بازار املاک / جاماندگی میلگرد و تیرآهن از تورم

جاماندگی میلگرد و تیرآهن از تورم

جاماندگی میلگرد و تیرآهن از تورم

گزارش‌ها از بازار آهن و فولاد حاکی است که روز گذشته نیز قیمت آهن بر مدار ثبات بود و در برخی مبادی فروش کاهش جزئی هم مشاهده شد اما در این میان برخی شرکت‌ها به افزایش قیمت‌ محصولات خود مداومت ‌کردند. نوسان چشمگیری در بازار ارز نیز مشاهده نشد اما تا پایان روز قیمت دلار کمی افزایشی بود، به طوری که در بازار آزاد هر دلار حدود ۳۲ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد.

تحلیل روزانه نرخ اهن


در بازار میلگرد نوسانات متعددی مشاهده شد اگرچه عمده شرکت‌ها بدون تغییر قیمت محصولات خود را عرضه کردند.
 اما در برخی کارخانه‌ها مانند قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان و صبا فولاد زاگرس افزایش ۱۰۰ تومانی داشت و در چند شرکت از جمله میلگرد ابرکوه و میانه نیز ۱۰۰ تومان کاهش یافت.
قیمت روز ورق سیاه با کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی برخی ضخامت‌ها در کارخانه فولاد مبارکه همراه بود اما در چند کارخانه ثابت اعلام شد و برخی ضخامت‌ها در کارخانه اکسین حدود ۱۰۰ ال ۵۰۰ تومان افزایش داشت.

قیمت ورق رنگی و ورق روغنی در عمده کارخانه‌ها ثبات داشت و ورق رنگی کارخانه هفت الماس با افزایش قیمت همراه بود اما ورق گالوانیزه روز گذشته با کاهش ۳۰۰ تومانی اعلام قیمت شد. 
قیمت نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی هم تقریبا در همه بنگاه‌ها ثابت اعلام شد اما نبشی کارخانه جاوید بناب حدود ۱۰۰ تومان افزایش قیمت داشت.

قیمت قوطی آهن نوسانات پراکنده‌ای داشت به این صورت که قیمت پروفیل در برخی مبادی فروش ثابت اعلام شد.
 در چند کارخانه از جمله پایا اصفهان و نیکان حدود ۱۰۰ الی ۴۰۰ تومان افزایش داشت و در کارخانه صدرا نیز با کاهش ۱۰۰ تومانی اعلام قیمت شد.

قیمت روز 


لوله مانیسمان، داربستی، گازی و ... تقریبا در همه مبادی فروش بدون تغییر بود. 
قیمت روز تیرآهن در اغلب شرکت‌ها بدون تغییر قیمت اعلام شد اما تیراهن ذوب آهن اصفهان و کوثر اهواز با کاهش ۱۰ الی ۷۰ هزار تومانی اعلام شد و تیرآهن فایکو نیز ۲۰ هزار تومان افزایش داشت.

عقب‌نشینی نسبی قیمت دلار در بازار آزاد و بازگشت آرامش و ثبات به این بازار، به آرامش در بازار آهن و فولاد منجر شد
 اگرچه این بازار با تمهیداتی که بازارساز در فریز نقدینگی و سختگیری‌های مالیاتی و سامانه‌ای ایجاد کرده، این روزها به راحتی دچار تلاطمات نامتعارف و چشمگیر نمی‌شود.

در شش ماه گذشته شاهد کاهش ۱۰ درصدی قیمت میلگرد آجدار بودیم اما نرخ تیرآهن برخلاف بازار میلگرد افزایش ۱۰ درصدی داشت
 که بیشتر در سایزهای ۱۴ الی ۱۸ مشهود بود و سایزهای بالاتر مانند ۲۰ الی ۳۰ نیز حدود ۱۵ درصد افزایش قیمت داشت.

اگرچه بخشی از این افزایش قیمت ناشی از همخوانی عرضه و تقاضا و نبود مازاد تولید تیرآهن و عدم فروش اعتباری این محصول در بورس کالا است
اما بخش زیادی از افزایش نرخ تیراهن از مهندسی عرضه و بازارسازی هدفمند و برنامه‌ریزی شده توسط فعالان برتر حوزه تیرآهن با نوع عرضه‌ها بود و با واقعیت بازار چندان تطابق نداشت.

با این اوصاف اگرچه بازار تیرآهن افزایش ۱۰ الی ۱۵ درصدی را تجربه کرد اما تورم این محصول در شش ماه اخیر بیش از بازار میلگرد بوده است.
 حجم عرضه‌های هفتگی تیرآهن به طور میانگین تقریبا ۱۰ هزار تن بوده در حالی که حجم عرضه‌های میلگرد حدود ۲۰۰ هزار تن برآورد شده است 

به این ترتیب می‌توان گفت چرخش پولی در بازار تیرآهن و عمق بازار، با بازار میلگرد قابل مقایسه نیست.
بنابراین می‌توان گفت بازار تیرآهن و میلگرد در مقایسه با سایر بازارهای موازی مانند خودرو، املاک و...، نرخ ۵۰ درصدی تورم در کشور و افزایش ۱۸ درصدی نرخ دلار، دچار جاماندگی تورمی هستند.

گزارش‌ها از بورس کالای روز گذشته حاکی است که از عرضه ۳۰۵ هزار و ۲۷۰ تنی شمش بلوم حدود ۸۶/۸ درصد به تابلو معاملات راه پیدا کرد که معادل ۲۶۵ هزار و ۲۶۰ تن است. 
از این میزان حدود ۹۹ هزار و ۲۱۰ تن با نرخ پایه ۱۲ هزار و ۸۷۵ تومانی مورد معامله قرار گرفت که معادل ۴۳/۴ درصد بود.

براساس آمار و گزارش‌ها معاملات شمش در سومین هفته از مهرماه کمتر از ۵۰ درصد برآورد شد


 که علت آن را می‌توان در بالا بودن نرخ پایه شمش بورسی در مقایسه با شمش صادراتی و نرخ فروش در بازار
تحمیل زیان اقتصادی به نوردکاران با خرید شمش قیمت بالا
عقب‌نشینی نرخ دلار
 دشواری انتقال پول در شرایط فعلی کشور و قطعی اینترنت، جویا شد.

قیمت نهایی شمش با احتساب هزینه حمل، مالیات و کارمزد ارکان بورس و ... 
به مبلغی حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان می‌رسد در حالی که هر کیلو میلگرد حدود ۱۵ هزار و ۷۰۰ الی ۱۶ هزار تومان اعلام شده است. 
بنابراین براساس آنچه گفته شد خرید شمش با این قیمت و تولید میلگرد با این شرایط، اصلا توجیه اقتصادی ندارد.

  • خریدوفروش غیرقانونی امتیاز نهضت ملی مسکن با قیمت نجومی

    خریدوفروش غیرقانونی امتیاز نهضت ملی...

    درحالی خرید و فروش امتیاز واحدهای نهضت ملی مسکن غیرقانونی است که در شهرهای پردیس و پرند این کار با قیمت‌های نسبتا بالا در حال انجام است.

  • چشم‌انداز اجاره مسکن: آغاز عصر جدید برای اجاره‌نشین‌ها

    چشم‌انداز اجاره مسکن: آغاز عصر جدید...

    اجاره‌بهای مسکن در سال۱۴۰۲ با «صعود تاریخی» در شهر‌ها مواجه شد. بررسی‌ها با استناد به داده‌های رسمی از نبض اجاره نشان می‌دهد رشد ۳۹.۶درصدی اجاره کشوری و ۵۲درصدی اجاره تهران در یک‌سال، «عصر جدیدی در بازار اجاره‌نشین‌ها» رقم زده که مشخصه اصلی آن، «امکان جبران رشد هزینه‌های زندگی موجر از محل اجاره‌داری» است.

  • با این روش منتظر ریزش نرخ اجاره باشید

    با این روش منتظر ریزش نرخ اجاره باشید

    نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک درباره وضعیت قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳، عنوان کرد: انشااله که سال خوبی خواهد بود. هر سالی که سال خوبی برای مستاجران بوده، سالی بوده که تعداد آپارتمان‌های ساخته و تولید و عرضه شده یک مقدار زیاد بوده است.

  • عیدانه دولت برای کمک به مستاجران پرداخت وام ۵۵۰ میلیونی برای این افراد

    عیدانه دولت برای کمک به مستاجران پرداخت...

    با توجه به آنکه اجاره‌بها بخش قابل توجهی از درآمد اقشار پایین را به خود اختصاص می‌دهد، دولت هفت برنامه را برای کنترل‌بخشی به بازار مسکن و اجاره بها در دستور کار قرار داده است

  • وام ودیعه مسکن مخصوص کارگران افزایش می یابد

    وام ودیعه مسکن مخصوص کارگران افزایش می...

    با توجه به افزایش اجاره بها، یکی از طرح های حمایتی دولت از مستاجران، اعطای وام دیعه مسکن است که در کلانشهرها و سایر شهرهای کشور با مبالغ متغیر پرداخت می شود.

  • پیش بینی ارزان شدن مسکن در سال ۱۴۰۳

    پیش بینی ارزان شدن مسکن در سال ۱۴۰۳

    بازار مسکن قطعاً از سایر بازار‌های اقتصادی تأثیر پذیر خواهد بود؛ زیرا اگر بازار‌هایی ارزی و طلا در آرامش باشند، بازار مسکن نیز تبعیت کرده و شاهد نوسان هیجانی قیمت نخواهیم بود.

  • ثبت نام وام فوری دو میلیاردی

    ثبت نام وام فوری دو میلیاردی

    اخیراً به درخواست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با مصوب شورای پول و اعتبار، وام خرید مسکن اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از مبلغ یک میلیارد تومان به مبلغ دو میلیارد تومان ارتقا پیدا کرد

  • معاملات خرید و فروش مسکن در روزهای پایانی سال به کدام سو می رود؟

    معاملات خرید و فروش مسکن در روزهای...

    بازار شب عید معاملات مسکن شهر تهران بر اساس مشخصات تازه‌ترین آپارتمان‌های عرضه‌شده به این بازار با تنوع نسبتا مناسبی از فایل فروش همراه است. با این حال، تازه‌ترین تحقیقات میدانی از وضعیت معاملات مسکن در ماه پایانی سال‌جاری- اسفند۱۴۰۲- نشان‌دهنده رکود خریدوفروش در این بازار است.

  • ۵۰ درصد پایتخت نشینان مستاجر هستند

    ۵۰ درصد پایتخت نشینان مستاجر هستند

    ۵۰ درصد پایتخت نشینان مستاجر هستندبر اساس آخرین سرشماری مسکن و خانوار منتشر شده در سال ۱۳۹۴ بدون احتساب خانه های خالی و خانه های دوم و با احتساب حدود ۲۲۸۰۰۰۰۰ واحد مسکونی و ۱۸۱۰۰۰۰۰ خانه نسبت مسکن به خانه ۱٫۶ بوده است. یعنی در سال ۱۳۹۴ تعداد خانه ها کمتر از تعداد خانوار بوده و در برخی واحدهای مسکونی بیش از یک خانوار سکونت داشته اند.

  • سکوت مطلق بازار املاک در آستانه سال جدید

    سکوت مطلق بازار املاک در آستانه سال...

    بازار املاک و مستغلات یکی از مهم ترین بازارهای اقتصادی هر کشور است. این بازار شامل خرید، فروش و اجاره املاکی مانند خانه، آپارتمان، ویلا و مغازه است. بازار املاک و مستغلات تحت تأثیر عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است.

  • تعیین سقف اجاره مسکن از ابتدای ۱۴۰۳

    تعیین سقف اجاره مسکن از ابتدای ۱۴۰۳

    طرح کنترل و ساماندهی بازار مسکن و اجاره از سال گذشته در مجلس در دست بررسی قرار گرفت. به اعتقاد فعالان بازار مسکن، این طرح در صورت اجرایی شدن می‌تواند بسیاری از مشکلات مستأجران را حل کند. طرح ساماندهی بازار اجاره و مسکن ۱۴ ماده دارد که ۱۱ ماده آن در شورای نگهبان به تصویب رسیده و چند ماده باقی‌مانده در دست بررسی است.

  • ایست خرید و فروش ملک

    ایست خرید و فروش ملک

    در هفته‌های اخیر فنر قیمت دلار آزاده شده و با فرارفتن از قله تاریخی خود اکنون در کانال ۶۰ هزار تومانی نوسان دارد. به این ترتیب بازار مسکن بار دیگر در اسفندماه، با تردید معامله‌گران روبرو و خریدوفروش حکم تعلیق خورد. منصور غیبی، کارشناس حوزه مسکن درباره وضعیت کنونی و عوامل اثرگذار بر بازار مسکن گفت: «آنچه در حال حاضر برای بازار مسکن مهم است، رفتار بازارهای موازی از جمله دلار و سکه است که هر چه به پایان سال نزدیک می‌شویم با التهابات، تغییر بها و کنترل قیمت از سوی دولت مواجه می‌شود.»

  • خبر داغ درباره وام ودیعه مسکن

    خبر داغ درباره وام ودیعه مسکن

    وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۲ به تأخیر افتاد و در قالب یک بخشنامه توسط بانک مرکزی به بانک‌های مختلف ابلاغ شد. از امروز به بعد، متقاضیان این تسهیلات می‌توانند بسته به محل سکونت خود، درخواست و ثبت نام برای وام ودیعه مسکن را انجام دهند. جامعه هدف وام مسکن طبق روال سال‌های گذشته مستاجران متاهل هستند، اما آقایان مستاجر بالای ۴۵ سال و خانم‌های مستاجر بالای ۳۵ سال هم در زمره متقاضیان وام قرار می‌گیرند.

  • قیمت مسکن به کدام سمت خواهد رفت؟

    قیمت مسکن به کدام سمت خواهد رفت؟

    بازار ساخت و معاملات مسکن در سال ۱۴۰۲ روند مثبتی نداشت و سیاست‌های انقباضی دولت نیز با وجود ایجاد آرامش موقتی در این عرصه عملا مشکلی بر مشکلات قبلی اضافه کرد.ساخت و ساز مسکن امسال را در رکود گذراند. فعالان این حوزه نیز معتقدند دیگر توانی نزد مردم برای خرید خانه باقی نمانده است. اما با این شرایط چه افقی می‌توان برای بازار معاملات و ساخت مسکن در سال ۱۴۰۳ در نظر گرفت؟

  • پس از ورود چین به بازار املاک ایران باید منتظر کاهش قیمت ها در بازار مسکن باشیم؟

    پس از ورود چین به بازار املاک ایران...

    ماجرای ساخت خانه توسط چینی ها هنوز بر سر زبان هاست. این داستان اولین بار نیست که درباره آن صحبت می شود. یک بار دو سال پیش، یعنی در پاییز ۱۴۰۰ و همزمان با ساخت مسکن دولتی، گمانه زنی شد که چینی ها وارد ساخت مسکن در ایران می شوند، اما بعد از آن دیگر صحبتی از آن نشد. او تا به حال داستان شکل جدیدی به خود گرفته است.

  • انتظار کاهش قیمت مسکن در سال 1403

    انتظار کاهش قیمت مسکن در سال 1403

    مسکن در روزهای پایانی سال، بازار آرام و باثباتی دارد و آمارهای رسمی و گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد اگر مؤلفه‌های تأثیر‌گذار بر قیمت مسکن دچار تغییرات ناگهانی نشود، چشم‌انداز بازار مسکن در سال آینده نیز روند کاهشی قیمت‌‌ها را نشان می‌دهد.

  • این پنج دلیل پیشبینی بازار مسکن را جابه جا کرد

    این پنج دلیل پیشبینی بازار مسکن را جابه...

    بعضی از پژوهشگران با توجه به رشد نقدینگی، وضعیت سایر بازارهای دارایی و انتظارات، نوسانات در بازار مسکن را توجیه می‌کنند. آنها در روایت رسمی این وضعیت را بهبودی و آرامش در بازار مسکن در پایان ماه‌های آخر سال ۱۴۰۲ می‌دانند. با این حال، روند این متغیرها بازارمسکن در سال آینده به گونه‌ای است که ممکن است دوباره این بازار مسکن مهم را به نوسان و تغییر وضعیت بیندازد.

  • سمت‌وسوی بازار مسکن در سال پیش رو

    سمت‌وسوی بازار مسکن در سال پیش رو

    کارشناسان معتقدند حوزه مسکن، سال آینده را هم با رکود در معاملات و نبود تقاضای مصرفی در پی کاهش شدید قدرت خرید متقاضیان واقعی سپری می‌کند و صرف‌نظر از نوسان‌های احتمالی ارز، به طور بنیادین، زمینه‌ای برای افزایش قیمت در این بازار دیده نمی‌شود.

  • فرمول قسط بندی وام تغییر کرد

    فرمول قسط بندی وام تغییر کرد

    بر اساس فرمول قبلی متقاضیان باید طی ۲۰ سال، ۲۴۰ قسط به مبلغ هشت میلیون و ۴۸۸ هزار تومان پرداخت می‌کردند، اما با تصمیم دولت قرار شد اقساط وام ۵۵۰ میلیون تومانی طرح نهضت ملی مسکن با روش پلکانی محاسبه شود.

  • تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی مسکن برای مهاجرت معکوس به روستاها

    تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی مسکن برای...

    معاون بازسازی بنیاد مسکن گفت: در صورت همکاری بانک‌ها، به متقاضیانی که قصد بازگشت به روستاها را دارند، تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی مسکن پرداخت می‌شود.

  • پیش بینی وضعیت بازار مسکن تا پایان سال

    پیش بینی وضعیت بازار مسکن تا پایان سال

    سال 1402 به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود و همین عامل باعث شده است برخی کارشناسان اعتقاد داشته باشند به‌طور سنتی جنب و جوشی در بازار حاکم شده است؛ هیجاناتی نسبی که نوسان قیمت دلار می‌تواند به آن دامن بزند. اما در مقابل برخی دیگر از کارشناسان نیز معتقدند شرایط بازار مسکن بحرانی‌تر از آن است که این اتفاقات بتواند محرکی برای آن باشد. مجید گودرزی، کارشناس مسکن وضعیت بازار را تا پایان سال پیش‌بینی کرده است.