بازار املاک / قیمت پایین چاهی تاریک برای خریداران

 قیمت پایین چاهی تاریک برای خریداران

قیمت پایین چاهی تاریک برای خریداران

خرید ملک در حالت پیش‌فروش نیازمند بررسی‌های دقیق‌تر در پیش‌فروش املاک، مخصوصا ملک‌هایی که چند شریک دارند، باید اسناد مربوط به آن مثل قرارداد مشارکت بررسی شود. قیمت ملک‌های پیش‌فروش غالبا زیر قیمت بازار است و خریدار باید از تله‌هایی که قیمت کم می‌تواند ایجاد کند، خود را تا حد ممکن دور کند. فرض کنید فردی تمام سرمایه و پس‌انداز خود را برای خرید خانه کنار گذاشته است. خانه‌ای که محل سکونت اوست یا به چشم یک سرمایه به آن نگاه می‌کند.

 برخی از آن‌ها به بهانه سود بیشتر


 ملکی که پیش‌فروش می‌شود را خریداری می‌کند. با گرفتاری در دام کلاهبرداران ملک، زحمات چندین ماهه یا چندین ساله خود را در جمع‌آوری این مبلغ از دست می‌دهد. 
یعنی یا سرپناه خود و خانواده‌اش را از دست می‌دهد یا سرمایه آینده را. اگر از فرض کردن بگذریم و عینک واقعیت را بر چشم خود بنهیم، این دست مشکلات را در دنیای امروز زیاد مشاهده می‌کنیم.
برای آگاهی بیشتر به سراغ یکی از مشاورین املاک رفتیم.

از رضایت شرکا برای فروش ملک مطمئن شوید


«برخی از ملک‌های فرسوده که نیاز به بازسازی دارند و مالک به تنهایی توانایی نوسازی ملک را ندارد، ملک خود را برای ساخت مجدد در اختیار فرد دیگری قرار می‌دهد.
 پس برای خرید یک ملک علاوه بر مالک با سازنده آن هم سروکار داریم. معمولا سازنده برای ادامه ساخت ملک، سهم خود را پیش‌فروش می‌کند تا بتواند پروژه ساخت و ساز را ادامه دهد.
 ماجرا وقتی به حاشیه کشیده می‌شود که سازنده واحد را بفروشد، ولی مالک اذعان کند که سازنده هیچ حقی نداشته و در واقع او (سازنده) پیمانکار بوده است. 

این اتفاق برای فردی افتاده است.» در پیش‌فروش‌ها، سند ملک ثبت رسمی نشده است و در صورتی سند رسمی می‌گیرد که مالک یا سازنده پایان کار را تحویل دهند. 
تا قبل از دریافت سند رسمی دست افراد برای کلاهبرداری بازتر است.
 می‌توانند ملک نیمه کار خود را با قیمت پایین‌تر بفروشند و افراد به دلیل عدم توجه به نبود سند و بدون اطلاع از سوابق سازنده و مالک، کلاه بزرگی بر سرشان می‌رود! 
در این شرایط که سند و کد رهیگری برای استعلام در پیش‌فروش املاک نیست، باید به قرارداد مشارکت رجوع کنیم. قرارداد مشارکت زمانی نوشته می‌شود که مالک قادر به ساخت و ساز نیست و نیاز به سازنده دارد.

 در این قرارداد به ارزش ملک 


درصد سودی که قرار است مالک و سازنده از تخریب و ساخت مجدد ملک ببرند، مشخص می‌شود. 
از این جهت به بررسی قرارداد مشارکت توسط خریدار تاکید می‌شود که، سازنده و مالک بعد از فروش سهم خود، زیر قول و قرار نزنند و حق و حقوق هرکدام از آن‌ها برای خریدار مشخص باشد.
 اگر مالک و سازنده زیر قول و قرار خود بزنند و خریدار پول خرید ملک را داده باشد و حق فسخی تعیین نکرده باشند، خریدار متضرر می‌شود. 
در ملک‌های مشارکتی تا زمانی که به سند رسمی ملک دسترسی ندارید، برای اینکه نسبت به سهم و حق سازنده و مالک آگاه شوید، قراداد مشارکت و تقسیم نامه را ببینید.


که موجب کلاهبرداری از فردی شده که ایزدی در مصاحبه با خبرنگار اجتماعی به او اشاره کرده است


 تا زمانی که ملک بین شرکا تقسیم نشده، مشاعی حساب می‌شود و هر یک از شرکا در متر به متر آن شریک هستند
 هیچ کدام حق تصرف در سهم دیگر را ندارند مگر به اذن شرکای دیگر.

 با توجه به این نکته در املاکی که دو یا چند شریک دارد باید قرارداد مشارکت و تقسیم نامه که ثبت رسمی شده است 
 دست نویس نیست را نگاه کنیم و نسبت به رضایت طرفین به فروش سهم خود و دیگر شرکا مطمئن شویم.

در ادامه مصاحبه با ایزدی، وی به نکته مهمی در پیش‌فروش‌ها اشاره کرد: 


«معمولا اتفاقاتی که در بحث کلاهبرداری می‌افتد این است که مردم فریب قیمت را می‌خورند. ملکی که زیر قیمت بازار است قطعا مشکلی دارد.
 در این موارد فروشنده زمان را برای خریدار محدود می‌کند به طوری که وقت استعلام را هم از او می‌گیرد.» 

در پیش‌فروش هم غالبا ملک زیر قیمت بازار است و افراد برای اینکه کمتر هزینه کنند و به ملک مورد نیاز خود برسند
 شرایط مختلف فروشنده را می‌پذیرند در صورتی که خیلی از آن شرایط به ضرر خریدار است.

ثبت سند رسمی و معتبر برای ملک در حال ساخت، راهی برای جلوگیری از کلاهبرداری در پیش‌فروش املاک


در پیش‌فروش اصلا امکان ثبت سند رسمی وجود ندارد و قبل از گرفتن پایان کار، این فروش انجام می‌شود. 
برای ساختمان‌های چند طبقه یک سند مادر که متعلق به کل ملک است باید گرفته شود و یک سند تفکیکی برای هر واحد. 

در سیستم رسمی کشور سند مادر که به یک نفر داده می‌شود، ثبت می‌شود و سند تفکیکی که متعلق به چند نفر است ثبت نمی‌شود.
 وقتی یک ملک به یک کدملی اختصاص داده شد دیگر نمی‌شود به چند نفر فروخته شود. دقیقا مشکل اصلی همینجاست! چون در پیش‌فروش چنین کدی اختصاص داده نمی‌شود.

 ملک‌هایی که در حال ساخت است هنوز به کد یکتا اختصاص پیدا نکردند 


 معلوم نیست کد یکتا برای چه کسی است و این باعث می‌شود که امکان فروش ملک به چند نفر حتی به صورت رسمی هم امکان پذیر باشد.
در حوزه پیش‌فروش، کلاهبرداری با مدل‌های متنوعی رخ می‌دهد. وقتی سند قولنامه‌ای به رسمیت شناخته می‌شود، مورد اعتماد دادگاه است. 

روش‌هایی مثل جابه‌جا کردن تاریخ، کد جعلی و جعل پلاک ثبتی باعث می‌شود که ملک را به صورت قانونی به یک نفر و به صورت غیر قانونی به ۱۰ نفر بفروشند! 
الان بنگاه‌ها یک کد رهگیری برای معاملات می‌دهند که خیلی هم قابل اعتماد و استناد نیست، چون در این صورت هم امکان کلاهبرداری وجود دارد.

برای پیش خرید ملک حتی در حالت نیمه ساز، نیازمند یک سامانه هستیم که در لحظه توافق خریدار و فروشنده معامله خود را ثبت کنند 
 پس از آن ملک قفل شود تا امکان پیش‌فروش یک ملک به چند نفر وجود نداشته باشد. 
ولی متاسفانه ثبت رسمی بعد از پابان کار و در دفترخانه‌ها اتفاق می‌افتد و این یعنی در پیش‌فروش نیز، راه برای کلاهبرداری باز است!

  • خانه‌های تاریخی و مرمت

    خانه‌های تاریخی و مرمت

    خانه‌های تاریخی کرمان در پیچ و خم هفت خوان مرمت طرح مرمت و بازسازی هفت خانه تاریخی کرمان به دلیل افزایش قیمت مصالح نتوانسته هفت خوان مرمت را طی کند و متوقف شده است. شهر کرمان با قدمت تاریخی و بنا‌ها و عمارت‌های فراوانی که دارد گنجینه‌ای از آثار میراث فرهنگی را به خود اختصاص داده . که در این میان خانه‌های تاریخی این شهر هر کدام شناسنامه و هویت تاریخی و فرهنگی مردمان دیار کریمان محسوب می‌شوند.

  • افزایشی قیمت اوراق مسکن

    افزایشی قیمت اوراق مسکن

    روند افزایشی اوراق مسکن همچنان ادامه دارد؛ به طوریکه متاهل‌ها برای خرید این اوراق باید بیش از ۱۱۹ میلیون تومان پرداخت کنند، درحالی که این رقم در هفته قبل حدود ۹۸ میلیون تومان بود.بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۲۵ هزار و ۷۰۰، ۱۲۳ هزار و ۸۰۰ و ۱۲۴ هزار و ۲۰۰تومان قیمت دارند. هر برگ اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن در تیر، مرداد و شهریورماه سال گذشته با قیمت ۱۲۳ هزار و ۹۰۰، ۱۲۴ هزار و ۴۰۰ و ۱۲۳ هزار و ۹۰۰توم

  • پردیس در حصار مشکلات زیرساختی

    پردیس در حصار مشکلات زیرساختی

    مسئولان پاسخگوی کمبودها باشند گروه استان‌ها- با وجود این که مسئولان کشور از بسته شدن پرونده مسکن مهر خبر می‌دهند اما در پردیس هنوز چندین واحد مسکونی این طرح به دلایل مختلف تحویل متقاضیان نشده و مشکلات ساکنان فاز ۵ در حوزه‌های زیرساختی و سرانه‌ها همچنان به قوت خود باقی است.فاز 5 مسکن مهر پردیس علی‌رغم تحویل واحدهای مسکونی همچنان ناتمام رها شده و فاقد زیرساخت‌های رفاهی، اجتماعی و امکانات اولیه شهرنشینی است که مردم‌ را با مشکلات عدیده مواجه و نارضایتی به وجود آورده است.

  • گرانی اجاره مسکن در کرمان

    گرانی اجاره مسکن در کرمان

    دردسرهای گرانی و مستاجران به حاشیه شهرها پناه بردند کرمان- کم کم به فصل جابه جایی نزدیک می شویم و نگرانی مستاجران از رشد نرخ اجاره بها افزایش پیدا می کند از سویی عده زیادی از مالکان و دلالان هم دندان طمع را برای بالا بردن اجاره بها تیز کرده اند.عدم نظارت بر بازار خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن در کرمان سبب شده تا سلیقه ای عمل کردن در این بخش زیاد از حد باشد و مالکان و دلالان قیمت ها را به گونه ای وضع می کنند .که با معیشت شان جور در بیاید و هر قیمتی که دلشان خواست را به مستاجران ارائه کنند.

  • بازار مصالح ساختمانی

    بازار مصالح ساختمانی

    پیش بینی بازار مصالح ساختمانی در جهان در یک سال اخیر قیمت مصالح ساختمانی در دنیا متاثر از تحولات جهانی، روند غافلگیرکننده‌ای داشته است. مرکز مطالعاتی و مشاوره ساختمان و مسکن جهانی در گزارشی با بررسی روند مزبور به پیش بینی در خصوص روند بازار مصالح ساختمانی پرداخته است.

  • ساخت اولین شهرک خصوصی

    ساخت اولین شهرک خصوصی

    پروانه ساخت اولین شهرک خصوصی کشور در استان بوشهر با هدف احداث ۳۱۲۴ واحد مسکونی برای اسکان ۱۲ هزار نفر صادر شد.اعلام مالک آن ظرف شش سال اولین شهرک خصوصی کشور ساخته خواهد شد. هم‌چنین ساخت بیش از ۴۰ شهرک در ۱۴ استان کشور در دستور کار شرکت عمران شهرهای جدید برای رونق بازار مسکن، قرار دارد.

  • مسکن با واقعیت همخوان شود

    مسکن با واقعیت همخوان شود

    هدف گذاری برای ساخت مسکن با کیفیت قیمت گذاری با واقعیت همخوانی داشته باشد گرگان- مرتضوی، رئیس انجمن انبوه‌سازان گلستان گفت: قیمت گذاری مسکن در طرح جهش تولید باید با ذکر همه جزئیات و دقیق باشد و همچنین باید ساخت مسکن باکیفیت و با دوام را مد نظر قرار دهیم.

  •  نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی

    نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی

    ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی در جلسه شورای مسکن گناباد گفت: از۴۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی مجموع چهار میلیون واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در سطح کشور ۴۰۰ هزار واحد معادل ۱۰ درصد آنها در این استان در حال ساخت است.

  • افزایش قیمت مسکن کمبود زمین

    افزایش قیمت مسکن کمبود زمین

    افزایش قیمت مسکن در خرم آباد ناشی از کمبود زمین است فرماندار خرم آباد گفت: کمبود زمین و بالابودن تقاضا برای مسکن منجر به افزایش قیمت در این حوزه شده است. علی محمد دریکوند درجلسه بررسی وضعیت مسکن، چالش ها و برنامه های پیش رو در سال ۱۴۰۱ با اشاره به اینکه شهر خرم آباد سالانه با تقاضای زیادی در حوزه مسکن مواجه است

  • مستأجر و موجر در فشار تورم

    مستأجر و موجر در فشار تورم

    تورم در بازار اجاره به آمارهای رسمی هم رسیده است. طبق برآورد مرکز آمار تورم اجاره در کل کشور برابر با دو درصد بوده که در قیاس با فروردین‌ماه سال‌های گذشته بالاترین رکورد به شمار می‌آید.روزنو:«صاحب‌خانه مبلغ اجاره‌بهای سه میلیون تومانی را به شش میلیون تومان افزایش داده

  • واگذاری ملک به خانوار ۳ فرزندی

    واگذاری ملک به خانوار ۳ فرزندی

    آغاز ثبت‌نام واگذاری زمین و مسکن خانوارهای دارای 3 فرزند معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی طی اطلاعیه‌ای از آغاز ثبت‌نام واگذاری زمین یا واحد مسکونی به خانوارهای دارای ۳ فرزند خبر داد. معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد:

  • واگذاری یک واحد مسکونی

    واگذاری یک واحد مسکونی

    واگذاری یک واحد مسکونی به خانواده‌های دارای سه فرزند در استان تهران مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: براساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ، در استان تهران به جای تخصیص زمین، یک واحد مسکونی به مشمولین واگذار می کنیم .خلیل محبت خواه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما درباره قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: براساس قانون، خانواده های که از ابان 1400 دارای فرزند سوم شدند زمین به انها اختصاص می دهند اما در شهرهای جدید اطراف استان تهران به این افراد واحد مسکونی داده می شود .

  • قیمت روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

    قیمت روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۲۵ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید. به گزارش تازه‌نیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران، براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم.در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کردیم.

  •  خبر مهم از نهضت ملی مسکن

    خبر مهم از نهضت ملی مسکن

    روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی توضیحاتی در خصوص قیمت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن ارائه داد. وزارت راه و شهرسازی بر اساس فهرست بهای سه ماهه چهارم سال ۱۳۹۹ هزینه ساخت هر متر مربع از واحدهای نهضت ملی مسکن را ۴.۷ میلیون تومان برآورد و اعلام کرد که در صورت کاهش یا افزایش هزینه‌ها، قیمت در زمان تحویل واحد به متقاضیان کاهش یا افزایش می‌یابد. هزینه تامین زمین، خانوارهای مشمول یارانه این طرح و نحوه تامین مصالح ساختمانی ارایه کرد.

  • نهضت ملی مسکن در بروجن

    نهضت ملی مسکن در بروجن

    اجرای مرحله نخست طرح نهضت ملی مسکن در بروجن مرحله نخست طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان بروجن با ساخت ۵۲۸ واحد مسکونی آغاز شد. اجرای مرحله نخست طرح نهضت ملی مسکن در بروجنبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، سرپرست فرمانداری شهرستان بروجن گفت: مرحله نخست طرح نهضت ملی مسکن با ساخت ۵۲۸ واحد مسکونی در قالب ۳ طرح در محله الهیه بروجن در حال ساخت است.

  • ارزانترین خانه‌های تهران

    ارزانترین خانه‌های تهران

    ارزانترین خانه‌های تهران را در این مناطق بخریدقیمت مسکن در مناطق مختلف تهران را منتشر کرد. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،قیمت آپارتمان در مناطق ۲۲ گانه تهران را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

  • پلمب مشاوران املاک بدون مجوز

    پلمب مشاوران املاک بدون مجوز

    دستور استاندار لرستان برای راه‌اندازی سامانه آمار و اطلاعات مسکن پلمب مشاوران املاک بدون مجوز در دستور کار قرار گرفت استاندار لرستان خواستار قانونمند شدن فعالیت همه مشاوران املاک شد و گفت: دفاتر مشاوران املاک بدون مجوز باید پلمب شود و از طرفی سامانه آمار و اطلاعات مسکن نیز باید رفع مشکل شده و فعال شود.

  • سرطانی شدن تورم درکشور

    سرطانی شدن تورم درکشور

    روایت رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی از سرطانی شدن تورم درکشور عبدالناصر همتی، رئیس‌کل پیشین بانک مرکزی در یادداشتی نوشت: تورم، به بیان ساده، افزایش مداوم قیمت‌ها در اقتصاد است و شکل فزاینده آن‌که درواقع شتاب گرفتن رشد قیمت‌ها است، دردآورتر هست.

  • سنگینه رکود بازار مسکن

    سنگینه رکود بازار مسکن

    آمار از کند شدن آهنگ رشد قیمت مسکن در سال گذشته نسبت به سه سال قبل از آن حکایت دارد. نرخ افزایش سالیانه آن به ۱۶ درصد رسید، به طوری که در مقایسه با سال ۱۳۹۶ تعداد معاملات مسکن شهر تهران ۵۷ درصد افت کرد. جامعه ۲۴ سال ۱۴۰۰ با وجود ثبات نسبی قیمت مسکن شهر تهران، رکود این بازار در مقایسه با سالهای قبل از آن عمیق‎تر شد.

  •  اوراق مسکن از ۱۰۰ هزار گذشت

    اوراق مسکن از ۱۰۰ هزار گذشت

    هر برگ اوراق مسکن دوباره از ۱۰۰ هزار تومان عبور کرد قیمت اوراق تسهیلات مسکن که سال پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و تا ۱۶۰ هزار تومان هم افزایش یافته بود. در سال جدید توانست به زیر ۱۰۰ هزار تومان برسد اما این روند ادامه نداشت و قیمت هر برگ دوباره به بیش از ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین و اردیبهشت و خرداد سال گذشته به ترتیب ۱۰۲ هزار و ۵۰۰، ۱۰۴ هزار و ۳۰۰ و ۱۰۴ هزار و ۱۰۰ تومان قیمت دارند.

  • خریداران مسکن ملی حذف از فهرست متقاضیان

    خریداران مسکن ملی حذف از فهرست متقاضیان

    مدیرکل راه و استان تهران گفت: متقاضیان مجرد اگر تعهدنامه محضری خود را در سامانه ثمن بارگذاری نکنند، از فهرست متقاضیان نهضت ملی مسکن حذف خواهند شد. متقاضیان مرد مجرد بالای ۲۳ سال با ورود به سامانه نهضت ملی مسکن به آدرس saman.mrud.ir، باید تعهد نامه محضری را دانلود و سپس به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کنند و پس از تکمیل تعهد نامه و ثبت محضری، اسکن تعهدنامه تکمیل شده را مجددا در سایت بارگذاری کنند تا شرایط احراز توسط اداره کل راه و شهرسازی استان تهران پیگیری و دنبال شود.