بازار املاک / معاملات مسکن از رکود خارج شد

معاملات مسکن از رکود خارج شد

معاملات مسکن از رکود خارج شد

بررسی‌ بازار مسکن نشان می‌دهد که برخلاف ماه‌های گذشته، عرضه در اکثر محله‌ها و مناطق افزایش داشته است.

بیشترین رشد ماهانه

شاخص مسکن که تغییرات قیمت پیشنهادی فروش آپارتمان در تهران را سنجش می‌کند، برای ماه دی با «بیشترین رشد ماهانه» از ابتدای سال مواجه شد.

نتایج تحقیقات میدانی از آنچه در بازار معاملات مسکن دی ماه گذشت، نشان می‌دهد تحرک محسوس در خرید سرمایه‌ای اتفاق افتاده است. این می‌تواند پس‌لرزه ارزی یا پیش‌لرزه ترامپی باشد.

بازار خرید و فروش آپارتمان بعد از «خواب نیمسال اول» و سبک شدن آن خواب در اواسط پاییز، زمستان نسبتا فعالی را شروع کرده است. نتایج تحقیقات میدانی، از آنچه در دی ماه برای معاملات آپارتمان در تهران رقم خورد، نشان می‌دهد: افزایش نسبی تقاضای سرمایه‌ای خرید باعث شد «رکورد بیشترین رشد ماهانه قیمت پیشنهادی» از ابتدای سال تاکنون رقم بخورد.

شاخص مسکن که تغییرات میانگین «قیمت پیشنهادی» واحد مسکونی در محله‌های منتخب مناطق ۲۲ گانه را می‌سنجد، در حال حاضر سطح ۹۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای هر مترمربع آپارتمان را نشان می‌دهد. این شاخص نسبت به ابتدای دی رشد ۲.۷ درصدی پیدا کرده است که بالاترین میزان افزایش طی ماه‌های گذشته از سال‌جاری است.

در هفته‌های گذشته از زمستان از یک سو مراجعه خریداران سرمایه‌گذار به بازار مسکن زیاد شد و از سوی دیگر میزان فایل عرضه شده در برخی از مناطق شهر رو به کاهش گذاشت. بررسی‌ها مشخص می‌کند، پایان خواب حداقل ۶ ماهه معاملات مسکن می‌تواند ناشی از دو پارامتر خارجی باشد؛ پس لرزه دلاری یا پیش لرزه ترامپی یا هر دو.


عضو کمیسیون عمران مجلس: ۷ میلیون مسکن در ایران کمبود داریم
طی نیمه اول امسال، به‌رغم رشد نرخ دلار، بازار مسکن با ثبات نسبی در قیمت همراه بود و در عین حال، انتظارات افزایشی در بازار‌های موازی ملک به مراتب بیشتر گزارش شد. 

در طول پاییز، اما با بروز ریسک اولیه ترامپ برای بازار‌ها و آینده قیمت‌ها و همچنین افت نسبی تنش نظامی، تقاضای خرید ملک به نوعی فعال شد. در دی ماه نیز با توجه به تداوم قیمت دلار و همچنین آستانه تشکیل دولت ترامپ و همزمان، انتشار خبر‌هایی با محتوای نحوه مواجهه با موضوعات تحریم و مذاکرات، نبض متغیر‌های اصلی بازار مسکن یعنی روند معاملات و روند قیمت دچار تاثیرپذیری از ریسک‌های خارجی شده است.

پس لرزه یا پیش لرزه؟
بررسی‌ها نشان می‌دهد: بخشی از تحرکات خریداران در بازار مسکن می‌تواند پس لرزه دلاری باشد. قیمت دلار از ابتدای سال تاکنون ۳۵‌درصد افزایش پیدا کرده در حالی که تورم مسکن «جاماندگی معنادار» داشته است و برآورد می‌شود 

این میزان رشد حدود ۱۲ درصد باشد. از طرفی «چرخش نبض قیمت و معاملات مسکن» در دی ماه می‌تواند پیش لرزه «ریسک غیراقتصادی احتمالی در ماه‌های آتی به‌واسطه تصمیمات ترامپ» باشد؛ به این معنا که گروهی از سمت تقاضا تصور استعداد افزایش خرید‌های سرمایه‌ای در ماه‌های آتی را داشته باشد.

مسکن تهران در انتظار ورود ترامپ
تصور چشم انداز رشد میل به خرید ملک در ماه‌های آتی در ذهن خریداران فعلی که با فاکتور دولت ترامپ نقش بسته، باعث چرخش نبض معاملات در ماه گذشته شد. 

نبض بازار معاملاتی بازار مسکن تهران بر اساس «سنجش قیمت پیشنهادی» فایل آپارتمان‌های ارائه‌شده به بازار مسکن در ابتدای بهمن حاکی از رشد ۲.۷ درصدی در قیمت ملک نسبت به ابتدای دی ماه است. در واقع بازار مسکن در فصل آخر سال با «نوسانات محسوسی» همراه بوده است.

این رشد ۲.۷ درصدی در قیمت‌های پیشنهادی طی یک ماه منتهی به ابتدای بهمن در حالی اتفاق افتاده است که بازار مسکن در یک سال گذشته با ثبات نسبی قیمت‌ها ناشی از رکود بی سابقه همراه بوده است.

 تحقیقات میدانی با توجه به روایت‌های واسطه‌های ملکی نشان می‌دهد، چشم بازار به ورود رئیس‌جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید دوخته شده است که احتمالا بازار در هفته‌های آینده شاهد تغییرات قابل‌توجهی باشد. یا در رکودی عمیق‌تر یا در تحرک و رشدی چشمگیر.

بررسی‌ها از روایت‌های واسطه‌های ملکی در ۱۰ منطقه تهران نشان می‌دهد که خریداران سرمایه‌گذار نسبت به نیمسال اول به شکل محسوس افزایش پیدا کرده است و این موضوع بر افزایش تقاضا در بازار مسکن و تحرک در این بخش تاثیرگذار بوده است. 

به صورت موردی در منطقه ۲، عمده تقاضا در این منطقه از جنس «سرمایه‌ای» بوده است که این تحرک بازار در بخش سرمایه‌ای را می‌توان ناشی از سرمایه‌گذاری‌ها در دیگر بازار‌ها طی یک سال اخیر و جمع آوری سرمایه و رسیدن به سود و تغییر شکل سرمایه‌گذاری با ورود مجدد به بازار مسکن دانست.

در واقع میل به سرمایه‌گذاری در ملک احتمالا افزایش یابد. چون نوسانات در دیگر بازار‌ها ریسکی شده است. البته به این نکته نیز باید توجه داشت که با وجود افزایش تقاضا، تعداد معاملات هنوز رشد چشمگیری را نشان نمی‌دهد و بخش تقاضا و حتی عرضه چشم به سیاست‌های جدید کاخ سفید دوخته است.

البته این رشد در همه مناطق تهران صورت نگرفته و در مناطق جنوبی این نوسانات بسیار کمتر بوده و باتوجه به افزایش حداقلی عرضه و تقاضا در بازار ملک مناطق جنوبی تهران و رونق حداقلی معاملات، تقاضا در این مناطق همچنان از جنس «مصرفی» است و سرمایه‌گذاران به بازار این مناطق تاکنون ورود نکرده‌اند. 

البته در بخش‌هایی از مناطق جنوبی، تقاضای سرمایه‌ای نیز قابل مشاهده بوده که میزان تقاضای سرمایه‌ای و مصرفی تقریبا برابر ارزیابی شده است.

همچنین در مناطق پرتقاضای تهران همچون منطقه ۵، ضمن افزایش تقاضا، با نوسانات محسوس نیز همراه بوده است. 

اما عمده معاملات در بازار به‌ویژه از سمت عرضه منتظر ورود ترامپ در کاخ سفید است که پس از آن تحرکات قابل‌توجهی در بازار سرمایه از جمله دلار، طلا و مسکن ایجاد خواهد شد.

در مجموع معاملات نسبت به ماه گذشته افزایش حداقلی داشته، اما پیش‌بینی وضعیت و آینده این بازار به شروع ریاست جمهوری ترامپ موکول خواهد شد.


پیش‌بینی بازار مسکن تا عید ۱۴۰۴
بر اساس شاخص مسکن، میانگین «قیمت‌های پیشنهادی» آپارتمان‌ها در بازار مسکن برحسب فایل‌های ارائه‌شده در محلات منتخب ۲۲ منطقه تهران در دی ماه، ۹۱.۱ میلیون تومان در هر مترمربع است که این رقم در آذر ماه ۸۸.۷ میلیون تومان در هر مترمربع بوده است که این امر حاکی از نوسانات محسوس و مثبت در قیمت‌های پیشنهادی به بازار مسکن بوده است.

بررسی‌ها از تحقیقات میدانی در بازار مسکن ۲۲ منطقه تهران نشان می‌دهد که برخلاف ماه‌های گذشته، عرضه در اکثر محله‌ها و مناطق افزایش داشته است و حتی در منطقه ۱۲ که طی چند ماه اخیر فایل قابل‌توجه و معتبری یافت نمی‌شد، در یک ماه منتهی به بهمن فایل‌های معتبر در محله‌های منتخب ارائه شده است.

این امر حاکی از تحرکاتی در بازار است که منتظر تغییراتی اساسی پس از رکود یک‌ساله است. در واقع احتمالا سرمایه‌ها از بازار‌های موازی مجددا به سمت بازار مسکن در حال حرکت است. البته آینده این بازار را باید پس از روی کار آمدن ترامپ و تصمیمات او در عرصه بین‌الملل پیش‌بینی کرد که مطمئنا با تغییرات قابل‌توجهی همراه خواهد بود.

  •  ساخت مسکن اجاره‌ای کلید خورد اجاره نشینان دولت

    ساخت مسکن اجاره‌ای کلید خورد اجاره...

    معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: شرکت‌هایی در قالب اجاره داری حرفه‌ای در کنار بازارهای سنتی راه انداری می‌شوند تا از این طریق بتوانیم قیمت‌ها را در بازار اجاره کنترل کنیم. در طرح اجاره‌داری حرفه‌ای، سرمایه‌گذاران می‌توانند در اراضی دولتی اقدام به ساخت‌وساز کنند و سپس واحدهای ساخته‌ شده را با تعرفه‌های در نظر گرفته‌ شده از سوی وزارت راه و شهرسازی، به اقشار بدون مسکن، خانه اولی‌ها، زوج‌های جوان و… برای مدت معلوم واگذار کنند.

  • خسارت زلزله 4.2 ریشتری  در پارسیان

    خسارت زلزله 4.2 ریشتری در پارسیان

    فرماندار پارسیان گفت: زلزله 4.2 ریشتری روز گذشته در بندرمقام، سبب خسارت به 3 منزل مسکونی مردم در بخش مرکزی این شهرستان شده است. خسارت زلزله 4.2 ریشتری به 3 منزل مسکونی در پارسیان فرهنگ سالمی فرماندار پارسیان صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در پارسیان اظهار کرد: دنبال وقوع زلزله 4.2 ریشتری روز گذشته در بندرمقام، گزارش خسارت در روستاهای دمتیر شمالی و جنوبی دریافت شد که بازدیدی از این دو روستا داشتم.

  • نوسازی بافت‌های فرسوده در تهران کلید خورد

    نوسازی بافت‌های فرسوده در تهران کلید...

    شهردار تهران گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده در ۱۳۰ هزار واحد مسکونی شهر تهران کلید خورد. نوسازی بافت‌های فرسوده در شهر تهران کلید خورد زاکانی گفت: نیار تهران به ساخت وساز بالا است و باید در این بخش توجه ویژه‌ای به آن شود‌.

  • مالیات بر خانه‌های خالی به 60 نفر نرسید!

    مالیات بر خانه‌های خالی به 60 نفر...

    تعداد پرداخت‌کننده‌های مالیات بر خانه‌های خالی به 60 نفر نرسید! اعتماد نوشت:به نظر می‌رسد مالیات بر خانه‌های خالی به بن‌بست رسیده باشد؛ این را می‌توان از پرداخت مالیات تنها 60 نفر از دارندگان ملک خالی فهمید.براساس گفته‌های جهانگیر رحیمی، مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان مالیات «از ۵۶۸ هزار واحد مسکونی خالی شناسایی شده از سوی وزارت راه و شهرسازی، بین ۵۰ تا ۶۰ مالک مالیات خود را پرداخت کرده‌اند.»

  • محاسبه مالیات خانه‌های خالی

    محاسبه مالیات خانه‌های خالی

    سرپرست تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی درخصوص نحوه محاسبه مالیات بر خانه‌های خالی توضیحاتی ارائه داد. مالیات خانه‌های خالی چگونه محاسبه می شود؟ سرپرست تحلیل فرآیندهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی درخصوص نحوه محاسبه مالیات خانه‌های خالی توضیحاتی ارائه داد.

  • ۳ وام بدون ضامن مسکن

    ۳ وام بدون ضامن مسکن

    در حال حاضر سه نوع وام بدون ضامن در بانک مسکن پرداخت می شود که البته سقف این وام ها ۸۰ میلیون تومان است. پریسا شاکری؛ در حال حاضر سه نوع وام بدون ضامن در بانک مسکن پرداخت می شود. اولین مدل وامی که در بانک مسکن پرداخت می شود وام جعاله یا تعمیرات مسکن است که تا سقف ۸۰ میلیون تومان پرداخت می شود.

  • عرصه‌های ملی کشور سند کاداستری شدند

    عرصه‌های ملی کشور سند کاداستری شدند

    رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از صدور اسناد کاداستری به اراضی کشاورزی و مسکونی خبر داد حسن بابایی، معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در تبریز با اشاره به برنامه‌ریزی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در تعمیم صدور اسناد کاداستری به اراضی کشاورزی و مسکونی اظهار کرد:

  • باید شهردار تهران درباره مسکن به شورای شهر پاسخگو باشد

    باید شهردار تهران درباره مسکن به شورای...

    عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: یکی از راه حل‌های سریع و عاجل برای حل مشکل بافت‌های فرسوده در تهران همکاری تنگاتنگ و ویژه دولت و شهرداری تهران برای استفاده از ظرفیت بافت‌های فرسوده در طرح مسکن ملی است.

  •  مشمولان مالیات خانه‌های خالی

    مشمولان مالیات خانه‌های خالی

    در شرایطی که براساس اعلام سازمان امور مالیاتی، صاحبان خانه‌های خالی فقط یک روز دیگر برای پرداخت مالیات متعلقه فرصت دارند، آن دسته از مشمولان که نسبت به مشمولیت خود به دلیل خالی نبودن واحد مسکونی مورد نظر، ثبت نکردن اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان و ... اعتراض دارند، می‌توانند پرداخت این مالیات را با ذکر توضیح قبول نکنند.

  • مشارکت خیرین برای احداث مسکن به نیازمندان

    مشارکت خیرین برای احداث مسکن به...

    ساخت ۱۵۰ واحد مسکونی برای محرومان ماکو امسال برای ۱۵۰ خانوار شهری و روستایی در قالب طرح مسکن محرومان، اماکن مسکونی احداث می‌شود

  •  میلگرد در بازار آهن ایران

    میلگرد در بازار آهن ایران

    کارخانه‌هایی که با یک جستجوی ساده می‌توانید به میزان اعتبار آن‌ها پی ببرید.ملاک شما برای انتخاب میلگرد مناسب چیست؟ برخی بر اساس توصیه همکاران و دوستان متخصص میلگرد می‌خرند، برخی بر اساس توصیه فروشنده و برخی هم بر اساس تحقیق و جستجوی شخصی. اگر جزء دسته سوم هستید، ممکن است در تحقیقات شما بسیار کارآمد باشد. اگر هم جزء دسته اول و دوم هستید، شاید نظر شما را در مورد روش انتخاب میلگرد، عوض کند.

  • تحولات منطقه در قیمت مسکن

    تحولات منطقه در قیمت مسکن

    پیش بینی بازار مسکن در سال آینده معاملات مسکن درحال‌حاضر به دو سوم وضعیت نرمال خود رسیده است، اما با اتفاقات سیاسی و اقتصادی مهمی که اقتصاد ایران در شرف آن است تحرکات بازار مسکن در سال آینده چگونه پیش‌بینی می‌شود؟ تحولات منطقه چه تاثیری در قیمت مسکن خواهد داشت؟

  • شهردار کرمانشاه : تخفیف ٢۵ درصدی برای پرداخت جرائم ماده 100

    شهردار کرمانشاه : تخفیف ٢۵ درصدی برای...

    کرمانشاه شهردار کرمانشاه گفت: مالکین واحدهای مسکونی که جرائم ماده 100 خود را تا پایان سال پرداخت کنند، از تخفیف ٢۵ درصدی برخوردار خواهند شد. نادر نوروزی اظهار داشت: براساس مصوبه شورای اسلامی شهر کرمانشاه، برای پرونده جرائم ماده 100 مالکین واحدهای مسکونی(غیر دولتی)، تخفیفاتی در نظر گرفته شده است.

  •  اجاره خانه در منطقه افسریه

    اجاره خانه در منطقه افسریه

    اجاره خانه در منطقه افسریه چقدر است؟ یک دستگاه واحد مسکونی حدود ۷۰ متر، واقع در منطقه افسریه با عمر بنای ۱۱ سال، با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان ودیعه و ۳ میلیون تومان اجاره داده می‌شود. فهرست رهن و اجاره آپارتمان در منطقه افسریه تهران به شرح زیر است؛

  • فروش خانه برای خرید حلقه!

    فروش خانه برای خرید حلقه!

    یکی از مهم ترین و گران قیمت ترین وسایلی که باید برای عروسی با فرد مورد علاقه تان تهیه کنید، انگشتر یا حلقه ازدواج می باشد. اما به چه قیمتی؟! یکی از بزرگترین و اصلی ترین آرزوهای هر یک از ما ازدواج با شخص مورد علاقه مان و تشکیل زندگی جداگانه با او می باشد تا بتوانیم زندگی جدید و جذابی را با شریکی جدید آغاز کنیم. اما شاید همیشه همه چیز اونجوری که تصور می کنیم، پیش نرود و با برخی کلمات و جملات شوکه شویم که شاید ساعت های طولانی ما را درگیر خود کند.

  • بهای گاز و برق مشترکان  مشخص شد

    بهای گاز و برق مشترکان مشخص شد

    نمایندگان مجلس در جلسه امروز خود میزان بهای گاز و برق مشترکان واحد‌های مسکونی، تجاری و روستایی را برای سال ۱۴۰۱ تعیین کردند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی، میزان بهای گاز و برق مشترکان واحد‌های مسکونی، تجاری و روستایی را برای سال آینده تعیین کردند. نمایندگان در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۴ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، با بند (ه) تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ موافقت کردند.

  •  اوراق تسه مسکن سقوط قیمت کرد

    اوراق تسه مسکن سقوط قیمت کرد

    حمیدرضا جیهانی گفت: با توجه به افزایش عرضه، قیمت اوراق کاهش خواهد یافت و احتمالاً بازگشت قیمت‌ها به محدوده ۷۰هزار تومان در بهار یا تابستان رخ خواهد داد. افزایش قیمت اوراق تسه کارشناس بازار سرمایه درخصوص عوامل افزایش قیمت اوراق تسه مسکن گفت: اوراق تسهیلات مسکن در حقیقت برای تسهیل روند دریافت وام مسکن کسانی است که قصد خرید مسکن دارند اما سپرده‌گذاری قبلی نداشتند.

  •  پیش‌بینی جذاب قیمت مسکن

    پیش‌بینی جذاب قیمت مسکن

    پیش‌بینی جذاب از قیمت مسکن بعد از احیای برجام توافق برجامی، حباب قیمت مسکن را می‌ترکاند دستیابی به توافق‌های بین‌المللی در قیمت مسکن مؤثر است و نرخ‌ها را به قیمت واقعی آن برمی‌گرداند.

  • وام های قرض الحسنه  بانک سینا

    وام های قرض الحسنه بانک سینا

    وام های قرض الحسنه پرداختی بانک سینا در سال 1400 به 11 هزار میلیارد ریال رسید. بانک سینا در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی و کمک به اقشار آسیب پذیر جامعه با اجرای طرح‌های متعدد قرض‌الحسنه حدود 11 هزار میلیارد ریال وام قرض الحسنه از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان بهمن ماه جاری پرداخت کرده است.

  •  تسهیلات ساخت مسکن قیمت مصالح ساختمانی کاهش داد

    تسهیلات ساخت مسکن قیمت مصالح ساختمانی...

    نائب رئیس اول کمیسیون عمران مجلس به بیان توضیحاتی درباره میزان راهگشا بودن تسهیلات اعطایی بانک ها برای ساخت و ساز و خرید مسکن پرداخت.اسماعیل حسین زهی نائب رئیس اول کمیسیون عمران مجلس درباره تسهیلات اعطایی مسکن از سوی بانک ها گفت: قانون جهش تولید ملی مسکن مصوب مجلس در جهت رونق ساخت و ساز مسکن داشته ایم که تسهیلات مسکن نیز یکی از مسائلی است که در آن در نظر گرفته شده است.

  • سال آینده بازار مسکن  راکد می‌شود

    سال آینده بازار مسکن راکد می‌شود

    یک کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ رشد قیمت مسکن نهایتا به اندازه افزایش نرخ مصالح ساختمانی خواهد بود بیان کرد: احتمالا با وقوع توافق هسته‌ای، تثبیت نسبی نرخ ارز، کنترل روند کسری بودجه و فروش نفت بیشتر، تورم تا حدودی کنترل می‌شود؛ بازار مسکن نیز با رکود ساخت و ساز و معاملات مواجه خواهد شد.فردین یزدانی اظهار کرد: در حال حاضر اگر توافقی صورت گیرد که ظاهرا دارد صورت می‌گیرد، بازار مسکن دچار رکود تورمی خواهد شد. کما اینکه امسال هم دچار رکود تورمی بود