قوانین املاک / ممنوعیت انتقال امتیاز طرح نهضت ملی مسکن

ممنوعیت انتقال امتیاز طرح نهضت ملی مسکن

ممنوعیت انتقال امتیاز طرح نهضت ملی مسکن

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: خرید و فروش امتیاز واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن تا زمانی که تکمیل و واگذار نشده اند، غیرقانونی است.

 خرید و فروش امتیاز واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن

 اقبال شاکری در خصوص خرید و فروش امتیاز واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن، گفـت: این امر کاملا غیر قانونی است و در طرح ساماندهی و کنترل اجاره بها املاک مسکونی نیز به آن اشاره و راهکار‌هایی برای مقابله با چنین مسائلی پیش بینی کرده ایم. تا زمانی که ساختمان‌ها به متقاضیان واگذار نشده، نباید اقدام به فروش کنند، در غیر این صورت مشکلات و گرفتاری‌های قانونی برای طرفین در پی خواهد داشت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی در ماه‌های اخیر در مسیر بهبود روند ساخت مسکن در حرکت بوده و رویکرد‌های مناسبی اتخاذ کرده است، عنوان کرد: مجموعه وزارت راه و شهرسازی باید اطمینان پیدا کند که متقاضیان واحد‌های نهضت ملی مسکن در جریان همه روند ساخت و ساز هستند تا در دام دلالان و محتکران نیفتند.


بازار مسکن رونق می‌گیرد؟

مشاوران املاک می‌گویند مراجعه خریداران و فروشندگان ملک برای پرس و جو از وضعیت بازار نزد آنها افزایش پیدا کرده و همین مورد باعث امیدواری شده تا بازار حداقل در مدت محدود باقی‌مانده تا پایان سال جانی دوباره بگیرد.اما این اتفاقات و تکان محدودی که بازار مسکن در این مدت تجربه کرده پیامدهایی هم به‌دنبال داشته است؛ پیامدهایی مانند طمع دوباره واسطه‌های ملکی و سوداگران برای خرید آپارتمان‌های نقلی!صاحبان این واحدها می‌گویند اکنون که چشم‌اندازی دوباره برای افزایش قیمت‌ خانه شکل گرفته، برخی واسطه‌های ملکی و بنگاه‌های املاک نیز در تلاشند تا برخی آپارتمان‌ها را در مقطع کنونی که قیمت‌ها هنوز پایین است، زیر قیمت خریداری کنند و با نگهداشت چندماهه آن‌ها، در آینده از محل فروش دوباره واحدها، سود کسب کنند.

هدف اولیه این مشاوران املاک غالبا آپارتمان‌هایی نقلی با عمر بالا و قیمت‌هایی بین یک تا دو میلیارد تومان است که تضمین نقدشوندگی آنها نسبت به باقی واحدها بیشتر است و از سوی دیگر بازسازی جزئی آنها نیز می‌تواند بر قیمت آن بیفزاید.یک مالک آپارتمان نقلی می‌گوید که مشاور املاک، واحد مسکونی وی را یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری کرده اما اعلام کرده است که این واحد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان فروش می‌رود و برای قیمت بالاتر مشتری نیست. این در حالی‍‌ست که مالک عنوان می‌کند، دیگر مشاوران املاک برای همین واحد با قیمت یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، مشتری دارند.یک مالک دیگر می‌گوید آپارتمان وی یک ماه قبل و پیش از افزایش قیمت دلار، با قیمت پنج میلیارد تومان مشتری داشته است اما اکنون که نرخ دلار بالا رفته، مشاوران املاک قیمت ملک را چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعلام می‌کنند و خود، خریدار آن هستند!

رچقدر مسیر ساخت و واگذاری مسکن‌های طرح نهضت ملی برای متقاضیان شفاف‌تر باشد و آنها از کم و کیف مسائل آگاه باشند، کمتر در دام کلاه‌برداران می‌افتند. از این رو وزارت راه و شهرسازی باید در مسیر شفاف سازی و دسترسی سریع متقاضیان به اطلاعات خانه‌های خود گام بردارد.


  • بانک‌ها عامل افزایش قیمت مسکن

    بانک‌ها عامل افزایش قیمت مسکن

    درحالی برخی بانک‌ها به‌جای ایفای نقش تسهیل‌گر در تأمین مالی به یکی از بازیگران اصلی بازار مسکن تبدیل شده‌اند که می‌توان ردپای آن‌ها را در افزایش قیمت زمین و خانه‌های خالی دید.

  • نحوه خرید و فروش مسکن تغییر کرد

    نحوه خرید و فروش مسکن تغییر کرد

    انجام چنین معاملات خرید و فروش مسکن نه از منظر قانونی پذیرفته است و نه امکان رصد مالی آنها از طریق شبکه بانکی کشور وجود دارد.

  • حق کمیسیون مسکن و اجاره ۲ برابر می شود؟

    حق کمیسیون مسکن و اجاره ۲ برابر می شود؟

    درحالی بازار مسکن در یکی از سنگین‌ترین دوره‌های رکود سال‌های اخیر به سر می‌برد که اتحادیه مشاوران املاک به‌دنبال افزایش نرخ کمیسیون بنگاه‌های املاک است.

  • اصلاح کمیسیون مشاوران املاک روی میز صمت

    اصلاح کمیسیون مشاوران املاک روی میز صمت

    درحالی اتحادیه مشاوران املاک به‌دنبال افزایش نرخ کمیسیون بنگاه‌های املاک بوده و پیشنهاد آنرا به وزارت صمت ارائه داده است که بازار مسکن و اجاره در یک رکود بی سابقه فرو رفته است.

  • این افراد از پرداخت مالیات اجاره معاف شدند

    این افراد از پرداخت مالیات اجاره معاف...

    براساس قانون جدید مالیاتی، در صورت فراهم بودن برخی شرایط مشخص، مالکان واحدهای مسکونی می‌توانند از پرداخت مالیات بر اجاره معاف شوند.

  •  ثبت قرارداد‌های اجاره الزامی شد

    ثبت قرارداد‌های اجاره الزامی شد

    کارشناس سیاست‌گذاری مسکن با اشاره به لزوم ثبت دقیق قرارداد‌های اجاره گفت: با این اقدام امکان دور زدن قانون و تعویض مستاجر برای افزایش اجاره امکان ندارد.

  • مراحل شکایت از صاحبخانه به دلیل افزایش اجاره ۱۴۰۴

    مراحل شکایت از صاحبخانه به دلیل افزایش...

    بازار اجاره مسکن در تهران همواره یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها به‌ویژه در فصل جابجایی‌ها بوده است.

  • قانون دریافت حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۴

    قانون دریافت حکم تخلیه مستاجر ۱۴۰۴

    در سال ۱۴۰۴، یکی از مسائل حقوقی پرچالش در حوزه املاک، حکم تخلیه مستاجر است. در بسیاری از موارد، عدم پایبندی مستأجر به تعهدات ذکر شده در اجاره‌نامه، موجر (صاحب‌خانه) را ناچار به اقدام قانونی برای تخلیه ملک می‌نماید.

  • خبر خوش وزیر راه درباره سقف اجاره مسکن

    خبر خوش وزیر راه درباره سقف اجاره مسکن

    وزیر راه و شهرسازی گفت: سقف اجاره در بسیاری از استان‌ها سال گذشته رعایت نشد، اما امسال برای تشویق موجران تسهیلات جعاله در نظر گرفته‌ایم.

  • سقف وام خرید مسکن از محل اوراق مشخص شد

    سقف وام خرید مسکن از محل اوراق مشخص شد

    سقف وام خرید مسکن از محل اوراق، با احتساب وام تعمیر، به یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان رسیده است؛

  • شرط تاهل برای دریافت مسکن حمایتی الزامی شد

    شرط تاهل برای دریافت مسکن حمایتی الزامی...

    طبق آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، شرط تاهل یا سرپرست خانوار بودن برای دریافت مسکن حمایتی الزامی شده است.

  • قیمت واقعی مسکن ملی بالاخره مشخص شد

    قیمت واقعی مسکن ملی بالاخره مشخص شد

    واحدهای نهضت ملی مسکن بر مبنای قیمت تمام شده عرضه خواهد شد و به همین دلیل با توجه به تعدیل‌های فصلی، قیمت‌ها به‌روز می‌شود.

  • اعلام شرط جدید تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن

    اعلام شرط جدید تحویل واحدهای نهضت ملی...

    ۴هزارو۵۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن تکمیل شده و تنها منتظر تکمیل انشعابات توسط دستگاه‌های خدمات رسان است.

  • درخواست جدی از دولت درباره وام مسکن

    درخواست جدی از دولت درباره وام مسکن

    تصمیم دولت در زمینه کاهش وام ساخت مسکن با وجود تورم بالا و افزایش قیمت مصالح یک تصمیم کاملا غلط و اشتباه بوده و هیچ منطقی ندارد. باید وام ساخت مسکن به حداقل ۸۰۰ میلیون تومان بازگردد.

  • فروش بر خط اموال و املاک مازاد بانک مسکن

    فروش بر خط اموال و املاک مازاد بانک...

    مدیرعامل بانک مسکن گفت: مطابق تکالیف قانونی، اموال و املاک مازاد این بانک به صورت منظم برای فروش آگهی می شود که بیشتر این اموال شرکت های ساختمانی هستند.

  • بررسی بسته حمایتی مستأجران

    بررسی بسته حمایتی مستأجران

    به گفته وزیر راه و شهرسازی، این بسته شامل تسهیلات کمک ودیعه با حمایت ویژه از مستأجران کم درآمد، افزایش عرضه مسکن و مسکن اجاره‌ای شامل تسهیلات ساخت برای واحدهای نیمه تمام، تسریع در تکمیل طرح‌های حمایتی و ساخت مسکن استیجاری از سوی بخش غیر دولتی و شهرداری‌هاست.

  • بازپرداخت ۱۵ ساله فرصت استثنائی ثبت نام وام ودیعه مسکن

    بازپرداخت ۱۵ ساله فرصت استثنائی ثبت نام...

    افزایش قیمت مسکن و اجاره بهاء در سال‌های اخیر، فشار زیادی به مستاجران آورده است. برای کمک به این قشر از جامعه، دولت در سال ۱۴۰۳ طرح وام ودیعه مسکن را با شرایط جدیدی ارائه کرده است.

  • هشدار جدی در خصوص فروش متری مسکن

    هشدار جدی در خصوص فروش متری مسکن

    نایب رئیس اتحادیه املاک نسبت به فروش متری مسکن هشدار داد و گفت: عدم نظارت بر این وضعیت خطرات جدی برای سرمایه‌گذاران و آینده بازار ملک به همراه هواهد داشت.

  • وام خرید مسکن ۲ میلیارد تومان می‌شود

    وام خرید مسکن ۲ میلیارد تومان می‌شود

    مدیرعامل بانک مسکن:آماده تامین مالی نهضت ملی مسکن سایر بانک‌هایی هستیم که به تکلیف خود عمل نکرده‌اند.

  • چتر حمایتی جدید برای مستأجران کم درآمد

    چتر حمایتی جدید برای مستأجران کم درآمد

    سقف 25 درصدی برای افزایش اجاره‌بها که از تیرماه امسال اجرایی شد، در پی تورم عمومی 30 درصدی، نتواسته تاثیری بر بازار مسکن بگذارد و این بازار همچنان بدون توجه به این محدودیت ادامه می‌یابد.

  • پرداخت وام تعمیر مسکن

    پرداخت وام تعمیر مسکن

    پرداخت وام ۱۶۰ میلیون تومانی جعاله (تعمیر) مسکن توسط بانک مسکن متوقف شده است. در حال حاضر این وام تنها به همراه وام خرید مسکن به متقاضیان ارائه می‌شود.