بازار املاک / علت مسکونی نشدن جزایر سه‌گانه؟

علت مسکونی نشدن جزایر سه‌گانه؟

علت مسکونی نشدن جزایر سه‌گانه؟

شورای همکاری خلیج فارس بازهم مثل گذشته و برای چندمین بار ادعای مضحک ایرانی نبودن جزایر سه گانه ایرانی را مطرح کرد. وزیران امور خارجه کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس ، طی نشستی به میزبانی عربستان سعودی بازهم به موضع گیری علیه ایران پرداختند و در بیانیه‌ای ادعای بی اساس امارات درباره جزایر سه‌گانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را تکرار کردند و از تهران خواستند که برای حل این مسئله با ابوظبی وارد مذاکره مستقیم شود یا دو طرف به دیوان عالی بین‌الملل رجوع کنند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز بلافاصله به این بیانیه واکنش نشان داد و تاکید کرد


 که جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران است 
جای تأسف است که برخی از کشور‌های عضو شورا به جای مسؤلیت پذیری و اصلاح سیاست‌های ناکارآمد و شکست خورده، بر فرافکنی و بیان حرف‌های تکراری و ملال آور اصرار می‌ورزند.

حرف‌های ملال آوری که هیچ پایه و اساس تاریخی نداشته و کشوری (امارات) که با همراهی دیگر کشور‌های حوزه خلیج فارس آن را تکرار می‌کنند.
 خود زمانی جزئی از خاک ایران بودند و حالا هم که گویا مستقل شده‌اند، تاریخ تشکیل آن‌ها به صد سال (برای مثال خودِ امارات؛ آذر ۱۳۵۰) نمی‌رسد.

حدود ۹۵ جزیره در خلیج فارس وجود دارد که بیش از ۴۰ عدد از آنان در گستره جغرافیای ایران قرار گرفته
اما همه این جزایر خلیج‌فارس از لحاظ منابع طبیعی و شرایط جغرافیای و جوی مثل هم نیستند و همین موضوع باعث شده تا سرنوشت یکسانی هم نداشته باشند و تنها تعداد کمی از این جزایر از ارزش و اهمیت نظامی 
اقتصادی و راهبردی برخوردار باشند که تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از این دست جزایر واقع شده در خلیج فارس هستند.

نوع نگاه‌ها به جزایر خلیج‌فارس پس از کشف نفت تغییر کرد


این جزایر سه گانه ایرانی که حالا مورد ادعا‌های بی اساس کشوری مثل امارات قرار گرفته
 تا مدت‌ها پیش از کشف نفت در منطقه غرب آسیا و خلیج فارس بخشی از مجمع‌الجزایر هرمز شناخته می‌شدند
 اما با کشف نفت و به دنبال آن منابع گازی در این منطقه اهمیت این جزایر هم بیش از پیش برای کشور‌های اطراف آن مسجل شد.

اما چیزی که باعث شد این سه جزیره حکم طلا را برای صاحب آن ایران پیدا کند
موقعیت جغرافیایی بی نظیر آنان است که باعث شده تا جمهوری اسلامی ایران در حقیقت مالک یکی از مهم‌ترین نقاط استراتژیک دنیا یعنی تنگه هرمز شود که نزدیک به ۴۵ درصد نفت خام دنیا را از خود عبور می‌دهد.
این سه جزیره در خلیج‌فارسی واقع شدند که  حدود ۶۵ درصد از کل ذخایر شناخته‌شده نفت و ۳۰ درصد مجموع ذخایر گاز طبیعی جهان را در اختیار دارد و از قضا بیشتر این ذخایر در بستر خلیج‌فارس قرار دارد.

از این رو تقریبا تمام کشور‌های عربی خلیج‌فارس به لحاظ صادرات نفت و در عوض آن واردات کالا شدیدا به تنگه هرمز وابستگی دارند.

نکته مهم این ماجرا هم اینجاست که تنها راه ورود و خروج از  آب‌های بین المللی به خلیج فارس و بالعکس
 عبور از میان همین سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی است چراکه عمق تنگه‌ی هرمز در محل این سه جزیره از ژرفای خلیج فارس بیشتر است 
 در برخی نقاط به ۱۰۰ متر هم می‌رسد و این درحالیست که  عمق خلیج فارس به طور متوسط از ۲۵ تا ۳۵ متر بیش‌تر عبور نمی‌کند تا در نهایت به ۹۰ متر برسد
 بنابراین به جرات می‌توان گفت که هر کشوری این سه جزیره را در سیطره خود داشته باشد، حاکم بلامنازع آب‌های منطقه است.

چرا جزایر سه‌گانه تا به حال مسکونی نشده اند؟


تنها مسیر مناسب برای عبور کشتی‌ها در خلیج فارس از میان جزایر سه‌گانه است
مرکز مطالعات خلیج فارس در این باره طی مقاله‌ای نوشته «شش جزیره هرمز، لارک، قشم، هنگام، تنب بزرگ و ابوموسی که در فاصله‌هایی نسبتا کوتاه از یکدیگر قرار دارند.
 یک زنجیره قوسی تشکیل می‌دهند و  یک سپر دفاعی برای دفاع از خاک ایران در میانه دریا تشکیل می‌دهند».

اما این دلایل باعث شده تا همانگونه که اشاره شد، بعضی از کشور‌های عربی منطقه به تحریک آمریکا و رژیم صهیونیستی به طرح چندباره ادعای واهی مالکیت بر این جزایر اصالتا ایرانی اقدام کنند.
با تکرار بیهوده این ادعا‌های بی اساس برخی به طرح راهکار‌هایی به مانند اقدام به مسکونی سازی جزایر سه‌گانه خلیج فارس به منظور خنثی‌کردن نقشه و توطئه دشمنان پرداختند
 اما آیا این طرح با واقعیت جغرافیایی این مناطق هم تطابق دارد؟

یک کارشناس مسائل دفاعی و امنیتی ضمن رد این طرح گفت: 


جزایر سه‌گانه خلیج فارس، در ایران به عنوان خط مقدم دفاع از کشور در برابر تهاجم خارجی تلقی می‌شوند و به همین جهت قرار نیست خیلی روی مسکونی سازی این جزایر سرمایه‌گذاری شود
چراکه در صورت وقوع درگیری و باوجود شهروندان عادی در این نقاط شاهد تلفات خواهیم بود.
جزایر خلیج فارس خط مقدم دفاع در برابر دشمن هستند
به گفته این کارشناس مسائل دفاعی و امنیتی، این نکته هم که گفته می‌شود تامین امنیت جزایر خلیج فارس باید به دست مردم تامین شود در حقیقت تامین امنیت به دست بسیج دریایی است.

البته این جزایر ساکنان بومی نیز دارد که بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ تعداد نزدیک به پنج هزار نفر در جزیره ابوموسی زندگی می‌کنند.
در سال‌های اخیر نیز برای توسعه این جزایر موج شکن، فرودگاه و اسکله نسبتاً بزرگی در آن ساخته شده است.
اما فارغ از هر راهکاری برای حفاظت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران آنچه بیش از پیش اهمیت می‌یابد.


 لزوم تصریح در پاسخ دهی ایران به این نوع ادعا‌های واهی است که می‌تواند
 از طریق تلاش برای  افزایش توان دفاعی و در کنار آن بسنده نکردن به صدور بیانیه در پاسخ به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس باشد 
تا مبادا با گذشت زمان شاهد عادی سازی و ثبت شدن این ادعای واهی سراسر دروغ در اذهان جامعه جهانی باشیم.

  • ایست خرید و فروش ملک

    ایست خرید و فروش ملک

    در هفته‌های اخیر فنر قیمت دلار آزاده شده و با فرارفتن از قله تاریخی خود اکنون در کانال ۶۰ هزار تومانی نوسان دارد. به این ترتیب بازار مسکن بار دیگر در اسفندماه، با تردید معامله‌گران روبرو و خریدوفروش حکم تعلیق خورد. منصور غیبی، کارشناس حوزه مسکن درباره وضعیت کنونی و عوامل اثرگذار بر بازار مسکن گفت: «آنچه در حال حاضر برای بازار مسکن مهم است، رفتار بازارهای موازی از جمله دلار و سکه است که هر چه به پایان سال نزدیک می‌شویم با التهابات، تغییر بها و کنترل قیمت از سوی دولت مواجه می‌شود.»

  • خبر داغ درباره وام ودیعه مسکن

    خبر داغ درباره وام ودیعه مسکن

    وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۲ به تأخیر افتاد و در قالب یک بخشنامه توسط بانک مرکزی به بانک‌های مختلف ابلاغ شد. از امروز به بعد، متقاضیان این تسهیلات می‌توانند بسته به محل سکونت خود، درخواست و ثبت نام برای وام ودیعه مسکن را انجام دهند. جامعه هدف وام مسکن طبق روال سال‌های گذشته مستاجران متاهل هستند، اما آقایان مستاجر بالای ۴۵ سال و خانم‌های مستاجر بالای ۳۵ سال هم در زمره متقاضیان وام قرار می‌گیرند.

  • قیمت مسکن به کدام سمت خواهد رفت؟

    قیمت مسکن به کدام سمت خواهد رفت؟

    بازار ساخت و معاملات مسکن در سال ۱۴۰۲ روند مثبتی نداشت و سیاست‌های انقباضی دولت نیز با وجود ایجاد آرامش موقتی در این عرصه عملا مشکلی بر مشکلات قبلی اضافه کرد.ساخت و ساز مسکن امسال را در رکود گذراند. فعالان این حوزه نیز معتقدند دیگر توانی نزد مردم برای خرید خانه باقی نمانده است. اما با این شرایط چه افقی می‌توان برای بازار معاملات و ساخت مسکن در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفت؟

  • پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

    پس از ورود چین به بازار املاک ایران...

    ماجرای ساخت خانه توسط چینی ها هنوز بر سر زبان هاست. این داستان اولین بار نیست که درباره آن صحبت می شود. یک بار دو سال پیش، یعنی در پاییز ۱۴۰۰ و همزمان با ساخت مسکن دولتی، گمانه زنی شد که چینی ها وارد ساخت مسکن در ایران می شوند، اما بعد از آن دیگر صحبتی از آن نشد. او تا به حال داستان شکل جدیدی به خود گرفته است.

  • انتظار کاهش قیمت مسکن در سال 1403

    انتظار کاهش قیمت مسکن در سال 1403

    مسکن در روزهای پایانی سال، بازار آرام و باثباتی دارد و آمارهای رسمی و گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد اگر مؤلفه‌های تأثیر‌گذار بر قیمت مسکن دچار تغییرات ناگهانی نشود، چشم‌انداز بازار مسکن در سال آینده نیز روند کاهشی قیمت‌‌ها را نشان می‌دهد.

  • این پنج دلیل پیشبینی بازار مسکن را جابه جا کرد

    این پنج دلیل پیشبینی بازار مسکن را جابه...

    بعضی از پژوهشگران با توجه به رشد نقدینگی، وضعیت سایر بازارهای دارایی و انتظارات، نوسانات در بازار مسکن را توجیه می‌کنند. آنها در روایت رسمی این وضعیت را بهبودی و آرامش در بازار مسکن در پایان ماه‌های آخر سال ۱۴۰۲ می‌دانند. با این حال، روند این متغیرها بازارمسکن در سال آینده به گونه‌ای است که ممکن است دوباره این بازار مسکن مهم را به نوسان و تغییر وضعیت بیندازد.

  • سمت‌وسوی بازار مسکن در سال پیش رو

    سمت‌وسوی بازار مسکن در سال پیش رو

    کارشناسان معتقدند حوزه مسکن، سال آینده را هم با رکود در معاملات و نبود تقاضای مصرفی در پی کاهش شدید قدرت خرید متقاضیان واقعی سپری می‌کند و صرف‌نظر از نوسان‌های احتمالی ارز، به طور بنیادین، زمینه‌ای برای افزایش قیمت در این بازار دیده نمی‌شود.

  • فرمول قسط بندی وام تغییر کرد

    فرمول قسط بندی وام تغییر کرد

    بر اساس فرمول قبلی متقاضیان باید طی ۲۰ سال، ۲۴۰ قسط به مبلغ هشت میلیون و ۴۸۸ هزار تومان پرداخت می‌کردند، اما با تصمیم دولت قرار شد اقساط وام ۵۵۰ میلیون تومانی طرح نهضت ملی مسکن با روش پلکانی محاسبه شود.

  • تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی مسکن برای مهاجرت معکوس به روستاها

    تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی مسکن برای...

    معاون بازسازی بنیاد مسکن گفت: در صورت همکاری بانک‌ها، به متقاضیانی که قصد بازگشت به روستاها را دارند، تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی مسکن پرداخت می‌شود.

  • پیش بینی وضعیت بازار مسکن تا پایان سال

    پیش بینی وضعیت بازار مسکن تا پایان سال

    سال 1402 به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود و همین عامل باعث شده است برخی کارشناسان اعتقاد داشته باشند به‌طور سنتی جنب و جوشی در بازار حاکم شده است؛ هیجاناتی نسبی که نوسان قیمت دلار می‌تواند به آن دامن بزند. اما در مقابل برخی دیگر از کارشناسان نیز معتقدند شرایط بازار مسکن بحرانی‌تر از آن است که این اتفاقات بتواند محرکی برای آن باشد. مجید گودرزی، کارشناس مسکن وضعیت بازار را تا پایان سال پیش‌بینی کرده است.

  • افزایش ۳ برابری اجاره ویلا در تعطیلات زمستانه

    افزایش ۳ برابری اجاره ویلا در تعطیلات...

    هرچند در فصل سرد سال، انتظار می‌رفت نرخ اجاره روزانه ویلا خصوصا در مناطق شمالی ایران کاهشی شود؛ اما بررسی ها از سایت‌های اجاره ویلا در دو استان مازندران و گیلان نشان می‌دهد که، اجاره ویلا در شمال کشور چندان نسبت به فصل سفرها کاهش محسوسی نداشته است.

  • مسیر خانه دار شدن مردم هموار شد

    مسیر خانه دار شدن مردم هموار شد

    رئیس انجمن انبوه سازان از پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصدی پروژه‌های نهضت ملی مسکن در تهران خبر داد. ایرج رهبر در خصوص وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن استان تهران اظهار کرد:‌ حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار واحد این طرح با احتساب واحدهای طرح اقدام ملی دولت قبل در تهران توسط انبوه‌سازان در حال ساخت است.

  • قیمت خانه‌های 100 متری در تهران چند؟

    قیمت خانه‌های 100 متری در تهران چند؟

    واحد های ۱۰۰ متری تهران عاقلانه‌ترین گزینه خرید برای سکونت و یا سرمایه‌گذاری در این شهر هستند، اگر خانواده باشید و یا حتی مجرد باشید، واحد آپارتمان های ۱۰۰ متری مناسب برای سکونت شما هستند که در تمامی مناطق تهران این واحد ها رو میتوان پیدا کرد.

  • احتمال ثبت نام جدید نهضت ملی مسکن برای متقاضیان

    احتمال ثبت نام جدید نهضت ملی مسکن برای...

    معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: سیاست وزارت راه این است که فعلا افرادی که ثبت نام کرده‌اند ساماندهی شوند و پس از آن، سایت برای متقاضیان جدید باز می‌شود.

  • نوسانات ارزی و احتمال انفجار قیمت ملک در ایران

    نوسانات ارزی و احتمال انفجار قیمت ملک...

    با توجه به گفته مشاوران املاک، تقاضای خریداران و فروشندگان ملک برای گرفتن اطلاعات درباره وضعیت بازار املاک افزایش یافته است. این افزایش تقاضا باعث امیدواری شده است که بازار در زمان محدودی که تا پایان سال باقی مانده است، بهبود یابد.

  • خروج سازندگان از بازار

    خروج سازندگان از بازار

    دبیر انجمن انبوه‌سازان مسکن گفت: بازار مسکن در حال حاضر با افزايش قیمت، صرفه اقتصادی برای سازندگان ندارد.

  • حال خراب بازار مسکن

    حال خراب بازار مسکن

    حال بازار مسکن خوب نیست؛ این تصویری است که این روزها آگاهان به حوزه مسکن عنوان می‌کنند. نمودار تعداد پروانه‌های ساختمانی حاکی از آن است که بازار مسکن از سال ۹۰ تاکنون با ریزش عجیب در صدور تعداد پروانه‌های ساختمانی برای ساخت مسکن روبه‌رو بوده است.

  • رواج اجاره ساعتی خانه‌ها

    رواج اجاره ساعتی خانه‌ها

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: یکی از سایت‌های معروف به وضوح اقدام به درج آگهی خانه‌های ساعتی می‌کند که از مسئولان مربوطه تقاضا داریم این پدیده نوظهور را رصد و ساماندهی کنند.مشاوران املاک به هیچ عنوان در موضوع خانه‌هایی که به شکل ساعتی اجاره داده می‌شود ورود نکرده و صرفا به بحث اجاره سالانه مطابق با شرح وظایفشان در قانون عمل می‌کنند.با این حال، شنیده می‌شود که بعضی مواقع در نقاطی از کشور، خانه‌ها به صورت ساعتی اجاره داده می‌شود که آگهی آنها در اپلیکیشن‌ها و سایت‌ها درج می‌شود.

  • 1900واحد مسکونی در حال ساخت

    1900واحد مسکونی در حال ساخت

    یک میلیون و 900 هزار واحد مسکونی در سراسر کشور در حال ساخت است. رییس‌جمهوری در جمع ائمه جمعه سراسر کشور بر اهمیت ساخت مسکن در دولت سیزدهم تاکید کرد و گفت: با تلاش‌های انجام شده هم اکنون یک میلیون و 900 هزار واحد مسکونی نهضت ملی در سراسر کشور در حال ساخت است و کار واگذاری زمین به متقاضیان در شهرهای کوچک نیز در حال انجام است.

  • مهم‌ترین وام‌ها در سال ۱۴۰۳

    مهم‌ترین وام‌ها در سال ۱۴۰۳

    سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، گفت: تسهیلات قرض‌الحسنه خرید مسکن در سال آینده، برای خانوار‌های دارای سه فرزند و بیشتر که بعد از سال ۱۳۹۹ به دنیا آمده است، ۳۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شد.رحیم زارع گفت: کمیسیون تلفیق تصویب کرد که ۳۱ هزار میلیارد تومان از منابع بودجه عمومی برای حوزه اشتغال اختصاص پیدا کند که هر استان ۷۰ درصد ۳۱ همت را می‌گیرد.

  • تسهیلات حمایتی مسکن

    تسهیلات حمایتی مسکن

    پرداخت بیش از ۲۴۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات حمایتی در قالب طرح جهش تولید مسکن توسط بانک سپه در راستای اجرای تکالیف ابلاغی بانک مرکزی از محل بودجه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، از بین ۶۵ هزار و ۲۳۴ واحد مسکونی شهری به ارزش ۲۶۵ هزار و ۷۲۳ میلیارد ریال که در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت. بانک در قالب طرح جهش تولید مسکن. سپه معرفی شد، این بانک مبلغ ۱۳۹ هزار و ۱۱۹ میلیارد ریال به ۳۵ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی پرداخت کرد که این تسهیلات همچنان به مشمولان در حال پرداخت است.