بازار املاک / مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

این روزها مردم برای داشتن یک خانه اجاره‌ای، کاری از پیش نمی‌برند وای به حال داشتن یک سقف از همین رو به نظر می‌رسد در این وانفسای قیمت مسکن در همدان نمایندگان مردم و مسئولان ارشد باید بی‌معطلی کاری کنند و ضمن اقدام جهادی نظارت پیشه سازند.

قیمت‌های نجومی

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

به گمانم کافی است دو، سه ساعتی وقت بگذارید و در مرکز شهر سراغ چند مشاور املاک بروید و از قیمت‌ها بپرسید.
بعد از دانستن آنچه پیرامون قیمت مسکن این نیاز حیاتی و ابتدایی می‌گذرد، درخواهیم یافت خیلی نامحسوس قیمت‌ها روند افزایشی در پیش گرفتند آن هم در بازه زمانی کوتاه و به شکل باورناپذیری به تعبیری ما یعنی من و تو از قیمت‌های تند و تیز امروزی جا ماندیم.

دقیقا، از تعقیب و گریز قیمت‌ها که با عجله با گذر دقیقه‌ها یکدیگر را دنبال می‌کنند، جا ماندیم؛ به عبارتی زورمان به خرید و این دست اتفاقات که نمی‌رسد هیچ، رهن و اجاره هم از قافله جا نمانده و رشد هیجانی داشته است. 
انگار از یک رقابت پیچیده که پای هزار و یک دلیل و نفر وسط ماجراست، جا ماندیم. اما جا ماندن در این مقوله یعنی رویا ماندن حتی یک سقف کاغذی که در این بدو بدوی قیمت‌ها سهم من و تو نمی‌شود.

اگر هنوز باور نداری که از قافله خانه‌دار شدن یا خانه اجاره کردن جا ماندی و در این وانفسا تغییر قیمت‌ها به روز و ساعت رسیده، گریزی می‌زنیم به حساب و کتاب و قیمت‌های فضایی.

قیمت‌های باورنکردنی

مثلا آپارتمان ۵۰ متری حول و حوش بلوار مدنی را با قیمتی معادل ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای فروش گذاشتند. آپارتمانی که سن و سالش به ۱۷ سال می‌رسد و آسانسور ندارد و طبقه‌ سوم است.

یا نه، آپارتمانی با سن بیست و خرده‌ای سال به متراژ ۱۱۰ متر در خیابان نواب متری ۴۰ میلیون برای فروش گذاشته شده است. ناگفته نماند قطعا این قیمت‌ها برای املاکی است که نه آسانسور دارند و نه امکانات آنچنانی، ضمن اینکه هر طبقه سه یا چهار واحد مستقر شده است.

اگر آپارتمانی با آسانسور، تک واحدی و سن و سال جوان‌تر بخواهید باید سر کیسه تهی از تهی را بیشتر شل کنید و متری ۵۰ میلیون تومان و بلکه بیشتر حدود ۶۰ میلیون تومان هزینه کنید.

مثلا، آپارتمان نوساز البته خشک و بدون اسباب و وسیله الزامی مثل کابینت حول و حوش کوی پردیس متری ۶۵ میلیون تومان تعیین می‌شود. البته که این قیمت‌ها با دخل و خرج اهالی همدان جور نیست اما چطور و چگونه تعیین شده است خودش جای سوال دارد.

از خیر خرید که بگذریم به اجاره‌بها می‌رسیم. دو، سه نمونه از اجاره بها و ودیعه آپارتمان در همدان را عنوان می‌کنیم تا بدانید، مسئله پیچیده مسکن تا کجاها پیشرفته و تاکنون کسی جلودارش نبوده است.

اجاره‌ای معادل کل حقوق

یک واحد آپارتمان ۸۰ متری محدود هنرستان با ۶۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۱.۵ میلیون تومان اجاره آگهی شده. یا واحدی دیگر در شهرک امیرکبیر با متراژ ۸۳ متری ۴۰۰ میلیون تومان ودیعه و اجاره توافقی آگهی شده است.

این رقم تا ۷۵۰ میلیون تومان پول پیش برای یک واحد ۱۳۰ متری هم افزایش پیدا کرده که با دیدن و شنیدنش خیال می‌کنید این دیگر آخر کار است و از این گران‌تر نخواهیم داشت.
ولی با کمی گشت و گذار در دنیا واقعی و مجازی درمی‌یابیم که نه! یک میلیارد و ۲ میلیارد هم به عنوان پول پیش در نظر گرفته می‌شود. کافی است آپارتمان نوساز باشد یا قدری شیک و پیک و بزرگ، دیگر مالک سر از پا نمی‌شناسد و تا می‌تواند مبلغ را رو به بالا گِرد می‌کند.

ودیعه ۶۰۰ و ۷۰۰ میلیونی برای کارگر و کارمند و حتی بازاری هم میسر نیست تا همین یکی و دو سال گذشته با این مبالغ آپارتمان‌های مجهز و تازه‌ساز خریداری می‌شد اما این مبلغ ودیعه شده همراه با اجاره.
حالا مبنا را بگذارید پول پیش کمتری جور کردیم چطور از عهده اجاره‌های ۶، هفت میلیونی بر خواهیم آمد، حقوق هفت، هشت میلیونی حتی ۱۰ میلیونی را چطور مدیریت کنیم که بخشی برای گذران زندگی، خرج و مخارج فرزندان و خوراک و پوشاک باشد و ۶ میلیون تومان آن بابت اجاره.

مسکن همدان، قیمت‌های نجومی و سربه فلک کشیده

نظارت و قانون شاید وقتی دیگر

دردسرتان ندهیم دو دو تای اجاره و پول پیش یا خرید مسکن با دو دو تای حقوق و درآمد هم خوانی ندارد. بنابراین با این اوصاف که خانه خریدن جزو محالات شده و افزایش افسارگسیخته گریبانش را گرفته، باید فکری کرد به حال اجاره بها؛ قانونی و نظارتی  یا تعیینی و تکلیفی.

هر چند نظارت و قانون که در این حوزه به هیچ انگاشته می‌شود، مردم هم رعایت حال یکدیگر را نمی‌کنند و تا می‌توانند بر اسب بی‌توجهی مسئولان می‌تازند و یکه‌تازی می‌کنند. پس بفرمایید در این بین مردمی که سقف ندارند با این نیاز اولیه چه کنند و چگونه این نیاز را نه کالای سرمایه‌ای را تهیه کنند.
موضوع را که با مسئول در میان بگذاری، جواب خاصی عایدت نمی‌شود. مشاوران املاک هم که می‌گویند قیمت را مالک مشخص می‌کند چه برای اجاره و چه برای فروش؛ پس بفرمایید آحاد مردم چه کنند؟
مردم برای داشتن  یک آلونک اجاره‌ای، کاری از پیش نمی‌برند وای به حال داشتن یک سقف از همین رو به نظر می‌رسد در این وانفسای مسکن در همدان نمایندگان مردم و مسئولان ارشد باید بی‌معطلی کاری کنند.
کاری از جنس جهاد، به عبارتی جهادی در راستای ساخت و ساز و هم در راستای نظارت و کارشناسی قیمت املاک و این غائله را ختم به خیر کنند.

امید است با همکاری گروه‌های جهادی، همراهی مردم و همت مسئولان شاهد تحول در این حوزه باشیم. ناگفته نماند، ساخت و ساز یک سوی ماجرای چندمجهولی مسکن در همدان است، نظارت هم سوی دیگر است که بی‌توجهی به آن آتش به خرمن این مشکل می‌زند.

  • دلار رئیسی در مسیر مسکن روحانی

    دلار رئیسی در مسیر مسکن روحانی

    دو روز پیش اعلام قیمت دلار بدون ذکر منبع و نام صرافی ممنوع شد. از دیروز هم مراجعی که قیمت ارز را اعلام می‌کنند، مبنای قیمت‌ها را نرخ دلار صرافی ملی قرار داده‌اند و صرافی ملی هم در شرایط کنونی دلار را حدود ۱۰ درصد ارزان‌تر از بازار آزاد می‌فروشد. این شرایط جدیدی که در بازار ارز ایجاد شده، یادآور نحوه مواجهه سیاستگذاران پیشین در برابر افزایش قیمت‌ها است

  • قیمت مسکن همچنان در مدار صعودی

    قیمت مسکن همچنان در مدار صعودی

    متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران در آبان ماه سال جاری ۳۲۰.۱ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل ۱.۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

  • ۶۰ درصد درآمد خانوار را مسکن میبلعد

    ۶۰ درصد درآمد خانوار را مسکن میبلعد

    بررسی‌ها نشان می‌دهد خانوار‌های شهری به‌طور میانگین باید ۶۰ تا ۷۰ درصد درآمد ماهانه خود را برای تامین هزینه‌های مسکن خرج کنند. روزنامه همشهری نوشت: طبق آمار‌هایی که وزیر راه و شهرسازی و یک عضو کمیسیون عمران مجلس به آن استناد کرده‌اند، سهم هزینه مسکن در سبد خانوار‌های شهری به ۶۰ تا ۷۰ درصد رسیده است. میانگین این شاخص در جهان ۱۸ درصد برآورد می‌شود.

  • خرید خانه ۴۰ متری در تهران چقدر آب می‌خورد

    خرید خانه ۴۰ متری در تهران چقدر آب...

    قیمت مسکن در شهر تهران طی سال‌های قبل بسیار بالا رفته است. اما خرید یک خانه ۴۰ متری در شهر تهران چقدر هزینه برای خریداران دارد؟ داشتن یک سرپناه ساده برای زندگی حالا شاید برای برخی به یک رویا تبدیل شده باشد. افزایش قیمت مسکن در سال‌های اخیر باعث شده که بسیاری از زوج‌های جوان و افرادی که قصد خرید خانه دارند، از خیر آن بگذرند و به اجاره‌نشینی اکتفا کنند.

  • فروش خانه‌های لوکس ۲۰ تا ۹۹ میلیارد تومانی در پایتخت

    فروش خانه‌های لوکس ۲۰ تا ۹۹ میلیارد...

    فاصله طبقاتی آنچنان در کشور زیاد شده که از آن به عنوان گسل بین اقشار مختلف جامعه می‌توان نام برد؛ در حالی که ۶۰ تا ۷۰ درصد جامعه حتی توان خرید خانه‌های زیر ۱۰۰ و تا ۳ میلیارد تومان را ندارند، هستند کسانی که چند ده میلیارد تومان برای خرید خانه در تهران هزینه می‌کنند.

  •  فرونشست زمین

    فرونشست زمین

    قربانی فرونشست زمین؛ این خانه در ورامین نصف شد

  • ۵۰ هزار واحد مسکونی در طرح جهش تولید مسکن

    ۵۰ هزار واحد مسکونی در طرح جهش تولید...

    ۵۰ هزار واحد مسکونی در طرح جهش تولید مسکن در استان بوشهر ساخته می‌شود گروه استان‌ها - مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر با اشاره به ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی در طرح جهش تولید مسکن در استان بوشهر گفت: تاکنون برای ساخت ۱۲ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی زمین آماده شده است. فرزاد رستمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر به طرح جهش تولید مسکن پرداخت و با اشاره به ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در استان‌ها اظهار داشت: در مدت 4 سال 4 میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته می‌شود که سهم استان بوشهر 50 هزار واحد است

  • ماجرای ارزان شدن مسکن

    ماجرای ارزان شدن مسکن

    رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: قیمت مسکن ۱۰ تا ۱۲درصد پایین آمده است.

  • خبر خوب: مسکن ارزان شد

    خبر خوب: مسکن ارزان شد

    تامین مسکن مورد نیاز افراد جامعه یکی از مهم ترین سیاست های هر دولتی است. در کشور ما پیش از این طرح هایی مختلفی مانند مسکن مهر و ملی برای خانه دار شدن مردم انجام گرفته که توانسته بخشی از نیاز جامعه را نیز پاسخ دهد. در جدید ترین این اقدامات دولت سیزدهم برای تامین این نیاز جامعه طرح نهضت ملی مسکن را کلید زد.

  • رئیس اداره تعزیرات حکومتی کاشان ارسال ۱۱۱۸پرونده به تعزیرات حکومتی کاشان/گران‌فروشی بیشترین تخلف

    رئیس اداره تعزیرات حکومتی کاشان ارسال...

    رئیس اداره تعزیرات حکومتی کاشان گفت: از ابتدای سال یک هزار و ۱۱۸ پرونده تخلف به تعزیرات حکومتی کاشان ارسال شده است.

  • بر اثر انفجار گاز خسارت به ۳۱ واحد مسکونی و تجاری در شاهیندژ

    بر اثر انفجار گاز خسارت به ۳۱ واحد...

    انفجار گاز به ۳۱ واحد مسکونی و تجاری در شاهیندژ خسارت وارد کرد.

  • هزینه مسکن با تولید بیشتر کاهش می‌یابد؟

    هزینه مسکن با تولید بیشتر کاهش می‌یابد؟

    سیاست تازه دولت در ساخت واحدهای مسکونی این پرسش را مطرح می‌کند که آیا سیاست افزایش تولید واحدهای مسکونی می‌تواند قدری از فشار هزینه‌ مسکن کم کند؟

  • الگوی عرضه‌‌ و تقاضای مسکن همخوانی ندارد

    الگوی عرضه‌‌ و تقاضای مسکن همخوانی...

    الگوی عرضه مسکن با تقاضای مسکن همخوانی ندارد زیرا به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، مشکلات سالیان اخیر کشور و کاهش ارزش پول ملی مردم به دنبال واحدهای مسکونی با متراژ پایین تر و مطابق با بودجه خود هستند.

  • مشکلات مالکیتی منازل محله جهرم اراک

    مشکلات مالکیتی منازل محله جهرم اراک

    منازل مسکونی بیش از ۵۰۰ خانوار ساکن در خیابان جهرم اراک که اکثرا با قولنامه در حدود ۴۰ الی ۵۰ سال پیش خریداری نموده‌اند و بعضی افراد نیز قولنامه از شخص صاحب سند را دارند و با ادعای وراث صاحب سند و گرفتن حکم تخلیه باعث بی خانمانی ساکنین این محله که به حق صاحب اصلی خانه‌ها هستند و مبلغ را پرداخته‌اند، شده اند.

  • بازار مسکن کشور مسئله‌ای مانند بازار خودرو کشور دارد و وضعیت بهتری نسبت به آن ندارد.

    بازار مسکن کشور مسئله‌ای مانند بازار...

    برای انبوه‌سازی خصوصی برنامه‌ریزی کنیم مجتبی بیگدلی-رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن قیمت‌های رهن و اجاره در این بازار نیز به صورت لحظه‌ای در حال تغییر و افزایش است و وخیم بودن بازار مسکن را به‌راحتی می‌توان از این موضوع دریافت.

  • بی‌توجهی به مسکن اجاره‌ای یکی از اشکالات قانون «جهش تولید مسکن» است

    بی‌توجهی به مسکن اجاره‌ای یکی از...

    معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اشکالات موجود در قانون جهش تولید مسکن گفت: از جمله ایرادات موجود در قانون، عدم توجه به مسکن اجاره‌ای برای بخشی از جامعه هدف است درحالی که طبق سرشماری سال ٩٥، ٢.٥ میلیون واحد منازل خالی در کشور داریم که از موضوعات حائز اهمیت است.

  • رونمایی معاون اول رئیس جمهور از ۳ سیاست اقتصادی دولت

    رونمایی معاون اول رئیس جمهور از ۳ سیاست...

    دلار ۴۲۰۰ تومانی مفید نیست . معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ما سه سیاست را دنبال می‌کنیم؛ اول اینکه اجازه ندهیم فراوانی جنس دچار اخلال شود، دوم ثبات قیمت‌ها و سومی ارزانی اقلام، گفت: ارز ترجیحی را مفید حال کشور نمی‌دانم و جزو ابزارهایی بوده که فنر قیمت‌ها را متراکم کرده است. در نتیجه ما با مشکلات متفاوتی مواجه بودیم؛ البته تدابیر خوبی شکل گرفته اما قطعا زمان‌بر است.

  • از "ازدواج سفید" تا "شوگرها"؛ دلایل کاهش ازدواج چیست

    از "ازدواج سفید" تا "شوگرها"؛ دلایل...

    حسن خدمتگزار با اشاره به کاهش ازدواج در یک دهه گذشته اظهار کرد: دلایل کاهش ازدواج بر اساس ترتیب و اولویت نیستند اما می‌توان به مواردی اشاره کرد. یکی از اصلی‌ترین دلایل کاهش ازدواج، مسائل و مشکلات اقتصادی است.

  • تاکید مخبر برای رفع مشکلات «خیابان جهرم» اراک

    تاکید مخبر برای رفع مشکلات «خیابان...

    مخلص الائمه: موضوع در شورای تامین استان مطرح شد استاندار مرکزی گفت: به دستور معاون اول رئیس جمهوری پرونده منازل مسکونی محله جهرم اراک با رعایت حقوق شهروندان در دست بررسی است

  • سندروم خرید ملک در ترکیه_لاکچری‌بازی یا سردرگمی

    سندروم خرید ملک در ترکیه_لاکچری‌بازی یا...

    با وجود آنکه این روزها از اقتصاد ترکیه اخبار خوبی به گوش نمی‌رسد، لیر هر روز ارزش خود را از دست می‌دهد، بیکاری در این کشور روزافززون شده، گردشگری ۶۵ درصد کاهش یافته، ۳۵ درصد قیمت خانه در ترکیه مشمول مالیات بر ارزش افزوده می‌شود و خریداران تا سه سال حق فروش ملک را ندارند، ایرانی‌ها باز هم به دلایل نامعلوم در ماه گذشته با خرید ۱۲۶۵ خانه بزرگترین گروه خریداران ملک در ترکیه لقب گرفتند.

  • گرانی 700 درصدی نرخ ارز در دولت یازدهم و دوازدهم/ افزایش ۶۴۷ درصدی قیمت مسکن طی ۸ سال گذشته

    گرانی 700 درصدی نرخ ارز در دولت یازدهم...

    نماینده طوالش در مجلس گفت: میانگین قیمت هر مترمربع مسکن در سال ۹۲ حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بوده که طی سال‌های اخیر با جهش ۶۴۷ درصدی مواجه شده است. حسن محمدیاری نماینده طوالش در مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه 26 آبان) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد وضعیت شاخص‌های اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم اظهار داشت: براساس گزارش کمیسیون اقتصادی مسلم است که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم شاخص‌های اقتصادی دچار کمی و کاستی‌هایی بوده است.