بازار املاک / بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم نرخ ها در برخی از مناطق کاهشی و در برخی از مناطق با رشد قیمت رو‌به‌رو شده است.

همزمان با رسیدن فصل اجاره و جابه‌جایی مستاجران شاهد آن هستیم که بازار اجاره مسکن با مشکلاتی در این بخش روبرو شده و از سوی دیگر با پشت سر گذاشتن جنگ ۱۲ روزه بازار اجاره مسکن برخلاف سال های گذشته با رکود تورمی مواجه شده که همین موضوع برای بسیاری از مستاجران دشوارتر شده است.

بازار اجاره مسکن یکی از مهم‌ترین بازارها در تابستان است که هرساله دولت تمهیداتی را برای این بازار در نظر می‌گیرد اما امسال با وجود آنکه دولت اقدام به تعیین سقف اجاره مسکن و همچنین افزایش میزان ودیعه را در نظر گرفته اما هنوز با مشکلاتی در این بخش مواجه است.

بازار رکود تورمی مسکن در کشور
براساس این گزارش داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران اظهار داشت: این روزها همچون روزهای پیش از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، بازار خرید و فروش مسکن رونق چندانی ندارد.

باشگاه خبرنگاران نوشت، وی افزود: تعداد فایل‌های خرید و فروش در بنگاههای معاملات ملکی در خرداد ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار کمتر شده است که این مساله عمق رکود در این بازار را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه این شرایط حتی در ایام پیش از جنگ نیز حاکم بود و شرایط خوبی نداشتیم .

 تعداد قراردادهایی که مشاوران املاک در سطح شهر به این اتحادیه اعلام می‌کردند، متناسب با انتظارات در زمان از سال نبود گفت: بازار اجاره مسکن در حال حاضر به سمت رکود تورمی حرکت کرده و شرایط کنونی هم خود زمینه ساز تشدید در این بخش شده است.

نائب‌ رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره بازار رهن و اجاره مسکن پایتخت نیز گفت: خرداد ماه امسال قیمت ها در هم سنجی با پارسال رشد داشته است اما واحدهایی که به بازار عرضه می شود، نسبت به پارسال کمتر بوده و سبب شده تا بازار اجاره رونق چندانی نداشته باشد.

بیگی‌نژاد درباره اینکه آیا خروج اتباع غیرمجاز تاثیری بر بازار مسکن داشته است، گفت: از آنجا که این قشر اغلب در خانه های کلنگی و با کیفیت پایین ساکن می شدند، 

با خروج آنها از کشور، این خانه ها هم قیمت سال گذشته و یا حتی کمتر از آن در بنگاههای معاملات ملکی فایل شده اند که البته این موضوع به برخی از مناطق خاص پایتخت اختصاص دارد و فراگیر نیست.

وی با تقدیر از روحیه همبستگی مردم که در ایام جنگ تحمیلی اخیر رخ داد، اظهار داشت: در روزهای جنگی که پشت سر گذاشتیم، شاهد کمترین تماس با مشاوران املاک و گلایه از عدم پرداخت به موقع اجاره بها بودیم،

 همچنین صاحبخانه‌ها مستاجران را برای پرداخت اجاره تحت فشار نمی‌گذاشتند و برای تمدید قراردادها نیز شاهد حداکثر همکاری یا به تعویق انداختن قراردادها بودیم.

شکسته شدن قیمت مسکن در مناطق جنوب و حاشیه 
این در حالیست هاشم پوریایی کارشناس سیاست گذاری مسکن  اظهار داشت: بازار مسکن یکی از مهم ترین بازارهای است که در این ایام تحت تاثیر شرایط خاص جنگی قرار گرفته و از طرف دیگر با توجه به آنکه در برخی از مناطق به دلیل حملات رژیم صهیونیستی دچار خسارت شده اند بنابراین میانگین قیمت مسکن در این مناطق کاهش یافته است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به خروج اتباع غیر مجاز از برخی مناطق از جمله حاشیه تهران و جنوب شاهد کاهش و شکسته شدن قیمت ها هستیم که در این بین جای امیدواری دارد که قیمت در این مناطق شکسته شده است.

براساس این گزارش طبق آمارها و بررسی ها تنها قیمت مسکن در مناطق متوسط و مرکز تهران دچار افزایش شده که این امر به دلیل شرایط خاص است چراکه هم شمال تهران به دلیل شرایط جنگی با رکود مواجه شده و از طرف دیگر هم قیمت جنوب و حاشیه تهران هم به دلیل خروج تعداد زیادی از اتباع با کاهش مواجه شده است.

گفتنی است با توجه به شرایط خاص کشور و تحت تاثیر قرار گرفتن بخش زیادی از کسب وکارها و شرایط مالی کشور خوشبختانه بسیاری از مالکان اجاره های خود را بخشیدند .

 از طرف دیگر با راه‌اندازی سامانه خودنویس شاهد آن هستیم که بخش زیادی معاملات مسکن در قالب این سامانه ثبت شده است که همین امر خود زمینه ساز کاهش هزینه های تمام شده قرارداد برای متقاضیان شده است.

سامانه خودنویس به کمک مستاجران آمد 
ابوالفضلی یکی از مستاجران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: هزینه ثبت قرارداد اجاره در سال های گذشته واقعا برای مستاجران بسیار گران تمام شده بود اما امسال با ثبت قرارداد مسکن در سامانه خودنویس هزینه های ما بسیار کاهش یافته و همین امر خود باعث بهبود وضعیت ما در این شرایط شده است.

وی ادامه داد: بازار اجاره مسکن در مناطق مختلف برای ما بسیار هزینه بر بوده است اما با راه اندازی سامانه خودنویس شاهد آن هستیم که خیال بسیاری از مستاجران راحت شده است.

براساس این گزارش حال با توجه به شرایط کنونی امیدواریم بازار اجاره مسکن امسال با توجه به شرایط خاص کشور روند بهتری را برای متقاضیان فراهم کند.

  • قیمت مصالح ساختمانی در دولت سیزدهم چقدر بالا رفت؟

    قیمت مصالح ساختمانی در دولت سیزدهم چقدر...

    مرکز آمار ایران تازه‌ترین آمار رسمی درباره تحولات قیمت مصالح ساختمانی در تهران را منتشر کرد. این آمار مربوط به تغییرات قیمت مصالح و نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران در بهار۱۴۰۱ است.

  • تخریب ۲۳۹ واحد مسکونی در یزد

    تخریب ۲۳۹ واحد مسکونی در یزد

    مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد: ۲۳۹ واحد مسکونی در یزد نیاز به احداث داشته و هزار و ۹۷۰ واحد هم باید تعمیر شوند. محمدعلی ملک زاده گفت: تاکنون ۳ هزار و ۵۰۰ واحد در سامانه اعلام خسارت سیل ثبت نام کردند که ۲ هزار و ۲۰۰ واحد توسط ارزیاب اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارزیابی شده است.تخریب ۲۳۹ واحد مسکونی بر اثر سیل در یزد ۲۳۹ واحد بر اثر سیل تخریب شده و نیاز به احداث دارند. هزار و ۹۷۰ واحد هم در حوزه تعمیر سطح یک تا سه ارزیابی شده و وسایل زندگی قریب به ۸۰۰ واحد هم آسیب دیده است.

  • کاهش هزینه وام مسکن

    کاهش هزینه وام مسکن

    روند کاهشی هزینه وام مسکن ادامه دارد و در حالی که متاهل‌های ساکن پایتخت حدود ۱۰ روز قبل برای اخذ این وام باید بیش از ۱۳۴ میلیون تومان پرداخت می‌کردند، اکنون باید بیش از ۱۲۹ میلیون تومان پرداخت کنند.

  • عرضه املاک شهرداري تهران در بورس کالا

    عرضه املاک شهرداري تهران در بورس کالا

    عرضه املاک شهرداري تهران در بورس کالاخبرگزاری آریا-مدیریت پذیرش بورس کالای ایران از عرضه دو ملک متعلق به شهرداری تهران در بورس کالا خبر داده است. بر اساس اطلاعیه بورس کالا؛ دو واحد آپارتمان مسکونی متعلق به شهرداری تهران پس از بررسی مدارک و مستندات در سیصد و چهل و نهمین جلسه کمیته عرضه 11 مردادماه جاری مورد تصویب قرار گرفت.

  • مقاوم‌سازی ۶۳ هزار واحد مسکن

    مقاوم‌سازی ۶۳ هزار واحد مسکن

    ۱۰۳ هزار واحد مسکن روستایی در استان وجود دارد که ۶۳ هزارو ۹۰۰ واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی مقاوم سازی شده است. مدیرکل دفتر امور روستایی و شورا‌های استانداری گفت: ۱۰۳ هزار واحد مسکن روستایی در استان وجود دارد که ۶۳ هزارو ۹۰۰ واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی مقاوم سازی شدهمقاوم‌سازی ۶۳ درصد منازل روستاییان خراسان‌شمالی است.

  • شرایط دریافت وام بانکی جدید

    شرایط دریافت وام بانکی جدید

    شرایط دریافت وام بانکی جدید برای این افراد مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی جزئیات نحوه پرداخت تسهیلات جهش تولید مسکن از سوی بانک‌ها را تشریح کرد. وام بانکی مجموعه ای از وام های مختلف را شامل میشود . وام بانکی و دریافت آن با توجه به نوع بانک نوع وام و مبلغ آن میتواند شرایط متفاوتی داشته باشد . وام بانکی شامل وام ازدواج، وام تسهیلات مسکن، وام اجاره مسکن، وام تعمیرات، وام هایی برای راه اندازی کسب کارهای متفاوت است.

  •  اختلاف آماری بانک مرکزی و مرکز آمار ایران

    اختلاف آماری بانک مرکزی و مرکز آمار...

    علت اختلاف آماری بانک مرکزی و مرکز آمار ایران بر سر قیمت مسکن چیست؟ سازمان برنامه و بودجه در توضیح اختلاف آمار مرکز آمار ایران و بانک مرکزی در خصوص بازار مسکن اعلام کرد مرکز آمار ایران به ارائه ۲ نوع میانگین قیمت (حسابی و موزون) می‌پردازد، در حالی که گزارش تهیه شده توسط بانک مرکزی تنها شامل میانگین حسابی می‌باشد.

  • الحاق160 هکتار زمین به شهر زنجان

    الحاق160 هکتار زمین به شهر زنجان

    واگذاری زمین لیل‌آباد به راه و شهرسازی مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به مصوبه مولدسازی و الحاق اراضی 160 هکتاری شهری زنجان گفت: منابع ایجاد شده ناشی از این مولدسازی برای فراهم کردن زیرساخت‌‌ها و دیگر نیازهای ایجاد شده ناشی از احداث واحدهای مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن هزینه خواهد شد.

  • ۶۰۱ واحد مسکونی در کرمان نیازمند بازسازی

    ۶۰۱ واحد مسکونی در کرمان نیازمند...

    در بارش‌ها و سیل‌های اخیر در استان کرمان ۶۰۱ واحد مسکونی نیازمند احداث و هزار و ۱۸۹ واحد نیازمند تعمیر است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کرمان، علی‌اکبر سلطانی‌نژاد مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمان در بازدید از آواربرداری واحد‌های مسکونی مناطق سیل‌زده استان اظهار داشت: هزار و ۱۸۹ واحد مسکونی روستایی و شهری در سیلاب‌های اخیر آسیب دیده و نیازمند تعمیر است و بر اثر آب گرفتگی‌ها در اثر سیل اخیر به لوازم خانگی ۲ هزار و ۱۸۶ واحد مسکونی شهری و روستایی نیز خسارات وارد شده است.

  • با پول ۲۰۶ خانه ۱۰۶ متر در تهران بخرید

    با پول ۲۰۶ خانه ۱۰۶ متر در تهران بخرید

    در حالی که قیمت پژو ۲۰۶ به قیمت ۳۰۰ میلیون رسیده، که با این پول در سال ۹۷ می شد یک خانه در مناطف مختلف تهران خریداری کرد. بر اساس اطلاعات مرکز آمار در بهار سال ۱۳۹۷،‌ منطقه ۱۸ با میانگین قیمت دو میلیون و ۸۳۲ هزار تومان ارزان ترین منطقه تهران به شمار می رفت.

  • گران‌ترین خانه جهان

    گران‌ترین خانه جهان

    محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در طول سفر خود به فرانسه برای دیدار با امانوئل مکرون، رییس جمهوری این کشور در قصری مجلل‌اقامت دارد. ولیعهد عربستان این قصر را در سال ۲۰۱۵ خریداری کرده است که در آن زمان «گران‌ترین خانه جهان» لقب گرفت.

  • قیمت مسکن در ایران با کالیفرنیا و لندن برابری می‌کند

    قیمت مسکن در ایران با کالیفرنیا و لندن...

    دلایل التهابات اخیر بازار مسکن در گفتگو با 3 اقتصاددان به گواهی آمارهای منتشر شده، بازار مسکن در ۲ ماه اخیر رشد بالای ۱۵ درصدی قیمت را تجربه کرده، این در حالی است که سایر بازارهای موازی، در روزهایی که ظاهرا دولت سیزدهم سیاست‌های انقباضی در دستور کار قرار داده شرایط رکودی و سردی را تجربه می‌کنند.

  • تلاش آتش‌نشانی تخلیه آب منازل

    تلاش آتش‌نشانی تخلیه آب منازل

    تلاش بی‌وقفه آتش‌نشانی یاسوج برای تخلیه آب از منازل. در یاسوج و به دلیل شدت بارندگی ها آب در برخی از منازل نفوذ کرده که بلافاصله نیروهای آتش نشانی با تمامی امکانات و نیروهای خود وارد عمل شدند.

  • رشد پی در پی قیمت مسکن در بازار راکد

    رشد پی در پی قیمت مسکن در بازار راکد

    آمارهای بانک مرکزی سخن می گویند براساس داده های بانک مرکزی رشد متوسط قیمت مسکن تهران برای سومین ماه متوالی در سال جاری مثبت بوده و به ۵.۸ درصد رسید. این افزایش قیمت در ابتدای تابستان ۱۴۰۱ در نهایت موجب شد تا تورم نقطه ای مسکن تهران به قله ده ماهه برسد. این در حالی است که معاملات مسکن در این ماه افت قابل توجهی را در مقایسه با ماه قبل داشته است.

  • تخریب چند واحد مسکونی در روستای سارویی

    تخریب چند واحد مسکونی در روستای سارویی

    تاخت و تاز مونسون در مرودشت بر اثر بارش‌های سنگین شب گذشته در روستای سارویی مرودشت، ۱۲ واحد مسکونی تخریب شد. چند روزی است که سامانه بارشی مونسون، در نقطه نقطه فارس شروع به باریدن کرده که در این بین برخی را خشنود و برخی دیگر را به خاطر خسارات وارده غمگین کرده است .

  • ‍ رفع آبگرفتگی روستای در کوتاهترین زمان

    ‍ رفع آبگرفتگی روستای در کوتاهترین زمان

    ‍ رفع آبگرفتگی روستای پرسک الشتر با تلاش راهداری در کوتاهترین زمان سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت : آبگرفتگی روستای پرسک شهرستان الشتر که درپی بارش های شب گذشته اتفاق افتاده بود با تلاش راهداری و دیگر دستگاه ها در کوتاه ترین زمان برطرف شد.

  • وام سهام عدالت می خواهید؟ از این ۳ بانک بگیرید

    وام سهام عدالت می خواهید؟ از این ۳ بانک...

    کف و سقف وام چقدر است ؟ از سال گذشته قرار شد سهام عدالت به‌عنوان وثیقه بانکی پذیرفته شود و دارندگان آن بتوانند از بانک وام بگیرند. تاکنون تنها سه بانک برای پرداخت وام با توثیق سهام عدالت اعلام آمادگی کرده‌اند زمان اوج بورس و زمانی که قیمت سهام عدالت روز به روز بیشتر می‌شد، حسن روحانی به مردم توصیه کرد سهام عدالت خود را نفروشند چراکه به زودی هم قیمت خانه و زمین می‌شود.

  • انتقادخرید خانه در کشورهای دیگر

    انتقادخرید خانه در کشورهای دیگر

    انتقاد نماینده مجلس از افزایش تمایل ایرانی‌ها برای خرید خانه در کشورهای دیگر مردم ما علاقه‌مند به داشتن خانه‌های بزرگ هستند، بنابراین باید به مردم زمین بدهیم تا در آن خانه بسازند. چرا باید کاری کنیم که بروند و در کشورهای دیگر خانه بخرند؟ لطف‌الله سیاهکلی شامگاه امروز در نشست با اعضای اتحادیه مشاوران املاک شهرستان قزوین که در امامزاده آمنه‌خاتون قزوین برگزار شد

  •  تعمیر رایگان خانه نیازمندان

    تعمیر رایگان خانه نیازمندان

    این جهادگران خانه نیازمندان را رایگان تعمیر می‌کنند کاهش اجاره‌خانه مستاجران کم‌درآمد به سبک جوانان فرحزادی این روزها که مشکلات اقتصادی گذران زندگی را برای خانوارهای کم‌درآمد و کم‌برخوردار را دشوار کرده، جوان‌های دلسوز و جهادگر محله فرحزاد آستین همت بالا زده‌اند. آنها چند سالی است که با تشکیل یک گروه جهادی هوای خانوارهای کم‌درآمد محله را دارند؛ از تعمیر خانه‌ نیازمندان و معلولان تا تلاش برای تامین اجاره‌بهای مستاجران کم‌درآمد و تهیه سبد ارزاق.

  • خسارت بارندگی‌ها  در سیستان و بلوچستان

    خسارت بارندگی‌ها در سیستان و بلوچستان

    بارندگی‌ها به ۵۱ واحد مسکونی در سیستان و بلوچستان خسارت وارد کرد مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان از خسارت به ۵۱ واحد مسکونی استان بر اثر سامانه بارشی مونسون و سیل خبر داد. مصطفی بیک مداح مدیرکل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: فعالیت سامانه بارشی مونسون و سیل از روز دوشنبه تا کنون به ۵۱ واحد مسکونی این استان خسارت زده است.

  • قیمت آپارتمان در تهران؛ ۶ مرداد ۱۴۰۱

    قیمت آپارتمان در تهران؛ ۶ مرداد ۱۴۰۱

    براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه به امکانات اطراف منزل و موقعیت آن قیمت‌های مختلفی را می‌بینیم. در این گزارش از مناطق ۲۲ گانه تهران یک مورد قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک تا ۴۳ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۶۰ متر گردآوری کردیم.