بازار املاک / مژده بزرگ دولت به مستاجران و اجاره نشینان در آستانه نوروز

مژده بزرگ دولت به مستاجران و اجاره نشینان در آستانه نوروز

مژده بزرگ دولت به مستاجران و اجاره نشینان در آستانه نوروز

رئیس اتاق تعاون ایران در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از ۲ سال گذشته در قالب تفاهم‌نامه‌ای بین اتاق تعاون و وزارت راه و شهرسازی مقرر شد تا ۲۰۰ هزار واحد مسکونی توسط تعاونی‌های مسکن ساخته شود.

 کندی در ساخت و ساز مسکن توسط تعاونی‌ها

 عدم تخصیص زمین از سوی وزارت راه و شهرسازی باعث کندی در ساخت و ساز مسکن توسط تعاونی‌ها شده ضمن اینکه ۸۰۰ هکتار زمین از چهار استان به وزارت راه و شهرسازی معرفی کرده‌ایم که هنوز جوابی ارایه نشده است.

 بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد از سوی تعاونی‌ها ساخته شد، تنها ۱۰۰ هزار واحد مسکونی دچار مشکل شده که به خاطر تورم و عدم تعهد مردم به تعهدات مالی منجر به بروز مشکلات در ساخت و ساز تعاونی ‌ها شده است.

یکی از مزیت‌های تعاون در بخش مسکن است؛ کمتر از ۱۰ درصد تعاونی‌ها از مسیر اصلی انحراف داشته‌اند.

 اتاق تعاون بزرگ‌ترین نمایشگاه غرب آسیا در حوزه صنعت ساختمان را سالانه برگزار می‌کند،  در این نمایشگاه که در مردادماه برگزار می شود، تولیدکنندگان قراردادهایی برای صادرات امضا می‌کنند. این نمایشگاه حلقه واسط بین تولیدکنندگان و سازندگان مسکن است.

به جای اینکه تسهیلات مسکن به متقاضی و شرکت ها پرداخت شود، در سطح کلان به بنگاه های مصالح ساختمانی اختصاص یابد تا ضمن حل مشکل نقدینگی، قیمت مسکن ثابت بماند.

 ۱۰۴ تعاونی ساختمانی در کشور داریم،  تعداد تعاونی های ثبت شده بیشتر از این رقم است که به خاطر مسایل و عدم رقابت پذیری در حوزه ساختمان مجبور به تعطیلی شدند.

 تعاونی‌ها در همه حوزه های اقتصادی کشور از جمله کشاورزی، بهداشت و درمان، صنایع دستی، گردشگری حضور فعال دارند، در حالی که مسئولان تصور می‌کنند که تعاونی ها تنها در حوزه مسکن فعال هستند.

رئیس اتاق تعاون ایران با اشاره به اینکه حوزه‌ای در اقتصاد کشور نیست که تعاونی‌ها در آن نقش آفرینی نکنند، گفت: ۴۵ درصدمحصولات کشاورزی، ۸۰ درصد شیلات، ۶۰ درصد حمل و نقل و ۱۲ درصد حوزه معدن سهم تعاونی‌ها است.

وی بیان داشت: تعداد شاغلان در بخش تعاون ۲ میلیون نفر است و ۲.۲ میلیارد دلار نیز تعاونی ها در سال گذشته صادرات داشته اند، ضمن اینکه سهم صادرات تعاونی های مرزنشین در این آمار حساب نمی شود.

عبداللهی خاطر نشان کرد: در بخش تعاونی های حمل و نقل مشکلات زیادی در نوسازی ناوگان داریم از این رو یکی از عواملی که باعث شده صادرات ما به کشورهای حوزه خلیج فارس و دریای خزر به یک سوم کاهش پیدا کند به خاطر نبود شناورهای دارای سردخانه است.

وی با بیان اینکه بر اساس سیاستهای اصل ۴۴ قرار بود تا پایان برنامه پنجم سهم تعاون از اقتصاد به ۲۵ درصد برسد، گفت: سهم تعاونی‌ها بین ۶ تا ۷ درصد است که این امر به دلیل عدم اجرای قوانین ناظر بر توسعه تعاونی‌ها، بوده است.

رئیس اتاق تعاون ایران گفت: هر چند قوانین خوبی در حوزه حمایت از تعاونی ها داریم اما بیش از ۸۵ درصد قوانین در این بخش اجرایی نشده که مجلس باید اهتمام جدی بر حسن نظارت قوانین داشته باشد.

عبداللهی گزارشی از سال ۲۰۲۳ اتحادیه تعاونی ها ارائه کرد و گفت: ۳۰۰ تعاونی برتر دنیا ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار گردش مالی داشته اند که از کشور ما هیچ تعاونی عضو تعاونی های برتر جهان نیستند.

وی ابراز کرد: تعاونی ها نقش موثری در اقتصاد جهان دارند اما در کشور ما با وجود احادیث و فرهنگ دینی، تعاونی ها از جایگاه واقعی عقب مانده‌اند.

  • آغاز اجرای عملیات ساخت ۴۸۶ واحد مسکونی در ساری

    آغاز اجرای عملیات ساخت ۴۸۶ واحد مسکونی...

    عملیات اجرایی ساخت ۴۸۶ واحد مسکونی در قالب اجرای طرح جهش ملی مسکن روز چهارشنبه با حضور استاندار مازندران، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شماری دیگر مسوولان دستگاه های اجرایی در منطقه "گله دون" از توابع شهرستان ساری آغاز شد.

  • وام جدید مسکن به کار چه کسانی می‌آید؟

    وام جدید مسکن به کار چه کسانی می‌آید؟

    سقف وام مسکن در تهران برای زوجین با احتساب جعاله به ۹۶۰ میلیون تومان رسیده است اما همچنان تکافوی لازم برای خرید مسکن توسط خانه اولی‌ها را ندارد.

  • ساختمان‌ها، بزرگترین منابع اتلاف انرژی

    ساختمان‌ها، بزرگترین منابع اتلاف انرژی

    رئیس هیات مدیره انجمن بهینه سازی مصرف انرژی با اشاره به اینکه ساختمان ها یکی از عوامل اتلاف انرژی هستند در عین حال بکارگیری فناوری های نوین را از جمله مکانیزمهای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانها ارزیابی کرد.

  • بخش مسکن نیازمند نگاه راهبردی و برنامه‌‌ریزی جامع است

    بخش مسکن نیازمند نگاه راهبردی و...

    رییس انجمن انبوه سازان استان تهران ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از نگاه تک بعدی به حوزه مسکن، خواستار ایجاد تعامل بین وزارتخانه های مربوطه در حوزه مسکن و تبعیت از طرح های جامع و راهبردی شد و گفت: غفلت از طرح آمایش سرزمینی، سبب شکل گیری پدیده مهاجرت مردمی و به دنبال آن تعمیق مشکلات مسکن در شهرهای بزرگ شده است.

  • سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

    سختی خدمت رسانی به واحدهای مسکن مهر

    اخیرا یک مقام مسوول وزارت راه ضمن تاکید بر لزوم پرهیز از ساخت و ساز در بیابانها در عین حال تاکید کرد که به جای آن بهتر است دولت به احیای بافتهای فرسوده که خدمات رسانی به آنها آسان تر است اقدام کند.

  • رونق انبوه‌سازی در جنوب غربی پایتخت

    رونق انبوه‌سازی در جنوب غربی پایتخت

    شهردار منطقه ۱۸ با اشاره به اینکه بعد از چهار دهه مشکل شن چاله ها در این منطقه حل شد تاکید کرد: با توجه به ظرفیتی که در منطقه ۱۸ برای ساخت و ساز وجود دارد پیش بینی می شود که اتفاقات خوبی در بخش مسکن در این منطقه به زودی رخ دهد.

  • ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به صورت مشروط برداشته شود

    ممنوعیت خدمات‌رسانی به خانه باغ‌ها به...

    نماینده مجلس خواستار انعطاف دولت در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در خانه باغ‌ها و نیز سکونت گاه های غیررسمی شد و گفت: با توجه به اینکه برخی از ساخت و سازها در باغ ها، به محل اسکان مردم فاقد مسکن تبدیل شده است، بنابراین دستگاه های خدمات رسان به صورت مشروط نسبت به خدمات رسانی به این خانه باغ ها اقدام کند.

  • فارس بیش از ۶۰ هزار مسکن فرسوده دارد

    فارس بیش از ۶۰ هزار مسکن فرسوده دارد

    شیراز - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان فارس از شناسایی ۶۰ هزار واحد مسکونی فرسوده در استان فارس خبر داد.

  • قیمت وام مسکن تغییر کرد!

    قیمت وام مسکن تغییر کرد!

    درحالی که مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار از افزایش وام مسکن تا ۹۶۰ میلیون تومان حکایت دارد، متاهل‌های ساکن تهران برای اخذ این وام باید بیش از ۱۶۷ میلیون تومان پرداخت کنند.

  • مستاجران تهرانی به‌کدام مناطق پناه می‌برند؟

    مستاجران تهرانی به‌کدام مناطق پناه...

    مالک یک خانه دوخوابه و معمولی در مرکز تهران ۲۰۰ میلیون پول پیش می‌گیرد و رقم اجاره را ماهی ۱۰ میلیون تعیین کرده است. با نصف این بودجه در جنوب تهران گزینه‌های بهتری وجود دارد

  • تسهیل‌گری شهرداری در بخش خصوصی مسکن

    تسهیل‌گری شهرداری در بخش خصوصی مسکن

    رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در ساخت مسکن نقش تسهیل گر دارد در خصوص زمان بندی اتمام پروژه های مسکونی شهرداری تهران اظهار داشت: در مورد پیشرفت فیزیکی و زمان اتمام پروژه های مسکونی مرتبط با شهرداری باید از نهادهای متولی پرس و جو کرد.

  • کاهش قیمت مسکن در برخی از نقاط پایتخت

    کاهش قیمت مسکن در برخی از نقاط پایتخت

    طی روزهای اخیر در حالی برخی از رسانه ها بر ریزش قیمت برخی واحدهای مسکونی در بازار مسکن تاکید کرده اند که بررسی حاکی از آن است که این ریزش محدود قیمتها بیش از هر چیز ریشه در کاهش قدرت خرید متقاضیان مسکن که سبب رکود معاملات شده است دارد.

  • صنعتی‌سازی راهکار حل مشکلات مسکن است

    صنعتی‌سازی راهکار حل مشکلات مسکن است

    دبیر انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان با یادآوری این موضوع که صنعتی سازی راهکار برون رفت از مشکلات بخش مسکن است در عین حال بر لزوم الگوبرداری از کشور ترکیه برای احیای بافتهای ناکارآمد شهری تاکید کرد و گفت: این انجمن نشست مشترکی با متصدیان حوزه ساخت و ساز در کشور ترکیه انجام و قرار شده است که در توانمند سازی بافتهای فرسوده شهر استانبول همکاری داشته باشد.

  • کاهش یک میلیارد تومانی مسکن در پردیس

    کاهش یک میلیارد تومانی مسکن در پردیس

    درحالی اوایل امسال قیمت یک واحد مسکن مهر در شهر پردیس به مرز ۴ میلیارد تومان رسیده بود که قیمت پیشنهادی همین واحد در زمان حاضر کمتر از ۳ میلیارد تومان است.

  • نباید کیفیت در پروژه‌های مسکن، فدای سرعت بهره‌برداری شود

    نباید کیفیت در پروژه‌های مسکن، فدای...

    سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دقت و کیفت در پروژه های شهرداری تهران نباید فدای سرعت شود تاکید کرد: با توجه به مشکلات مربوط به حوزه مسکن، ورود شهرداری تهران به ساخت مسکن ضروری بوده است، اما کیفیت ساخت نباید فدای بهره برداری از پروژه های عمرانی شود.

  • تنها راه رفع بحران مسکن، اصلاح ساختارهای معیوب است

    تنها راه رفع بحران مسکن، اصلاح...

    طی روزهای اخیر در حالی برخی از نمایندگان مجلس و فعالان حوزه مسکن، با اتکاء به "طرح کنترل و ساماندهی اجاره بها املاک مسکونی" بر فراهم شدن زمینه مهار قیمت ها در بازار مسکن تاکید دارند که بر خلاف آنچه که عنوان می شود تا زمانی که رویه های معیوب این بازار اصلاح نشود به هیچ وجه نمی توان به ساماندهی این بازار دلخوش بود.

  • سرعت فرآیند ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن لاک‌پشتی است

    سرعت فرآیند ایمن‌سازی ساختمان‌های...

    نائب رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه حرکت ایمن سازی ساختمانهای ناایمن لاک پشتی است تاکید کرد: در شورای شهر تهران موضوع تعامل با قوه قضائیه در حال پیگیری است تا به فرآیند موثر و صحیحی دست پیدا کنیم.

  • قیمت تمام شده مسکن ملی مقطوع نخواهد بود

    قیمت تمام شده مسکن ملی مقطوع نخواهد بود

    مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران از اعلام نهایی قیمت تمام شده مسکن ملی در استان تهران تا ۴۸ ساعت آینده خبر داد و در عین حال تاکید کرد که این قیمت کاملا کارشناسی و بر اساس جمع بندی اعضای حاضر در جلسه شورای مسکن استان تهران تعیین شده است.

  • تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم

    تا زمانی‌که بافتهای فرسوده وجود دارند...

    مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به اینکه آمارهای عنوان شده از سوی رسانه ها در خصوص کاهش ساخت وساز در بافت فرسوده صحت ندارد تاکید کرد: با وجود بافتهای فرسوده نیازی نیست در بیابان خانه بسازیم.

  • نظارت شهرداری‌ها بر عملکرد مهندسان ناظر

    نظارت شهرداری‌ها بر عملکرد مهندسان ناظر

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بر لزوم بازنگری در قوانین حوزه ساخت و ساز تاکید کرد و خواستار سپردن فرآیند نظارت بر عملکرد مهندسان ناظر به شهرداری شد.

  • صنعتی سازی و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

    صنعتی سازی و افزایش عمر مفید ساختمان‌ها

    شهردار تهران با اشاره به اینکه حرکت به سمت صنعتی سازی مسکن از جمله راهکارهای افزایش عمر مفید ساختمان ها است در عین حال پایین بودن سن بناهای ساختمانی را فاجعه بار قلمداد کرد که به گفته وی سبب هدر رفت سرمایه های ملی می شود.