بازار املاک / پیش بینی قیمت مسکن تا پایان فروردین ۱۴۰۴

پیش بینی قیمت مسکن تا پایان فروردین ۱۴۰۴

پیش بینی قیمت مسکن تا پایان فروردین ۱۴۰۴

آینده بازار مسکن با توجه به احتمال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران طی ماه‌های آینده، یکی از مسائلی است که در روز‌های گذشته به شدت توسط کارشناسان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است

انتظارات تورمی بالا خواهد رفت
پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالت متحده آمریکا، موجی از پیش‌بینی‌های گوناگون در خصوص آینده بازار‌های مالی ایران شکل گرفته است. برخی از تحلیلگران حوزه مسکن، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید را با توجه به سیاست‌های پیشین او در حد فاصل سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ را اتفاقی خطرناک برای بازار مسکن ایران پیش بینی کرده‌اند. خروج ترامپ از برجام و بروز تحولات قیمتی در بازار مسکن طی آن مقطع، یکی از محور‌هایی است که این دسته از کارشناسان با تکیه بر آن نسبت به آینده بازار نگرانی‌هایی را مطرح نمودند. دسته‌ای دیگر با نگاهی خوشبینانه بر این باور هستند که با توجه به خوی تجارت دوستانه ترامپ و تمایل او برای بازگشایی باب مذاکره حتی با مخالفان، فرصت مناسبی را برای بازار مسکن متصور هستند. البته این گروه از تحلیلگران، وقوع این اتفاق و تزریق نقدینگی به بازار مسکن را منوط به تمایل طرف ایرانی به از سرگیری مذاکرات ارزیابی کردند.


امیر پیلتن درباره رکود کنونی در معاملات مسکن و آینده بازار با توجه به بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید گفت: ما تجربه تغییرات قیمتی و رشد بهای مسکن در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ را به واسطه تصمیمات ترامپ در جایگاه ریاست جمهوری آمریکا و همچنین موضوع خروج از برجام داریم. حالا بسیاری از مردم پرسش‌هایی در خصوص تکرار تجربه گذشته دارند و طبیعتاً در این شرایط نگران آینده سرمایه خود هستند.

او ادامه داد: به باور من، در این مقطع دیگر شاهد آن شتاب قیمتی گذشته نخواهیم بود و دلیل آن نیز کمبود نقدینگی است. در مقطع قبلی به خاطر اتفاقات مربوط به برجام، مبالغ هنگفتی توسط برخی از صاحبان صنایع به بازار مسکن تزریق شد و نقدینگی قابل توجهی در این بخش به وجود آمد؛ بنابراین با انتظارات تورمی که ناشی از حضور ترامپ بود، رشد قیمتی را در بازار اجاره و مسکن شاهد بودیم.
پیلتن افزود: بی‌تردید در سه ماه پایانی سال و همزمان با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، انتظارات تورمی بالا خواهد رفت. سرمایه‌هایی که به صورت غیر نقدی در دست مردم است، احتمالا به بخش مسکن منتقل پیدا خواهد کرد و از این حیث پتانسیل ایجاد یک تورم نسبی وجود دارد. با این حال، من به شخصه افزایش قیمت مسکن تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ را محتمل نمی‌دانم.

نقش مهم دولت برای نجات بازار مسکن
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر رکود تورمی در بخش معاملات مسکن وجود دارد و این وضعیت از ابتدای سال جاری تا به امروز به شکل محسوسی بر بازار مسکن حکمفرما بوده است.

کارشناس بازار مسکن در مورد راه‌های برون‌رفت بازار از حالت رکود و احتمال موفقیت تیم جدید وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: همه ما نسبت به پیامد‌های وحشتناک تداوم این وضعیت آگاهی داریم و مسلماً مسئولان نیز در خصوص آینده بازار با توجه به ماندگاری رکود در بازار، نگرانی‌های جدی دارند. مردم از دولت در راستای بهبود این وضعیت و تغییر شرایط بازار توقعات به حقی دارند.
پیلتن تاکید کرد: حجم معاملات در بازار به شدت کاهشی شده و خرید و فروش چشمگیری را در ماه‌های گذشته شاهد نبودیم. کاهش قدرت خرید مردم، هزینه‌های بالای زندگی و بهای سرسام‌آور خانه از جمله علل مشخص افت میزان معاملات در مسکن محسوب می‌شوند.

او در ادامه به گسترش نیوز گفت: حالا انتظار می‌رود که دولت چهاردهم با یک برنامه‌ریزی دقیق و اصولی در جهت رفع این چالش‌های بزرگ گام‌های جدی بردارد. دولت باید با حمایت از انبوه‌سازان و اعطای تسهیلات مناسب به برخی از شرکت‌های تخصصی، نقدینگی را به بازار تزریق کند. البته توفیق در این مسیر، به شرایط و جزییات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ بستگی دارد.

خروج بازار از شرایط رکود را محتمل نمی‌دانم
تحلیلگر حوزه مسکن در ادامه عنوان کرد: با عنایت به انتظارات تورمی ناشی از بازگشت ترامپ و کاهش احتمالی قیمت نفت، بعید به نظر می‌رسد که بودجه لازم برای هدف مورد نیاز حوزه مسکن تامین شود؛ بنابراین ایجاد رونق در بحث معاملات و خروج بازار از شرایط رکود تورمی در این وضعیت را حتی در سال آینده باورپذیر ارزیابی نمی‌کنم. مگر اینکه اتفاقات ویژه‌ای در حوزه سیاست رخ دهد و برخی مسائل نظیر توافق بر سر قوانین FATF به خوبی پیش برود تا شاهد بروز رخداد‌های مثبت در بازار مسکن باشیم.

پیلتن در پایان اضافه کرد: در صورتی که روابط ایران و آمریکا در سال آتی بهبود پیدا کند و مذاکرات میان سران دو کشور شکل بگیرد، می‌توان به تزریق نقدینگی به بازار مسکن امید داشت، اما احتمال وقوع این اتفاق را پایین است. تامین بودجه لازم برای حوزه مسکن به گشایش شرایط اقتصادی گره خورده و در این مسئله تردیدی وجود ندارد.

  • پیش بینی بسیار تلخ از بازار اجاره مسکن

    پیش بینی بسیار تلخ از بازار اجاره مسکن

    این روز‌ها بازار اجاره‌بها با افزایش بهای شدیدی روبرو است و راهکاری‌هایی نظیر پرداخت وام ودیعه مسکن نیز نتوانسته گره‌ای از مستاجران باز کند، در چنین شرایطی بسیاری از افراد مجبور به مهاجرت به حاشیه کلان‌شهر‌ها بخصوص تهران شده‌اند.

  • میلگرد ارزان شد/مردم منتظر کاهش قیمت مسکن باشند؟

    میلگرد ارزان شد/مردم منتظر کاهش قیمت...

    -دولت وعده کاهش قیمت سیمان را داده و میلگرد هم کمی ارزان شده است. دبیر انجمن انبوه‌سازان می‌گوید اگر قیمت مصالح ساختمانی بیشتر نشود و ثبات قیمتی ادامه داشته باشد، مسکن در ادامه سال گران نمی‌شود. اما مردم منتظر کاهش قیمت مسکن نباشند.

  • جدیدترین قیمت مسکن در مناطق مختلف پایتخت

    جدیدترین قیمت مسکن در مناطق مختلف...

    بررسی قیمت روز آپارتمان‌ها در مناطق مختلف تهران نشان می‌دهد برای خرید آپارتمان در مناطق مختلف بسته به متراژ و سال ساخت باید هزینه‌های مختلفی پرداخت کرد.

  • آخرین قیمت خرید مسکن سه‌شنبه ۳۰ شهریور

    آخرین قیمت خرید مسکن سه‌شنبه ۳۰ شهریور

    در این مطلب به آخرین قیمت خرید مسکن در روز سه شنبه ۳۰ شهریور پرداخته‌ایم.

  • قانون جهش تولید و تأمین مسکن؛ زمینه‌ساز حرکت لوکوموتیو اقتصاد کشور

    قانون جهش تولید و تأمین مسکن؛ زمینه‌ساز...

    بر اساس ماده یک قانون جهش تولید مسکن، دولت موظف است نیاز سالانه مسکن کشور را بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی مستند به مطالعات طرح جامع مسکن، در مناطق شهری و روستایی تأمین کند.

  • بازار مسکن در همدان؛ از گرانی تا رکود

    بازار مسکن در همدان؛ از گرانی تا رکود

    وضعیت گرانی مسکن در همدان به داستانی دنباله‌دار تبدیل شده و از حدود چهار سال گذشته استارت افزایش بی مهابای قیمت مسکن در همدان زده شد و تا به امروز ادامه دارد. قیمت‌های عجیب و غریب و به دور از واقعیت مسکن در نقاط مختلف همدان گواه این است که این قیمت‌گذاری‌ها به صورت دلخواه مالکان و کارشناسی نشده گذاشته شده است.

  •  شهروندان از قدرت خرید خانه و وام مسکن می‌گویند

    شهروندان از قدرت خرید خانه و وام مسکن...

    در سال‌های اخیر با افزایش سرسام آور قیمت مسکن بسیاری از مردم قدرت خرید خود را از دست داده‌اند؛ به طوری که به گفته کارشناسان ۹۵ درصد متقاضیان توانایی خرید مسکن ۵۰ متری در شهرهای بزرگ را ندارند. این نشان‌دهنده تورم موجود در بازار مسکن است.

  • قیمت مسکن در تهران بیشتر از اروپا

    قیمت مسکن در تهران بیشتر از اروپا

    یک کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه قیمت خانه در تهران با برخی شهرهای اروپایی برابری می کند و بعضا بیشتر شده است گفت: از سال ۹۰ به بعد دچار رکود ساخت و ساز شدیم که نتیجه آن به شکل رشد لجام گسیخته قیمت مسکن بروز پیدا کرد.

  • رشد قیمت مسکن در چهارمحال‌وبختیاری

    رشد قیمت مسکن در چهارمحال‌وبختیاری

    کمبود زمین به‌ویژه در شهرکرد، بروجن و لردگان از مهم‌ترین دلایل گرانی افسارگسیخته مسکن در چهارمحال‌وبختیاری است.

  • آغاز ساخت ۵۰ واحدمسکونی درتالش ساخت ۵۰ واحد مسکن مددجویی امروز در تالش شروع شد.

    آغاز ساخت ۵۰ واحدمسکونی درتالش ساخت ۵۰...

    آغاز ساخت ۵۰ واحدمسکونی درتالشبه مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان با اشاره به اینکه ساخت مسکن در ۶۲ منطقه محروم کشور که به همت بنیاد مستضعفان و کمیته امداد امام خمینی (ره) اجرایی شد گفت: ۱۰۰ واحد سهم گیلان است که ۵۰ واحد به غرب و ۵۰ واحد به شرق استان اختصاص داده شد.

  • بررسی چهار دلیل عدم خوش­‌بینی به طرح دولتی مسكن‌­سازی

    بررسی چهار دلیل عدم خوش­‌بینی به طرح...

    واکنش طیف فعال در بازار ملک به طرح «یک میلیون مسکن‌سازی در سال» با تحقیق میدانی از واسطه‌های بازار بررسی شد. نتایج تحقیق میدانی نشان می‌دهد متقاضیان مصرفی خرید خانه به‌دلیل دست‌کم سه نوع تردید نسبت به اثرگذاری مثبت طرح دولت، به آینده بازار خوش‌بین نیستند.

  • صدور کد رهگیری از سوی مشاوران املاک رایگان شد

    صدور کد رهگیری از سوی مشاوران املاک...

    طبق قانون جهش تولید مسکن، وزارت صمت مکلف شد تا ظرف یک ماه آینده سامانه معاملات املاک و مستغلات اتحادیه مشاوران املاک را به وزارت راه و شهرسازی منتقل کند.

  • کالبدشکافی تسهیلات مسکن؛ چرا وام‌های مسکن جذاب نیست؟

    کالبدشکافی تسهیلات مسکن؛ چرا وام‌های...

    بازار متشنج مسکن، تقاضای مصرفی را کاهش داده و تمام راه‌ها را برای خانه‌دارشدن بسته است؛ در این شرایط، تسهیلات خرید مسکن با همان ایراد‌های قبلی ازجمله دوره بازپرداخت کم و مبلغ اقساط بالا، افزایش پیدا کرده است.

  • ۱۰ میلیون واحد مسکونی نیاز داریم

    ۱۰ میلیون واحد مسکونی نیاز داریم

    عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در «طرح جهش تولید مسکن» دولت قرار نیست خانه بسازد بلکه از سازندگان به ویژه انبوه سازان حمایت می‌کند.

  • کاهش ۵۰ درصدی ساخت و ساز مسکن

    کاهش ۵۰ درصدی ساخت و ساز مسکن

    مسکن قابلیت این را دارد که قیمتش بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد و باید این اتفاق بیفتد کما اینکه در دو دوره در سال‌های دور این اتفاق افتاد. کاهش ۵۰ درصدی ساخت و ساز مسکن

  • برای گرفتن وام جدید مسکن چقدر باید هزینه کنیم؟

    برای گرفتن وام جدید مسکن چقدر باید...

    هفته گذشته بانک مرکزی طی مکاتبه‌ای،‌ افزایش سقف‌ تسهیلات ساخت و خرید مسکن از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن را به بانک مسکن ابلاغ کرد که طبق آن، متاهل تهرانی برای اخذ این وام باید بیش از ۵۸ میلیون تومان بپردازند.

  • عضو کمیسیون عمران مجلس:مسئولیت فعلی بنگاه‌های معاملات ملکی دربرابر دریافت حق کمیسیون تقریباً هیچ است

    عضو کمیسیون عمران مجلس:مسئولیت فعلی...

    عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: به دلیل وابسته بودن تعرفه بنگاه‌های معاملات ملکی به نرخ مسکن، برخی از بنگاه‌ها باسفته‌بازی و دریافت مبالغی مازاد بر حق کمیسیون به افزایش کاذب قیمت مسکن دامن می‌زنند.

  • مستاجران برای اجاره خانه در منطقه سهروردی تهران چقدر هزینه کنند؟

    مستاجران برای اجاره خانه در منطقه...

    یک دستگاه واحد مسکونی ۹۰ متری با عمر بنای ۱۱ سال، واقع در سهروردی، خیابان نوبهار، با ۲۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۵ میلیون تومان اجاره معامله می‌شود.

  • کلنگ ساخت 100 واحد مسکونی محرومان در جاسک زمین زده شد

    کلنگ ساخت 100 واحد مسکونی محرومان در...

    مرحله نخست کلنگ زنی و ساخت ۱۰۰ واحد مسکن ویژه محرومان در شهرستان جاسک آغاز شد.

  • نبرد وزیر مسکن خاتمی با وزیر مسکن رئیسی

    نبرد وزیر مسکن خاتمی با وزیر مسکن رئیسی

    دستور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی به مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها درباره تشدید نظارت بر اجرای بخشنامه تعارض منافع، احتمالا روز شنبه هفته آینده با هماهنگی دیوان عدالت اداری به صدور بخشنامه اعمال بند ج ماده 23 آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی منجر خواهد شد که بر اساس آن پروانه اشتغال به‌کار آن دسته از اعضای مدیره سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که دارای تعارض منافع بوده و به بخشنامه‌های وزارت راه و شهرسازی بی‌توجه بوده‌اند، تعلیق خواهد شد.