بازار املاک / افزایش هزینه عوارض ساختمانی، به گرانی مسکن دامن نمی‌زند

افزایش هزینه عوارض ساختمانی، به گرانی مسکن دامن نمی‌زند

افزایش هزینه عوارض ساختمانی، به گرانی مسکن دامن نمی‌زند

افزایش هزینه عوارض ساختمانی به گرانی مسکن دامن نمی‌زند. در حالی که بسیاری از سازندگان مسکن، افزایش نرخ عوارض ساختمانی را به عنوان یکی از عناصر اصلی گرانی نهاده های تولید مسکن میدانند. همچنین سلب انگیزه آنها برای سرمایه گذاری در این بازار عنوان می کنند. اما در مقابل مهندس مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران بر این باور است که با توجه به اینکه عوارض ساختمانی تنها بین یک تا دو درصد از هزینه کل ساختمان را شامل می شود. بنابراین افزایش آن تاثیر چندانی بر گرانی مسکن ندارد.

رئیس شورای شهر تهران ضمن بیان مطلب فوق گفت:

عوارض از اسم عارضه می آید، یعنی عارضه ای که بر شهر وارد می‌شود و کسی که این عارضه را وارد می‌کند، بایستی در قالب حق مردم شهر مابه ازای این عارضه را بپردازد. به طور مثال از افرادی که روی فروشگاه‌ها و مغازه‌های خود تابلو نصب می‌کنند، عوارض دریافت می‌شود. آنها به دیوان عدالت شکایت و اعتراض می‌کنند که چرا باید به ازای نصب تابلو عوارض پرداخت کنند. در حالی که این عده به دلیل ایجاد اغتشاش بصری و بهره گیری از فضای شهر، ملزم به پرداخت عوارض به شهرداری هستند.
افزایش هزینه عوارض ساختمانی به گرانی مسکن دامن نمی‌زند

چمران تاکید کرد:

در بخش مسکن نیز کسانی که مسکن می‌سازند و از امکانات و خیابان‌های شهر برای این منظور استفاده می‌کنند، باید عوارض آن را بپردازند، چرا که همه این امکانات هزینه بر است.

وی خاطرنشان ساخت:

عوارض ساختمانی تنها بین یک تا دو درصد از هزینه کل ساختمان را شامل می‌شود، این در حالی است که اکنون قیمت هر متر آپارتمان در شمال شهر تهران متر مربعی ۱۵۰ میلیون تومان است.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد:
براساس قانون افزایش عوارض ساختمانی در حد تورم مجاز است. اما علی رغم این اختیار قانونی، عوارض در حد تورم مجاز افزایش داده نشده است.
چرا که با توجه به بحران مسکن و مشکل کمبود مسکن،قصد ما این است که سازندگان را به ساخت مسکن در پایتخت تشویق کنیم.

چمران اضافه کرد:
بر اساس تاکید اعضای شورای شهر تهران، عوارض شهرسازی مربوط به سال ۱۴۰۲ در مناطق جنوبی تا ۲۵ درصد و در مناطق شمالی ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

وی یادآور شد:
نرخ عوارض شهرسازی تاثیری در بحث هزینه مسکن ندارد. به عنوان مثال هزینه سازمان نظام مهندسی و بیمه‌ها به مراتب بیشتر از عوارض یک ساختمان است.
عوارض نوسازی در سال گذشته هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده که این رقم در بودجه ۷۵ هزار میلیارد تومانی شهرداری، رقمی نیست که عده ای بخواهند تا این حد روی کاهش آن پافشاری کنند، آن هم در مقابل هزینه هایی که شهرداری دارد.

افزایش عوارض ساختمانی زمینه ساز تشدید گرانی مسکن است

اما در همین رابطه فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن با تاکید بر اینکه افزایش نرخ عوارض شهری تاثیر مستقیمی بر رشد هزینه های تولید مسکن دارد گفت:
اساسا در ابتدای هر سال، اولین شوک به بازار مسکن از سوی شهردارهای زده می شود. بنابراین به هیچ وجه نمی توان گفت این امر تاثیری در افزایش هزینه های تولید مسکن ندارد.

وی خاطرنشان ساخت:
در هیچ کجای دنیا، شهرداری ها بابت صدور مجوز ساخت، از سازندگان پول دریافت نمی کنند.
اما در ایران به دلیل اینکه شهرداری ها قادر نیستند درآمدهای پایدار خود را از طریق عوارض نوسازی دریافت کنند.
بنابراین منابع درآمدی خود را از طریق عوارض منتج به صدور پروانه ساخت که حدود ۶۰ درصد درآمدهای شهرداری را تشکیل می دهد، اخذ می کنند.

پورحاجت با انتقاد از نگاه دستگاه های ذی مدخل در حوزه صنعت ساختمان به بخش مسکن عنوان کرد:

متاسفانه طی این سالها بسیاری از سازمانها از لحاظ ساختاری تبدیل به بنگاه های اقتصادی شده اند. علاوه بر این بخش تولید مسکن را به منزله صندوق پول برای درآمد زایی سازمان خود می بینند.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن در ادامه اذعان داشت:

متاسفانه عوامل مختلفی در تشدید هزینه های تولید مسکن تاثیرگذار است. افزایش عوارض ساختمانی هم یکی از این موارد مهم است و این مساله مخصوصا در نقاط کم برخودار شهر تهران تاثیر بیشتری دارد.
همچنین سبب خواهد شد که مشکلات مردم در حوزه مسکن افزون تر شود.

این کارشناس مسکن اظهار داشت:
افزایش عوارض ساخت و ساز به عنوان یکی از ارکان اصلی رشد هزینه های تولید مسکن، نقش کلیدی و تاثیرگذاری در کاهش رغبت سازندگان برای تولید مسکن دارد.
این در حالی است که دولت باید با فراهم کردن زیرساخت‌ها و ارایه مشوقها، زمینه افزایش عرضه مسکن و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن را فراهم کند.

  • وام مسکن ۱۴۰۴ به شرط دریافت

    وام مسکن ۱۴۰۴ به شرط دریافت

    از جمله جزئیات و شرایط دریافت تسهیلات ودیعه مسکن برای مستأجران عادی و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، شرایط وام خرید و ساخت مسکن، مبالغ اختصاص‌یافته، مدارک و ضامن‌های مورد نیاز، نحوه ثبت‌نام در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن، و بانک‌های عامل پرداخت‌کننده این وام‌ها.

  • پیش‌بینی مهم یک کارشناس درباره بازار مسکن تا تیر ۱۴۰۴

    پیش‌بینی مهم یک کارشناس درباره بازار...

    یک کارشناس بازار مسکن گفت: امسال نیز با رکود تورمی در بازار مسکن مواجه خواهیم بود و اگر تغییری در سیاست‌های اقتصادی ایجاد نشود، شرایط در اواخر بهار و اوایل تابستان بدتر خواهد شد.

  • شرط پرداخت وام ودیعه مسکن به مجردها

    شرط پرداخت وام ودیعه مسکن به مجردها

    تسهیلات ودیعه مسکن به متقاضیان و مردان بالای ۴۵ سال و زنان بالای ۳۵ سال تعلق می گیرد.

  • تزریق وام مسکن؛ سوخت تازه برای تورم

    تزریق وام مسکن؛ سوخت تازه برای تورم

    افزایش سقف وام مسکن به ۷۸۰ میلیون تومان که اخیر در دستور کار بانک مسکن قرار گرفته در نگاه اول یک سازوکار حمایتی برای خرید مسکن ارزیابی می‌شود.

  • شرایط دریافت وام ۴۰۰ میلیونی مسکن

    شرایط دریافت وام ۴۰۰ میلیونی مسکن

    وام ۴۰۰ میلیونی مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای حمایتی دولت در حوزه تأمین مسکن، بار دیگر در صدر توجه متقاضیان خرید یا ساخت خانه قرار گرفته است.

  • شرایط پرداخت وام مستاجران

    شرایط پرداخت وام مستاجران

    معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن اعلام تکمیل به روز رسانی سامانه تسهیلات ودیعه مسکن از آغاز ثبت نام وام ودیعه مسکن برای دهک‌های میان درآمدی از امروز (۱۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.

  • قدرت اجاره مستأجران به سمت واحد‌های کوچک

    قدرت اجاره مستأجران به سمت واحد‌های...

    نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران از کاهش قدرت اجاره و خرید مستأجران برای واحد‌های بزرگ متراژ خبر داد و گفت: تمایل خریداران و متقاضیان مسکن به سمت واحد‌های کوچک مقیاس حرکت کرده است.

  • بانک‌هایی که به مستاجران وام می‌دهند

    بانک‌هایی که به مستاجران وام می‌دهند

    فرآیند ثبت‌نام وام ودیعه مسکن برای مستاجران از هم‌اکنون آغاز شده و تا پایان سال ۱۴۰۴ ادامه دارد.

  • فرمول تبدیل رهن به اجاره ۱۴۰۴

    فرمول تبدیل رهن به اجاره ۱۴۰۴

    یکی از رایج‌ترین سوال‌هایی که هنگام اجاره خانه پیش می‌آید، این است که چطور می‌توان بین رهن و اجاره تبدیل انجام داد؟ یعنی اگر فقط قیمت فروش خانه یا میزان رهن کامل را بدانیم، چطور می‌توانیم اجاره‌ ماهانه را به‌طور منصفانه محاسبه کنیم؟

  • پیش‌بینی جدید از بازار مسکن

    پیش‌بینی جدید از بازار مسکن

    بازار مسکن این روزها با رکود مواجه شده و چشم‌ها به نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا دوخته شده است؛ به گفته کارشناسان، توافق می‌تواند قیمت‌ها را افزایش دهد، زیرا فشار تقاضا ناشی از کاهش ساخت‌وساز طی سال‌های اخیر بر بازار سنگینی می‌کند.

  • وضعیت بازار مسکن پس از آغاز مذاکرات

    وضعیت بازار مسکن پس از آغاز مذاکرات

    رئیس‌جمهور اعلام کرد که دولت می‌خواهد یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت و با آن دو نوبت کالابرگ الکترونیکی را برای ۷ دهک کم‌درآمد شارژ کند.

  • بازار مسکن در آستانه تغییر

    بازار مسکن در آستانه تغییر

    با وجود افت نرخ ارز و انتشار اخبار امیدوارکننده از روند مذاکرات سیاسی، بازار مسکن تهران همچنان در سکوت و انتظار فرو رفته است؛ بازاری که در میان کاهش قدرت خرید و ابهام‌های سیاسی، در مرز بلاتکلیفی به سر می‌برد و فعلاً نشانه‌ای از خروج از رکود در آن دیده نمی‌شود.

  • وام جدید ودیعه مسکن به بانک‌ها ابلاغ شد

    وام جدید ودیعه مسکن به بانک‌ها ابلاغ شد

    در راستای حمایت از مستاجرین و اجرای ماده (۹) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، سقف کلی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن به مبلغ ۲،۰۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش می‌یابد.

  • تورم بی‌پایان در بازار مسکن

    تورم بی‌پایان در بازار مسکن

    سال‌های گذشته، دو عامل اصلی برای تقویت قدرت خرید مسکن وجود داشته که یکی از آن‌ها بخش حقوق و دستمزد است. در گذشته، دولت‌ها از طریق افزایش حقوق‌ها تلاش می‌کردند قدرت خرید مردم را تقویت کنند.

  • شوک دوباره دولت به بازار مسکن

    شوک دوباره دولت به بازار مسکن

    منتقدان می‌گویند، ورود دولت به خرید واحد مسکونی موجب بالا رفتن بیشتر قیمت می‌شود. آنها پیشنهاد می‌دهند دولت این واحدها را تحت برنامه اجاره به شرط تملیک به مردم واگذار کند، به این صورت که واحدها در اختیار خانوار کم‌درآمد قرار گیرد و پرداخت اجاره ماهانه به عنوان پرداخت اقساط وام ساخت واحدها در نظر گرفته شود تا به‌تدریج و بعد از چند سال، مستأجران این واحدها صاحب‌ خانه شوند.

  • واکنش بازار مسکن به مذاکرات ایران و آمریکا

    واکنش بازار مسکن به مذاکرات ایران و...

    بازار مسکن هنوز واکنش محسوسی به کاهش نرخ ارز که اخیراً تا سطح ۲۲ هزار تومان افت کرده، نشان نداده است. به گفته کارشناسان و فعالان این حوزه، معاملات در وضعیت رکود به سر می‌برد و حجم خرید و فروش‌ بسیار اندک است.

  • دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران

    دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران

    معاون وزیر راه با اشاره به ابلاغ دستورالعمل وام ودیعه مسکن با همکاری بانک مرکزی، گفت: مستأجران برای دریافت این وام باید اجاره‌نامه را در سامانه «تم» بارگذاری کنند.

  • دریافت اجاره بیشتر از نرخ مصوب پیگرد قانونی دارد

    دریافت اجاره بیشتر از نرخ مصوب پیگرد...

    نایب رئیس اول اتحادیه املاک گفت: تخفیفات و معافیت‌هایی که پیش‌تر در قوانین برای موجرین در نظر گرفته شده بود لغو شده و مالکان مشمول جریمه خواهند شد.

  • واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های پایین

    واگذاری مسکن اجاره ای دولت به دهک های...

    فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در خصوص آخرین جزئیات جلسه شورای عالی مسکن با حضور رئیس جمهور اظهار داشت: امروز دومین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم برگزار شد.

  • پیش‌بینی جنجالی از قیمت مسکن

    پیش‌بینی جنجالی از قیمت مسکن

    آیا سقوط قیمت‌ها در راه است؟ بررسی وضعیت بازار مسکن و رکود تورمی در سال گذشته نشان می‌دهد تعیین تکلیف اجاره‌بها و تصمیمات کلان شورای عالی مسکن نقش کلیدی در سمت‌وسوی قیمت‌ها خواهد داشت.

  • هدیه شیرین دولت برای مستاجران

    هدیه شیرین دولت برای مستاجران

    دولت با ارائه سیاست‌های حمایتی جدید برای مستاجران، به دنبال کاهش فشارهای اقتصادی و اجتماعی بر خانواده‌هاست؛ اقدامی ضروری برای مقابله با تورم اجاره و ایجاد ثبات در بازار مسکن.