بازار املاک / خانه‌های نقلی کدام مناطق بیشترند؟

خانه‌های نقلی کدام مناطق بیشترند؟

خانه‌های نقلی کدام مناطق بیشترند؟

بررسی پروانه‌های ساخت نشان می‌دهد سال گذشته کمترین متوسط متراژ خانه را مناطق ۹ و ۱۰ داشتند و بیشترین را مناطق یک و ۳ بررسی‌ها نشان می‌دهد طی ۵ سال اخیر و در شرایطی که سطح عمومی قیمت‌ها و به تبع آن متوسط درآمد مردم ۵.۳ برابر شده است متوسط قیمت مسکن در تهران حدودا ۱۱ برابر شده است. این یعنی طی ۵ سال اخیر متوسط قیمت واقعی مسکن در پایتخت رشد ۱۱۰ درصدی داشته است. همچنین میانگین قیمت یک متر مربع مسکن در تهران به بیش از ۴۶ میلیون تومان رسیده است.

 برای خرید یک واحد ۸۶ متری که متوسط متراژ خانه‌های معامله شده در سال گذشته محسوب می‌شود 


باید حدود ۴ میلیارد تومان خرج کرد. رقمی که برای کمتر کسی قابل دستیابی است و به همین خاطر هم تقاضای مصرفی کوچی تند و تیز به سمت خانه‌های کوچک‌متراژ و همچنین قدیمی‌ساز داشته است. 
در همین خصوص هم می‌توان به گزارش‌های بانک مرکزی استناد کرد که نشان می‌دهد پرطرفدارترین بازه‌های متراژی برای خرید ملک در تهران ۵۰ تا ۶۰ متر و سپس ۶۰ تا ۷۰ متر است. 

حال سوال این است اگر بخواهیم دنبال خانه‌های ریزمتراژ بگردیم


 این خانه‌ها در کدام مناطق بیشتر ساخته می‌شوند؟ میانگین متراژ خانه‌های هر منطقه چقدر است؟
خانه‌های نقلی کدام مناطق بیشترند؟
 خانه های کوچک در کدام منطقه بیشتر است؟

تفاوت ۳ برابری بزرگ‌ترین و ریزترین منطقه


بررسی پروانه‌های ساخت صادر شده می‌تواند اطلاعات مفیدی از روند ساخت‌وساز در پایتخت دهد. 
برای محاسبه میانگین متراژ خانه‌ها، کل زیربنای پروانه گرفته تقسیم بر تعداد واحدهای پیش‌بینی شده در پروانه‌های ساختمانی می‌شود. 


عدد حاصل متوسط زیربنای هر واحد را نشان می‌دهد البته باید توجه کرد که این زیربنا شامل زیربنای مفید و همچنین مشاعات می‌شود. 
بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۳۰ درصد از زیربنای یک ملک مربوط به مشاعاتی مانند پارکینگ، انباری، راه‌پله، آسانسور و... می‌شود. 

به خاطر همین برای به دست آوردن زیربنای مفید باید از عدد فوق حدود ۳۰ درصد کم کرد.

 بعد از انجام این کارها می‌بینیم در تهران بیشترین میانگین متراژ خانه‌های ساخته شده مربوط به مناطق یک و ۳ است که به عدد عجیب ۲۵۴ متر و ۲۴۱ متر به ازای هر واحد رسیده‌اند.
 این در حالی است که بیشترین سهم ریزمتراژها در واحدهای مناطق ۱۰ و ۹ است که متوسط متراژ خانه‌هایی که در سال گذشته آغاز به ساخت کردند به ترتیب ۸۶ و ۸۵ است.
 به این ترتیب متوسط متراژ منطقه یک نزدیک به ۳ برابر متوسط متراژ خانه‌های ساخته شده در منطقه ۱۰ است.

این اعداد صرفا متوسط متراژ خانه‌های ساخته شده در هر منطقه را نشان می‌دهد


لزوما به این معنی نیست که در کدام مناطق خانه‌های ریزمتراژ بیشتری وجود دارد. به عنوان مثال در منطقه ۱۵ متوسط متراژ خانه‌های ساخته شده ۹۳ متر است 
 به همین واسطه این منطقه سومین متوسط متراژ پایین را دارد. اما اگر به مجموع زیربنای پروانه گرفته و همچنین تعداد واحدهای پیش‌بینی شده برای ساخت را نگاه کنیم
 می‌بینیم که در منطقه ۱۵ برای ۴۲۰۰ واحد مسکونی پروانه صادر شده است و در مناطق ۱۰ و ۹ برای حدود ۱۲۰۰ واحد و در مجموع حدود ۲۴۰۰ واحد مسکونی پروانه ساخت صادر شده است. 
به این ترتیب ممکن است در منطقه ۱۵ تعداد خانه‌های نقلی تازه بیشتر از مناطق ۹ و ۱۰ باشد.

تعادل نحس در ساخت‌وساز


پیش‌تر در گزارش‌ها به توضیح مفهوم «تعادل نحس» پرداختیم. تعادل نحس به وضعیتی گفته می‌شود که گرانی عجیب مسکن به خاطر عدم تعادل در عرضه و تقاضا نیست. 
بلکه بازار تعادلی است اما در یک تعادل نحس. یعنی بخش عرضه به جای این که در خدمت تقاضای مصرفی باشد، تابع تقاضای سرمایه‌ای است. 
این یعنی سازندگان سعی می‌کنند ملک‌هایی که می‌سازند پاسخ نیاز سرمایه‌گذاران را بدهد و نه مصرف‌کنندگان. 


این تعادل نحس هنگامی شکل می‌گیرد که بخش تقاضای سرمایه‌ای نسبت به مصرفی سهم بیشتری از معاملات را به خود اختصاص می‌دهد.
 به نظر می‌رسد عدم وجود بازارهای موازی قوی، نبود ابزارهای کنترلی و مالیاتی در بازار مسکن و دخالت دولت در دیگر بازارها و آزادی نسبی بازار مسکن را از جمله دلایلی می‌توان دانست که باعث شده سرمایه‌ها روانه این بخش شود.
حال بررسی متراژ خانه‌های ساخته شده و خریداری شده هم مهر تاییدی بر قرار گرفتن بازار مسکن کشورمان در وضعیت «تعادل نحس» دارد. 


به طوری که در حالی متوسط متراژ خانه‌هایی که سال گذشته معامله شدند حدود ۸۶ متر بوده و متوسط متراژ خانه‌هایی که در بدترین سال تاریخ ساخت‌وساز پروانه ساخت دریافت کرده‌اند ۱۳۶ متر. 
همچنین در حالی پرطرفدارترین بازه‌های متراژی بین ۵۰ تا ۷۰ متر است، میانگین خانه‌های تازه عرضه شده به بازار بیش از ۲ برابر این عدد است.

  • انفجار قیمت مسکن با سیگنال مجلس قطعی شد

    انفجار قیمت مسکن با سیگنال مجلس قطعی شد

    نوسانات شدید در بازار ارز و افزایش بی‌سابقه نرخ دلار در روزهای اخیر، نگرانی‌های گسترده‌ای را در میان مردم و فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اگر این روند ادامه پیدا کند، اثرات دومینویی آن به زودی دامن‌گیر سایر بخش‌های اقتصادی خواهد شد.

  • افزایش ۱۰۰ درصدی تسهیلات

    افزایش ۱۰۰ درصدی تسهیلات

    وام دو میلیاردی خرید مسکن در شهری مثل تهران اولا به چیزی نزدیک ۴۰۰ میلیون برای خرید اوراق تسه احتیاج دارد و در وهله دوم اقساط تقریبا ۳۸ میلیونی در ماه به‌جا می‌گذارد

  • پیش بینی حساس قیمت مسکن بعد از عید 1404

    پیش بینی حساس قیمت مسکن بعد از عید 1404

    زمزمه‌هایی در بازار مسکن از احتمال گرانی در سال آینده شنیده می‌شود. فعالان این حوزه معتقدند که قیمت مسکن در حال حاضر در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود جهش قیمت‌ها رخ دهد. اما برخی دیگر بر این باورند که بازار مسکن در دو سال اخیر در رکود بوده و این وضعیت تا زمانی که سرمایه‌های موجود در بازار طلا و ارز به سمت بازار مسکن هدایت نشود، ادامه خواهد داشت.

  • شرایط جدید وام ودیعه مسکن

    شرایط جدید وام ودیعه مسکن

    دریافت این نوع وام معمولاً به شرایط خاصی متصل است که باید توسط درخواست‌کننده رعایت شود.

  • تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی

    تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی

    شورای عالی مسکن پیش از این تصویب کرده بود که‌ بانک ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن پرداخت کنند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که این قانون اجرایی نمی شود و همین امر خود باعث کاهش میزان ساخت وساز در کلان شهرها از جمله تهران شده است.

  • تبخیر وام مسکن به ۳۰‌درصد می‌‌‌رسد

    تبخیر وام مسکن به ۳۰‌درصد می‌‌‌رسد

    وام خرید مسکن در کشور تطابقی با متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان ندارد، درواقع سهم پوشش‌‌‌دهی وام درکل هزینه خرید خانه بسیار پایین بوده و همین امر از جمله دلایل بروز رکود تاریخی در بازار مسکن کشور تلقی می‌شود.

  • آخرین وضعیت بازار مسکن

    آخرین وضعیت بازار مسکن

    در حال حاضر هزینه ساخت در مواردی به بیش از نرخ واحد‌های آماده در بازار مسکن رسیده است. بازار مسکن در رونق نسبی غیرتورمی پیش از عید به سر می‌برد، اما قیمت‌های اعلامی نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشته و در مواردی کاهش نیز یافته است.

  • جدیدترین وضعیت بازارجدیدترین وضعیت بازار مسکن مسکن

    جدیدترین وضعیت بازارجدیدترین وضعیت...

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک از افزایش نقل و انتقالات در دفاتر املاک از دی‌ماه به دلیل نزدیک شدن به عید نوروز خبر داد، اما تاکید کرد که این رونق با افزایش قیمت همراه نبوده است.

  • پرداخت وام مسکن فقط با حضور واسطه ها

    پرداخت وام مسکن فقط با حضور واسطه ها

    در بازار مسکن ایران پدیده‌ای جدید مشاهده شده است؛ واسطه‌هایی که با همکاری بنگاه‌های املاک، روند دریافت وام بانکی را برای خریداران سرعت می‌بخشند. این افراد که معمولاً در سیستم بانکی نفوذ دارند، با دریافت مبالغی خدمات خود را ارائه می‌کنند. هرچند حضور این واسطه‌ها می‌تواند روند دریافت وام را برای متقاضیان تسهیل کند، اما سوالاتی درباره شفافیت، عدالت و نظارت بانکی بر این فرایندها مطرح شده است.

  • رونق بازار مسکن ایران

    رونق بازار مسکن ایران

    همزمان با کاهش تنش‌ها در منطقه و نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، به نظر می‌رسد رکود بازار مسکن نیز رو به بهبود رفته و میزان معاملات مسکن رشد کرده است. در همین راستا، منصور غیبی،‌ کارشناس بازار مسکن، گفته است، میزان معاملات مسکن در دی‌ماه افزایش یافته و بالاترین میزان خرید مربوط به خریدهای سرمایه‌ای بوده است. حالا سوال این است که با تشکیل دولت دونالد ترامپ، بازار مسکن چه وضعیتی پیدا خواهد کرد.

  • قیمت خانه افسار پاره کرد

    قیمت خانه افسار پاره کرد

    مهمترین مولفه‌های مهم اثرگذار در تعیین قیمت مسکن، نرخ ارز است؛ بنابراین دور از انتظار نیست که افزایش قیمت دلار در بازار آزاد بر روی قیمت‌ها در بازار مسکن اثر گذار باشد.

  • افزایش قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳

    افزایش قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳

    تحولات سیاسی می‌تواند به چالش‌های جدیدی برای اقشار کم‌درآمد و متوسط منجر شود. رشد سریع قیمت‌ها در بازار مسکن، توان خرید مردم را کاهش داده و موجب افزایش شکاف طبقاتی در تأمین مسکن خواهد شد. این وضعیت ممکن است به بحران‌های اجتماعی مانند افزایش نرخ بی‌خانمانی و کاهش سطح رفاه عمومی منجر شود.

  • فروش اقساطی مسکن آغاز شد

    فروش اقساطی مسکن آغاز شد

    مدیرعامل بانک مسکن از فروش اقساطی ۷۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن خبر داد و گفت: بانک مسکن باید ۱۷۲ هزار میلیارد تومان برای این طرح تامین مالی انجام دهد.

  • معاملات مسکن از رکود خارج شد

    معاملات مسکن از رکود خارج شد

    بررسی‌ بازار مسکن نشان می‌دهد که برخلاف ماه‌های گذشته، عرضه در اکثر محله‌ها و مناطق افزایش داشته است.

  •  تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

    تا قبل از عید خانه بخریم یا صبر کنیم ؟

    بازار مسکن در شرایط رکودی قرار دارد و خریداران با احتیاط وارد این بازار می‌شوند. با توجه به تحولات سیاسی منطقه و سیاست‌های اقتصادی دولت چهاردهم، کارشناسان معتقدند که تثبیت امنیت و اجرای سیاست ارز تک‌نرخی می‌تواند به خروج بازار مسکن از رکود کمک کند. در این شرایط، خریداران باید پیش از افزایش قیمت‌ها اقدام کنند تا از افزایش تقاضا و گرانی بعدی جلوگیری کنند.

  • پشت پرده گرانی خانه فاش شد

    پشت پرده گرانی خانه فاش شد

    واحدهای طرح نهضت ملی مسکن که قرار بود زیر یک میلیارد تومان ساخته شوند

  • هزینه اوراق وام بانک مسکن چقدر است؟

    هزینه اوراق وام بانک مسکن چقدر است؟

    وام مسکن یکی از روش‌های اصلی تأمین مالی خرید خانه در ایران است که از طریق روش‌های مختلفی مانند وام‌های بانکی، صندوق‌های پس‌انداز مسکن، وام جوانان و اوراق تسهیلات مسکن (تسه) ارائه می‌شود.

  • احیای بازار مسکن با روش مجلس

    احیای بازار مسکن با روش مجلس

    در شرایطی که یکی از اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس از وقوع تحولات مثبت در بازار مسکن طی ماه‌های آینده خبر داده و ابراز امیدواری کرده است، برخی فعالان این حوزه نظر دیگری دارند و به شیوه‌های جدید و متفاوتی که متقاضیان برای تأمین نیازهای خود به کار می‌گیرند، اشاره می‌کنند.

  • مسکن مهر ارزان تر است یا مسکن ملی؟

    مسکن مهر ارزان تر است یا مسکن ملی؟

    بررسی بازار مسکن نشان می‌دهد، خرید واحدهای آماده مسکن مهر به مراتب ارزان‌تر از واحدهای در حال ساخت نهضت ملی مسکن بوده و برای مردم مقرون‌به‌صرفه تر است.

  • بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟

    بحران مسکن چگونه به پایان می رسد؟

    در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود. بر اساس گزارش اتاق تعاون ایران، دو عامل اصلی در افزایش اخیر قیمت مسکن مؤثر بوده‌اند: در هفته های اخیر بازار مسکن شاهد نوسانات رفتار معامله گران و قیمت ها بود.

  • حال بازار مسکن چطور است؟

    حال بازار مسکن چطور است؟

    موتور اصلی تورم مسکن که خریداران سرمایه‌ای بودند، اکنون تقریباً خاموش شده و این موضوع به رکود سنگین در معاملات مسکن منجر شده است.