بازار املاک / بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

بازار اجاره مسکن برای مستاجران آرام می‌شود؟

با رسیدن فصل اجاره مسکن شاهد آن هستیم نرخ ها در برخی از مناطق کاهشی و در برخی از مناطق با رشد قیمت رو‌به‌رو شده است.

همزمان با رسیدن فصل اجاره و جابه‌جایی مستاجران شاهد آن هستیم که بازار اجاره مسکن با مشکلاتی در این بخش روبرو شده و از سوی دیگر با پشت سر گذاشتن جنگ ۱۲ روزه بازار اجاره مسکن برخلاف سال های گذشته با رکود تورمی مواجه شده که همین موضوع برای بسیاری از مستاجران دشوارتر شده است.

بازار اجاره مسکن یکی از مهم‌ترین بازارها در تابستان است که هرساله دولت تمهیداتی را برای این بازار در نظر می‌گیرد اما امسال با وجود آنکه دولت اقدام به تعیین سقف اجاره مسکن و همچنین افزایش میزان ودیعه را در نظر گرفته اما هنوز با مشکلاتی در این بخش مواجه است.

بازار رکود تورمی مسکن در کشور
براساس این گزارش داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران اظهار داشت: این روزها همچون روزهای پیش از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، بازار خرید و فروش مسکن رونق چندانی ندارد.

باشگاه خبرنگاران نوشت، وی افزود: تعداد فایل‌های خرید و فروش در بنگاههای معاملات ملکی در خرداد ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار کمتر شده است که این مساله عمق رکود در این بازار را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه این شرایط حتی در ایام پیش از جنگ نیز حاکم بود و شرایط خوبی نداشتیم .

 تعداد قراردادهایی که مشاوران املاک در سطح شهر به این اتحادیه اعلام می‌کردند، متناسب با انتظارات در زمان از سال نبود گفت: بازار اجاره مسکن در حال حاضر به سمت رکود تورمی حرکت کرده و شرایط کنونی هم خود زمینه ساز تشدید در این بخش شده است.

نائب‌ رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره بازار رهن و اجاره مسکن پایتخت نیز گفت: خرداد ماه امسال قیمت ها در هم سنجی با پارسال رشد داشته است اما واحدهایی که به بازار عرضه می شود، نسبت به پارسال کمتر بوده و سبب شده تا بازار اجاره رونق چندانی نداشته باشد.

بیگی‌نژاد درباره اینکه آیا خروج اتباع غیرمجاز تاثیری بر بازار مسکن داشته است، گفت: از آنجا که این قشر اغلب در خانه های کلنگی و با کیفیت پایین ساکن می شدند، 

با خروج آنها از کشور، این خانه ها هم قیمت سال گذشته و یا حتی کمتر از آن در بنگاههای معاملات ملکی فایل شده اند که البته این موضوع به برخی از مناطق خاص پایتخت اختصاص دارد و فراگیر نیست.

وی با تقدیر از روحیه همبستگی مردم که در ایام جنگ تحمیلی اخیر رخ داد، اظهار داشت: در روزهای جنگی که پشت سر گذاشتیم، شاهد کمترین تماس با مشاوران املاک و گلایه از عدم پرداخت به موقع اجاره بها بودیم،

 همچنین صاحبخانه‌ها مستاجران را برای پرداخت اجاره تحت فشار نمی‌گذاشتند و برای تمدید قراردادها نیز شاهد حداکثر همکاری یا به تعویق انداختن قراردادها بودیم.

شکسته شدن قیمت مسکن در مناطق جنوب و حاشیه 
این در حالیست هاشم پوریایی کارشناس سیاست گذاری مسکن  اظهار داشت: بازار مسکن یکی از مهم ترین بازارهای است که در این ایام تحت تاثیر شرایط خاص جنگی قرار گرفته و از طرف دیگر با توجه به آنکه در برخی از مناطق به دلیل حملات رژیم صهیونیستی دچار خسارت شده اند بنابراین میانگین قیمت مسکن در این مناطق کاهش یافته است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به خروج اتباع غیر مجاز از برخی مناطق از جمله حاشیه تهران و جنوب شاهد کاهش و شکسته شدن قیمت ها هستیم که در این بین جای امیدواری دارد که قیمت در این مناطق شکسته شده است.

براساس این گزارش طبق آمارها و بررسی ها تنها قیمت مسکن در مناطق متوسط و مرکز تهران دچار افزایش شده که این امر به دلیل شرایط خاص است چراکه هم شمال تهران به دلیل شرایط جنگی با رکود مواجه شده و از طرف دیگر هم قیمت جنوب و حاشیه تهران هم به دلیل خروج تعداد زیادی از اتباع با کاهش مواجه شده است.

گفتنی است با توجه به شرایط خاص کشور و تحت تاثیر قرار گرفتن بخش زیادی از کسب وکارها و شرایط مالی کشور خوشبختانه بسیاری از مالکان اجاره های خود را بخشیدند .

 از طرف دیگر با راه‌اندازی سامانه خودنویس شاهد آن هستیم که بخش زیادی معاملات مسکن در قالب این سامانه ثبت شده است که همین امر خود زمینه ساز کاهش هزینه های تمام شده قرارداد برای متقاضیان شده است.

سامانه خودنویس به کمک مستاجران آمد 
ابوالفضلی یکی از مستاجران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: هزینه ثبت قرارداد اجاره در سال های گذشته واقعا برای مستاجران بسیار گران تمام شده بود اما امسال با ثبت قرارداد مسکن در سامانه خودنویس هزینه های ما بسیار کاهش یافته و همین امر خود باعث بهبود وضعیت ما در این شرایط شده است.

وی ادامه داد: بازار اجاره مسکن در مناطق مختلف برای ما بسیار هزینه بر بوده است اما با راه اندازی سامانه خودنویس شاهد آن هستیم که خیال بسیاری از مستاجران راحت شده است.

براساس این گزارش حال با توجه به شرایط کنونی امیدواریم بازار اجاره مسکن امسال با توجه به شرایط خاص کشور روند بهتری را برای متقاضیان فراهم کند.

  • راه‌اندازی صندوق زمین و ساختمان در بورس کالا از نیمه دوم سال

    راه‌اندازی صندوق زمین و ساختمان در بورس...

    معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: در صورت صدور مجوزهای مربوطه از سوی سازمان بورس و طبق برنامه‌ها، این صندوق از نیمه دوم سال راه‌اندازی می‌شود.

  • شامخ ساختمان در تیرماه افت کرد/ افزایش چشمگیر قیمت مصالح

    شامخ ساختمان در تیرماه افت کرد/ افزایش...

    گزارش شامخ بخش ساختمان تیرماه نشان می‌دهد نسبت به خردادماه امسال، تیراژ ساخت و ساز کاهش و قیمت نهاده‌های ساختمانی افزایش یافته است.

  • ۴ شهر حاشیه‌ای، بحران بازار مسکن تهران را کنترل کردند

    ۴ شهر حاشیه‌ای، بحران بازار مسکن تهران...

    دبیر کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه قیمت مسکن در اطراف تهران یک چهارم پایتخت است گفت: اگر این ۴ شهر جدید حاشیه پایتخت نبود چه بسا بحران بازار مسکن عمیق‌تر می‌شد.

  • مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین

    مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین

    مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی املاک اجاره ای تمدید شد مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین گفت: با تصویب ستاد کرونا، مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری یک هفته تمدید شد.

  • حل مشکل مسکن تعامل فراقوه‌ای می‌خواهد

    حل مشکل مسکن تعامل فراقوه‌ای می‌خواهد

    سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان"مسائل حوزه مسکن و راه نیازمند همکاری بین بخشی و فراقوه‌ای است گفت: باید مشکلات به صورت راهبردی عارضه‌یابی و حل شود.

  •  آیا فردا سه شنبه 26 مرداد 1400 تعطیل رسمی است ؟

    آیا فردا سه شنبه 26 مرداد 1400 تعطیل...

    ساعات کاری ادارات و بانک ها سه شنبه 26 مرداد 1400 : تعطیلی ادارات تهران,تعطیلی ادارات دولتی,تعطیلی ادارات تهران فردا,تعطیلی ادارات تهران کرونا,تهران تعطیل شد,آیا فردا ادارات تهران تعطیل است,تعطیلی ادارات کرونا,وضعیت تعطیلی تهران,آیا فردا ادارات تهران تعطیل است,تهران تعطیل شد,تعطیلی بانکها در پنجشنبه,وضعیت تعطیلی تهران,تعطيلي بانك ها,ساعت کاری بانک ها ۱۴۰۰,تعطیلی تهران فردا,بانک ها فردا باز است

  • بررسی ماهیانه بازار معاملات مسکن شهر تهران

    بررسی ماهیانه بازار معاملات مسکن شهر...

    گزارش تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ که توسط اداره بررسی ­ها و سیاست ­های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است، مورد بررسی قرار گرفته است

  • واکسیناسیون سراسری خانواده بانک مسکن آغاز شد.

    واکسیناسیون سراسری خانواده بانک مسکن...

    در این طرح قرار است ظرف حداکثر یک هفته تمامی کارکنان بانک اعم از شاغل و بازنشسته واکسینه شوند.

  • علت کمبود سیمان در بازار/ قیمت‌ سیمان کاهش خواهد داشت؟

    علت کمبود سیمان در بازار/ قیمت‌ سیمان...

    در شرایطی که سیمان در بازار ایران کمیاب شده، صادرات آن به عراق و افغانستان ادامه دارد

  • اعطای وام نوسازی بافت فرسوده به ۲۲ هزار واحدمسکونی

    اعطای وام نوسازی بافت فرسوده به ۲۲ هزار...

    عضو هیئت‌مدیره بانک از اعطای تسهیلات به ۲۲ هزار و ۱۰۷ واحد در بافت فرسوده به متقاضیان نوسازی واحدها معادل هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان خبر داد.

  • اتاق اصناف مصوبه حمایت از مستأجران را به مشاوران املاک ابلاغ کرد

    اتاق اصناف مصوبه حمایت از مستأجران را...

    اتاق اصناف ایران در اطلاعیه‌ای مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص اجاره املاک مسکونی را ابلاغ کرد.

  • خبرخوش برای مستاجران/مصوبه ستاد ملی کرونا درباره شرایط اجاره املاک مسکونی در سال ۱۴۰۰

    خبرخوش برای مستاجران/مصوبه ستاد ملی...

    متن کامل بند ۱ مصوبات جلسه ۷۲ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با موضوع حمایت از خانوارها در زمینه اجاره املاک مسکونی

  • انتقاد یک کارشناس مسکن از ساده‌اندیشی‌ها در حوزه ساخت‌وساز

    انتقاد یک کارشناس مسکن از...

    بنیه مالی خانوار را بالا ببرید انتقاد یک کارشناس مسکن از ساده‌اندیشی‌ها در حوزه ساخت‌وساز/ بنیه مالی خانوار را بالا ببرید

  • افزایش نرخ سود وام مسکن

    افزایش نرخ سود وام مسکن

    شکستن رکورد هزینه وام در تابستان هزینه وام مسکن در روز 17 مرداد ماه رکورد خود در تابستان را شکسته و برای نخستین بار در این فصل به کانال 61 هزار تومان وارد شد. این اتفاق سبب شد تا نرخ سود وام مسکن ارتقا یافته و به 20.9 درصد برسد.

  • آخرین وضعیت بازار مسکن

    آخرین وضعیت بازار مسکن

    معاملات نصف شد بررسی تحولات بازار مسکن در مردادماه ۱۴۰۰ حاکی از آن است که رکود این بخش سنگین‌تر شده و میزان معاملات مسکن نصف شده است.

  • قیمت مسکن در آمریکا نسبت به سال گذشته 23 درصد رشد داشته است.

    قیمت مسکن در آمریکا نسبت به سال گذشته...

    مسکن در آمریکا گران شد به دنبال کاهش شدید در بخش عرضه مسکن، متوسط رشد قیمت خانه ها در بزرگ ترین اقتصاد جهان در سه ماهه دوم امسال به بالاترین سطح خود در طول تاریخ معاصر این کشور رسیده است. نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد قیمت مسکن در آمریکا ۲۳ درصد اندازه گیری شده که این رقم نسبت به بازه مشابه به فصل قبل ۰.۸ درصد افزایش داشته است.

  • سرقت ماسه‌های ساحلی برای ساخت ویلا!

    سرقت ماسه‌های ساحلی برای ساخت ویلا!

    برخی در شهرهای شمالی از ماسه‌های ساحلی برای ساخت خانه استفاده می‌کنند. دبیر انجمن انبوه‌سازان تهران با تایید این خبر می‌گوید: قیمت زمین در شهرهای شمالی جذاب و ساخت و سازهای غیر اصولی رونق گرفته است. عده‌ای از ماسه سواحل برداشت غیرقانونی دارند تا برای بلوک چینی یا دیوار چینی ساختمان‌های غیرمجاز استفاده ‌کنند.

  • بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات، مشکلات اصلی «سامانه املاک و اسکان» / وزارت راه تبلیغ مناسبی نکرد

    بی‌خبری مردم و دشواری ثبت اطلاعات،...

    رئیس اتحادیه املاک کشور گفت: به وزارت راه و شهرسازی گفتم که این سامانه و نحوه استفاده از آن را در تلویزیون و کانال‌ها آموزش دهید تا مردم مطلع شوند و بتوانند ثبت نام کند، اما متاسفانه به توصیه ما عمل نکردند.

  • چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات سنگین برای خانه باشند؟

    چه کسانی منتظر دریافت برگه‌های مالیات...

    به نظر می‌رسد با اتمام مهلت ۱۲۰ روز قانونی برای تثبیت خالی بودن واحد مسکونی، به زودی سازمان امور مالیاتی برای مالکان خانه‌های بدون کاربر برگه‌های مالیاتی صادر کند. محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی این روزها مرتباً عنوان می‌کند که یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه به سازمان امور مالیاتی در راستای اجرای ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که به قانون مالیات بر خانه‌های خالی مشهور شده، معرفی شده‌اند.

  • چه تعداد از مسکن مهر هنوز تکمیل نشده است؟

    چه تعداد از مسکن مهر هنوز تکمیل نشده...

    معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر، فقط تکمیل ۳۰ تا ۴۰ هزار واحد آن باقی مانده است که تا اواخر شهریور یا مهر سال جاری، به پایان می‌رسد.