۱۴۰۳/۱۰/۵
۳۷ نمایش
نویسنده: سعیده علیرضایی
شرایط پرداخت وام ودیعه مسکن در آخرین بخشنامهای که بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات کمکودیعه مسکن ابلاغ کرده است این تسهیلات فقط به متقاضیان متأهل یا زنان مجرد بالای ۳۵سال و مردان بالای ۴۵سال پرداخت میشود و اولویتبندی متقاضیان باید بر مبنای تصویبنامه هیأت وزیران انجام شود. طبق این مصوبه، اولویت پرداخت این تسهیلات، بهترتیب، خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی، زنان سرپرست خانواده، خانوادههای دارای ۳فرزند و بیشتر، زوجهای جوان و خانوارهای دهکهای پایین درآمدی هستند.
پیگیری درخواست وام ودیعه مسکن
یکی از طرحهای حمایتی دولت جهت مقابله با بحران مسکن راه اندازی سامانه tem.mrud.ir برای ثبتنام ودیعه وام مسکن است. بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی ثبت درخواست تسهیلات اجاره خانه در سال ۱۴۰۳ فقط از طریق سامانه ثبتنام وام ودیعه مسکن به آدرس tem.mrud.ir انجام میشود و افراد فقط از طریق همین سایت میتوانند برای اسمنویسی خود اقدام کنند و دیگر سایتها مورد تأیید نخواهد بود.
ثبتنام در سامانه ودیعه مسکن به این معنی است که افرادی که اقدام به ارسال درخواست تسهیلات اجاره خانه میکنند، فقط در صورت داشتن شرایط اعلام شده از تسهیلات برخوردار شوند. علاوه بر این متقاضیان میتوانند از نتیجه ثبتنام وام ودیعه مسکن از طریق همین سامانه مطلع شوند. وزارت راه و شهرسازی این امکان را برای افراد فراهم کرده است که بتوانند با مراجعه به سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی وضعیت درخواست خود را پیگیری نمایند.
پس از اینکه متقاضیان اقدام به ثبتنام در سامانه وام ودیعه مسکن میکنند، مدتی طول میکشد تا اسامی آنها برای دریافت تسهیلات اجاره خانه از سوی سامانه ثبتنام ودیعه مسکن در صورت احراز شرایط اعلام شود. به همین دلیل وزارت راه و شهرسازی برای مشاهده وضعیت وام ودیعه مسکن و نتیجه ثبتنام وام ودیعه مسکن، سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی را راه اندازی کرده است که افراد بتوانند با مراجعه به آن، درخواست خود را پیگیری نمایند.
در حقیقت سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن دارای بخشی برای مشاهده وضعیت وام ودیعه مسکن و پیگیری درخواستها از طریق کد ملی میباشد و افراد میتوانند از نتیجه ثبتنام وام ودیعه مسکن و آخرین بررسی وزارت راه و شهرسازی مطلع شوند.
لازم به ذکر است سامانه نتیجه ثبتنام وام ودیعه مسکن، فقط سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی نیست و شما میتوانید پیگیر ثبتنام مسکن ملی از طریق این سامانه نیز باشید. در ادامه به مراحل مشاهده وضعیت وام ودیعه مسکن و درخواست تسهیلات اجاره خانه در سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی اشاره خواهیم کرد.
چگونگی پیگیری وام ودیعه مسکن
در بعضی از سامانههای دولتی مانند در سامانه املاک و اسکان متقاضیان باید برخی از موارد را رعایت از جمله ثبتنام را رعایت کننند، اما اسمنویسی در سامانه ثبتنام وام ودیعه مسکن اختیاری میباشد. افرادی که شرایط لازم برای وام ودیعه مسکن را داشته باشند، در بازه زمانی تعیین شده میتوانند به سایت tem.mrud.ir مراجعه و برای دریافت تسهیلات اجاره خانه اقدام کنند. چنانچه افرادی که در این طرح شرکت کرده، در فاصله زمانی میان اسمنویسی در سامانه و اعلام نتایج قصد پیگیری نتیجه ثبتنام وام ودیعه مسکن را داشته باشند، میتوانند برای مشاهده اسمنویسی از طریق سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی اقدام کنند.
چگونگی پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی
ثبتنام برای وام ودیعه مسکن به معنی قبول درخواست متقاضیان نیست، بلکه افرادی که اقدام به ثبتنام کردهاند، پس از تأیید از سوی وزارت راه و شهرسازی به بانکها معرفی خواهند شد.
افراد پذیرفته شده باید مدارک مربوط را به بانک عامل ارائه کنند و ضامنهای خود را معرفی نمایند. برای اطلاع از نتیجه ثبتنام وام ودیعه مسکن و پیگیری وام ودیعه مسکن، افراد میتوانند از طریق سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی وضعیت درخواست خود را ببینند.
در این مرحله متقاضیان باید با جستجوی آدرس tem.mrud.ir وارد سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی شده و در بخش مشاهده وضعیت وام ودیعه مسکن و پیگیری درخواستها، با وارد کردن کد ملی و دریافت رمز عبور، مراحل پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی را انجام دهند.
نحوه پیگیری وام ودیعه مسکن و مشاهده وضعیت وام ودیعه مسکن با کد ملی براساس مراحل زیر میباشد:
در مرحله اول باید سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن شوید و گزینه ” مشاهده پیگیری درخواست ” را انتخاب نمایید.
در مرحله بعد کد ملی خود را ثبت کنید.در ادامه یک رمز عبور به شماره همراهی را هنگام ثبت نام در فرم درج کردهاید، ارسال خواهد شد که جهت پیگیری وام ودیعه مسکن باید آن را در کادر مشخص شده، وارد کنید.
چگونگی پیگیری وام ودیعه مسکن با موبایل
برای حمایت از مستاجران، برخی از افرادی که واجد شرایط هستند باید به بانکهای تعیین شده برای دریافت وام کمک هزینه ودیعه مسکن مراجعه کنند. وزارت راه و شهرسازی سامانه طرح ملی مسکن را ایجاد کرد تا افرادی که در پرداخت هزینه اجازه خانه با مشکل مواجه هستند، بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
افراد متقاضی میتوانند از طریق گوشی همراه خود به سامانه نهضت ملی مسکن وارد شده و به صورت آنلاین فرم ثبتنام خود را برای دریافت نمودن وام ودیعه تعیین شده در هر شهر تکمیل کنند. از این رو افرادی که موفق به شرکت در طرح ودیعه مسکن شدهاند، میتوانند با استفاده از موبایل، کامپیوتر یا لپ تاپ به سامانه وام ودیعه مسکن به آدرس tem.mrud.ir مراجعه کرده و برای دریافت وام مورد نظر، با انتخاب گزینه مشاهده و پیگیری درخواست ثبت شده، از پاسخ نهایی اعلام شده مطلع شوند.
شماره تلفن پیگیری وام ودیعه مسکن
افرادی که برای وام ودیعه مسکن اقدام کردهاند، میتوانند از طریق شمارههای اعلام شده از طرف سامانه tem.mrud.ir مراحل پیگیری این تسهیلات را انجام دهند. در بخش قبل به نحوه مشاهده وضعیت وام ودیعه مسکن از طریق سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی اشاره کردیم. گفتنی است شما بدون وارد کردن کد ملی نمیتوانید مراحل استعلام جواب دریافت وام را انجام دهید.
افرادی که پیگیر مشاهده وضعیت وام ودیعه مسکن بوده و نمیتوانند از طریق سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی مراحل مشاهده وضعیت وام ودیعه و نتیجه ثبتنام وام ودیعه مسکن را طی کنند، میتوانند از طریق شماره تلفن پیگیری وام ودیعه مسکن، پیگیری وضعیت خود باشند. وزارت راه و شهرسازی برای متقاضیان شرایطی را ایجاد کرده تا بتوانند با شماره تلفن پیگیری وام ودیعه مسکن که شامل شمارههای ۰۲۱۸۸۶۴۶۳۹۱، ۰۲۱۸۸۶۴۶۳۹۰، ۰۲۱۸۸۶۴۶۳۹۲، ۰۲۱۸۸۶۴۶۳۹۴ و ۰۲۱۸۸۶۴۶۳۹۳ هستند، تماس بگیرند و کارشناسان در ساعات اداری جواب سؤالات آنها را خواهند داد. علاوه بر این از طریق تماس با کارشناسان متقاضیان میتوانند علت رد درخواست وام ودیعه مسکن را جویا شوند.
شرایط پرداخت وام ودیعه مسکن
در آخرین بخشنامهای که بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات کمکودیعه مسکن ابلاغ کرده است این تسهیلات فقط به متقاضیان متأهل یا زنان مجرد بالای ۳۵ سال و مردان بالای ۴۵ سال پرداخت میشود و اولویتبندی متقاضیان باید بر مبنای تصویبنامه هیأت وزیران انجام شود.
طبق این مصوبه، اولویت پرداخت این تسهیلات، بهترتیب، خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی، زنان سرپرست خانواده، خانوادههای دارای ۳ فرزند و بیشتر، زوجهای جوان و خانوارهای دهکهای پایین درآمدی هستند.
چطور وام ودیعه بگیریم؟
به گزارش اندیشه قرن، در کنار معیارهای مربوط به اولویتبندی خانوارها و شرایط سنی مجردان برای دریافت وام ودیعه مسکن، متقاضی این تسهیلات باید دارای اجارهنامه جاری با کد رهگیری از بنگاه املاک یا سامانه خودنویس باشد.
همچنین متقاضی باید اطلاعات اقامتگاه استیجاری خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کرده باشد تا امکان ثبت درخواست وام کمکودیعه مسکن در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به نشانی saman.mrud.ir را پیدا کند.
با این توضیحات، مستأجرانی که قرارداد اجاره دستنویس یا فاقد کد رهگیری دارند یا قرارداد سالهای قبل را بهصورت دستی تمدید کردهاند باید قرارداد خود را در سامانه خودنویس ثبت و کد رهگیری دریافت کنند. دریافت کد رهگیری در این سامانه رایگان است و مؤجر و مستأجر میتوانند خودشان بدون دخالت بنگاه نیز این کار را انجام دهند.
پس از این اقدامات، مستأجر با ورود به سامانه حمایتی وزارت راه و شهرسازی از بخش تسهیلات ودیعه درخواست خود را ثبت میکند و بعد از پایش اطلاعات، در صورت واجد شرایط بودن، از طریق پیامک برای تعیین بانک فراخوان میشود و بعد از تعیین مبلغ درخواستی و انتخاب بانک، ادامه کار را در بانک انجام میدهد؛ که البته به اختصار در اندیشه قرن توضیحات لازم در این باره را داده ایم.
مستأجرانی که فرم جیم آنها سبز است، یعنی تاکنون از حمایتهای دولتی حوزه مسکن استفاده نکردهاند و از سال ۹۵ ملک مسکونی به نام آنها ثبت نشده، واجد شرایط دریافت وام ودیعه هستند. همچنین متقاضیانی که در سالهای قبل وام ودیعه گرفتهاند مشمول دریافت دوباره این تسهیلات نیستند، مگر اینکه تسویه تسهیلات قبلی آنها در بانک ثبت شده باشد.
چقدر وام ودیعه پرداخت شد؟
آخرین آمارهایی که از سوی دفتر طرحریزی و پایش طرحهای مسکن وزارت راه و شهرسازی از وضعیت پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن منتشر شده حاکی از این است که تاکنون بیش از ۲میلیون نفر برای دریافت این تسهیلات در سامانه saman.mrud.ir ثبت نام کردهاند که از این تعداد یک میلیون و ۹۳۲هزار و ۸۰۳نفر حائز شرایط شناخته شده و یک میلیون و ۴۲۷هزار و ۷۳۲نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانکها معرفی شدهاند.
سامانه ثبت نام وام ودیعه مسکن tem.mrud.ir
مبلغ وام ودیعه
براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف مبلغ تسهیلات کمکودیعه مسکن برای سال ۱۴۰۳ در شهر تهران ۲۰۰ میلیون تومان، در مراکز استانها ۱۵۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در مناطق روستایی ۴۰ میلیون تومان تعیین شده است. طبق این مصوبه، سود تسهیلات کمکودیعه مسکن ۲۳ درصد و حداکثر دوره بازپرداخت آن ۵ سال تعیین شده است.
بررسی آمارهای مربوط به پرداخت تسهیلات کمکودیعه مسکن نشان میدهد کل ۶۰۶ هزار و ۱۲۸ متقاضی این تسهیلات درمجموع ۵۵ هزار و ۷۱۴ میلیارد تومان تسهیلات گرفتهاند. به عبارت دیگر، سرانه پرداخت این وام به هر متقاضی حدود ۹۱ میلیون و ۹۱۸ هزار تومان بوده است.
همچنین متقاضی باید اطلاعات اقامتگاه استیجاری خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کرده باشد تا امکان ثبت درخواست وام کمکودیعه مسکن در سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به نشانی saman.mrud.ir را پیدا کند.
اخذ وام ودیعه در صورت نداشتن کد رهگیری مستأجرانی که قرارداد اجاره دستنویس یا فاقد کد رهگیری دارند یا قرارداد سالهای قبل را بهصورت دستی تمدید کردهاند باید قرارداد خود را در سامانه خودنویس ثبت و کد رهگیری دریافت کنند. دریافت کد رهگیری در این سامانه رایگان است و مؤجر و مستأجر میتوانند خودشان بدون دخالت بنگاه نیز این کار را انجام دهند.
بیش از ۶میلیون خانوار در ایران مستأجرند و از این میزان بالغ بر ۲میلیون نفر متقاضی دریافت وام کمکودیعه بودهاند که فقط ۶۰۶هزار نفر از آنها موفق به دریافت وام شدهاند.
در کنار معیارهای مربوط به اولویتبندی خانوارها و شرایط سنی مجردان برای دریافت وام ودیعه مسکن، متقاضی این تسهیلات باید دارای اجارهنامه جاری با کد رهگیری از بنگاه املاک یا سامانه خودنویس باشد.
پس از این اقدامات، مستأجر با ورود به سامانه حمایتی وزارت راه و شهرسازی از بخش تسهیلات ودیعه درخواست خود را ثبت میکند و بعد از پایش اطلاعات، در صورت واجد شرایط بودن، از طریق پیامک برای تعیین بانک فراخوان میشود و بعد از تعیین مبلغ درخواستی و انتخاب بانک، ادامه کار را در بانک انجام میدهد. مستأجرانی که فرم جیم آنها سبز است، یعنی تاکنون از حمایتهای دولتی حوزه مسکن استفاده نکردهاند و از سال۹۵ ملک مسکونی به نام آنها ثبت نشده، واجد شرایط دریافت وام ودیعه هستند. همچنین متقاضیانی که در سالهای قبل وام ودیعه گرفتهاند مشمول دریافت دوباره این تسهیلات نیستند، مگر اینکه تسویه تسهیلات قبلی آنها در بانک ثبت شده باشد.
اگر بنگاه قرارداد امسال را بدون کد رهگیری برای شما نوشته است، باید در ازای دریافت ۱۰ درصد مبلغ حق کمیسیون قرارداد بهعنوان مالیات ارزش افزوده، برای شما کد رهگیری بگیرد.اگر قرارداد قدیمی است که به صورت دستی تمدید شده و کد رهگیری آن بیاعتبار است، ممکن است بنگاه برای ثبت آن کل حق کمیسیون را بگیرد یا روی رقمی با شما توافق کند. ثبت قرارداد اجاره و دریافت کد رهگیری در سامانه خودنویس رایگان است و موجر و مستأجر با هم میتوانند قرارداد خود را ثبت کنند.
سامانه پیگیری وام ودیعه مسکن با کد ملی به آدرس tem.mrud.ir میباشد که متقاضیان برای ثبتنام وام ودیعه مسکن خود اقدام کردهاند. افرادی که درخواست تسهیلات برای اجاره خانه خود را در سامانه وام ودیعه مسکن ثبت کردهاند، با مراجعه به سایت مذکور و با ورود به بخش (مشاهده و پیگیری درخواستها) میتوانند وضعیت درخواست خود را پیگیری کرده و از طریق کد ملی درخواست تسهیلات اجاره خانه ۱۴۰۳ را مشاهده نمایند.