواند موجب فشار دوجانبه بر قیمت دلار با جذب نقدینگی و افزایش عرضه ارز شود. اما حال با افزایش تردیدها نسبت به احیای برجام و به کما رفتن مذاکرات، اثرگذاری این موضوع بر نرخ ارز با تردید مواجه است. چراکه سابقه ذهنی فعالان بازارها حاکی از آن است که جریان درآمدهای ارزی در صورت باقی‌ماندن تحریم‌ها پایدار نخواهد بود.

۱۱ روش رایج کلاه‌برداری با بیت کوین


کلاه‌برداری در دنیای ارزهای دیجیتال همواره رو به رشد است و این موضوع یکی از دغدغه‌‌های اصلی طرفدران این حوزه را تشکیل می‌دهد. فیشینگ روش دیگیریست که در آن سعی می‌شود با سرقت اطلاعات، به دارایی افراد دستیابند.

 اولین شکایتی برای تخلف فیشینگ در سال ۲۰۱۴ علیه یک نوجوان کالیفرنیایی ثبت شد که صفحه جعلی وبسایت "America Online" را ایجاد کرده بود و با هک اطلاعات از حساب افراد پول برداشت کرده بود. فیشینگ براساس هدف و نوع حمله به انواع مختلفی تقسیم می‌شود و در کل ۱۱ روش را شامل می‌شود.

رشد انفجاری یا تدریجی بورس تهران؟


شاخص کل بورس تهران امروز رشد نزدیک به ۰.۸ درصدی را تجربه کرد. به این ترتیب نماگر اصلی بورس تهران به یک میلیون و ۵۱۳ هزار واحد رسید. فضای نسبتا متعادل را در کلیت بازار سهام امروز شاهد بودیم. فارس، ‌شپنا، شتران و شبندر در میان نمادهای با بیشترین اثر مثبت بر شاخص کل قرار داشتند. 


خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در سطح اندک ۵۰ میلیارد تومان قرار داشت و این متغیر نیز تعادل نسبی را در بازار نشان می‌دهد. بورس تهران همچنان انگیزه‌های کافی برای ادامه رشد را دارا است، اما شدت عدم قطعیت و ابهام تا حدی بالا بوده و همین موضوع مانعی در برابر رشد پرشتاب بورس است. همین فضا نیز باعث شده که سهام چندان میل به نزول از خود نشان ندهد.

  • بانک‌ها بازار مسکن را به شدت بر هم زدند

    بانک‌ها بازار مسکن را به شدت بر هم زدند

    انباشت ۳۷ میلیون مترمربع املاک در تملک بانک‌ها تعادل بازار را بر هم زده و اگر مدیریت انتظارات و آرام‌سازی بازارهای موازی انجام نشود، جهش‌های کاذب قیمت تداوم دارد.

  • وام مسکن ۲ میلیارد تومانی

    وام مسکن ۲ میلیارد تومانی

    حدود ۲ سال قبل و در راستای اجرا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، سقف تسهیلات خرید و تعمیر مسکن از محل اوراق ممتاز به‌ازای هر فرزند زیر ۲۰ سال و حداکثر تا ۴ فرزند افزایش یافت.

  • سه نشانه جدید از افزایش قیمت مسکن

    سه نشانه جدید از افزایش قیمت مسکن

    سرعت افزایش قیمت مصالح‌ساختمانی در بازار ساختمانی تهران در تابستان به‌رغم «افزایش ریسک‌های تورم‌ساز»، کاهش پیدا کرد.

  • چهار تهدید جدی برای مستاجران

    چهار تهدید جدی برای مستاجران

    سیاستگذاران به کاهش نسبی تورم اجاره دلخوش هستند؛ اما نتایج یک مطالعه درباره زیرپوست بازار اجاره‌نشین‌ها از «ناتوانی دهک‌های پایین و قدرت شکننده دهک‌های میانی در پرداخت ارقام فعلی اجاره‌خانه» حکایت دارد.

  • پیش‌بینی حیاتی از قیمت مسکن تا پایان سال

    پیش‌بینی حیاتی از قیمت مسکن تا پایان...

    متوسط هزینه ساخت هر مترمربع مسکن در تهران به حدود ۳۰ میلیون تومان رسیده و این رقم با توجه به تورم موجود در قیمت مصالح هر ۱۵ روز به‌روزرسانی می‌شود.

  • مسکن همچنان روی موج گرانی

    مسکن همچنان روی موج گرانی

    بازار مسکن ایران در فشار بی‌سابقه؛ کارشناسان هشدار می‌دهند که کمبود عرضه و توقف ارائه زمین به متقاضیان، روند افزایش قیمت‌ها را تشدید کرده و بسیاری از خانوارها را در معرض بحران تأمین مسکن قرار داده است.

  • بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

    بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

    در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵، بازار املاک مسکونی در دبی روند صعودی خود را حفظ کرد و فروش پیش‌فروش به عنوان محرک اصلی رشد ظاهر شد. جدیدترین تحلیل بازار کاوندیش مکسول بیان می‌کند که تقاضا ناشی از اعتماد سرمایه‌گذاران و گسترش جمعیت بوده است که منجر به افزایش ۱۷.۱ درصدی کل معاملات مسکونی نسبت به سال گذشته به ۵۵۳۰۰ قرارداد شده است.

  • طرح نجات بخش دولت برای مستاجران

    طرح نجات بخش دولت برای مستاجران

    دولت قصد دارد تا پایان سال با اجرای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن استیجاری در کلان شهر‌ها به کمک بازار اجاره آید.

  • خریداران از بازار مسکن فرار کردند

    خریداران از بازار مسکن فرار کردند

    در حال حاضر نه تنها حباب بازار مسکن تخلیه شده بلکه واحدها بر روی دست سازندگان مانده و فروش نمی‌رود. به طوریکه دیگر ساخت و تولید دوباره مسکن برای همان سازندگان به صرفه نیست.

  • اقتصاد مسکن در آستانه فروپاشی

    اقتصاد مسکن در آستانه فروپاشی

    رکود بی‌سابقه در بخش ساختمان؛ محیط کسب‌وکار در بدترین شرایط 7 سال اخیر

  • تأثیر بحران بی‌آبی بر قیمت‌های بازار مسکن

    تأثیر بحران بی‌آبی بر قیمت‌های بازار...

    در هفته‌های گذشته، زنگ خطرهای مربوط به بحران کم‌آبی بیش از پیش در کانون توجه قرار گرفته است. اعلامیه مسعود پزشکیان درباره کاهش بارش‌های پاییزی خبر از آینده‌ای چالش‌برانگیز می‌دهد. وی هشدار داد اگر تا پایان آبان‌ماه بارندگی مطلوبی رخ ندهد، ممکن است جیره‌بندی آب در شهرهای بزرگ اجرایی شود.

  • افزایش قیمت مسکن قطعی شد

    افزایش قیمت مسکن قطعی شد

    بازار مسکن ایران همواره در تقابل با تحولات بین‌المللی قرار داشته و ابزارهایی مانند تحریم‌های سازمان ملل یا مکانیسم ماشه اثرات عمیقی بر آن گذاشته‌اند.

  • بازار مسکن از خواب بیدار شد؟

    بازار مسکن از خواب بیدار شد؟

    نوسانات قیمت ارز و طلا در هفته‌های اخیر تاثیری بر قیمت مسکن در مناطق شمالی نداشته و نرخ‌ها ثابت است؛ دلیل آن هم به رکود کاری برمی‌گردد.

  • موج جدید حاشیه‌نشینی در راه است

    موج جدید حاشیه‌نشینی در راه است

    با وجود خروج گسترده متقاضیان واقعی، قیمت‌ها در مهرماه باز هم ۳ درصد جهش ماهانه را تجربه کرد؛ پدیده‌ای که شکاف میان «انتظار گران فروختن» و «توان صفر خریدار» را به مرز انفجار رسانده است

  •  گرفتن وام مسکن بدون دردسر

    گرفتن وام مسکن بدون دردسر

    در حالی قیمت هر برگه گواهی حق تقدم تسهیلات در معاملات فرابورس به ۱۳۷ هزار تومان رسیده که زوجین تهرانی برای دریافت وام ۱.۲ میلیارد تومانی باید ۳۵۷ میلیون تومان هزینه کنند.

  • بازار مسکن در انتظار تصمیم فروشندگان

    بازار مسکن در انتظار تصمیم فروشندگان

    یک کارشناس بازار مسکن گفته است که مراجعه متقاضیان خرید و فروش مسکن به دفاتر مشاوران املاک اندکی افزایش یافته اما فروشندگان نیز همچنان مردد هستند و اقدامی جدی برای فروش ملک خود نکرده‌اند. او معتقد است که تعداد فایل‌های موثر، مناسب و قابل اعتماد ملکی در مناطق مختلف، اندک است.

  • هفت استعلام حیاتی قبل از معامله ملک

    هفت استعلام حیاتی قبل از معامله ملک

    برای جلوگیری از ضرر و زیان، با چند استعلام ساده پیش از پرداخت وجه بیعانه، در مراحل اولیه معامله ملک، استعلامات ضروری را انجام دهید

  •  تلاقی رکود و تورم

    تلاقی رکود و تورم

    این سکوت بازار، آرامشی پیش از طوفان نیست، بلکه نقطه‌ای است که در آن قیمت‌ها در سطح بالا تثبیت شده‌اند.

  • تفاوت اجاره به شرط تملیک با رهن و اجاره معمولی

    تفاوت اجاره به شرط تملیک با رهن و اجاره...

    وقتی قیمت مسکن بالا می‌رود، کارشناسان تلاش می‌کنند طرح تازه‌ای پیش بکشند تا شاید زهر بازار را بگیرند. ایده اجاره به شرط تملیک فقط یکی از این موارد است.

  • متوسط قیمت دلاری مسکن مشخص شد

    متوسط قیمت دلاری مسکن مشخص شد

    با ثبات ارز و طلا، تقاضای سرمایه‌ای به مسکن رفته اما به‌دلیل ضعف قدرت خرید و رشد دوبرابر قیمت نسبت حقوق، رکود بازار ادامه‌دار است.

  • جهش شدید قیمت مسکن در راه است؟

    جهش شدید قیمت مسکن در راه است؟

    برخی کارشناسان و فعالان بازار ملک انتظار دارند این فاصله جبران شود. اما بعید است در کوتاه مدت و دست کم تا پنج ماه آینده جهش قابل توجهی در بازار ملک رخ دهد.