بازار املاک / بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم نرخ ها در برخی از مناطق کاهشی و در برخی از مناطق با رشد قیمت رو‌به‌رو شده است.

همزمان با رسیدن فصل اجاره و جابه‌جایی مستاجران شاهد آن هستیم که بازار اجاره مسکن با مشکلاتی در این بخش روبرو شده و از سوی دیگر با پشت سر گذاشتن جنگ ۱۲ روزه بازار اجاره مسکن برخلاف سال های گذشته با رکود تورمی مواجه شده که همین موضوع برای بسیاری از مستاجران دشوارتر شده است.

بازار اجاره مسکن یکی از مهم‌ترین بازارها در تابستان است که هرساله دولت تمهیداتی را برای این بازار در نظر می‌گیرد اما امسال با وجود آنکه دولت اقدام به تعیین سقف اجاره مسکن و همچنین افزایش میزان ودیعه را در نظر گرفته اما هنوز با مشکلاتی در این بخش مواجه است.

بازار رکود تورمی مسکن در کشور
براساس این گزارش داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران اظهار داشت: این روزها همچون روزهای پیش از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، بازار خرید و فروش مسکن رونق چندانی ندارد.

باشگاه خبرنگاران نوشت، وی افزود: تعداد فایل‌های خرید و فروش در بنگاههای معاملات ملکی در خرداد ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار کمتر شده است که این مساله عمق رکود در این بازار را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه این شرایط حتی در ایام پیش از جنگ نیز حاکم بود و شرایط خوبی نداشتیم .

 تعداد قراردادهایی که مشاوران املاک در سطح شهر به این اتحادیه اعلام می‌کردند، متناسب با انتظارات در زمان از سال نبود گفت: بازار اجاره مسکن در حال حاضر به سمت رکود تورمی حرکت کرده و شرایط کنونی هم خود زمینه ساز تشدید در این بخش شده است.

نائب‌ رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره بازار رهن و اجاره مسکن پایتخت نیز گفت: خرداد ماه امسال قیمت ها در هم سنجی با پارسال رشد داشته است اما واحدهایی که به بازار عرضه می شود، نسبت به پارسال کمتر بوده و سبب شده تا بازار اجاره رونق چندانی نداشته باشد.

بیگی‌نژاد درباره اینکه آیا خروج اتباع غیرمجاز تاثیری بر بازار مسکن داشته است، گفت: از آنجا که این قشر اغلب در خانه های کلنگی و با کیفیت پایین ساکن می شدند، 

با خروج آنها از کشور، این خانه ها هم قیمت سال گذشته و یا حتی کمتر از آن در بنگاههای معاملات ملکی فایل شده اند که البته این موضوع به برخی از مناطق خاص پایتخت اختصاص دارد و فراگیر نیست.

وی با تقدیر از روحیه همبستگی مردم که در ایام جنگ تحمیلی اخیر رخ داد، اظهار داشت: در روزهای جنگی که پشت سر گذاشتیم، شاهد کمترین تماس با مشاوران املاک و گلایه از عدم پرداخت به موقع اجاره بها بودیم،

 همچنین صاحبخانه‌ها مستاجران را برای پرداخت اجاره تحت فشار نمی‌گذاشتند و برای تمدید قراردادها نیز شاهد حداکثر همکاری یا به تعویق انداختن قراردادها بودیم.

شکسته شدن قیمت مسکن در مناطق جنوب و حاشیه 
این در حالیست هاشم پوریایی کارشناس سیاست گذاری مسکن  اظهار داشت: بازار مسکن یکی از مهم ترین بازارهای است که در این ایام تحت تاثیر شرایط خاص جنگی قرار گرفته و از طرف دیگر با توجه به آنکه در برخی از مناطق به دلیل حملات رژیم صهیونیستی دچار خسارت شده اند بنابراین میانگین قیمت مسکن در این مناطق کاهش یافته است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به خروج اتباع غیر مجاز از برخی مناطق از جمله حاشیه تهران و جنوب شاهد کاهش و شکسته شدن قیمت ها هستیم که در این بین جای امیدواری دارد که قیمت در این مناطق شکسته شده است.

براساس این گزارش طبق آمارها و بررسی ها تنها قیمت مسکن در مناطق متوسط و مرکز تهران دچار افزایش شده که این امر به دلیل شرایط خاص است چراکه هم شمال تهران به دلیل شرایط جنگی با رکود مواجه شده و از طرف دیگر هم قیمت جنوب و حاشیه تهران هم به دلیل خروج تعداد زیادی از اتباع با کاهش مواجه شده است.

گفتنی است با توجه به شرایط خاص کشور و تحت تاثیر قرار گرفتن بخش زیادی از کسب وکارها و شرایط مالی کشور خوشبختانه بسیاری از مالکان اجاره های خود را بخشیدند .

 از طرف دیگر با راه‌اندازی سامانه خودنویس شاهد آن هستیم که بخش زیادی معاملات مسکن در قالب این سامانه ثبت شده است که همین امر خود زمینه ساز کاهش هزینه های تمام شده قرارداد برای متقاضیان شده است.

سامانه خودنویس به کمک مستاجران آمد 
ابوالفضلی یکی از مستاجران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: هزینه ثبت قرارداد اجاره در سال های گذشته واقعا برای مستاجران بسیار گران تمام شده بود اما امسال با ثبت قرارداد مسکن در سامانه خودنویس هزینه های ما بسیار کاهش یافته و همین امر خود باعث بهبود وضعیت ما در این شرایط شده است.

وی ادامه داد: بازار اجاره مسکن در مناطق مختلف برای ما بسیار هزینه بر بوده است اما با راه اندازی سامانه خودنویس شاهد آن هستیم که خیال بسیاری از مستاجران راحت شده است.

براساس این گزارش حال با توجه به شرایط کنونی امیدواریم بازار اجاره مسکن امسال با توجه به شرایط خاص کشور روند بهتری را برای متقاضیان فراهم کند.

  • سه نشانه جدید از افزایش قیمت مسکن

    سه نشانه جدید از افزایش قیمت مسکن

    سرعت افزایش قیمت مصالح‌ساختمانی در بازار ساختمانی تهران در تابستان به‌رغم «افزایش ریسک‌های تورم‌ساز»، کاهش پیدا کرد.

  • چهار تهدید جدی برای مستاجران

    چهار تهدید جدی برای مستاجران

    سیاستگذاران به کاهش نسبی تورم اجاره دلخوش هستند؛ اما نتایج یک مطالعه درباره زیرپوست بازار اجاره‌نشین‌ها از «ناتوانی دهک‌های پایین و قدرت شکننده دهک‌های میانی در پرداخت ارقام فعلی اجاره‌خانه» حکایت دارد.

  • پیش‌بینی حیاتی از قیمت مسکن تا پایان سال

    پیش‌بینی حیاتی از قیمت مسکن تا پایان...

    متوسط هزینه ساخت هر مترمربع مسکن در تهران به حدود ۳۰ میلیون تومان رسیده و این رقم با توجه به تورم موجود در قیمت مصالح هر ۱۵ روز به‌روزرسانی می‌شود.

  • مسکن همچنان روی موج گرانی

    مسکن همچنان روی موج گرانی

    بازار مسکن ایران در فشار بی‌سابقه؛ کارشناسان هشدار می‌دهند که کمبود عرضه و توقف ارائه زمین به متقاضیان، روند افزایش قیمت‌ها را تشدید کرده و بسیاری از خانوارها را در معرض بحران تأمین مسکن قرار داده است.

  • بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

    بازار مسکونی دبی به دلیل فروش پیش‌فروش

    در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵، بازار املاک مسکونی در دبی روند صعودی خود را حفظ کرد و فروش پیش‌فروش به عنوان محرک اصلی رشد ظاهر شد. جدیدترین تحلیل بازار کاوندیش مکسول بیان می‌کند که تقاضا ناشی از اعتماد سرمایه‌گذاران و گسترش جمعیت بوده است که منجر به افزایش ۱۷.۱ درصدی کل معاملات مسکونی نسبت به سال گذشته به ۵۵۳۰۰ قرارداد شده است.

  • طرح نجات بخش دولت برای مستاجران

    طرح نجات بخش دولت برای مستاجران

    دولت قصد دارد تا پایان سال با اجرای ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن استیجاری در کلان شهر‌ها به کمک بازار اجاره آید.

  • خریداران از بازار مسکن فرار کردند

    خریداران از بازار مسکن فرار کردند

    در حال حاضر نه تنها حباب بازار مسکن تخلیه شده بلکه واحدها بر روی دست سازندگان مانده و فروش نمی‌رود. به طوریکه دیگر ساخت و تولید دوباره مسکن برای همان سازندگان به صرفه نیست.

  • اقتصاد مسکن در آستانه فروپاشی

    اقتصاد مسکن در آستانه فروپاشی

    رکود بی‌سابقه در بخش ساختمان؛ محیط کسب‌وکار در بدترین شرایط 7 سال اخیر

  • تأثیر بحران بی‌آبی بر قیمت‌های بازار مسکن

    تأثیر بحران بی‌آبی بر قیمت‌های بازار...

    در هفته‌های گذشته، زنگ خطرهای مربوط به بحران کم‌آبی بیش از پیش در کانون توجه قرار گرفته است. اعلامیه مسعود پزشکیان درباره کاهش بارش‌های پاییزی خبر از آینده‌ای چالش‌برانگیز می‌دهد. وی هشدار داد اگر تا پایان آبان‌ماه بارندگی مطلوبی رخ ندهد، ممکن است جیره‌بندی آب در شهرهای بزرگ اجرایی شود.

  • افزایش قیمت مسکن قطعی شد

    افزایش قیمت مسکن قطعی شد

    بازار مسکن ایران همواره در تقابل با تحولات بین‌المللی قرار داشته و ابزارهایی مانند تحریم‌های سازمان ملل یا مکانیسم ماشه اثرات عمیقی بر آن گذاشته‌اند.

  • بازار مسکن از خواب بیدار شد؟

    بازار مسکن از خواب بیدار شد؟

    نوسانات قیمت ارز و طلا در هفته‌های اخیر تاثیری بر قیمت مسکن در مناطق شمالی نداشته و نرخ‌ها ثابت است؛ دلیل آن هم به رکود کاری برمی‌گردد.

  • موج جدید حاشیه‌نشینی در راه است

    موج جدید حاشیه‌نشینی در راه است

    با وجود خروج گسترده متقاضیان واقعی، قیمت‌ها در مهرماه باز هم ۳ درصد جهش ماهانه را تجربه کرد؛ پدیده‌ای که شکاف میان «انتظار گران فروختن» و «توان صفر خریدار» را به مرز انفجار رسانده است

  •  گرفتن وام مسکن بدون دردسر

    گرفتن وام مسکن بدون دردسر

    در حالی قیمت هر برگه گواهی حق تقدم تسهیلات در معاملات فرابورس به ۱۳۷ هزار تومان رسیده که زوجین تهرانی برای دریافت وام ۱.۲ میلیارد تومانی باید ۳۵۷ میلیون تومان هزینه کنند.

  • بازار مسکن در انتظار تصمیم فروشندگان

    بازار مسکن در انتظار تصمیم فروشندگان

    یک کارشناس بازار مسکن گفته است که مراجعه متقاضیان خرید و فروش مسکن به دفاتر مشاوران املاک اندکی افزایش یافته اما فروشندگان نیز همچنان مردد هستند و اقدامی جدی برای فروش ملک خود نکرده‌اند. او معتقد است که تعداد فایل‌های موثر، مناسب و قابل اعتماد ملکی در مناطق مختلف، اندک است.

  • هفت استعلام حیاتی قبل از معامله ملک

    هفت استعلام حیاتی قبل از معامله ملک

    برای جلوگیری از ضرر و زیان، با چند استعلام ساده پیش از پرداخت وجه بیعانه، در مراحل اولیه معامله ملک، استعلامات ضروری را انجام دهید

  •  تلاقی رکود و تورم

    تلاقی رکود و تورم

    این سکوت بازار، آرامشی پیش از طوفان نیست، بلکه نقطه‌ای است که در آن قیمت‌ها در سطح بالا تثبیت شده‌اند.

  • تفاوت اجاره به شرط تملیک با رهن و اجاره معمولی

    تفاوت اجاره به شرط تملیک با رهن و اجاره...

    وقتی قیمت مسکن بالا می‌رود، کارشناسان تلاش می‌کنند طرح تازه‌ای پیش بکشند تا شاید زهر بازار را بگیرند. ایده اجاره به شرط تملیک فقط یکی از این موارد است.

  • متوسط قیمت دلاری مسکن مشخص شد

    متوسط قیمت دلاری مسکن مشخص شد

    با ثبات ارز و طلا، تقاضای سرمایه‌ای به مسکن رفته اما به‌دلیل ضعف قدرت خرید و رشد دوبرابر قیمت نسبت حقوق، رکود بازار ادامه‌دار است.

  • جهش شدید قیمت مسکن در راه است؟

    جهش شدید قیمت مسکن در راه است؟

    برخی کارشناسان و فعالان بازار ملک انتظار دارند این فاصله جبران شود. اما بعید است در کوتاه مدت و دست کم تا پنج ماه آینده جهش قابل توجهی در بازار ملک رخ دهد.

  • انقلاب بزرگ در بازار مسکن ایران

    انقلاب بزرگ در بازار مسکن ایران

    ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی به تقریبا ۲۰ میلیارد دلار منابع مالی نیاز دارد. با توجه به وضعیت کنونی نظام بانکی، تورم بالا، نرخ بهره سنگین و محدودیت درآمدی خانوارها که امکان پرداخت اقساط کلان را ندارند، تأمین این حجم سرمایه تقریباً غیرممکن به نظر می‌رسد.

  • راهکار دولت برای تحرک بازار مسکن

    راهکار دولت برای تحرک بازار مسکن

    دولت طرحی با عنوان «مسکن توکنی» را به‌عنوان یک نظام جدید تامین مالی برای تحرک بازار مسکن مطرح کرده است.