بازار املاک / مالکیت خانه در کدام کشورها بیشتر است؟

 مالکیت خانه در کدام کشورها بیشتر است؟

مالکیت خانه در کدام کشورها بیشتر است؟

بر اساس نتایج تحقیق جدید دانشکده مدیریت رادی دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو آمریکا کسانی که دوره‌های تورم بالا را تجربه می‌کنند، تمایل بیشتری به خرید خانه دارند. این تحقیق از منابع مختلف داده استفاده می‌کند که نشان می‌دهد خانوارهایی که در معرض تورم بالا بوده‌اند، احتمال بیشتری برای سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات دارند. این تحقیق نشان می‌دهد که بسیاری از صاحبان خانه‌ها به این دلیل که انگیزه دارند از خود در برابر افزایش قیمت‌های احتمالی در آینده محافظت کنند، خانه خریداری می‌کنند.

تجربه شخصی با تورم، محرک مالکیت خانه است.

 

الکس استینی ولزجو، یکی از محققان این تحقیق و استادیار اقتصاد و راهبرد در دانشکده مدیریت رادی، می‌گوید: 


ما فکر می‌کنیم یکی از دلایلی که مردم به‌جای اجاره، خرید خانه را انتخاب می‌کنند، نگرانی از تورم آینده است که شاید هم قیمت اجاره و هم قیمت مسکن را افزایش دهد. 
کسانی که در گذشته با تورم بالا زندگی کرده‌اند، ممکن است در آینده انتظار تورم بالاتری داشته باشند که باعث می‌شود آرزو کنند «ای کاش صاحبخانه بودند». 

این امر به‌ ویژه در صورتی صادق است که بتوانند با وام مسکن با نرخ ثابت، تامین مالی و از آنان در برابر تورم آینده محافظت کنند.
 ولزجو افزود که پیامدهای تورم بالایی که مردم در حال حاضر در سرتاسر جهان تجربه می‌کنند، تأثیری پایدار بر بازار مسکن خواهد داشت.

 گروه‌هایی که در دوره تورمی فعلی زندگی می‌کنند


برای سال‌های آینده تقاضای بیشتری برای مسکن خواهند داشت.
در یک قرار ملاقات مشترک در دانشکده بازرگانی هاس و بخش اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا برکلی، برای اینکه بفهمند مردم چگونه تصمیم‌گیری در مورد مالکیت خانه می‌کنند،

 نظرسنجی جدیدی از ۷۰۰ مالک خانه در ۶ کشور اروپایی (اتریش، آلمان، ایرلند، ایتالیا، پرتغال و اسپانیا) انجام دادند.
 از پاسخ‌دهندگان در این نظرسنجی پرسیده شد «دلایل خوب برای خرید خانه چیست

 آیا آنان به‌طور شخصی تورم بالا را تجربه کرده‌اند، آیا نگران تورم آینده هستند و آیا تورم بر تصمیم آنان برای خرید خانه تأثیر گذاشته است یا خیر».
 از میان افراد مورد بررسی، ۵۰ درصد اظهار کردند که در صورت وجود تورم، سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات خوب است. 

افرادی که با تورم بالا زندگی کرده‌اند


 ۲۱ درصد بیشتر نگران تورم در آینده هستند و ۷۴ درصد بیشتر احتمال دارد که بگویند تورم بر تصمیم آنان برای خرید خانه تأثیر می‌گذارد.
محققان همچنین از داده‌های نظرسنجی مالی و مصرف خانوار بانک مرکزی اروپا از ۲۲۰ هزار خانوار در ۲۲ کشور اروپایی استفاده کردند که نشان داد اثرات تورم تجربه شده زیاد است.
 به‌عنوان مثال، برای خانوارهای معمولی، افزایش تجربه تورم از ۲ درصد به ۵.۴ درصد، احتمال مالکیت آنان را از ۶۵ درصد به ۷۵ درصد افزایش می‌دهد.
 
مواجهه خانوارها با دوره‌های گذشته تورم بالاتر یا پایین‌تر می‌تواند به توضیح تفاوت در ترکیب مالکیت خانه در داخل و بین کشورها کمک کند.
 به‌ عنوان مثال در آلمان و اتریش، کمتر از نیمی از خانواده‌ها صاحبخانه هستند اما در لیتوانی، اسلواکی و کرواسی ۸۵ درصد یا بیشتر مالکیت دارند.

کشورهایی که سابقه تورم بالایی دارند. به‌طور مشابه، تنها ۵۷ درصد خانواده‌ها در فرانسه صاحبخانه هستند که ثبات قیمت بیشتری داشته است
 اما ۸۲ درصد در کشور همسایه آن اسپانیا، کشوری با سابقه طولانی تورم، صاحبخانه هستند.
 
 این خانوارها با جمعیت‌شناسی مشابه و در موقعیت‌های مالی مشابه، به‌طور منظم تصمیمات متفاوتی برای مالکیت می‌گیرند. 
در حالی که موسسات مالی نقش مهمی مانند قیمت مسکن، عرضه مسکن و جمعیت‌شناسی را ایفا می‌کنند.
ما نشان می‌دهیم که سوابق اقتصادی تجربه شده توسط صاحبان خانه‌ها و به‌ویژه تجربیات تورم، سرمایه‌گذاری در مسکن را به‌شدت پیش‌بینی می‌کند.
 

 تأثیر تجربیات شخصی به اندازه کافی قدرتمند و طولانی مدت باشد .


تا حتی بر تصمیمات مالکیت خانه مهاجرانی تأثیر بگذارد که به بازار مسکن جدید نقل مکان می‌کنند و همچنان به تورمی که در کشورهای خود تجربه کرده‌اند، پاسخ می‌دهند.
با استفاده از داده‌های نظرسنجی جامعه آمریکایی، سرپرستان خانواده‌ای را که به ایالات‌متحده  از خارج از کشور مهاجرت کرده‌اند شناسایی کردند.

 آنان توانستند تجربه‌های تورم در طول عمر خانوار طی مدت اقامتشان در کشور خود و در ایالات‌متحده 
 چگونگی تأثیر  این امر بر تصمیمات خرید آنان پس از مهاجرت را محاسبه کنند. 
محققان بار دیگر دریافتند که سرپرستان خانوارهایی که در طول عمر خود تورم بالاتری را تجربه کرده‌اند، بیشتر صاحبخانه هستند.
 
محققان ابراز کردند: ما نشان دادیم که رابطه بین تورم قبلی و انتخاب‌های خرید مسکن 
با شرایط بازار مسکن همچنین با شاخص‌های شرایط اقتصادی فعلی یا سایر تجربیات اقتصادی توضیح داده نمی‌شود.
 تجربه تورم بالا، اثر طولانی مدتی بر مالکیت خانه دارد.
 

نتایج این تحقیق قرار است در مجله The Journal of Finance منتشر شود.

  • بازار سیاه امتیاز نهضت ملی مسکن

    بازار سیاه امتیاز نهضت ملی مسکن

    بازار خرید و فروش امتیاز پروژه‌های نهضت ملی مسکن پیش از تحویل واحدها، به‌شدت داغ شده و حالا شباهت زیادی به معاملات غیررسمی دوران مسکن مهر پیدا کرده است. امتیازهایی که قرار بود صرف خانه‌دار شدن اقشار فاقد مسکن شود، حالا در قالب وکالت‌نامه و صلح‌نامه، تا ۱۰ برابر قیمت اولیه در بازار غیررسمی معامله می‌شوند؛ آن هم بدون تضمین انتقال قطعی سند

  • مستاجران در انتظار دو خبر خوش

    مستاجران در انتظار دو خبر خوش

    سامانه‌های ثبت قراردادهای اجاره، گامی بزرگ به‌سوی شفافیت بازار مسکن؛ با راه‌اندازی سامانه‌هایی نظیر «سادانا»، رصد معاملات، کنترل رشد غیرمنطقی اجاره‌بها، و جلوگیری از فرار مالیاتی در دستور کار قرار گرفته است.

  • وام مسکن ۱۴۰۴ به شرط دریافت

    وام مسکن ۱۴۰۴ به شرط دریافت

    از جمله جزئیات و شرایط دریافت تسهیلات ودیعه مسکن برای مستأجران عادی و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، شرایط وام خرید و ساخت مسکن، مبالغ اختصاص‌یافته، مدارک و ضامن‌های مورد نیاز، نحوه ثبت‌نام در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن، و بانک‌های عامل پرداخت‌کننده این وام‌ها.

  • پیش‌بینی مهم یک کارشناس درباره بازار مسکن تا تیر ۱۴۰۴

    پیش‌بینی مهم یک کارشناس درباره بازار...

    یک کارشناس بازار مسکن گفت: امسال نیز با رکود تورمی در بازار مسکن مواجه خواهیم بود و اگر تغییری در سیاست‌های اقتصادی ایجاد نشود، شرایط در اواخر بهار و اوایل تابستان بدتر خواهد شد.

  • شرط پرداخت وام ودیعه مسکن به مجردها

    شرط پرداخت وام ودیعه مسکن به مجردها

    تسهیلات ودیعه مسکن به متقاضیان و مردان بالای ۴۵ سال و زنان بالای ۳۵ سال تعلق می گیرد.

  • تزریق وام مسکن؛ سوخت تازه برای تورم

    تزریق وام مسکن؛ سوخت تازه برای تورم

    افزایش سقف وام مسکن به ۷۸۰ میلیون تومان که اخیر در دستور کار بانک مسکن قرار گرفته در نگاه اول یک سازوکار حمایتی برای خرید مسکن ارزیابی می‌شود.

  • شرایط دریافت وام ۴۰۰ میلیونی مسکن

    شرایط دریافت وام ۴۰۰ میلیونی مسکن

    وام ۴۰۰ میلیونی مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای حمایتی دولت در حوزه تأمین مسکن، بار دیگر در صدر توجه متقاضیان خرید یا ساخت خانه قرار گرفته است.

  • شرایط پرداخت وام مستاجران

    شرایط پرداخت وام مستاجران

    معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن اعلام تکمیل به روز رسانی سامانه تسهیلات ودیعه مسکن از آغاز ثبت نام وام ودیعه مسکن برای دهک‌های میان درآمدی از امروز (۱۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.

  • قدرت اجاره مستأجران به سمت واحد‌های کوچک

    قدرت اجاره مستأجران به سمت واحد‌های...

    نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران از کاهش قدرت اجاره و خرید مستأجران برای واحد‌های بزرگ متراژ خبر داد و گفت: تمایل خریداران و متقاضیان مسکن به سمت واحد‌های کوچک مقیاس حرکت کرده است.

  • بانک‌هایی که به مستاجران وام می‌دهند

    بانک‌هایی که به مستاجران وام می‌دهند

    فرآیند ثبت‌نام وام ودیعه مسکن برای مستاجران از هم‌اکنون آغاز شده و تا پایان سال ۱۴۰۴ ادامه دارد.

  • فرمول تبدیل رهن به اجاره ۱۴۰۴

    فرمول تبدیل رهن به اجاره ۱۴۰۴

    یکی از رایج‌ترین سوال‌هایی که هنگام اجاره خانه پیش می‌آید، این است که چطور می‌توان بین رهن و اجاره تبدیل انجام داد؟ یعنی اگر فقط قیمت فروش خانه یا میزان رهن کامل را بدانیم، چطور می‌توانیم اجاره‌ ماهانه را به‌طور منصفانه محاسبه کنیم؟

  • پیش‌بینی جدید از بازار مسکن

    پیش‌بینی جدید از بازار مسکن

    بازار مسکن این روزها با رکود مواجه شده و چشم‌ها به نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا دوخته شده است؛ به گفته کارشناسان، توافق می‌تواند قیمت‌ها را افزایش دهد، زیرا فشار تقاضا ناشی از کاهش ساخت‌وساز طی سال‌های اخیر بر بازار سنگینی می‌کند.

  • وضعیت بازار مسکن پس از آغاز مذاکرات

    وضعیت بازار مسکن پس از آغاز مذاکرات

    رئیس‌جمهور اعلام کرد که دولت می‌خواهد یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت و با آن دو نوبت کالابرگ الکترونیکی را برای ۷ دهک کم‌درآمد شارژ کند.

  • بازار مسکن در آستانه تغییر

    بازار مسکن در آستانه تغییر

    با وجود افت نرخ ارز و انتشار اخبار امیدوارکننده از روند مذاکرات سیاسی، بازار مسکن تهران همچنان در سکوت و انتظار فرو رفته است؛ بازاری که در میان کاهش قدرت خرید و ابهام‌های سیاسی، در مرز بلاتکلیفی به سر می‌برد و فعلاً نشانه‌ای از خروج از رکود در آن دیده نمی‌شود.

  • وام جدید ودیعه مسکن به بانک‌ها ابلاغ شد

    وام جدید ودیعه مسکن به بانک‌ها ابلاغ شد

    در راستای حمایت از مستاجرین و اجرای ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، سقف کلی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن به مبلغ ۲،۰۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش می‌یابد.

  • تورم بی‌پایان در بازار مسکن

    تورم بی‌پایان در بازار مسکن

    سال‌های گذشته، دو عامل اصلی برای تقویت قدرت خرید مسکن وجود داشته که یکی از آن‌ها بخش حقوق و دستمزد است. در گذشته، دولت‌ها از طریق افزایش حقوق‌ها تلاش می‌کردند قدرت خرید مردم را تقویت کنند.

  • شوک دوباره دولت به بازار مسکن

    شوک دوباره دولت به بازار مسکن

    منتقدان می‌گویند، ورود دولت به خرید واحد مسکونی موجب بالا رفتن بیشتر قیمت می‌شود. آنها پیشنهاد می‌دهند دولت این واحدها را تحت برنامه اجاره به شرط تملیک به مردم واگذار کند، به این صورت که واحدها در اختیار خانوار کم‌درآمد قرار گیرد و پرداخت اجاره ماهانه به عنوان پرداخت اقساط وام ساخت واحدها در نظر گرفته شود تا به‌تدریج و بعد از چند سال، مستأجران این واحدها صاحب‌ خانه شوند.

  • واکنش بازار مسکن به مذاکرات ایران و آمریکا

    واکنش بازار مسکن به مذاکرات ایران و...

    بازار مسکن هنوز واکنش محسوسی به کاهش نرخ ارز که اخیراً تا سطح ۲۲ هزار تومان افت کرده، نشان نداده است. به گفته کارشناسان و فعالان این حوزه، معاملات در وضعیت رکود به سر می‌برد و حجم خرید و فروش‌ بسیار اندک است.

  • دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران

    دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران

    معاون وزیر راه با اشاره به ابلاغ دستورالعمل وام ودیعه مسکن با همکاری بانک مرکزی، گفت: مستأجران برای دریافت این وام باید اجاره‌نامه را در سامانه «تم» بارگذاری کنند.

  • دریافت اجاره بیشتر از نرخ مصوب پیگرد قانونی دارد

    دریافت اجاره بیشتر از نرخ مصوب پیگرد...

    نایب رئیس اول اتحادیه املاک گفت: تخفیفات و معافیت‌هایی که پیش‌تر در قوانین برای موجرین در نظر گرفته شده بود لغو شده و مالکان مشمول جریمه خواهند شد.

  • واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

    واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های...

    فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین جزئیات جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور اظهار داشت: امروز دومین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم برگزار شد.