بازار املاک / مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

مبلغ وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ چقدر است؟

وام ودیعه مسکن، نوعی کمک‌هزینه بانکی است که به مستاجران پرداخت می‌شود تا بخشی از ودیعه (رهن) یا اجاره ماهانه مسکن را تأمین کنند. در سال ۱۴۰۴، این وام به‌صورت هدفمندتر از سال‌های گذشته و با توجه به موقعیت جغرافیایی، وضعیت تاهل و میزان درآمد خانوار، به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

مبلغ وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۴

در سال‌های اخیر، روند افزایشی قیمت اجاره و خرید مسکن، به یکی از چالش‌های اصلی خانواده‌های مستاجر در ایران تبدیل شده است. تورم افسارگسیخته، کاهش قدرت خرید، و محدودیت دسترسی به منابع مالی، موجب شده تا بخش بزرگی از جامعه با دغدغه تأمین مسکن یا پرداخت اجاره ماهانه روبه‌رو شوند. 

در چنین شرایطی، دولت برای حمایت از مستاجران، اقدام به تدوین سیاست‌هایی کرده که یکی از مهم‌ترین آنها، اعطای وام ودیعه مسکن است؛ تسهیلاتی که به‌طور مستقیم برای کاهش فشار مالی اجاره‌نشینی در نظر گرفته شده است.

وام ودیعه مسکن، نوعی کمک‌هزینه بانکی است که به مستاجران پرداخت می‌شود تا بخشی از ودیعه (رهن) یا اجاره ماهانه مسکن را تأمین کنند. در سال ۱۴۰۴، این وام به‌صورت هدفمندتر از سال‌های گذشته و با توجه به موقعیت جغرافیایی، وضعیت تاهل و میزان درآمد خانوار، به متقاضیان تعلق می‌گیرد. 

این سیاست، در قالب دو بسته پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی ارائه شده است که یکی شامل وام قرض‌الحسنه ویژه افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی و دیگری تسهیلات عادی با نرخ سود مصوب بانک مرکزی است.

مبلغ وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۴
مهم‌ترین پرسش برای متقاضیان این تسهیلات، میزان مبلغ وام در سال جاری است. سقف تسهیلات بر اساس محل سکونت و شرایط متقاضی متغیر است. 

بیشترین مبلغ وام به افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی مانند کمیته امداد و سازمان بهزیستی تعلق می‌گیرد که تا ۴۰۰ میلیون تومان و به صورت قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۵ ساله در اختیار آنان قرار می‌گیرد. 

مبلغ اقساط ماهانه برای این گروه ۷ میلیون و ۳۶۶ هزار تومان و کل سود پرداختی نیز حدود ۴۱ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان برآورد شده است.

برای ساکنین تهران، سقف تسهیلات برابر ۲۷۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. این وام با نرخ سود ۲۳ درصد و بازپرداخت پنج ساله پرداخت می‌شود. اقساط ماهانه این وام حدود ۷ میلیون و ۷۵۲ هزار تومان و کل سود پرداختی بیش از ۱۹۰ میلیون تومان خواهد بود.

در مراکز استان‌ها، سقف تسهیلات ۲۱۰ میلیون تومان است. با همان نرخ سود ۲۳ درصد و بازپرداخت ۵ ساله، اقساط ماهانه آن به ۵ میلیون و ۹۱۹ هزار تومان می‌رسد. سود کل پرداختی نیز حدود ۱۴۵ میلیون تومان است.

برای ساکنین سایر شهرستان‌ها، رقم وام به ۱۴۰ میلیون تومان می‌رسد. مبلغ اقساط ماهانه در این حالت حدود ۳ میلیون و ۹۴۶ هزار تومان و کل سود پرداختی نزدیک به ۹۶ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان است.

در نهایت، ساکنان روستا‌ها می‌توانند از وام ودیعه مسکن با سقف ۵۵ میلیون تومان استفاده کنند. با همان نرخ سود ۲۳ درصد و بازپرداخت پنج‌ساله، اقساط ماهانه در این رده یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و کل سود پرداختی حدود ۳۸ میلیون تومان است.


شرایط دریافت وام ودیعه مسکن
علاوه بر مبلغ وام، آشنایی با شرایط دریافت آن نیز برای متقاضیان ضروری است. سه شرط اصلی برای دریافت این تسهیلات وجود دارد:

وضعیت تاهل یا سرپرست خانوار بودن
فقط افراد متاهل یا سرپرستان خانوار می‌توانند متقاضی این وام باشند. البته دو استثناء وجود دارد: زنان مجرد بالای ۳۵ سال که به‌طور مستقل زندگی می‌کنند و مردان مجرد بالای ۴۵ سال که پیش‌تر سرپرست خانواده بوده‌اند یا اکنون تحت تکفل کسی نیستند.

داشتن اجاره‌نامه رسمی
اجاره‌نامه باید در دفتر اسناد رسمی تنظیم شده، در سامانه املاک و اسکان ثبت شده و کد رهگیری داشته باشد. همچنین، تاریخ شروع اجاره‌نامه باید از اول فروردین ۱۴۰۴ به بعد باشد.

فاقد مالکیت بودن
متقاضی و همسر وی نباید مالک خانه یا زمین مسکونی باشند. این موضوع از طریق استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بررسی می‌شود. اگر مشخص شود فرد دارای ملک است، نه‌تنها وام به او تعلق نمی‌گیرد، بلکه در صورت دریافت وام با اطلاعات نادرست، موظف به بازپرداخت فوری و جبران خسارت خواهد بود.

جزئیات بسته‌های حمایتی
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، دو بسته وام ودیعه مسکن برای سال ۱۴۰۴ طراحی شده است:

بسته اول: به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان، ویژه اقشار تحت پوشش نهاد‌های حمایتی. این وام با سود صفر درصد یا همان وام قرض‌الحسنه است و سقف آن برای هر متقاضی ۴۰۰ میلیون تومان است.

بسته دوم: به ارزش ۲۰۰ هزار میلیارد تومان (۲۰۰ همت)، شامل وام‌های معمولی ودیعه مسکن با نرخ سود مصوب بانک مرکزی (۲۳ درصد) است که به سایر متقاضیان تعلق می‌گیرد.

این طرح‌ها با هدف کاهش فشار اجاره‌نشینی، کمک به ثبات سکونت خانوار‌های آسیب‌پذیر، و ایجاد تحرک اقتصادی در بازار مسکن اجرا می‌شوند. در کنار سیاست‌های دیگر مسکن، این وام می‌تواند گامی مؤثر برای کاهش بار مالی خانواده‌های مستأجر باشد، البته در صورتی که دسترسی به آن با سهولت بیشتری همراه شود.

  • کمک سامانه خودنویس به مستاجران

    کمک سامانه خودنویس به مستاجران

    انتفاع مالی مستاجران و موجران از محل ثبت رایگان قرارداد اجاره در سامانه خودنویس به مرز هزار میلیارد تومان رسیده است. طبق آمار‌های وزارت راه و شهرسازی، در دوره فعالیت سامانه خودنویس ۵۷۰ هزار و ۷۵۴ قرارداد اجاره در این سامانه ثبت شده و کل حق کمیسیون این قرارداد‌ها در هزینه طرفین معامله صرفه جویی شده است.

  • قیمت مسکن بعد از انتخابات

    قیمت مسکن بعد از انتخابات

    نتظار از دولت چهاردهم آن است که بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تامین مالی شامل پیش‌فروش و تسهیلات مسکن، دیپلماسی فعال برای توسعه خدمات مهندسی و ارتقای توان علمی صنعت ساختمان را مدنظر قرار دهد.

  • وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون شد

    وام نهضت ملی مسکن ۸۰۰ میلیون شد

    در هجدهمین جلسه شورای عالی مسکن با افزایش سقف تسهیلات نهضت ملی مسکن در شهرها به ۸۰۰ میلیون تومان موافقت شد.

  • مستاجران از قراردادهای زیرزمینی پرهیز کنند

    مستاجران از قراردادهای زیرزمینی پرهیز...

    نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه در حال بازار مسکن در طی ماه گذشته متوقف شده و بازار وارد دوران رکود شده است گفت: بازار مسکن به گونه ای است که خریدار و فروشنده آپارتمان طی یک ماه گذشته صبر کردند به گونه ای که نه معامله خرید انجام شده و نه معامله فروش انجام شده است.

  • افزایش وام نهضت ملی مسکن

    افزایش وام نهضت ملی مسکن

    یکی از روش‌های کمک به خرید خانه، که زوج‌های جوان از آن استفاده می‌کنند، دریافت تسهیلات وام مسکن است. محاسبه اقساط وام مسکن نیز موضوع مهمی است که ممکن است باعث پیش آمدن سوالات زیادی شود.

  • مسکن در قفس انتخابات!

    مسکن در قفس انتخابات!

    گزارش‌ های میدانی و بررسی گفته‌های مشاوران املاک نشان می‌دهد این انتخابات قریب‌الوقوع و غیرمنتظره، بازار خرید و فروش املاک را به کمایی موقت فرو برده است. فروشندگان و خریداران مسکن در فاز انتظار فرو رفتند.

  • رشد ۴۰ درصدی قیمت مسکن در یک سال

    رشد ۴۰ درصدی قیمت مسکن در یک سال

    نرخ تورم خردادماه، امروز از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد. بر این اساس، مسکن در بازه ماهانه رشد قیمتی برابر با ۲.۳ درصد داشته و بازار اجاره نیز در این بازه تورمی برابر ۲.۲ درصد رشد داشته است. در این بین تورم سالانه مسکن نیز ۴۰.۷ درصد اعلام شده است.

  • اخطار به املاکی ها

    اخطار به املاکی ها

    در شرایط کنونی اگر مالکی قصد داشت اقدام به انعقاد قرارداد بیش از ۲۶ درصد کند اداره کل راه و شهرسازی ، مشاور املاک را متخلف می‌داند و با آن برخورد خواهد کرد.

  • بازار مسکن در دوره کدام دولت آرام بود؟

    بازار مسکن در دوره کدام دولت آرام بود؟

    مشاوران املاک توقف روند «خرید سرمایه‌ای ملک» را در روزهای گذشته به مراتب بیشتر از ابتدای تیر ماه توصیف می‌کنند و تا حدودی هم این «صبر» را بیش‌از «توقف روند فروش» می‌دانند که همین اثر ثبات یا کاهشی روی قیمت گذاشته است. با این حال، هنوز «داده فراگیر از نبض قیمت فروش آپارتمان در کل شهر تهران» در دسترس نیست و با این تحقیق میدانی از برخی محله‌ها و برخی مناطق، نمی‌توان «تصویر مشخص از اینکه قیمت مسکن در تیرماه نسبت به خرداد کاهش پیدا کرد یا افزایش یافت»، ارائه کرد.

  • وام قرض‌الحسنه ۷۵۰میلیونی برای اجاره‌نشینان

    وام قرض‌الحسنه ۷۵۰میلیونی برای...

    برای همه افرادی که در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کرده‌اند، تسهیلات و وام پیش بینی شده است. مقرر شد در یک ماه و طی سه نوبت به متقاضیانی که بانک‌های آنان مشخص شده، اطلاع رسانی شود و در صورتی که به بانک مراجعه نداشته باشند، در گروه افرادی لحاظ می‌شوند که از گرفتن تسهیلات منصرف شده‌اند.

  • سقف مجاز افزایش اجاره‌بها

    سقف مجاز افزایش اجاره‌بها

    با توجه به قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن و تعیین نرخ تورم سقف اجاره بها با نظر شورای عالی مسکن و اعلام نهایی شورای مسکن استان تهران در جلسه صد و هشتم این شورا در محل شهرستان پردیس، افزایش ۲۶ درصدی برای سال جاری اعلام شده است، این مساله کاملاً رسمی و قانونی بوده و اتحادیه مشاوران املاک تهران نیز موضوع را رسماً اعلام کرده است.

  • نگاه کاندیداهای انتخابات ریاست‌ جمهوری به مسکن

    نگاه کاندیداهای انتخابات ریاست‌ جمهوری...

    نگاه نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری، به غیر از یک نفر از کاندیداها، نسبت به «یکی از مهم‌ترین مسائل اقتصادی خانوارها، یعنی تامین مسکن» از اظهارنظرهای آنها و همچنین اعضای ستادهای انتخاباتی‌شان مشخص شد. بررسی‌های دنیای‌اقتصاد از آنچه محمدباقر قالیباف، مسعود پزشکیان، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی و همچنین امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی درنظر دارند برای خانه‌اولی‌ها انجام دهند، نشان می‌دهد دو کاندیدا با مداخله مستقیم دولت در مسکن‌سازی به شیوه‌هایی که از دهه ۸۰ روی زمین‌های دولتی پیاده شد، زاویه دارند. یکی از ا

  • واکنش بازار به قیمت‌گذاری دولتی مسکن

    واکنش بازار به قیمت‌گذاری دولتی مسکن

    یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه اعلام سقف اجاره‌بها براساس نرخ تورم موضوع جدیدی در بازار مسکن نیست، گفت: در بحث خرید‌و‌فروش مسکن قیمت‌گذاری برای یک کالای ناهمگن از سوی دولت یک شوخی است.

  • ثبت نام وام ودیعه مسکن

    ثبت نام وام ودیعه مسکن

    به دلیل اینکه وارد فصل تغییر خانه شده ایم تمامی مستاجر ها در فکر افزایش پول پیش هستند و برای همین به دریافت وام ودیعه مسکن فکر میکنند. وام ودیعه مسکن به دلیل سود زیادی که دارد خیلی از افراد را از دریافت آن منصرف میکند چرا که بازپرداختش برای مستاجران سنگین میشود.

  • ساخت مسکن ۲۵ متری آغاز شد

    ساخت مسکن ۲۵ متری آغاز شد

    در طرح مسکن اقتصادی، قیمت زمین صفر در نظر گرفته شده است. با توجه به طراحی این پروژه به صورت مجتمع اقامتی و تجاری از طریق الحاقات زمین، هزینه برای متقاضیان صفر شده است.

  • سقف افزایش اجاره خانه در تهران ۲۶ درصد شد

    سقف افزایش اجاره خانه در تهران ۲۶ درصد...

    در جلسۀ شورای مسکن میزان افزایش اجاره‌ مسکن در سال ۱۴۰۳ برای شهر تهران ۲۶ و برای شهرهای استان ۲۴ درصد نسبت به سال گذشته تعیین شد.

  • حداقل واریزی مسکن ملی کاهش می یابد؟

    حداقل واریزی مسکن ملی کاهش می یابد؟

    ایرج رهبر با اشاره به آغاز ساخت پروژه‌های طرح اقدام ملی در زمان حضور محمد اسلامی وزیر اسبق راه و شهرسازی، اظهار کرد: همان دوره بارها اعلام کردیم با توجه به تجربه مسکن مهر که گروه هدف آن متقاضیان کم‌توان بود در طرح اقدام ملی تجربه ما می‌گوید آورده متقاضیان زیاد است و آنها توان پرداخت این مبالغ را ندارند.

  • خانه بخریم یا فعلا صبر کنیم؟!

    خانه بخریم یا فعلا صبر کنیم؟!

    کاهش چشمگیر تعداد معاملات مسکن و شکاف بین قیمت پیشنهادی مالکان با قیمت واقعی املاک، اصلی‌ترین چالش‌هایی‌ست که در حال حاضر بازار مسکن با آنها دست و پنجه نرم می‌کند.

  • بازار مسکن همچنان راکد

    بازار مسکن همچنان راکد

    به گفته واسطه‌گران ملکی ، بازار مسکن هم‌اکنون راکد است اما به دلیل اینکه اکثر مشتریان سرمایه‌گذار هستند اغلب خریدوفروش صورت می‌گیرد هرچند کم باشد.

  • فرصت خانه‌دار شدن محرومین با وام ۴۰۰ میلیونی

    فرصت خانه‌دار شدن محرومین با وام ۴۰۰...

    دولت در راستای تحقق عدالت مسکن وام‌های ۴۰۰ میلیونی با نرخ سود کم را به دهک‌های کم‌درآمد اختصاص داد.طبق تبصره ماده ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۳ بنا شده ۲۰۰ همت به تسهیلات ویژه مسکن محرومین، وام ازدواج و تسهیلات فرزندآوری اختصاص پیدا کند.

  • افغانستانی ها عامل افزایش اجاره در ایران هستند؟

    افغانستانی ها عامل افزایش اجاره در...

    به عقیده کارشناسان یکی از عوامل افزایش اجاره در بازار مسکن، تقاضای گسترده اتباع خارجی به خصوص افغان ها برای اسکان در خانه‌های ارزان‌قیمت است.